Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Meşhur 5'e 2 antrenmanları tekrar başlamış , bu önemli not edin ...
Kim, anlamadım?
.Aykut Kocamanın meşhur çalışması. Antu hep başka calışma yapmıyor diye alay ederdi kendi hocalarıyla.
Fenerbahçe o orta saha ile çıkarsa maçı anında bize hediye etmiş olur , zira Topal zaten 2 stoperin arasına girecek , Diego ileride kalacak
Bitik Emre tek başına kalacak...
Aziz Yıldırım nasıl bir kadro ile çıkacak merak ediyorum , zira ben 4-3-1-2 çıkacağını düşünüyorum.O zaman merkezde durumu dengeye getirseler de kanatları yalnız kalır ve hücumda üretken olamazlar...
Üstelik biz çok ciddi seviyede çalışırken Fenerbahçe kamp yaptığı dönemde Topuk yaylasının çok soğuk ve sisli olması sebebiyle çoğunlukla salonda çalışmış,hazırlık maçlarındaki kötü durumu bundan da kaynaklanıyor.Tıpkı bizim geçen sene hazırlık maçlarında belli olan kondüyson sorunumuzu bu sene Fenerbahçe'de görüyoruz...
Fenerbahçe'nin Olympiakos ve Roma ile hazırlık maçları var , bu maçlarda alacakları kötü sonuçlar ile dağılma noktasına gelirler....
Kısacası herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum , 2012-2013 kadar çekişmeli ve yakın geçmez ciddi üstünlük kurarız...
lıktan yeni çıkmış Diego oynamayabilir,
Fazlasıyla ofansif bir kadro. Bu yüzden sakatlıktan yeni çıkmış Diego oynamayabilir, on
.
Bildiğiniz gibi Fenerbahçe bana göre geçen yıl özellikle bizim basiretsizliğimiz ve Beşiktaş'ın yıllardır süre gelen ezik bir takım olmasından dolayı rahatça şampiyon oldu. Aldıkları son dakika galibiyetleri, medyayı ve hakemleri kendi lehlerine yönetmeleri konusuna çok girmek istemiyorum ama geçen yıl bu konuda da bize üstünlük sağladığı aşikar.
Bundan bir kaç sene önce Fenerbahçe maç analizlerinin çok gereksiz olduğunu düşünürdüm ama özellikle son yıllarda içeride kaybettiğimiz maç dışında daha iyi top oynayan takım kazanıyor bu maçları.
Fenerbahçe bu transfer döneminde kadrosuna sadece Diego'yu kattı. Gerek hazırlık maçları olsun, gerek hoca değişim süreçleri olsun, bunlar göz önüne alındığında hala ne tür bir sistem ve takım yapısıyla oynayacakları net değil. Zira Ersun Yanal yaptığı açıklamalarda genel olarak Diego'nun ileri üçlüye destek vereceğini söylemişti ancak bu tarz bir takım yapısında arkaya Mehmet Topalla Emre'yi koyduğu taktirde çok pozisyon verecekleri çok açık. Bunu özellikle hazırlık maçlarında çok açık bir şekilde gördüm. Özellikle hücumda kaptırdıkları toplar direkt olarak gol pozisyonlarına sebep oluyor. Bu yüzden yıllardır beceremediğimiz hızlı hücum organizasyonlarını daha iyi yaparsak bu şekilde gol bulmamız çok olası.
İsmail Kartal'ı tanıyan yok zira ne oynatır, önceliği nedir bilemiyoruz ama Ersun olsaydı şu kadroyu çıkartırdı :
![]()
Fazlasıyla ofansif bir kadro. Bu yüzden sakatlıktan yeni çıkmış Diego oynamayabilir, onun yerine Meireles ile başlayabilirler. Keza Emenike yerine düşük ihtimal olsa da Webo oynayabilir.
Bildiğiniz gibi biz hala ilk 11 için transfer bekliyoruz ancak bu dakikadan sonra yapılacak transferin o maçta oynaması takdir edersinizki çok olası değil. Sneijder yetişse kafi gözüyle bakıyorum zaten. Buna yönelik olarak bizim kadromuz da şu şekilde olacaktır :
![]()
Kadroyu bilerek 6 yabancılı kurdum. Chejou, Telles ve Bruma'dan biri olmayacak sahada, en olası ihtimal Chedjou olur bu oyuncu ama onun yerine Hakan Balta'nın oynayacak olması kulağa hiç hoş gelmiyor.
