Rakip Analizi | Bursaspor

Burak Karaduman

Büyük Kaptan
Herkese Selamlar !

İlk defa beni böyle bir yazıyı-analizi yazarken göreceksiniz,inşallah doğru noktalara değineceğiz :)

Bizim takım hakkında yazı yazmayacağım,forumdada,dışardada her kafadan farklı ses çıkıyor ve herkes çok yakından takip ediyor.Kupa maçında göreceğiz takımın nasıl bir seviyede olduğunu,burdaki yazımız daha çok bursasporla ilgili olacak.

Yazıya Bursasporun 2-3 Aylık Periyotta yaptığı Maçlara bakarak başlayalım. :

Bursa 2-0 Esteghlal 11 Temmuz

Bursa 0-0 Chikhura 17 Temmuz

Chickura 0-0 Bursa 24 Temmuz

Bursa 0-0 Akhisar 10 Ağustos

Trabzon 0-0 Bursa 15 Ağustos

Uefa Ön eleme turu sebebiyle sezonu oldukça erken açmak durumunda kalan Yeşil Beyazlı ekip tıpkı geçen sene olduğu gibi şok bir sonuçla karşı karşıya kaldı ve sezona oldukça buruk başlıyorlar.

Sezon başında Sestak,Basser,Sercan,Kazım, yollar ayrıldı

Yerlerine ise Aydın Karabulut,Milandan Bakaye Traore,Fenerbahceden Holmen ve Portodan Joselu Takıma dahil edildi.

Şuanki fizik durumu belirsizliğini korumasına rağmen Holmen gibi ligimizde iş yapabilen bir ismin orta sahaya direnç katması şüphesiz görünüyor.

Ancak tıpkı bizim gibi forvet hattındaki yetersizlik göze çarpıyor,yetenek anlamında birçok kişi tatmin etsede sadece 2 isim bulunmakta Biri Fernandao diğeri ise 18 yaşındaki Enes Ünal.

Ayrıca Ferhat Kiraz Bursanın hazırlık maçında taraftarla kavga ettiği ve taraftarların kesinlikle Bursadan gitmesi yönünde sözler-küfürler söylediği basında yer aldı.

Kaleye dönecek olursak Frey kendi taraftarları başta olmak üzere kimseyi tatmin etmiyor ve güven vermiyor.

Formayı asmış görüntüsü çizen file bekçisi yedek kaleci için umut ışığı oluşturuyor.Yedek kaleci dediğimizde Harun etkili olabilir fakat çok tecrübesiz.

Ayrıca chikura maçından sonra oynanan Trabzonspor ve Akhisar maçlarındada

Bursasporun gol atamaması camiada kırmızı alarm verilmesine yol açmış olabilir.

Bursaspor'un 1.Maçta Bursada yaptığı maçtaki 11 ve Hücuma çıkışda oluşturduğu grafik :

6i46cj.jpg

Bursasporun rövanş karşılaşmasında çıktığı 11 ve oyuncu değişiklikleri:

9vgxmb.jpg

Yaptığımız analizde Bursa-Chickura maçını baz aldığımız için tüm istatistikler yanıltıcı olabilir Bursa adına olumlu istatistiklerde sebebi ise fazlasıyla karambol yaratmaları ve ileriye top şişirmeleri.Bu sebeple şut orta istatistikleri bizi yanıltacaktır.

Chickura karşısında iki maçtada hücumsal anlamda etkili olmak isteselerde karambol pozisyonları dışında hücumda oldukça kısır döngüde kaldılar.

Bursasporda taşların henüz yerine oturmadığının göstergesiydi bir nevi.

Ayrıca teknik adamlık koltuğundaki Şenol Güneş ,sabır göstermeye değecek kalibre ve kalitede bir isim fakat bursaspor taraftarının nasıl tepkiler vereceği tam anlamıyla muamma.

Bursaspor'la erken karşılaşmamızın çok iyi olduğu kanaatindeyim çünkü gerçekten hazır değiller bu tezimi tek çürütebilecek olgu ise bizim şuanki vasat görüntümüz.

Ayrıca TFF'nin son kararlarından haberdar olmamamla birlikte Bursasporun normal şartlarda bizim maçta cezası var.Ha bizim ülkemizde anormal şartlar geçerli olur herzaman orası ayrı tabiki :)

Eğer cezalar iptal edilmezse çoğu ekip için zorlu geçen Bursaspor deplasmanıda atmosfer bakımından rahatlamamızı sağlayacak.

Yani her şey bizim lehimize gibi görünüyor.Umuyorum bizde iyi bir seviyeye çıkıp Bursadan rahat 3 Puanı alıp İstanbul'a döneceğiz.

Gscimbom.com Bursaspor Analizi-Burak Pakdemir

Rakip Analizi Stsl 2.Hafta

Guzel analız olmus ama ben yenecegimizi dusunmuyorum. Tipik beraberlik macı bence. Ikı takımda hazır degil. Ikı takımında hucum hattı yetersiz.

Geçen sene kupada yendik bu sefer ligde yeneceğiz bunları deplasmanda.

Gol yolunda sorun yasiyorlar. 1:0 olsun bizim olsun.

Net olarak kazanamayız. Bursa'nın ağır basacagı bir mac olur. Fark yersek benim icin süpriz falanda olmaz.

