Rakip Analizi | Fenerbahçe

Keramettin TANRIVERDİ

"Bizi sevenleri üzmeyelim baba"
Yönetici
Administrator
Evet arkadaşlar geçmiş dönemlerde yaptığımız uygulamaya devam ediyoruz. Her maçımız öncesi burada güncel bir rakip analizi olmasını sağlamaya çalışacağız, bu konu için gönüllü üyeler varsa da benimle iletişime geçebilirler.

Bildiğiniz gibi Fenerbahçe bana göre geçen yıl özellikle bizim basiretsizliğimiz ve Beşiktaş'ın yıllardır süre gelen ezik bir takım olmasından dolayı rahatça şampiyon oldu. Aldıkları son dakika galibiyetleri, medyayı ve hakemleri kendi lehlerine yönetmeleri konusuna çok girmek istemiyorum ama geçen yıl bu konuda da bize üstünlük sağladığı aşikar.

Bundan bir kaç sene önce Fenerbahçe maç analizlerinin çok gereksiz olduğunu düşünürdüm ama özellikle son yıllarda içeride kaybettiğimiz maç dışında daha iyi top oynayan takım kazanıyor bu maçları.

Fenerbahçe bu transfer döneminde kadrosuna sadece Diego'yu kattı. Gerek hazırlık maçları olsun, gerek hoca değişim süreçleri olsun, bunlar göz önüne alındığında hala ne tür bir sistem ve takım yapısıyla oynayacakları net değil. Zira Ersun Yanal yaptığı açıklamalarda genel olarak Diego'nun ileri üçlüye destek vereceğini söylemişti ancak bu tarz bir takım yapısında arkaya Mehmet Topalla Emre'yi koyduğu taktirde çok pozisyon verecekleri çok açık. Bunu özellikle hazırlık maçlarında çok açık bir şekilde gördüm. Özellikle hücumda kaptırdıkları toplar direkt olarak gol pozisyonlarına sebep oluyor. Bu yüzden yıllardır beceremediğimiz hızlı hücum organizasyonlarını daha iyi yaparsak bu şekilde gol bulmamız çok olası.

İsmail Kartal'ı tanıyan yok zira ne oynatır, önceliği nedir bilemiyoruz ama Ersun olsaydı şu kadroyu çıkartırdı :

abHrZYnanh.png

Fazlasıyla ofansif bir kadro. Bu yüzden sakatlıktan yeni çıkmış Diego oynamayabilir, onun yerine Meireles ile başlayabilirler. Keza Emenike yerine düşük ihtimal olsa da Webo oynayabilir.

Bildiğiniz gibi biz hala ilk 11 için transfer bekliyoruz ancak bu dakikadan sonra yapılacak transferin o maçta oynaması takdir edersinizki çok olası değil. Sneijder yetişse kafi gözüyle bakıyorum zaten. Buna yönelik olarak bizim kadromuz da şu şekilde olacaktır :

abHrZ1NalA.png

Kadroyu bilerek 6 yabancılı kurdum. Chejou, Telles ve Bruma'dan biri olmayacak sahada, en olası ihtimal Chedjou olur bu oyuncu ama onun yerine Hakan Balta'nın oynayacak olması kulağa hiç hoş gelmiyor.

Karşılaştırmalı analize gelecek olursak özellikle Hakan Balta'nın da oynaması durumunda savunma hattımızın çok vasat kalacağını düşünüyorum. Chedjou geçen yıl başımıza sıkıntılar çıkarmış olabilir ama Balta fikri intihar olarak geliyor bana. Tabii Fenerbahçe de defansif açıdan çok iyi durumda değil, aynı sıkıntıları onlar da yaşayabilir ancak hücum hattı kalitesi daha doğrusu gole yakınlık açıdan çok geride olduğumuz açık. Fenerbahçe'nin hücum oyuncuları gole çok daha yakın ve oyunu rakip yarı alana yıkabilecek oyuncular.

Orta saha hattı kaleci ile beraber üstün olduğumuz bölgeler açıkça görüldüğü gibi zira bize maçı kazandıracak oyuncuların başında Melo, Selçuk, Sneijder ve Muslera geliyor zaten.

Dediğim gibi İsmail Kartal'ın hala ne oynatacağını bilmiyoruz ancak bu şekilde çıkarlarsa kesinlikle hızlı kontratağa yönelik bir oyun oynamamız lazım, Olcan ve Bruma ile rakip yarı alana hızlı taşıyacağımız toplar bizi çok fazla gol pozisyonuna sokabilir. Zaten bu kadro yapısıyla set hücumu yapma şansımız pek yok çünkü hücum hattının pasör özellikleri çok iyi değil.

