Real Madrid:
Real Madrid C. F., kulübümüzün LaLiga aleyhine bir kez daha lehine karar veren bugünkü Yüksek Mahkeme kararından duyduğu memnuniyeti dile getirmektedir.
Bu karar, Real Madrid'in LaLiga tarafından 2015 yılında teşvik edilen yasadışı yasal değişikliğe karşı ileri sürdüğü argümanları tamamen doğrulamaktadır. Bu yasadışı değişiklik, kulüplerin görsel-işitsel haklarının dağıtımını değiştirmiştir.
Yüksek Mahkeme, 2015 yılında yasal izin olmaksızın yürürlüğe giren ve 2015-2016 sezonu için görsel-işitsel gelirlerin dağıtımını yasa kapsamı dışında değiştirmeyi amaçlayan LaLiga Tüzüğü'nün İkinci Ek Maddesi'ni geçersiz ilan etmiştir.
Bu geçersizlik sonucunda, ilgili sezon için geçerli dağıtım, o dönemde Tüzük'te belirlenen şekilde olmalıdır:
* Birinci Lig kulüpleri için gelirin %60'ı.
* İkinci Lig kulüpleri için %40.
* Her kategorideki tüm kulüpler arasında eşit dağıtım.
Dolayısıyla, geçerli yasal dağıtım, 2015-2016 sezonunda İkinci Lig'de oynayan kulüplere (Alavés, Albacete, Alcorcón, Almería, Bilbao Athletic, Córdoba, Elche, Gimnàstic de Tarragona, Girona, Huesca, Leganés, Llagostera, Lugo, Mallorca, Mirandés, Numancia, Osasuna, Ponferradina, Real Oviedo, Tenerife, Real Valladolid ve Real Zaragoza) yaklaşık 88 milyon avroluk ek fonun ödenmesini gerektiriyor.
Bu aynı zamanda Real Madrid'in de yasal olarak hak ettiği yaklaşık 8,8 milyon avroyu, yine hukuka aykırı bir şekilde mahrum bırakıldığı tutarı alacağı anlamına geliyor.
Yüksek Mahkeme'nin bu kararı, yasallığı yeniden tesis ediyor ve İspanyol profesyonel futbolunu etkileyen kararların her zaman hukuka ve şeffaflığa tam saygı gösterilerek alınmasını sağlıyor. Yüksek Mahkeme'nin kararı, LaLiga'nın yaptığı itirazı tamamen reddediyor ve Ulusal Yüksek Mahkeme tarafından Real Madrid lehine verilen kararı aynen onaylıyor.
Bu karar, o dönemde İkinci Lig'de oynayan kulüplerin ve Real Madrid'in ekonomik çıkarları açısından temel önem taşıyor.
Yüksek Mahkeme bu kararla, Real Madrid ve adı geçen kulüplerin LaLiga'nın eylemleri nedeniyle hukuka aykırı bir şekilde zarar gördüğünü teyit ediyor.