hikayelere karnim tok. duzen saglamaya degil insanlari cezalandirmaya ve bosluk bulursak cop patlatiriz mantigiyla polislik yapiliyor. en basitinden turuncu yeleklilere bak. adamlar mac boyunca kenarda cay ictiler, mac bitince sahaya birileri atlamasin diye kendilerince barikat kurdular sahanin icinde. niye? fenerliler kupa alacak diye. sen daha salona fener taraftarini alip onlara mac seyrettiremiyorsan fenerli oyunculara 10bin cimbomlunun onunde nasil kupa vereceksin? once o yanlisi duzelt. sen o yanlisi duzeltmedikce kupayi almasinin bir onemi yok ki. fenerli taraftar salonda olursa ne olursa olsun oyuncular oraya cikmak ister icerde 2 saat beklemeyip. durum boyle olunca taraftarin tepkisini dusunmek zorundasin, onun icin de salonu bosaltmak zorundasin. salonu da bosaltamazsin, sonucta insanlar para verip oraya gelmisler ve "event" daha devam ediyor goruldugu kadariyla, sirf fenerlilere madde gelmesin diye (atanlar da belli, sadece ultraslanin ordan geliyordu) herkesi cikaramazsin, medeni bir davranis degil. e sahaya birsey atilmamasini istiyorsan onun da onlemini almamissin, guvenlikleri, polisleri biraz tribunlere serpsen o zaman daha iyi kontrol edersin olayi o da yok. polis beklesin beklesin, sonra en ufak olayda tribunlere girip coplari ceksin millete vursun. var mi oyle sey? herseyde oldugu gibi bu da duzgun degil ulkemizde. cop cekip adam kovalamak en son care olmali. once sen tribunu duzene sokacaksin, insanlar kic kica merdivenlerde durmayacak, herkesin yeri belli olacak, sonra salonu bosaltmaniz gerekir diye onceden soyleyeceksin, turuncu yeleklileri gorevlendirip adam gibi yapacaksin bunu, tum bunlar olurken fener taraftari da insan gibi maci izleyebilecek orda, ondan sonra polisin statusunden bahsedeceksin. onun disinda kapasitenin ustunde adam olsun tribunde, tribunler karman corman hicbir duzen ya da guvenlik olmasin, mac sonunda ne olacagi belli olmasin, ama polis orda 3 saat keyif yapip sonra en masum taraftan (pota arkasi azalmisti ve ordan girdiler polisler, ultraslanin oldugu o orta kisim kalabalikti) baslayarak taraftari copla salondan cikar sonra amerikadan hikayeler okuyalim. ben de amerikada yasiyorum, kavgaya falan da karistim, kimse kimseyi tehdit etmedi kimseden de cop yemedim, insan gibi davranildi bana ben de polise saygi duydum. burdaki gibi polis kendini devlet sanar, polisin yaptigi seylere herhangi bir yaptirim uygulanmazsa daha cok boyle olaylar izleriz. polisi denetlemek sart.