Tabii bir de işin bitirme kısmı var, hızlı hücumlar yapabilirsek Burak'a sevdiği topları atabiliriz ama bana göre bizim en kolay gol bulabilme şeklimiz yay civarında Sneijder'i topla buluşturabilmekten geçiyor, eğer daha çok yerden ortalar yapabilirsek bu şekilde de gol bulmamız çok olası keza geçen yılki maçta attığımız gol gibi pozisyonları bulmak çok kolay değil bana göre.

Fenerbahçe özellikle kanatları kullanmaya çok çalışacaktır, sıkıntılı olarak gözüken sol tarafımızdan da çok geleceklerdir muhtemelen, bunu engellemek istiyorsak Telles ve Bruma'nın hücum anlamında çok iyi katkı vermeleri lazım zira ben bu oyuncularla yeterli savunmayı yapabileceğimizi düşünmüyorum. Orta sahada Melo ve Selçuk'un hatta Sneijder'in yapacağı şok presler de çok önemli, rakip yarı saha ya da orta sahada kapacağımız toplar da rakibi az kişi yakalamamızı sağlayabilir.

Bir de yıllardır kanayan yaramız olan tempo sorununu aşmak zorundayız. Özellikle dinamik bekleri sayesinde Fenerbahçe bunu çok iyi yapabiliyor. Topu hızlı kullanmak, hücumda her zaman çok daha geniş alanlarda oynayabilmeyi sağlayacaktır. Bunun için de yine takımın Sneijder'e ayak uydurması çok gerekli olacaktır.

Hoca değiştirme süreçleri olmasa Fenerbahçe'yi daha avantajlı görüyordum ancak bu süreçten sonra maçı alabiliriz.

Tabii o zamana kadar olur da Campbell ya da Podolski alınırsa, hücumda iyi birer alternatifimiz de olacaktır. Diğer yandan yedekten gelecek katkı da önemli, Webo, Alper gibi alternatiflere sahip oldukları için şanslılar. Yedeklere baktığımızda bize katkı sağlayabilecek bir Amrabat'ı görüyorum ki o da gününde olmalı bunun için. Yasin Öztekin o zamana kadar adapte olamaz takıma, Aydın çok iyi çalışmış falan deniliyor ama yıllardır aynı terane. Umut hakkında yorum bile yapmaya gerek duymuyorum.

Umarım maç dilediğimiz gibi geçer ve iyi bir galibiyet alır, sezona pozitif başlarız.

Portal Konusu

güzel analiz yalnız onlarda dediğin gibi savunma sıkıntısı var. Ama bence kanat sorunuda var. iyi bi kanatları olan takım bunları follo foş eder. kanatsız oynarsan fenere zorlanırsın hatta yenilebilirsin.

çünkü kanatları ya da kanat forvetleri yok, oynayan oyuncular hep sonradan evriltilenler. kanat bölgesinde merkez forvet oynatıyolar (belki kuyt'ı bunun dışında tutabiliriz) fakat bruma gibi bi kanatın varsa hem defans olarak hem ofans olarak zorluk yaşarlar çünkü kanatlarında zaten kanat orijinli adamlar olmayacak. isim olarak tehlikeli isimler olsada mevkileri gereği hücumda sıkıntı yaşayacaklar. heleki o sow'un kanatında bruma olursa

Balta Fener maçlarında iyi oynuyor.O konuda rahatım.Bence asıl sıkıntı Burak.

Fener bitik durumda.Hazırlık maçlarında çok kötüydüler ve son yaşananlardan sonra takım üzerinde baskı var.Ayrıca işin ucunda kupa olduğu için biz avantajlıyız.Şunları yenip karıştırmalıyız.Bu senenin şampiyonunu doğrudan etkileyecek bir maç.

Kanat atakları ve duran toplar

Fenerin geçen sezonki gollerinin %80i

Bekleri öne çıkınca Sow ve Kuyt içeri giriyor

En büyük hücum stratejileri buydu geçen sene

Bu sene +Diego faktörü var ki kısır organizasyonu

Kesinlikle renklendirecektir

Kanat atakları ve duran toplar

Fenerin geçen sezonki gollerinin %80i

Bekleri öne çıkınca Sow ve Kuyt içeri giriyor

En büyük hücum stratejileri buydu geçen sene

Bu sene +Diego faktörü var ki kısır organizasyonu

Kesinlikle renklendirecektir

En büyük tehlike Caner'in ortaları, yani kulağa basit geliyor ama cidden durum bu. Mümkün olduğunca sol taraflarını kilitlememiz gerekiyor, çok iyi kesiyor topları Caner ve genelde tehlike yaratıyor bu ortalar.

