Rezan Epözdemir, Galatasaray'da 'Karaborsa Bilet Satışı' İddialarıyla İlgili Suç Duyurusunda Bulundu

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1725661037869.png

Rezan Epözdemir, Galatasaray'da 'karaborsa bilet satışı' iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na 11 sayfalık suç duyurusunda bulundu. 👇

Bilindiği üzere Ceza Muhakemesinde şikayet kişiye yönelik değil eyleme ilişkin yapılır. İşbu suç duyurumuz da Galatasaray Spor Kulübü üzerinden haksız kazanç temin edilmesi eylemine yöneliktir. Bu bakımdan Sayın Başsavcılığınızca önce fiile dair deliller toparlanmalı, olay örgüsü tespit edilmeli ve böylece belirlenecek failler bakımından soruşturma yürütülmelidir.

NETİCE VE TALEP : Yukarıda açıklanan ve re’sen dikkate alınacak nedenlerle;
1-) İddia sahipleri ile iddialarda adı geçen kişilerin ve Galatasaray Spor Kulübü’nün bilet ve kombine organizasyonundan sorumlu ve görevli kişilerin ifadelerinin temin edilmesini,
2-) Aktifbank’a (Aktif Yatırım Bankası A.Ş.) müzekkere yazılarak passolig sisteminde son iki yıl içerisinde Galatasaray Spor Kulübü’ne ayrılan bilet sayısını ve yapılan alım ve aktarımları, özellikle toplu alımları gösteren kayıtların celbini,
a) Gelen müzekkere cevabında, sürekli olarak aynı T.C kimlik numaralı kişilere yükleme yapılıp yapılmadığının ve bu T.C kimlik numaralarından üçüncü kişilere devir gerçekleşip gerçekleşmediğinin incelenmesini,
b) Bu yönde bir tespit söz konusu olur ise, bu T.C kimlik numaralı kişilerin ifadelerinin temin edilmesini ve iddialarda adı geçen diğer kişiler ve kulüp profesyonelleri ile aralarındaki ilişkiyi ortaya koymak üzere HTS ve baz sinyalizasyon kayıtlarının dosyaya celp edilmesini,
c) Yine bu T.C. kimlik numaralı kişilerin aktif ve pasif (yakın zamanda kapatılanlar dahil) banka hesap dökümlerinin dosyaya celbini,
ç) Önceden belirlenmiş bu T.C kimlik numaraları üzerinden devir yapılan üçüncü kişilerin kimlik bilgilerinin tespiti sonrası bilet satın alma işlemini nereden gerçekleştirdiklerinin ve ödeme yöntemlerinin belirlenebilmesi için ifadelerine başvurulmasını,
d) Biletlerin tükendiğine ilişkin açıklama yapıldıktan veya passolig sistemi üzerinden bilet satışı durdurulduktan sonra kulüp tarafından üçüncü kişilere bilet tanımlaması yapılıp yapılmadığının tespit edilmesini,
e) Tüzel kişilere toplu şekilde bilet yüklemesi yapıldıysa bu aktarımın hangi kapsamda yapıldığının, kulüp ve toplu bilet yüklemesi yapılan tüzel kişiler arasında bir sponsorluk anlaşmasının bulunup bulunmadığının araştırılmasını ve bu tüzel kişilerin yetkililerinin ifadelerinin temin edilmesini,
f) Yine bu tüzel kişiliklerin yetkilileriyle irtibatı ve ilişkisi olan kulüp profesyonelleri ve yöneticileri ile üçüncü kişilerin arasındaki HTS ve baz sinyalizasyon kayıtlarının dosyaya celp edilmesini,
3-) Yine iddialarda adı geçenlerin banka hesap kayıtlarının celbi ile bilirkişi vasıtasıyla dökümünün yaptırılmasını, varsa olağandışı hesap hareketlerinin tespit edilmesini,
4-) MASAK’a müzekkere yazılarak, 5237 sayılı TCK m. 282’de düzenlenen “Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçunun işlenip işlenmediği konusunda ayrıntılı inceleme ve araştırma yaptırılmasını,
5-) Stat güvenlik odası arkasında bulunduğu iddia edilen gizli odayı gören kamera kayıtlarının kaybolmadan önce evleviyetle celbi ile bilirkişi vasıtasıyla inceleme yaptırılmasını,

