- 12 Haziran 2011
- 72.164
- 21.747
- 2.893
İnşallah diyelim.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bekleyerek hem takım, hem futbolcular, hem taraftar hem de şuan boştaki yerli TD ler kaybediliyor.
GT-I9300 Tapatalk
Ben Prandelli' nin sezon sonu yönetimle gideceğine inananlardanım Deniz. Artık buna alıştım. Takım menfaatleri yönetim menfaatlerinin gerisinde kaldı. Bu yönetim bunu bize gösterdi.Bunu kimseye anlatamiyoruz iste.
Prandelli' nin gitmesini ben de mutlak bir gereklilik olarak görüyorum, yerine bu yükü kaldırabilecek bir yerli TD tercih edilmeli, ismi geçenlerden benim favorim Ersun Yanal...
Ancak Prandelli sonrası için endişeliyim; puan tablosunda bulunulan yer, kadronun açmazlarını ve kısa vadede toparlanmanın güçlüğünü tespit noktasında durumun gerektirdiğinden daha iyimser bir algı oluşturmakta, ''Bunca saçmalığa rağmen, liderle aynı puandayız, Prandelli yerine ortalama bir TD gelse bu leş ligin tozunu atarız yeaa!'' şeklinde tezahür eden bu yaklaşım, gelecek TD ün başarısının önündeki en büyük engel olacaktır...Hangisi gelirse gelsin, birkaç transfer isteyecektir, istemelidir de; ara transfere ciddi bir bütçe ayrılamayacağı şimdiden belli, yönetimin de eli kolu bağlı, adamlar transfer dönemini (+) bilanço ile kapatmayı bile umuyor olabilir...
Önce durumun vahametini rasyonel bir şekilde tespit ve kabul edip, beklentileri buna göre revize ettikten sonra tercihleri belirleyip en doğru kısa-orta vade planlamalarına girişmek gerekiyor. Keşke 4-3-2-1 / 4-2-3-1 / 4-4-2 dizilişleri, Bruma' nın oynatılıp Cemailinin kesilmesi gibi birkaç rötuşla sorunların büyük kısmının halledilebilmesinin mümkün olacağı bir ortam olsa ama kulüp ve takım çok daha derin açmazlarla yüzyüze maalesef...
Çözüm net olarak yabancı, geleceği planlayabilecek bir hocada. Ve bununla beraber önümüzdeki 1-2 yılad 'feda' demiyoruz ama akıllı olacağız diyerek taraftarı açıkça uyarabilecek cesarete sahip yönetimde. Sneijder ve Muslera'yı satarak borç ödemek yerine bu ikisini tutup yerlerini genç altyapı elemenları ve uygun transferle süslerken, çok ciddi ücretler alan 30-35 kadar yerlinin en az 20'si ile yolların bir şekilde ayrılması gerekmekte.
İşte tamda bu noktada Tuchel, Erdal Keser ve Cevat Güler isimleri benim akılma gelen ekiptir.
Yabancı olacaksa, Tuchel ideal bir profil gibi duruyor, itirazım yok. Ancak daha önceki örneklerinden biliyoruz ki yabancı bir TD e yardımcılığa getirilen yerliler pek de yardımcı olamıyorlar; artık kaale alınmadıklarından mıdır, (Futbolcularla arayı bozmamak için filan) inisiyatif kullanmak istememelerinden ya da acizliklerinden midir bilemem tabi...
Erdal Keser bildiğim kadarıyla TD lük için gerekli olan, kararlı ve duruma göre tavırlı davranabilen yapıda biri değil, ışık vermeyen Mancini-Tugay işbirliğini akla getiriyor. Cevat Hoca nın oyuncu seçiciliği konusundaki yetkinliği hakkında da bir veri yok (Terim' li 96-00 döneminde Bülent Ünder' in alınacak oyuncuların tespitindeki başarısı anlatılır mesela)...
Erdal ve Cevat Hoca isimlerini sözün gelimi söylediğini anlıyorum da bahsettiğin radikal uygulamaları bir yabancı TD ün, yanına kim verilirse verilsin, yapabilmesinin önünde çok büyük zorluklar olduğu açık, bugün gelse kadrodaki kimin iyi futbolcu olduğunu, kimin futbolcu bile olmadığını anlayıncaya kadar ligin sonu gelir, vs vs...