Profesyonelleşme ve Sistem Önerileri

Alpay Asma

Şef Gümüş Kıvrım
Evvela, başlığı çok iyi seçemediğim farkındayım, ancak kastetmek istediğim şey sayın başkan Ünal Aysal'ın 3 yıldır sürekli vurguladığı sistem ve profesyonel, sürdürülebilir başarı gibi terimlerin içini doldurabileceğimiz ve bu konuda ki önerilerimizi tartışabileceğimiz bir öneri başlığı açmaktır.

Bu kapsam da ilk öneriyi ve analizi de ben yapıyorum.

3 yılda 2 defa şampiyon olup, 2 defa Süper Kupa, 1 defa Türkiye Kupası'nı müzesine götürüp kağıt üzerinde gayet başarılı bir performans sergileyen takımımız bu sezona ise biraz sallantıda ve belirsizlikler içinde başlayacak gibi görünse deyine bir şekilde doğruyu bulacağına inanmak isteyen biri olarak, başkanın ilk sözünü verdiği başarı başarı başarı söylemini gerçekleştirdiğine inanan biri olarak, asıl önemli mevzu olan sürdülebilir başarı ve profesyonelleşme konusunda verilen sözlerin ise henüz yerine getirilmek bir yana çok uzak bir noktasında olduğumuzu düşünüyorum.

Futbolu futbolun içinden gelen ve bir sistem entegre edebilecek bir yapının yönetmediği takımımızda hala palyatif çözümler ile Florya'da düzen sağlama çabalarının sürdüğünü görmek beni karamsarlığa itse de bundan sonra bu konu üzerinde yönetimin mutlaka ağırlık vereceğine inanmak isteyen biri olarak bunu realize edebileceğine inandığım yapılanmayı aşağıda paylaşarak önerimi sonlandırıyorum.

Tuchel ile gelecek adına umutlanan biri olarak onun 1 sene çalışmama kararı alması sonrası bana göre bu geçişi yumuşatabilecek yegane isim akıl hocası da olan Ralf Ragnick'dir.

[attachment=11356:upload_2014-6-29_15-4-4.jpeg]

Eğer 1 sene için sahaya inmeye ikna edebilirsek basında adı geçen Moyes, Klinssman, Löw, Denizli gibi isimlerin hepsinden daha faydalı olabileceğine inanıyorum.

1 sene sonra da DERWALL MODELİNDE OLDUĞU GİBİ KULUBE DE Kİ YERİNİ

images

Bu genç adama bırakarak SON 3 yılda olduğu gibi RALF RAGNİCK'i SPORTİF DİREKTÖR olarak görmeyi çok isterim.

Bu isimlerin yanına da önü açık bir Türk yardımcı antrenör bulunması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda henüz bir önerim yok zira Türk antrenörler arasında bu ışığı gördüğüm bir sistem yönetecek ve devam ettirecek kapasitede isim göremiyorum ama bu konuda sizin fikirleriniz de varsa mutlu olurum.

EDIT : Uzun oldu farkındayım ama başlık AMACI : Herkesin PROFESYONEL BİR EKİP VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI ADINA UZUN VADELİ BİR YAPILANMA ÖNERİSİ SUNDUĞU BİR tartışma ortamı tesisidir.

Önerilerinizi merakla bekliyorum...

SAYGILARIMLA,

Ekli dosyalar

• upload_2014-6-29_15-4-4.webp
    upload_2014-6-29_15-4-4.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 105
bilgisayar hakkında bir makale yazdığını düşünmüştüm

kahroldum

Fikir güzel ama burası Türkiye herşey başarıya endeksli.Keşke senin bilincinde daha çok taraftarımız olsa +rep

Bahsettiğin ancak Almanya'da olur Alpay. Burası Türkiye.

Bahsettiğin ancak Almanya'da olur Alpay. Burası Türkiye.

Olacak, olmak zorunda artık.

Gerçi doğru diyorsun Gökhan.

1 fotografı 40 saat tartışan Galatasaray taraftarları varken kolay değil bu işler.

Bu yazı da çok uzundur zaten okunmaz kimine göre.

4. yıldız çok önemli tabi, 3. taktık arşa erdik zaten. Ondan sonra her sene şampiyon olduk, CL kazandık.

Neyse bu başlıkların bir önemi yok zaten, baksanıza Arda Aziz ile görüntülenmiş aman Allah'ım.

