- 18 Eylül 2018
- 13.862
- 10.225
- 1.423
Bunlar istifa işinde kayısı siyirdi. Norveç tiyatrosundan
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Fetöcülerin bile en başarılıları bizde oynamış ya ona kuduruyor lalelerBünyesinde fetöcü bulundurmamış kulüp yok gibi bir şey,onların kupaları GS'den daha az diye onlara bir şey olmuyor GS'nin kupaları var diye fetöcü oluyor.Mantıkları,kafaları bu tamamen
Sportif başarının ve çevrenin çocuklar üzerinde etkisi tartışılmaz. Ama farklı etkenler de olabilir ve olmalı. Kendimden örnek vermek istiyorum. Çocukluğumda; çevremde ve ailemde neredeyse herkes Fenerliydi. Fener şampiyonluk sayılarında da bayağı öndeydi. Bir gün Topkapı bit pazarında gezerken kitapçıların olduğü yerde Galatasaray tarihi diye kalın bir kitap gördüm.(Okumayı, araştırmayı seven bir çocuktum). Neyse kitabı aldım ve okudum. Okuyup ögrendikçe merakım arttı ve daha fazla araştırma yaptım. Galatasaray ile ilk bağımı böyle kurdum. Tabi evimizin Mecidiyeköye, Florya'ya yakınlığı birkaç maça gitmem de etkili oldu. Demem o ki bir tarih kitabı Fenerin dominsayonu olan bir dönemde beni GS'li yapabildi. Bence günümüzde de bu tarz içeriklere, film, belegesel, kitap vs tanıtım işlerine önem verilmeli. GS tarihi nesillere aktarılmalı, Zira kulübün inanılmaz bir tarihi var.Hayır gören de Ziya Songülen'in Ayetullah Bey'in 10 göbek öteden torunu da FBli olmakla gurur duyuyor sanacak.Bu taraftarlar arasında sosyopolitik-sosyoekonomik bir ayrışma yok.Babası Galatasaraylı olan birinin çocuğu Fenerli veya Fenerli babanın çocuğu Galatasaraylı olabiliyor.Türkiye'de 25-30 milyon Kadıköylü veya Galatasaray liseli-Beyoğlulu da olmadığına göre bu kitleleri bir araya getiren şey,sportif başarıdır.Zaten en çok tutulan takımların GS-FB-BJK olması bile bunu yeterince açıklıyor.FB'nin en çok taraftarının olduğu,Hababamların falan komple Fenerli olduğu dönemler de onların bizden daha çok şampiyon olduğu dönemlerdi.Bu da doğal dediğim gibi,milyonlarca Kadıköylü veya GS liseli olmadığına göre,bu kitleleri bu kulüplere çeken şey,sportif başarıdır.Bunu kaybettiğinde de cazibeni yitirmen kadar doğal bir şey yok.Kupaları yok diye amma edebiyat parçalıyorlar 30 senedir,yok FBli olmanın gururu yok FB büyüklüğünü anlayamazsınız vb.,sanki bana kamuya yararlı bir kuruluş da amme hizmeti yapıyor.Kupan yok diye böyle saçma sapan hikayeler uydurup rekabette kendince geri kalmamaya çalışıyorsun işte
Transfer dönemi en prime dönemi fenerin. Akıllı bir seçimBen galiba fenerli olacağım
bunların büyüklük iddiasını duydukça aklıma gibi dizisinde Yılmaz'ın ilkkan'a dediği "sen bu grandiyoz hezeyanların için çok düşük seviye bir paladinsin." sözü aklıma geliyor. heyecansız bol hezeyanlı bir kulüp.Gelde buna küfür etme.Ulan dangalak..Üç beş tane zenginin oyuncağı olmuş klüpsün.Onlar olmasa köpekler yemez seni.Bir devir daha geçsin görücem ben seni.
Güçlü değil şerefsiz klübü olacak.Galatasaray 100 yılda geçse sizin kadar şerefsiz bir klüp olmayacak.Bunların güçten anladığı şike yapmak her türlü şerefsizliği yapmak..
Bu herifler sonuncu olup kume dusse bile 1 kere bizi yensinler omur boyu mutlu olurlar
Bunlar mi bize rakip camia simdi...
Galatasaray'a gelince.
muhatap kelimesini dogru yazan nadir insanlardansin, tebrik ederim hacim.İş yerimde fenerli biri Türkiye kupasını helaliyle hakkınızla mı aldığınızı sanıyorsunuz tarzında konuştu..hiç muhatap dahi almadım..geçmişte de hakemlerden şikayet etmek modaydı ama şimdi toplumun her kesiminde rakibin başarısını karalama kültürü oluştu..kimse başarısızlığı sahiplenmiyor..ali koç sonrası medya gücü ile yaptığı algılar ile oluşan bu kültür şu an Türk futbolunun kanseri artık.rakip takım taraftar kitlesi topkeyün gerçeklikten kopmuşlar.bu yüzden her ne kadar ali koç ile fener başarısızlığı bizim işimize gelse de futbol ikliminin değişmesi adına ali koç un gitmesini tercih ederim.
Vallaha öyle çevremde hiç Fenerli yok Fenerli kız arkadaşım da olmadı deneme girişimim oldu ama değişik bir kafa yapısına sahipler evetFenerli insanlar gerçekten sosyolojik olarak garip
allah kimseyi fbli biri ile muhattap olmak zorunda bırakmasın