Bu kadroya hic güvenim yok. Sadece Bursa deplasmanında degil bu sezon cogu deplasmanda gecen seneki gibi cakılırız. Zaten bizim ilk 11'den korkacak Anadolu takımı oldugunuda sanmıyorum. Santraforun Burak iste, kim neden korksun ??

Taki Transfer sezonuna sayılı günler kala nokta 2-3 transfer gelmez ise,

Rakip zayıf ama bizde kuvvetli değiliz. Tipik bir Bursa-Galatasaray maçı bekliyorum. Ya defans 1 gol yumurtlar 1-0 yeniliriz. Ya da defansımızın yumurtladığı 1 gole karşı cevap veririz 1-1 biter.

Bu maç çok kritik . Geçen seneki ligde deplasman fobimizi yenmemiz gerekiyor . Ayrıca ilk hafta olması ve deplasmanda olması da önemli . Yenersek moralli başlarız . Ama önceliklle Süper Kupayı almamız gerekiyor .

Ulan ligde kac yildir Bursa deplasmaninda galip gelemiyoz, kötü oldu bu macin ilk haftada olmasi.

Net olarak kazanamayız. Bursa'nın ağır basacagı bir mac olur. Fark yersek benim icin süpriz falanda olmaz.

Bu kadroya hic güvenim yok. Sadece Bursa deplasmanında degil bu sezon cogu deplasmanda gecen seneki gibi cakılırız. Zaten bizim ilk 11'den korkacak Anadolu takımı oldugunuda sanmıyorum. Santraforun Burak iste, kim neden korksun ??

:D :D :D fark yersek süPriz olmazmış :D

Yav he he. Ne Farkı ya? Bursa daha gol atamıyor sen fark yemek den bahsediyorsun.

I am the one who knocks!

Sen yine kimi tuttugunu unutmuşsun :) Galatasaray bu, koyar geçeriz şüpheniz olmasın

Kupa maçı dışında Bursa'ya deplasmanda kaç kere koymuşuzki? Tahminim bu yönde, beklide 5-0 kazanırız kim bilir? Ama ben açıp deplasmanda Bursa maçı izlediğimde takım ya yenilir ya berabere kalır. Hani her zaman yendiğimiz bi takım hakkında bu yorumu yapsaydım söylediğinde haklıydın. Ama 10 yılda bi deplasmanda kazandığımız Bursa hakkında o yorumuma bu cevabın uymamış. Bursa gol atamıyorda sanki biz atıyormuyuz? Helede şu izlediğim Galatasaray deplasmanda en az geçen seneki kadar zorlanır. Ya da Prandelli adam eder. Bekleyip görecez onuda.

Kupa maçı dışında Bursa'ya deplasmanda kaç kere koymuşuzki? Tahminim bu yönde, beklide 5-0 kazanırız kim bilir? Ama ben açıp deplasmanda Bursa maçı izlediğimde takım ya yenilir ya berabere kalır. Hani her zaman yendiğimiz bi takım hakkında bu yorumu yapsaydım söylediğinde haklıydın. Ama 10 yılda bi deplasmanda kazandığımız Bursa hakkında o yorumuma bu cevabın uymamış. Bursa gol atamıyorda sanki biz atıyormuyuz? Helede şu izlediğim Galatasaray deplasmanda en az geçen seneki kadar zorlanır. Ya da Prandelli adam eder. Bekleyip görecez onuda.

Süper kupayı alırsak o moralle ligi götürürüz şüphem yok

Bursa gol atamıyor , burada önemli olan ne kadar savunma yapabilecekleri olacak...

2012-13 ve 2013-14 sezonlarında deplasmanlarda kötü oynadık,hele geçen sene koskoca Galatasaray 5 tane deplasman maçı kazanabildi.

2011-12 >>> 35 puan

2012-13 >>> 30 puan

2013-14 >>> 24 puan

Gördüğünüz üzere sürekli bir düşüş var.İç sahada tamamen aynı kalan performans (42 puan-41 puan-41 puan) , deplasmanlarda sürekli olarak düşmüş.Bunun da temel sebebi geriye giden fizik durumumuz,daha doğrusu takımın kadro darlığı sebebiyle yaşanan düşüş.

2011-12 >>> Tek kulvardayız,maç başı 110 km koşarak önümüze çıkan her takımı eziyoruz.

2012-13 >>> Bu sefer 2 kulvardayız,ama rakiplerimizin berbat oluşun ve Drogba-Sneijder transferleri seneyi kurtarıyor...

2013-14 >>> 3 kulvardayız,fizik olarak iyice dağılıyoruz,takımın koşacak hali yok.17 deplasman maçında alınan 24 puan...

Bu sene ciddi kadro genişliğimiz var, fizik/kondüsyon olarak sahada çok iyi bir takım seyredeceğiz.

Bursa maçında da galip geliriz.

2-0 veya 3-0...

bu bursayıda yenemezsek artık sittin sene yenemeyiz bunları dışarda.

Harun

Şener İbrahim Serdar Ozan

Belluschi Traore Holmen

Josue Fernandao Aydın/Ferhat

Şöyle bir kadro çıkmazsa zorlanmayız normalde. Civelli'yi falan oynatır, Volkan Şen oynar. Şenol Güneş kadroyu kullanamıyor. Kesinlikle 3 puanla başlamalıyız.​

Bursa şu an evinde Urfaspor ile hazırlık maçı yapıyor.Dakika 63 0-0.Pek etkili değiller.

Geri
Üst Alt