Olacak, olmak zorunda artık.

Gerçi doğru diyorsun Gökhan.

1 fotografı 40 saat tartışan Galatasaray taraftarları varken kolay değil bu işler.

Bu yazı da çok uzundur zaten okunmaz kimine göre.

4. yıldız çok önemli tabi, 3. taktık arşa erdik zaten. Ondan sonra her sene şampiyon olduk, CL kazandık.

Neyse bu başlıkların bir önemi yok zaten, baksanıza Arda Aziz ile görüntülenmiş aman Allah'ım.

Yalnız taraftarla alakalı değil. Türkiye'de hiçbir yönetici takımı iki Alman'a emanet etmez.

Mantığın açısından değerlendirirsek sd mutlaka td'nn kuyusunu kazar ve yerine geçmeye çalışır. Burası Türkiye, burda böyle..

Yalnız taraftarla alakalı değil. Türkiye'de hiçbir yönetici takımı iki Alman'a emanet etmez.

Mantığın açısından değerlendirirsek sd mutlaka td'nn kuyusunu kazar ve yerine geçmeye çalışır. Burası Türkiye, burda böyle..

Almanlar da öyle bir şey yok ki zaten.

Adamlar her görevin kutsal olduğuna, bir makinenin dişlisi olduğuna inanıyor.

Ralf Ragnick Almanya'nın 2006 ve sonrasında ki çıkışında Sammer ile birlikte felsefe taşı görevini görmüş, 2002'de ki bayık ve geleceği olmayan takımdan , her tarafından yetenek fışkıran bir felsefeye öncülük eden bir oyunu tekrar Almanya'ya kazandırma da öncülerden biri olmuştur.

Bu adam bir deha. Öğrencisi de asla boş olamaz zaten.

O yüzden ben umutluyum.

Bu kadro ligde en kötü yine 2. olur ama bundan sonra ki seneler adına umudumuz olur.

2012 şampiyonluğu ile umutlanan ben 2013'de gelen şampiyonlukta ise sevinememiştim bile şampiyonluğun arabesk anlayışla geldiğini bildiğimden.

rangdick degilde denizli o gorevde olsa fena olmaz

ama herseye bulasan yoneticilerin yerine bu isi profca yapan kariyerli birkac yabancinin futbol shubesine hakim olmasi gerektigini soylemedende gececegimi sanmadiniz heralde

rangdick degilde denizli o gorevde olsa fena olmaz

ama herseye bulasan yoneticilerin yerine bu isi profca yapan kariyerli birkac yabancinin futbol shubesine hakim olmasi gerektigini soylemedende gececegimi sanmadiniz heralde

Denizli gelince Şükrü Ergün, Bülent Tulun, Abdürrahim gibi yine bu işi kısır döngüne sokacak adamlar olmayacaksa sorun yok.

Denizli, Terim gibi antrenörler KORTİZON gibiler.

Ağrıyı kesiyorlar, ama bağışıklığı da çökertiyor kendine bağımlı hale getirerek.

İkisini de başarılarından ötürü takdir ediyorum bilen biliyor zaten. Ama bu adamların gelişi de gidişi de olay Hayri.

1 sene geçti hala Terim konuşuyoruz forumda ve ben bu işten çok sıkıldım.

Bize lazım olan Kortizon değil artık, doğru teşhis ve tedavi.

Denizli gelince Şükrü Ergün, Bülent Tulun, Abdürrahim gibi yine bu işi kısır döngüne sokacak adamlar olmayacaksa sorun yok.

Denizli, Terim gibi antrenörler KORTİZON gibiler.

Ağrıyı kesiyorlar, ama bağışıklığı da çökertiyor kendine bağımlı hale getirerek.

İkisini de başarılarından ötürü takdir ediyorum bilen biliyor zaten. Ama bu adamların gelişi de gidişi de olay Hayri.

1 sene geçti hala Terim konuşuyoruz forumda ve ben bu işten çok sıkıldım.

Bize lazım olan Kortizon değil artık, doğru teşhis ve tedavi.

denizli oyle degil pek

Ragnick de Schalke'den yorgun dustum diye ayrilmis, Tuchel de Mainz'i gibi bir takimi calistirinca yorgun dusmus. Sistem icin, devamli basari icin dogru kisilere pek benzemiyor bu ikili.

