Puan Kaybı İstatistikleri

Sinan Bilgin

Cezalı
Dikkatimi ceken bir tablo var , 3 buyukler arasinda bazi seneler sapma gosterse de genelde gerceklesen bir durumdur

GS genelde lig ortalarinda
Fb lig basinda
Bjk ise lig sonunda puan kaybini arttiriyor

Aklima gelen ornekler.

Gecen sezon ligi 75 puanla bitirdik

Ilk 8 ve son 6 haftada yani toplam 14 haftada puan kaybi sadece 2 iken , geri kalan 20 haftada puan kaybi tam 25

Fark olur ama bu kadar da olmaz

Keza bjk nin 2013 te son 3-4 haftada liderken 3 unculuge dustugu periyod , 2017 de az daha basaksehire kaptiracagi sampiyonluk ve fb nin cogu sezon daha ne oldugunu anlamadan lige baya geride baslamasi

Bizim iyi baslayip iyi bitirdigimiz ligde fark atacagimiz sezonlarda bile lig ortalarinda akil almaz derecede puan kaybini arttirmamiz

Sizce bunlarin sebebi nasil aciklanabilir

Fikir yurutelim

biz ligin basinda puan kaybediyoruz ama her sene sampiyonluga oynuyoruz. bu konuda sevmesemde sinana katiliyorum

Son 3 4 senedir hep böyle ilerliyor bunu biz de hep arkadaşlarla konuşuyoruz

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lige heyecan gelsin diye öyle hepsi aynı haftalar kaybetse zevkli olmaz + olarak 2 3 yıl iyi gidersek hemen olaylar oluyor ve düşüşe geçiyoruz bu da var tam tersi de mevcut 2 3 sene kötüysek birden ayağa kalkıyoruz.

Bjk lige hazir giriyor , daha dengeli puan kaybi dagilimi var ama camia olarak stresi kaldiramiyor mesela

Fb ise bir ego ve hazirligi duzgun yapilmamis bir kadro ile baslayip , muhtemel avrupa husranlari ile de ivmeli bir zayif baslangic yapiyor

Ama bizimkine hic akil sir erdiremiyorum acikcasi , camia ici huzursuzluklar basliyor isler iyi giderken , dengemiz bozuluyor ama sonlara gelince herkes kiliclari indiriyor ve basari mi geliyor

Üzerinde hiç düşünmedim. Bu istatistiğin sebebi net şudur denilemez. Ama ortada öyle bir istatistik varsa

Fenerbahçe'nin sanılanın aksine transferleri daima geç olması ve bunun yanında çorap değiştirir gibi teknik direktör değiştirmesi.

Her normal takım puan kaybedebilir. Buna kayıplar lig ortalarına denk geliyorsa yorgunluk, yoğun maç programı sebep olur.

Beşiktaş'ın bu istatistiği tamamen beceriksizliktir.

Sebepleri nelerdir
Takim karakteriyle alakali

Winner takim iyi baslar iyi bitirir.

Guzel lakin oturmamis takim kotu baslar takim olunca iyi olur ama kazanacak karakteri gosteremez cunku winner degildir.

Guzel, oturmus da lakin aliskin olmayan takim her sey uygun olsa da, kadrosu en iyisi olsa da once nasil kazanmasi gerektigini ogrenmeli. Iyi baslar iyi goturur ama fisi cekemez, cekiyorsa da rakipleri cok kotu oldugu icindir.

baba olsaydim fb formasi alirdim sana

Babam bana üzerinde emlak bankası yazan çubukludan almıştı. 96 ya da 97 yılıydı hatırlamıyorum. Fenerbahçeli yapma amacı vardı. Formayı verince çok sevindiğimi söyleyerek üzerime geçirip odadan çıktım. Üstümden çıkarıp kuzenime hediye etmiştim. Hala unutamam babamın öfkesini :asd:

son dönemde bjk için avrupa macları etkili oluyor bence ligdeki kayıplarda. yaş olarak baya yüksekler çünkü. oyuncular kaliteli olsa da son virajı iyi geçemiyorlar yorgunluk kaynaklı. bide kulüp alışmış serefli 3.lüklere 2 sene sampiyon olunca oturmadı tabi bu alışkanlık üzerlerine. eskilerin lafı vardır alışmadık kıçta don durmaz derlerdi. aynı hesap.

fb gibi takımların ise sonunu getirememe olayı piskolojik. üst üste son dklarda kacan belki 100 yılda bir denk gelecek tüm cenabetlikleri üzerlerinde barıldırıyorlar. taraftarlarına sabırlar dilerim.

adımıza sezon ortası puan kayıpları deplasman şartlarına bağlıyorum ben. eskiden saha bok olurdu şimdi ise son dönemde yatırımlarla futbolcular sistemli oynuyor. konsantre de olunca iyi kapanıp puanlar koparabiliyorlar. üzerimizdeki önde gitmenin getirdiği rehavet de eklenince zaten kayıp kaçınılmaz olabiliyor. ama sonunu iyi getiriyoruz. ben yarısa girip kaybettiğimiz sezon hatırlamıyorum. alayını süpürdük evelallah.

Geri
Üst Alt