6-) Toplanan deliller mucibince koşulların oluşması halinde 5271 sayılı CMK 100 vd. maddeleri uyarınca "tutuklama", madde 128 uyarınca "taşınmazlara, hak ve alacaklara elkoyma", madde 135 uyarınca "iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması" ile madde 140’da düzenlenen "teknik araçlarla izleme" başta olmak üzere gerekli koruma tedbirlerinin tatbikini,
7-) İlgililer hakkında müsnet suçlardan iddianame düzenleyerek emsal mahiyette cezalandırılmaları için kamu davası ikame edilmesini Sayın Başsavcılığınızdan saygılarımla talep ederim.

(@rezan_epozdemir)

TAKTİK MANİA ÖZEL

Şimdi dursun düşünsün diyeceğim de ucu gene bize dokunacak. Olayların bu noktaya gelmesine müsade etti. Göz yumdu. Savcılıkta devreye girdi artık.

Ayıkla pirincin taşını şimdi.

Dursunun suyu isiniyor gibi

Insallah kulüp cok zarar görmez bu isin sonunda

Dursun Özbek gidecek

Ekim ayı ilk haftası olağan genel kurul var. İbra edilmeme durumu olursa 30 gün içinde Olağanüstü Seçim kararı almalı.

Ben ibra edilir diye düşünüyordum ama Rezzan, Fatih gibi pasif davranmadı. Fatih hep kulüp bir şeyler yapsın diye bekledi.

Rezzan doğrudan savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu. Şimdi savcılık büyük ihtimal ile Fatih Altaylı'yı çağırıp elindeki bilgi ve belgeleri ver diyecektir.

Bu olaylar sonrası ibra edilmeyecektir diye düşünüyorum. İbra etmek hata olur bence. O riski almamalı genel kurul.

Yurtdışında olsaydık bu suçlamalar karşısında kişiler görevlerini bırakır. Adı temize çıkarsa geri dönerdi.

Ama burası Türkiye. Koltuk sevdamız malum.

Umarım istediği tüm incelemeler yapılır. Eğer bunun sonunda yönetimden birileri çıkarsa en ağır cezaları alır ama bir şey çıkmazsa Rezan Epözdemir'in elinde bir kanıt olmadan iftira, itibar suikasti gibi nedenlerle Gs'den ihraç olması gerekir.

Umarım istediği tüm incelemeler yapılır. Eğer bunun sonunda yönetimden birileri çıkarsa en ağır cezaları alır ama bir şey çıkmazsa Rezan Epözdemir'in elinde bir kanıt olmadan iftira, itibar suikasti gibi nedenlerle Gs'den ihraç olması gerekir.

Hayır gerekmez

Ben karaborsa bilet satışının olduğunu açıkçası düşünüyorum. Olmadığını düşünmek biraz saflık bence. Çok büyük paralar dönüyor sonuçta. Zaten bu olay çıktıktan sonra satışta birden bilet bulunabilmesi bile böyle bir olayın varlığını güçlendiriyor.

Yönetimden birileri karışmış mıdır bilemem. Ta yönetim kuruluna kadar gitmiş midir yoksa daha alt yöneticiler mi işe karışmıştır zaman gösterecek. Ama alt yönetici de olsa üst yönetici de olsa kulüpten birileri olmadan bu işi organize etmek zordur diye düşünüyorum.

Dolayısı ile Rezzan'ın ihraç edilme gibi bir olayının olacağını sanmıyorum.

Yüksek ihtimal bu olaylar tek bizde de yoktur. Tüm kulüplerde vardır. Ama top geldi bize patladı.

Bu da doğru. Sonuçta adam bazı duyumlar alıyor. Kulübün zarara uğratıldığına dair bilgiler geliyor.