Karşılaştırmalı analize gelecek olursak özellikle Hakan Balta'nın da oynaması durumunda savunma hattımızın çok vasat kalacağını düşünüyorum. Chedjou geçen yıl başımıza sıkıntılar çıkarmış olabilir ama Balta fikri intihar olarak geliyor bana. Tabii Fenerbahçe de defansif açıdan çok iyi durumda değil, aynı sıkıntıları onlar da yaşayabilir ancak hücum hattı kalitesi daha doğrusu gole yakınlık açıdan çok geride olduğumuz açık. Fenerbahçe'nin hücum oyuncuları gole çok daha yakın ve oyunu rakip yarı alana yıkabilecek oyuncular.
Orta saha hattı kaleci ile beraber üstün olduğumuz bölgeler açıkça görüldüğü gibi zira bize maçı kazandıracak oyuncuların başında Melo, Selçuk, Sneijder ve Muslera geliyor zaten.
Dediğim gibi İsmail Kartal'ın hala ne oynatacağını bilmiyoruz ancak bu şekilde çıkarlarsa kesinlikle hızlı kontratağa yönelik bir oyun oynamamız lazım, Olcan ve Bruma ile rakip yarı alana hızlı taşıyacağımız toplar bizi çok fazla gol pozisyonuna sokabilir. Zaten bu kadro yapısıyla set hücumu yapma şansımız pek yok çünkü hücum hattının pasör özellikleri çok iyi değil.
Tabii bir de işin bitirme kısmı var, hızlı hücumlar yapabilirsek Burak'a sevdiği topları atabiliriz ama bana göre bizim en kolay gol bulabilme şeklimiz yay civarında Sneijder'i topla buluşturabilmekten geçiyor, eğer daha çok yerden ortalar yapabilirsek bu şekilde de gol bulmamız çok olası keza geçen yılki maçta attığımız gol gibi pozisyonları bulmak çok kolay değil bana göre.
Fenerbahçe özellikle kanatları kullanmaya çok çalışacaktır, sıkıntılı olarak gözüken sol tarafımızdan da çok geleceklerdir muhtemelen, bunu engellemek istiyorsak Telles ve Bruma'nın hücum anlamında çok iyi katkı vermeleri lazım zira ben bu oyuncularla yeterli savunmayı yapabileceğimizi düşünmüyorum. Orta sahada Melo ve Selçuk'un hatta Sneijder'in yapacağı şok presler de çok önemli, rakip yarı saha ya da orta sahada kapacağımız toplar da rakibi az kişi yakalamamızı sağlayabilir.
Bir de yıllardır kanayan yaramız olan tempo sorununu aşmak zorundayız. Özellikle dinamik bekleri sayesinde Fenerbahçe bunu çok iyi yapabiliyor. Topu hızlı kullanmak, hücumda her zaman çok daha geniş alanlarda oynayabilmeyi sağlayacaktır. Bunun için de yine takımın Sneijder'e ayak uydurması çok gerekli olacaktır.
Hoca değiştirme süreçleri olmasa Fenerbahçe'yi daha avantajlı görüyordum ancak bu süreçten sonra maçı alabiliriz.
Tabii o zamana kadar olur da Campbell ya da Podolski alınırsa, hücumda iyi birer alternatifimiz de olacaktır. Diğer yandan yedekten gelecek katkı da önemli, Webo, Alper gibi alternatiflere sahip oldukları için şanslılar. Yedeklere baktığımızda bize katkı sağlayabilecek bir Amrabat'ı görüyorum ki o da gününde olmalı bunun için. Yasin Öztekin o zamana kadar adapte olamaz takıma, Aydın çok iyi çalışmış falan deniliyor ama yıllardır aynı terane. Umut hakkında yorum bile yapmaya gerek duymuyorum.
Umarım maç dilediğimiz gibi geçer ve iyi bir galibiyet alır, sezona pozitif başlarız.
Portal Konusu
Bir Fenerli olarak forum ziyaretçilere açık olduğundan ötürü üye olma gereği duydum. Forumu aktif olarak kullanmayı düşünmüyorum. Daha çok size göre şeytanın avukatı olarak görebilirsiniz. Yoksa sizin içinde bizim içinde takımlarımız ne kadar kalitesiz olursa olsun herzaman tuttuğumuz takımlarıjn şampiyon olacağınız derbileri kazanacağnı düşünürüz.