Fenerbahçe o orta saha ile çıkarsa maçı anında bize hediye etmiş olur , zira Topal zaten 2 stoperin arasına girecek , Diego ileride kalacak

Bitik Emre tek başına kalacak...

Aziz Yıldırım nasıl bir kadro ile çıkacak merak ediyorum , zira ben 4-3-1-2 çıkacağını düşünüyorum.O zaman merkezde durumu dengeye getirseler de kanatları yalnız kalır ve hücumda üretken olamazlar...

Üstelik biz çok ciddi seviyede çalışırken Fenerbahçe kamp yaptığı dönemde Topuk yaylasının çok soğuk ve sisli olması sebebiyle çoğunlukla salonda çalışmış,hazırlık maçlarındaki kötü durumu bundan da kaynaklanıyor.Tıpkı bizim geçen sene hazırlık maçlarında belli olan kondüyson sorunumuzu bu sene Fenerbahçe'de görüyoruz...

Fenerbahçe'nin Olympiakos ve Roma ile hazırlık maçları var , bu maçlarda alacakları kötü sonuçlar ile dağılma noktasına gelirler....

Kısacası herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum , 2012-2013 kadar çekişmeli ve yakın geçmez ciddi üstünlük kurarız...

Fenerbahçe o orta saha ile çıkarsa maçı anında bize hediye etmiş olur , zira Topal zaten 2 stoperin arasına girecek , Diego ileride kalacak

Bitik Emre tek başına kalacak...

Aziz Yıldırım nasıl bir kadro ile çıkacak merak ediyorum , zira ben 4-3-1-2 çıkacağını düşünüyorum.O zaman merkezde durumu dengeye getirseler de kanatları yalnız kalır ve hücumda üretken olamazlar...

Üstelik biz çok ciddi seviyede çalışırken Fenerbahçe kamp yaptığı dönemde Topuk yaylasının çok soğuk ve sisli olması sebebiyle çoğunlukla salonda çalışmış,hazırlık maçlarındaki kötü durumu bundan da kaynaklanıyor.Tıpkı bizim geçen sene hazırlık maçlarında belli olan kondüyson sorunumuzu bu sene Fenerbahçe'de görüyoruz...

Fenerbahçe'nin Olympiakos ve Roma ile hazırlık maçları var , bu maçlarda alacakları kötü sonuçlar ile dağılma noktasına gelirler....

Kısacası herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum , 2012-2013 kadar çekişmeli ve yakın geçmez ciddi üstünlük kurarız...

Ahaha :D

O maçlarda işin rengi ortaya çıkar zaten, hem çıkacakları kadro, hem oyun yapısı hem de maçla ilgili daha rahat konuşuruz. Şu an kapalı kutu durumundalar. biraz.

Fenerbahce'nin beklerini gecen yil durduracak kanat oyuncularina sahip degildik.

Zannedersem Bruma tek mac oynadi, o macta da Caner ileri cikamadi. Simdi Bruma'ya ilave olarak Olcan var GG'nin karsisinda.

Bu ikisi hem hücum, hem rakibi durdurmak adina en kritik iki oyuncumuz.

Diego'nun hem ilk maçı olduğu hem de sakatlık geçirdiği için çok etkili olacağını düşünmüyorum kilit oyuncu Caner bence onu durdurabilirsek çok etkili olamazlar Olcan'a savunmada çok görev düşüyor diğer kanattta da Bruma Gönül'ü perişan edecek bence

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Forumdan rastgele 11 çıkaralım, giyelim sarı kırmızılı formayı. Final maçıysa feneri yeneriz, o sıkıntı degıl

Antreman olarak hazırlanma olarak fenerden daha öndeyiz, gündem olarak fenerden daha sakiniz, teknik direktör olarak daha avantajlıyız, kadro olarak daha genciz, VE FİNALLERDE YENİLMEYİZ

bu kadar analiz yeterli beyler :D

Bi numaralari yok, ama derbi sonucta. Her sonuca acik.

Adam gibi oynarsak, siler süpürürüz.

Meşhur 5'e 2 antrenmanları tekrar başlamış , bu önemli not edin ...

Balta iyidir iyi. Fener maçlarında bu adamın içine bişeyler kaçıyor. Fener maçlarının adamıdır Balta.

I am the one who knocks!

Geri
Üst Alt