Ne yapacaktı. Susup oturup kulüp zarara uğrasın mı diyecekti. O zaman niye orada. Neden kongre üyesi bu adam. Gözlerini, kulaklarını mı kapatıp susacak mıydı?

Doğru olanı yapıyor. Sonuçta Rezzan'dan kaç gün önce Fatih Altaylı kulüp bir şeyler yapsın diye savcılığa günlerce gitmeyip bekledi.

Ama dün öğreniyoruz ki yönetim olayların üstüne gideceğine tam tersi bu iddiaları atanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanmış, dursun ise TV deki program yapımcılarına olayı kapatın demiş.

Ben karaborsa bilet satışının olduğunu açıkçası düşünüyorum. Olmadığını düşünmek biraz saflık bence. Çok büyük paralar dönüyor sonuçta. Zaten bu olay çıktıktan sonra satışta birden bilet bulunabilmesi bile böyle bir olayın varlığını güçlendiriyor.

Yönetimden birileri karışmış mıdır bilemem. Ta yönetim kuruluna kadar gitmiş midir yoksa daha alt yöneticiler mi işe karışmıştır zaman gösterecek. Ama alt yönetici de olsa üst yönetici de olsa kulüpten birileri olmadan bu işi organize etmek zordur diye düşünüyorum.

Dolayısı ile Rezzan'ın ihraç edilme gibi bir olayının olacağını sanmıyorum.

Yüksek ihtimal bu olaylar tek bizde de yoktur. Tüm kulüplerde vardır. Ama top geldi bize patladı.
Karaborsa dünyanın her yerinde olan bir şey. Yönetim var mı yok mu önemli olan şu an bu. Eğer varsa onlar zaten ihraç+ hapis cezası almalılar ama yoksa Rezan Epözdemir'in de delilsiz yönetim itibarsızlaştıema, iftira vb. gibi nedenlerle ihraç edilmesi gerekir. Öbür türlü seçimi kaybeden her taraf elinde kanıt olmadan kazananı itibarsızlaştırma işine girme yolu açılır. Rezan Epözdemir'in istediği her şey de araştırılır umarım.

Karaborsa dünyanın her yerinde olan bir şey. Yönetim var mı yok mu önemli olan şu an bu. Eğer varsa onlar zaten ihraç+ hapis cezası almalılar ama yoksa Rezan Epözdemir'in de delilsiz yönetim itibarsızlaştıema, iftira vb. gibi nedenlerle ihraç edilmesi gerekir. Öbür türlü seçimi kaybeden her taraf elinde kanıt olmadan kazananı itibarsızlaştırma işine girme yolu açılır. Rezan Epözdemir'in istediği her şey de araştırılır umarım.
Burada karaborsa yok sürekli bu yapılıyor haberlerde de. Burada hırsızlık var anlatılanlar doğruysa biletleri satışa sunmadan başka sitelerden komisyon ile ekstra para ödeyerek başka kişilere satma var. Bu karaborsa değildir kendine menfaat sağlamaktır.

Bu da doğru. Sonuçta adam bazı duyumlar alıyor. Kulübün zarara uğratıldığına dair bilgiler geliyor.

Ne yapacaktı. Susup oturup kulüp zarara uğrasın mı diyecekti. O zaman niye orada. Neden kongre üyesi bu adam. Gözlerini, kulaklarını mı kapatıp susacak mıydı?

Doğru olanı yapıyor. Sonuçta Rezzan'dan kaç gün önce Fatih Altaylı kulüp bir şeyler yapsın diye savcılığa günlerce gitmeyip bekledi.