Yanlız bu forumda ciddi anlamda bir dayatma düşünme gibi herkesin aynı şeyleri yazdığını düşünüyorum. Bunu örnekle açıklarsam, bizde kalede volkan var yıllardır hiçbir zaman üst düzey maç oynamamasına rağmen hep yerli kaleci olduğundan fazla tepkiye maruz kalmamıştır. Sizde de bu durumu burak için söylebiliriz. Sırf gol istatistikleri iyi diye burak kollanıyor. Oysa ki drogba buraktan daha az gol atmasına rağmen ilk geldiği sezonun ikinci yarısında takımı şampiyon yapmıştır. O sezon webo drogbadan daha çok gol atmasına rağmen asla ve asla drogba seviyeszinde bir oyun oynamamıştır.
Fakat ne yaparsın biz volkanma siz burağa mevkilerinde en iyi yeri olmaları nedeniyle katlanmak zoruında kalıyoruz. Ama gsde sneijderin ilk geldiği günden bu yana söylediğim ve zamanla fikirlerimin ne kadalı olduğuınu gördüğüm bir gerçek var. O da sneijderin gsnin yerli kadrosundan ki iskelete uymadığı düşüncesidir.Zamanın da gs her ne kadar 3 koşan + hagi + 2 forvet oynadıysada o kadro hatırlarsanız ilk 2 senesinde çok gol atıp çok gol yiyordu. Sonraki sezonlarda sağ iç okan sol iç okan ve suatla adeta 3 kişilik ortasahayı 4 kişilik oynar şekilde parselleyeyip iyi beklerle bu açığnızı pek hissetmiyordunuz.
Şimdi ise sneijder+Melo+hadi güçlü bir hamit'ide buraya ekleyebiliriz fakat s.inan çapa özelliği olmadığından ötürü bu takımda kabak gibi takımda sırıtmaya başladı. Halbuki bu takımda sneijderin yaptığı görevi s.inan fazlasıyla yapıyordu.
Gs'nin bu sorununu aşması için yapacağı şey 4-2-3-1 sistemine dönmesi gerekir. Oysaki bu tarz bir dizilimde bu seferde burak tek forvet oynamak durumunda kalıyor. Burakta her ne kadar çift forvet oynadığı zamanki gibi tek forvet oynadığı zaman veremeyeceği aşikar.
Bu sebeple her ne kadar mevkileri için biçilmiş kaftan olsalarda burak-s.inan-sneijder yanyana oynamayacağı kanaatindeyim. Gsnin yerilileri gönderme durumu olmadığından her ne kadar kalitesi tartışılmayacaksa gs sneijderin göndermemekle büyük hata yapıyor.
Diğer bir hususta muslera 5 yabancının biri kaleciden yana kulllanmak büyük bir handikap..
Ama sizde taraftar olarak haklısınız bizde zamanında Alex gitmesin dedik. Halbuki son dönemlerde alex'in ahı gitmiş vahı kalmıştı. Bunu bizde biliyorduk ama alex'i gönderdikten sonra baroniye talim olduğumuzu düşünürsek sizinde sneijderin gönderilmesi hususunda heleki bir senedir top oynamamış yeni yeni kendinie kendine gelen bir oyuncu göndermek istemiyorusunuz fakat sizin için sıkıntın çözümü bu değil.
Muslera yerine Onur
Sneijjder yerine G.İnler
+
Bir yabancı defans+bir yabancı forvet çok ideal bir kadronuz olur.
Onur
Ebue-cheijdou-semih-telles
melo-g.inler
s.inan
kana forvet-burak-bruma
Zamanında Terimi dinleyip sneijderi almayacaktınız.
Ayrıca mesajını alıntalama nedenim kurmuş olduğun kadrolarda her ne kadar diego'lu orta saha Fenerbahçe'ye defansif oalarak sıokıntı yaratır demişsiniz fakat sizin kurmuş olduğuınuz kadroda Fenerbahçe'nin kadrosuyla aynı özellikteki oyunculardan oluştuğunu göz ardı etmişsiniz.
Ne bruma-burak-olcan--->sow-emenike-kuyt'tan daha defansif oyuncular
Ne de sneijder-s.inan-melo--->diego-m.topal-emre/alperden defansif değil.
Bir Fenerli olarak forum ziyaretçilere açık olduğundan ötürü üye olma gereği duydum. Forumu aktif olarak kullanmayı düşünmüyorum. Daha çok size göre şeytanın avukatı olarak görebilirsiniz. Yoksa sizin içinde bizim içinde takımlarımız ne kadar kalitesiz olursa olsun herzaman tuttuğumuz takımlarıjn şampiyon olacağınız derbileri kazanacağnı düşünürüz.
