Tier 1 Renato Nhaga, Galatasaray Yolunda

İşte Afrika’da su kuyusundan çıkan topçu. Gurme yorum bırakmıştık. Takipçiler bilir

Oulaiden 1 yas kucuk ama Oula yasina gore cok olgun futbol oynuyor. Bu arkadasi izledigim kadariyla daha cok yolu var. Bizde gelisebileceginide sanmiyorum cunku oynayamayacak. Muhtemelen sene sonu kiralariz oynayabilecegi bir takima.

Normal vatandasin oyladigi piyasa degerine cok fazla önem veriyorsun.

Degeri 1,5 ken 20 ye aldi Leipzig bunu ve devre arasi satmayi istese, rahat +50 milyona birine cakardi.
Ne yapmis yav bu 45 olmus.

Hayırlara vesile olsun diyeceğim ama, söz konusu şahıs, antrenmanlarda kalitenin artması için kullanıp sonra da orta sıra takımlara bedava kiralık gönderecektir.

Herşeyi bilen tayfa: Baba, Oulai gibileri Trabzon’dan önce bulucan, gidip Trabzon’a 30 vermiycen.

(18 yaşındaki oyuncu ile benzer transfer yapılır)

Aynı herşeyi bilen tayfa: Bu kim kardeşim?
Ala ala bunu mu aldık? 2 milyonluk adama 8 mi verdik? Kim bu zurnacı? Hani paradan kaçmayacaktık? 30-40 verecektik hani? U19a mı aldık bunu? Ruiz nerede kardeşim? Okan bunu oynatmaz. Hangi oyuncu veya hangi genç bizde ileri gitmiş ki? (Boey, Barış, Kerem, Yunus örnekleri unutulur) Portekiz ligi küme düşme ekibinden oyuncu mu alınır, Konyaspor mu burası? Neden ocakta geldi bu neden fb süper kupa maçından önce gelmedi? Bu baby Lemina değil ki cüssesi aynı değil bir kere? Hem bize 10 no da lazımdı, stoper de lazımdı buna para verdik diye onlar gelmeyecek mi? Zaten bize orta saha lazım mıydı ki şu anda emin olamadım. Biz niye Uğurcan’a 30 vedik ya bak aklıma geldikçe deliriyorum. Sol stopere Van Dijk geliyordu hani o nerede? Bu bebeyi alacağımıza Vitinha’yı alsak daha iyi değil miydi Psg’den; banane abi ben muhasebeci değilim taraftarım geçen kalem kutusu aldım GsStore’dan benim param abi Vitinha istiyorum.

Bir de bir şey diyeceğm artık scouting çok gelişti bunları 18 yaşında bulmak marifet değil, doğumhanede anasından fırladığı anda bulabiliyor musun, kadın doğum uzmanının elinden kapıp kıçına ilk tokatı sen atıp ilk ağlamasımı sen duyup imzayı attırabiliyor musun daha topuk kanı alınmadan? Mesele bu, bak Porto öyle yapıyor mesela Brezilya’daki doğumhanelerden anında topluyor.

18 yaşında ilk 11e monte etmeliyiz.

Bitmeyen yol yapmışlar sabahtan beri Galatasaray yolunda adam

Rezalet bir yönetim/teknik heyet koordinasyonu var. Şu takıma net orta saha almamak ne demek. Herkes pahalı diyorlar, birçok ligde güzel oyuncular var. Scouting departmanını burada kullanacaksın abi. Bir şekilde iyi kötü Juventus ile eşleşmişsin, ligde yakın takip var. Çok acayip, aklım ermiyor.

Yol bayaa uzun herhalde

nhaganın yaş konusunda mağarası var mıdır ki acaba 3-4 sene harbiden 2007li mi yoksa

Sanki konuya hakim biriymiş edasıyla konuşmayayım ama sadece ufak kişisel gözlemimi ileterek yazayım.

Kasım ayında Portekiz'de kurumsal görüşmeler yapıyorduk, orada da işte göçmenler, mülteciler konusunu açmıştım, biraz demografisini falan da anlamaya çalışıyordum Portekiz'in. Portekiz'de bu Portekizce konuşan ülkelere karşı korumacı bir yaklaşım var (ana dili Portekizce olan 8 tane ülke varmış hatta bir tanesi Doğu Timor ta Avustralya tarafında absürt bir durum). Bunlardan en gelişmişi Brezilyalılar bile Portekiz'e iş aramaya geliyorlar ve her gittiğiniz işletmede mutlaka bir Afrika kökenli çalışan veya bir Brezilyalı görüyorsunuz. Yalnız işte bunlar geçim sıkıntısı çeken, gariban insanlar. Bir şekilde dört elle sarılıyorlar buldukları işe. Bu arkadaşımız için bizim gibi bir kulübe transfer olmak çok büyük bir olay aslında. Bunu ciddi bir fırsat olarak görecektir. Yani Bruma'nın aksine Portekiz vatandaşı olmayan ve bir şekilde o avantajlardan net faydalanamayan birisi olarak kendini göstermek zorunda hissedecek.

İnşallah bizde de kendini geliştirme fırsatı bulur, takımda kendine yer edinir. Hayırlı olsun.

bu çocuğun da aynı oulai gibi otomatikman üst düzey topçu olacağını düşünenlere umut edenlere elimde bir köprü var satılık vereceğim

Geri
Üst Alt