Ama dün öğreniyoruz ki yönetim olayların üstüne gideceğine tam tersi bu iddiaları atanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanmış, dursun ise TV deki program yapımcılarına olayı kapatın demiş.
Erden Timur'a suyun karşı tarafının yaptığı duyum gibi mi? Elinde bir kanıt, belge vb. olmadan itibar zedelemenin cezası olmalı. Nasıl bunu Erden Timur'a yapan sözde kendilerine gazeteci - yorumcu diyen aslında trol olan o kişiler ceza almalıdıysa. Ama burası Türkiye bazen sırf izi kalsın diye çamur atarlar, çamuru atama bir şey olmaz sen kendini savunmak durumunda kalırsın. Bazen de suçlu olsan bile sırf güçlü olduğun, zengin olduğun için hukuk karşısında herkesten daha eşit olur suçlu olsan bile suçsuz olursun.

Adam neden ihraç edilsin?

Adam doğru olanı yapıyor bir kere.

Kongre üyesi olan bir kişi karaborsa olayları hakkında bir bilgi almışsa ne yapacak başka. Susmasını mı istiyorsun. Kulübün ciddi bir mali kaybı varsa bu paralar kulüp yerine birilerinin cebine mi girsin istiyorsun. Cidden anlamıyorum ben bunu. Aklım almıyor.

Belki ilk yapacağı şey olayları yönetimle paylaşmaktı dersin anlarım.

Onu da Fatih Altaylı yaptı işte. Savcılığa gitmedi ilk.

Yönetim ne yaptı ben sayayım mı sana?

1- Tüm yk üyeleri altında basın açıklaması. Bu iftiradır diye.
2- Dünkü kuruldan öğreniyoruz ki Fstih Altaylı konu hakkında Dursun ile görüşmüş en başta. Dursun ne yapmış resmen adama sus demiş. Neymiş şampiyonluğa gidiyormuşuz. Daha 3. Haftadayız. Neymiş kol kırılır yen içeride kalırmış. Böyle saçma mazeret olur mu hiç. 60 milyon euroluk bir kayıptan bahsediliyor burada. Yazık değil mi?
3- Gene dünkü kuruldan öğreniyoruz Dursun, ertemi arayarak bu konuları konuşmayı kapatın demiş. Bunun adı bildiğin örtbas etmektir.
4- Gene dünkü kuruldan öğreniyoruz ki yönetim karaborsa bilet olayını savcılığa bildirmek yerine bu iddiayı gündeme getirenlere karşı suç bildirimine hazırlanmış.

Hayır yönetimi desteklersin, korursun. Bir yere kadar anlarım da bu kadar da değildir diye düşünüyorum.

Sonuçta sende bu kulübün taraftarısın. Parasının bazı kişiler tarafından çalınması olayı durumu varsa tam tersini demen lazım diye düşünüyorum.

Erden Timur'a suyun karşı tarafının yaptığı duyum gibi mi? Elinde bir kanıt, belge vb. olmadan itibar zedelemenin cezası olmalı. Nasıl bunu Erden Timur'a yapan sözde kendilerine gazeteci - yorumcu diyen aslında trol olan o kişiler ceza almalıdıysa. Ama burası Türkiye bazen sırf izi kalsın diye çamur atarlar, çamuru atama bir şey olmaz sen kendini savunmak durumunda kalırsın. Bazen de suçlu olsan bile sırf güçlü olduğun, zengin olduğun için hukuk karşısında herkesten daha eşit olur suçlu olsan bile suçsuz olursun.

Bu arada Erden Timur'u yiyenler suyun karşı tarafındakiler değildi. Adam onlar ile mücadele edeceğini kaç kere çıltı tvlerde açıkladı.

Onu yiyenler suyun bu tarafındakiler oldular. Her türlü iftirayı atanlar yönetimden, genel kuruldan isimlerdi.

Adam çıktı ne dedi. O zor zamanlarda sığınacak tek bir dal aradım dedi.

O dal ne yaptı yani dursun arkasında bile durmadı Erden Timur'un.

Bu 2 olay arasında dağlar kadar fark var. Sapla samanı karıştırmamak lazım.

Adam neden ihraç edilsin?

Adam doğru olanı yapıyor bir kere.

Kongre üyesi olan bir kişi karaborsa olayları hakkında bir bilgi almışsa ne yapacak başka. Susmasını mı istiyorsun. Kulübün ciddi bir mali kaybı varsa bu paralar kulüp yerine birilerinin cebine mi girsin istiyorsun. Cidden anlamıyorum ben bunu. Aklım almıyor.

Belki ilk yapacağı şey olayları yönetimle paylaşmaktı dersin anlarım.

Onu da Fatih Altaylı yaptı işte. Savcılığa gitmedi ilk.

Yönetim ne yaptı ben sayayım mı sana?

1- Tüm yk üyeleri altında basın açıklaması. Bu iftiradır diye.
2- Dünkü kuruldan öğreniyoruz ki Fstih Altaylı konu hakkında Dursun ile görüşmüş en başta. Dursun ne yapmış resmen adama sus demiş. Neymiş şampiyonluğa gidiyormuşuz. Daha 3. Haftadayız. Neymiş kol kırılır yen içeride kalırmış. Böyle saçma mazeret olur mu hiç. 60 milyon euroluk bir kayıptan bahsediliyor burada. Yazık değil mi?
3- Gene dünkü kuruldan öğreniyoruz Dursun, ertemi arayarak bu konuları konuşmayı kapatın demiş. Bunun adı bildiğin örtbas etmektir.
4- Gene dünkü kuruldan öğreniyoruz ki yönetim karaborsa bilet olayını savcılığa bildirmek yerine bu iddiayı gündeme getirenlere karşı suç bildirimine hazırlanmış.

Hayır yönetimi desteklersin, korursun. Bir yere kadar anlarım da bu kadar da değildir diye düşünüyorum.

Sonuçta sende bu kulübün taraftarısın. Parasının bazı kişiler tarafından çalınması olayı durumu varsa tam tersini demen lazım diye düşünüyorum.
Yönetimi savunma kollama nerede? Tüm istedikleri, tüm istediği araştırmalar yapılsın diyorum zaten. Ama bu işin sonuda tüm araştırmalar yapıldığında bu kişiler suçsuzsa haksız yere suçlamada bulunanlar neden ceza almıyor? Altaylı ilk açıklamasında da ifadeye çağrıldılar, soruşturma var dememiş miydi?
4-) Bu konuda şöyleymiş karaborsa olayını bildiriyor, herkesin araştırılmasını istiyor. Bu konuda yönetimde bahsedilen isimler suçsuz ve ilgisi yoksa bu konuda iftira atan, yalan yanlış konuşan kişiler ile ilgili gereğinin yapılmasını istiyor. Bir space yayınında böyle dendi. Bunun neresinde problem var?

Yönetimi savunma kollama nerede? Tüm istedikleri, tüm istediği araştırmalar yapılsın diyorum zaten. Ama bu işin sonuda tüm araştırmalar yapıldığında bu kişiler suçsuzsa haksız yere suçlamada bulunanlar neden ceza almıyor? Altaylı ilk açıklamasında da ifadeye çağrıldılar, soruşturma var dememiş miydi?
4-) Bu konuda şöyleymiş karaborsa olayını bildiriyor, herkesin araştırılmasını istiyor. Bu konuda yönetimde bahsedilen isimler suçsuz ve ilgisi yoksa bu konuda iftira atan, yalan yanlış konuşan kişiler ile ilgili gereğinin yapılmasını istiyor. Bir space yayınında böyle dendi. Bunun neresinde problem var?

Hadi her şeyi geçelim.

Sen diyelim kongre üyesisin. Bu duyumları sen aldın.

Ne yapardın?

Ya bu iddialar doğru değilse sonra beni ihraç ederler diye susar mıydın? Gözlerini, kulaklarını kapatıp bana ne mi derdin.

Ya da sonucu ne olursa olsun iddiaların doğru çıkma olasılığı var. Çıkarsa da kulüp mali olarak ciddi zarara uğrayacak. Bu iş araştırılsın varsa suç ve suçlular çıksın ortaya diyerek savcılığa mı giderdin?

Sen bu soruların cevabını verdiğin an kendi sorunun cevabını bulacaksın zaten.

Geri
Üst Alt