Yanlız bu forumda ciddi anlamda bir dayatma düşünme gibi herkesin aynı şeyleri yazdığını düşünüyorum. Bunu örnekle açıklarsam, bizde kalede volkan var yıllardır hiçbir zaman üst düzey maç oynamamasına rağmen hep yerli kaleci olduğundan fazla tepkiye maruz kalmamıştır. Sizde de bu durumu burak için söylebiliriz. Sırf gol istatistikleri iyi diye burak kollanıyor. Oysa ki drogba buraktan daha az gol atmasına rağmen ilk geldiği sezonun ikinci yarısında takımı şampiyon yapmıştır. O sezon webo drogbadan daha çok gol atmasına rağmen asla ve asla drogba seviyeszinde bir oyun oynamamıştır.
Fakat ne yaparsın biz volkanma siz burağa mevkilerinde en iyi yeri olmaları nedeniyle katlanmak zoruında kalıyoruz. Ama gsde sneijderin ilk geldiği günden bu yana söylediğim ve zamanla fikirlerimin ne kadalı olduğuınu gördüğüm bir gerçek var. O da sneijderin gsnin yerli kadrosundan ki iskelete uymadığı düşüncesidir.Zamanın da gs her ne kadar 3 koşan + hagi + 2 forvet oynadıysada o kadro hatırlarsanız ilk 2 senesinde çok gol atıp çok gol yiyordu. Sonraki sezonlarda sağ iç okan sol iç okan ve suatla adeta 3 kişilik ortasahayı 4 kişilik oynar şekilde parselleyeyip iyi beklerle bu açığnızı pek hissetmiyordunuz.
Şimdi ise sneijder+Melo+hadi güçlü bir hamit'ide buraya ekleyebiliriz fakat s.inan çapa özelliği olmadığından ötürü bu takımda kabak gibi takımda sırıtmaya başladı. Halbuki bu takımda sneijderin yaptığı görevi s.inan fazlasıyla yapıyordu.
Gs'nin bu sorununu aşması için yapacağı şey 4-2-3-1 sistemine dönmesi gerekir. Oysaki bu tarz bir dizilimde bu seferde burak tek forvet oynamak durumunda kalıyor. Burakta her ne kadar çift forvet oynadığı zamanki gibi tek forvet oynadığı zaman veremeyeceği aşikar.
Bu sebeple her ne kadar mevkileri için biçilmiş kaftan olsalarda burak-s.inan-sneijder yanyana oynamayacağı kanaatindeyim. Gsnin yerilileri gönderme durumu olmadığından her ne kadar kalitesi tartışılmayacaksa gs sneijderin göndermemekle büyük hata yapıyor.
Diğer bir hususta muslera 5 yabancının biri kaleciden yana kulllanmak büyük bir handikap..
Ama sizde taraftar olarak haklısınız bizde zamanında Alex gitmesin dedik. Halbuki son dönemlerde alex'in ahı gitmiş vahı kalmıştı. Bunu bizde biliyorduk ama alex'i gönderdikten sonra baroniye talim olduğumuzu düşünürsek sizinde sneijderin gönderilmesi hususunda heleki bir senedir top oynamamış yeni yeni kendinie kendine gelen bir oyuncu göndermek istemiyorusunuz fakat sizin için sıkıntın çözümü bu değil.
Muslera yerine Onur
Sneijjder yerine G.İnler
+
Bir yabancı defans+bir yabancı forvet çok ideal bir kadronuz olur.
Onur
Ebue-cheijdou-semih-telles
melo-g.inler
s.inan
kana forvet-burak-bruma
Zamanında Terimi dinleyip sneijderi almayacaktınız.
Ayrıca mesajını alıntalama nedenim kurmuş olduğun kadrolarda her ne kadar diego'lu orta saha Fenerbahçe'ye defansif oalarak sıokıntı yaratır demişsiniz fakat sizin kurmuş olduğuınuz kadroda Fenerbahçe'nin kadrosuyla aynı özellikteki oyunculardan oluştuğunu göz ardı etmişsiniz.
Ne bruma-burak-olcan--->sow-emenike-kuyt'tan daha defansif oyuncular
Ne de sneijder-s.inan-melo--->diego-m.topal-emre/alperden defansif değil.
en iyi oyuncumuz şneijderimi gönderecez efendi. ne yiyip ne içiyorsunuz. hadi digerleri yorumundur. bu yorum degil. saçmalamişsin.