portekizli topçuların transfer ücretleri

belcika'ya elendiler diye mi?

portekizli topcular icin harcanan abartili transfer ucretlerinin sacmaligi.
abi futbolda boyle mesela Ajaxdan transfer edilenlerde oyle kim olursa olsun yuksek fiyata transfer oluyor.
Ornegin Mostafa Muhamed bizden 10 milyona transfer olur , Ajaxda olsaydi 50 milyondan transfer olur.
portekizliler icin de oyle.

bu dedigin her ulke icin gecerli aslinda.

diger liglerin futbolculari icin odenen bonservis ucretleri normal mi sanki? benfica, porto, ajax, dortmund, bu takimlar isim yapmis - yani markalasmis- , alt yapilara/genc oyunculara ozen veren ve bunlarin yetistirdigi bir cok oyuncu ust duzey liglerde buyuk takimlarda oynamis-oynayabiliyor. bundan dolayi da ister istemez onlarin topculari diger takimlarin/ulkelerin oyuncularindan daha pahali oluyor. [urettikleri urun kaliteli olunca piyasa boyle oluyor genel olarak.] tabi her oyuncu cok iyi cikmiyor ama bir cok dunya yildizi yetistirmis bu ekiplerin oyunculari. portekiz kulupleri de bu isi iyi yapiyor genel olarak.

bu dedigin her ulke icin gecerli, neden sadece portekiz icin bunu soyledin anlamis degilim. diger liglerin futbolculari icin odenen bonservis ucretleri normal mi sanki? benfica, porto, ajax, bu takimlar isim yapmis - yani markalasmis- , alt yapilara/genc oyunculara ozen veren ve bunlarin yetistirdigi bir cok oyuncu ust duzey liglerde buyuk takimlarda oynamis-oynayabiliyor. bundan dolayi da ister istemez onlarin topculari diger takimlarin oyuncularindan daha pahali oluyor. [urettikleri urun kaliteli olunca piyasa boyle oluyor genel olarak.] tabi her oyuncu cok iyi cikmiyor ama bir cok dunya yildizi yetistirmis bu ekiplerin oyunculari. portekiz kulupleri de bu isi iyi yapiyor genel olarak.
yani bizim kerem portekizli olsaydi feliz kadar parayi hak ederdi mi diyosun?

yani bizim kerem portekizli olsaydi feliz kadar parayi hak ederdi mi diyosun?
sen felix ile kerem'i ayni seviyede goruyorsun evet. ama degiller tabi. kerem daha coook ekmek yemesi gerekir. tabi ki portekizli olsaydi suan en az 15-20 kagit ederdi.

ben kerem'le portekizli tifili bir tutmadim. herkes kerem soyle kerem boyle dedigi icin onu ornek verdim. 18 yasindaki felixe 120 milyonu vermek neyin aklidir onu sorgulamaya calisiyorum. sana gore bu sirf portekizli oldugu icin mi? ya da diger ornek verdigin alt yapilardan birinden geldigi icin mi?

bu cocukla enis destan arasında ucurum kadar fark yok
enis 3mye gitti
buna 40m verdiler

portekizliler tüm dünyayı çok temiz kazıklıyorlar

Geri
Üst Alt