Rakip Analizi | Fenerbahçe

Rakip analiz konu başlığındaki yorumları okuyunca çok şaşırdım doğrusu. Elbette ki Galatasaray her maçın favorsidir ve derbilerde,hele ucunda kupa varsa Fb'yi yenmek kaçınılmaz olmaya başlasada bazı gerçekleri göz ardı etmemek lazım.

Bizim sahaya,

Muslera

Veysel-Chedjou-Semih-Telles

Melo-Selçuk

Sneijder

Olcan Burak Yasin

FB'ninde

Volkan

Gökhan-Alves-Bekir-Caner

Topal

Meireless-Emre

Kuyt-Emenike-Sow

şeklinde sahaya çıkacağını düşünüyorum.

Yabancı sınırlaması görüldüğü üzere iki takımında belini büküyor. Ancak FB'nin yerli kalitesi bizden daha üstün olduğu için ne yazık ki kadro yönünden geride kalıyoruz. Bu sorun değil, futbol kağıt üzerinde oynanan değil sahada oynanan bir oyundur. Ancak hazırlık maçlarında görmüş olduğumuz ve hepimizin hem fikir olduğu bazı aksaklıklarımız var.

En önemli sıkıntımız ileride top tutamayan forvetlerimizin olması. Bunda herkes hem fikir. Ben burada Prandelli'den Sneijder'i veya Olcan'ı sahte 9 gibi oynatıp Burak'ı onların gerisinde kurgulaması gibi bir hamle bekliyorum. Böylelikle hem top tutma sorunumuzu aşmış, hemde Burak'ın önüne sık sık boş koridorlar açmış olabiliriz.

İkinci sıkıntımız sol taraftaki Telles'in savunmaya katkı vermekte zorlanması. Hücumcu beklerin genel sorunudur bu fakat önlerindeki oyunculardan gelecek defansif katkı ile bunu çözebilirler. Malesef o bölgede oynayabilecek ne Yasin nede Bruma o tarz oyuncu değil. Eğer savunmada disiplinli olmazsak Gökhan Gönül'ün yıldızlaştığı, Kuyt'un soldan Caner'in ortasına sık sık demarke şekilde kafa vurduğu pozisyonlar izleyebiliriz. Bunun için Telles yerine Hakan Balta ile çıkmak,önünde Bruma ile başlamak sanki daha doğru olur gibi geliyor.

Üçüncü sorunumuz ise orta sahamızdaki temposuzluk. Selçuk ve Melo henüz maç temposunu edinmiş değiller. Zaten Selçuk iki yıldır bunu edinemedi ama ne diyelim yönetimimiz sağolsun ödül olarak birde sözleşme yeniledi. Melo vazgeçilmezimiz elbette. Ancak Selçuk artık vazgeçilmez olmamalı. O bölgede Emre Çolak en azından maçın başında oynatılabilir. FB'nin orta sahası bizden ne yazık ki çok dinamik olduğu için onunla maçın başında Emre ile savaşıp,sonrasında ikinci yarıda silah olarak Selçuk'u oyuna sürmek daha iyi olmaz mı?

Sahaya aşağıdaki gibi bir onbirle çıkmamız durumunda daha başarılı olabileceğimizi düşünüyorum

Muslera

Veysel-Chedjou-Semih-Hakan Balta

Emre Çolak-Melo

Olcan-Burak-Bruma

Sneijder

rakip analiz başlıklarında tam bi futbol müebbeti dönüyor

bakalım kim baltalicak

Geri
Üst Alt