Rakip Takım Taraftar Forumlarından Enstantaneler (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Parayla hallolacak şeyler değil ki söylediklerin,para Araplarda da var yoksa.Montaj harici üretim dediğin başlı başına Ar-Ge isteyen bir şey.İşin patenti var osu var busu var,parayla fabrika kur üret tarzı basit işlemiyor yani süreç
fabrika kur işlemiyor, onu ben de biliyorum. sorun da orada zaten. Koç holding'in ar-ge bütçesine baktıysan ne kadar düşük olduğunu farketmişsindir.

fabrika kur işlet kadar kolay olmasa da sandığın kadar da zor değil. eğer öyle olsaydı böcek yiyen çin 20 yılda bu kadar gelişemezdi. ya da türk savunma sanayi bu kadar ilerleyemezdi. önemli olan isteyip başlamak, başlamak için çaba sarfetmek. koç holdingde de bu zihniyet yok. bunu anlatmaya çalıştım.

elbetteki parayla hallolacak şeyler. Arapların parası olması vizyon sahipleri oldukları anlamına gelmez. Yine bunu anlatmaya çalışıyorum. koçlarda da para var araplar gibi, ancak vizyon yok. olay bu. eğer araplar parayı iyi kullanırlarsa elbetteki yapılabilir. günümüzde teknoloji transferi çok kolay. herhangi bir ülke herhangi bir şeyi üretebiliyor artık. olayın büyük çoğunluğu finansmandan geçiyor. hele de koç gibi deneyimli bir holding her şeyi yapabilir. yeterki istesin. adamlar yıllardır ford-otosandan dolayı tecrübe sahibi. istedikleri her şeyi yapabilirler. ancak süt üretmekten daha fazla vizyona sahip değiller. çinli firmalar sıfırdan başlayıp büyüyor bunlar da milyonlar içinde montaj sanayinden ileriye gidemiyor. bu rezilliği savunacak değiliz.

Son düzenleme:
GgJ-kYgXsAAv_wS

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt