Rakip Takım Taraftar Forumlarından Enstantaneler

• Mr.Faith
    ÜyeOsimhen'in kolunda falan da bir şey yoktu ben size söyleyeyim. Şampiyonlar Liginden elenince ona izin için söz verdiler, kol olayını uydurdular. Güya bizim maç dahil Mayıs ortasına kadar yoktu. Hesapları şuydu, puan farkını aça aça gideriz öyleyse son birkaç maça kadar full dinlendiririz. Puan farkı düşünce önce Göztepe'yi bağladılar, şimdi Kocaeli maçında sonradan girecek oldu, Gençler maçında kesin oynayacak oldu. Kolu kırık adam 20 günde maça çıkacak helal Türk tıbbının geldiği yer gözlerimi yaşartıyor

• Gittikce salaklasiyorlar

O kadar acayip plan yapmışız ki, sırf adama izin vericez diye Liverpool maçında 1 devre kolunu tutturduk adama, 2. devre de oyundan aldık...

Tek korkum fener maçı. Bizimkiler yine tuzlukla koşup maçı kesip duracaklar

Filgorin
    Üye
    Beğeni3,603Puan18,924Mesaj3,064
    [IMG]https://www.forumfb.com/v1907/images/avatars/3d/3207-3d53a798d3daf92d1f4edde239b043f3d524dd32.jpg[/IMG]
    stochbey Alıntı:
    avrupada oynamak işte bu kadar önemliydi.

yıllardır playoff turunu geçemiyoruz bi sebepten. en azından son 10 senede 2-3 kez katılsak maddi olarak çok rahatlatacaktı bizi.

şimdi ayıkla pirincin taşını.
    Kulüp gelirlerinde 6s ile aramızda ciddi bir fark olmaya başladı. Bu 9 aylık dönemde %30 bizden daha fazla gelirleri var. Son 2-3 seneden beri bu fark büyüyor. Aşağıda 3 kulüp için açıklanan 9 aylık gelirler var. 8jk ise gelirler konusunda yarıştan koptu artık.

Biz 8jk 6s

Mağazacılık 3.414.413.809 TL 1.645.060.041 TL 4.629.056.131 TL

*Futbol faaliyet 7.337.278.113 TL 3.454.204.413 TL 10.394.899.690 TL

* Futbol faaliyet rakamı içinde mağazacılık hariç tüm sponsorluklar, reklam ve isim hakları gelirleri, vip, kombine ve maç günü bilet gelirleri, yayın gelirleri, uefa gelirleri, bonservis gelirleri vb. gibi tüm gelirler var. Bizim için ileri ki yıllardan alınan ilave gelirlerde bu rakamlara dahildir.

Ama işin garibi 3 büyük takım içinde 9 aylık dönem için açıklanan kar/zarar rakamında en kötü durumda olan biziz. Aşağıda Mayıs 2025-Şubat 2026 arası net dönem kar/zarar rakamları var. Esas bu neden oldu diye sorgulamamız gerekiyor. Sene başı ciddi rakamlar ilave olarak kulübe girmiş iken üstelik.

Biz - 1.158.419.968 TL net zarar açıkladık.

8jk - 146.085.620 TL net zarar açıkladı.

6s - 734.226.756 Tl net kar açıkladı.

Yukarıdaki rakamları düşünürsek 6s ile aramızda dönem içinde bilançoya yansıyan neredeyse 2 milyar TL'lik bir rakam farkı var ki çok ciddi bir tutar 9 aylık dönem için. 8jk bile neredeyse zarar etmeyecekmiş.

Üstelik bu açıklanan 9 aylık zarar rakamı kulübün ciddi bir sermaye artırımı, ileri ki yılların sponsorluk gelirleri, 5 yıllık passo gelirleri (finansal raporda bu kalemde ayrıca not olarak yazmışlar), arsa ön ödemesi gibi ilave gelirlerin alındığı dönemde oldu.

Asıl beni korkutan kısım burası işte. Bundan sonra normal akışın haricinde bir daha ne zaman böyle büyük para girdileri olur bilmiyorum. Mesela yeni bir sermaye artırımı 1 seneden önce olmaz şu şartlarda.

Üstelik bu sezon sonu ile ara transfer döneminde alınan oyuncuların bonservis/imza parası ödemeleri de (Kante, Genduzi, Sidiki gibi) başlayacak. Onlarda ilave bir yük getirecek. Bir de kiralık giden eski oyuncular geri dönecek ve onların ödemelerinden de kurtulmak gerekecek. Yoksa onlarda bir yük.

Bu finansal en başta tablo dediğim gibi hiçte sürdürülebilir tablo değil. Radikal çözümler alınmaz ise kulüp olarak finansal bir çöküşe doğru gidiyoruz. Her sene bir öncekinden daha kötü bir mali tablo ile karşılaşıyoruz.

Ben bu yüzden yaz transfer döneminde yüksek maliyetli ve isimli oyuncu transferlerinin yapılmasını artık istemiyorum.

Shaktar/AZ maçını izledim. Adamlar her sene Brezilya'dan gencecik adamları alıp çıkartıyorlar. Takır takırda oynuyorlar.

Biz finansal olarak bir rahatlama istiyorsak mutlaka ama mutlaka böyle bir sisteme geçmemiz lazım.

Tabi genç diye toplamda 4 gol atmış, 19 yaşındaki bir oyuncuya 20 küsur milyon euro vermek olmamalı hedef. Onun adı mantıksızlık oluyor çünkü.

• Uyananlar var aman ha

IMG_5453.webp

Digerlerin boverin de BOEY yazmis mal ahjsksksks

Geri
Üst Alt