Ikisi toplamda saglam bir adam ediyor biri yorgun dusunce oburu calisir diyorsak mantikli bu cozum.

denizli oyle degil pek

Düne kadar bende istiyordum, gelirse de başımızın üzerinde yeri var.

Ama sonuçta düzene entegre olmuş biri ve ilk günahında taraftarca asılacak burada, orada, şurada.

3 sene önce giden Arda'nın hala muhabbeti dönüyor 1 fotograf için.

Burada ki taraftar Aziz'i görse imza ister,en kötü selam verir neyin kafası bu. Gören de adam Fener'e transfer olup ezelden Fener'liyim dedi sanacak.

Ki onu da yapsa alışmalıyız bu işlere.

Ragnick de Schalke'den yorgun dustum diye ayrilmis, Tuchel de Mainz'i gibi bir takimi calistirinca yorgun dusmus. Sistem icin, devamli basari icin dogru kisilere pek benzemiyor bu ikili.

Ikisi toplamda saglam bir adam ediyor biri yorgun dusunce oburu calisir diyorsak mantikli bu cozum.

Başlığı açma amacım zaten Ragnick veya Tuchel üzerinden gitmek değil.

Bu benim önerim, herkesten bu tarz bir öneri beklentisi ile açtım.

Kaç gündür bakıyorum 1 tane futbol konuşulan konu yok forumda.

Başkan kurumsallaşacağız dedi. Yanına biatçı zombileri toplamış, el altından menajerlerle danışmanlarla kafasına göre at koşturuyor. Biz bunun için mi destekledik onu? Bir Aziz Yıldırım'a dönüşmesi için mi?

Başkan kurumsallaşacağız dedi. Yanına biatçı zombileri toplamış, el altından menajerlerle danışmanlarla kafasına göre at koşturuyor. Biz bunun için mi destekledik onu? Bir Aziz Yıldırım'a dönüşmesi için mi?

Onu da suçlayamıyorum bu konuda.

Bu ülke de sistem öyle bir halde ki mevki sahibi olan fabrika ayarından çıkıveriyor hemen, sistem bu.

Bir taraf olmayanı bertaraf ediyor sürekli.

Onu da suçlayamıyorum bu konuda.

Bu ülke de sistem öyle bir halde ki mevki sahibi olan fabrika ayarından çıkıveriyor hemen, sistem bu.

Bir taraf olmayanı bertaraf ediyor sürekli.

Ben suçluyorum. Çünkü gelirken vaat ettikleriyle şimdi yaptıkları örtüşmüyor. Gelirken yapacağımız düzenlemelerle benden sonra yönetimi devir alacakların bile manevra alanını kısıtlayacağız demişti. Şimdiyse her fırsatta kötülediği adama dönüşmek için elinden geleni yapıyor. Galatasaray böyle yönetilmemeli. Galatasaray'da bugüne kadar muhalefeti susturarak ve küstürerek başarı kazanılmadı. Başarı kazanıldıysa ortak konsensüs ile kazanıldı, birliktelik ile kazanıldı. Yeri geldi kavgalar oldu, tartışıldı ama ortak yol bulundu. Yönetim kurulunda en ufak muhalefet edecek adam kalmamış, kimse doğru yolu gösterecek ne cesarete ne de bilgi ve birikime sahip. Ahbaplarla, danışmanlarla yönetilecek klüp değiliz biz!

@Alpay Asma

Önerin gerçekten güzel abi , fakat bunu gerçekleştirebilecek miyiz sorun orada bende şahsen isterim , bir sezon Ralf Ragnick'in takımı çalıştırmasını.

Bir daha ki sezon ;

Sportif Direktör : Ralf Ragnick

Teknik Direktör : Thomas Tuchel şeklinde olur ve güzel olur.

Fakat , yönetim bunu becerebilir mi ? Becerebilir mi kısmını geçtim ,ucundan düşünebilir mi çok merak ediyorum.

Geçen sezonun 5. haftasında hoca kovmuş, getirdiği hocayı kalmaya ikna edememiş ve neredeyse Temmuz' a gelmiş olduğumuz halde hala takımın başına hoca bulamamış, bu sebeple tek transfer yapamamış bir yönetimin profesyonelleşme ya da kurumsallaşma adımlarını atabileceğine inancım çok az ne yazık ki Alpay.

Geri
Üst Alt