ricardo miguel costa

Cevap: # Ricardo Miguel Costa

sevgili Murat Tartar,

söylediklerinde haklılık payıyla beraber,yerdiğin cahilliğin dönüp dolaşıp seni bulduğundan da bahsetmek isterim.

''Taha, temin'' gibi kelimeler eski Türkçedir. yani ''temin'' kelimesi, öztürkçeden günümüze ''demin'' olarak gelmiştir.

cahilden öyle bir bahsetmişsinki, cahil zebani, cahil yemek ve su verilmemesi gereken bir canlı türü gibi oldu tarifine göre.

senin de cehaletten pay aldığını görüyoruz. olabilir, benim de payım vardır cehalette, herkesin vardır.

egelilere gelince, abartılı acımasız eleştirmişsin katılmak mümkün değil ama, ben de üniversite'den deneyimlerimle konuşacak olursam egeli üniversite arkadaşlarımın % 80 'i kurnaz, özellikle cimri, çıkarcı ve zevk düşkünü, kan kardeşliği yapılmayacak tipler olduğunu söyleyebilirim.

bunun sebebi denizdir, sahilde büyüyen insan zevk düşkünü, biraz rahat olur. sıkıya gelmez, borç harç istenmeye gelmez pek ama kendisi rahatlıkla borç ister :)

ama kendi arkadaşlarımdan bahsediyorum, tüm egeye maletmek acımasızlık. zaten yaşlıları çok iyidir, sorun 18-22 yaş arasında.

S.çtın anladıkta sıvama bari :asd:

Evet caner senı ezıyım bır guzel .

Rizelilerde oledır.ABIM onlar ,ABLAM ONLAR gibi uydurdukları cumlelerı onlarda katmıslardır bıze.ONLAR dıye turkce'dekı gıller ekını anlatmak ısterler.

Hıcbırsey bılmedıklerı halde koyu bır sekılde savunurlar kendılerını.

Aksanları hafıften ıngılız varı oldukları ıcın Turkce kullanmaları onlara farklı bır hava katar.

Senın gıbı g.zekalı arkadaslarım oldu benım dostum hepsı de senın gıbı primcıydı

Sımdı sen bunları o ufak beynınde analız et ole gel bana.

Etrafa mesaj yollamadan ama tamam mı beyıncıgıyle yasayan arkadasım

İzmir lisin sen anlamalıydım.

Hayatımda Ege'liler kadar cahil adam grubu gormedım.Gorduklerımın %90 ı çarpım tablosunu bılmıyor gerıye kalan %10 u herhangı bır kultur kapasıtesı olmadan beynınde olusturdugu mantıksal dusundugu yargıları gercek sanıyor ve savunuyor.

Çekirdege cigdem salatalıga salata domatese domat dıyen ve bunda da haklı olduklarını canları pahasına ıddaa eden bır ınsan grubu gormedım hayatımda.

Taha temin gibi kendı uydurdukları anlayamadıgım bır cumleyı lugatımıza kattıklarınından dolayı hepsıne mutesekkırım.

Kendılerını kıng sanan bu ınsan famılyası bulundukları yore ıcerısınde hareket ederler sadece.

Manısa,Aydın,Mugla harıcınde herhangı bır sehıre gıtmelerının faydası olmayacagını dusunecek kadar cahıl,turkıye'de sadece 4 sehır oldunu sanan bu ınsan grubu cahıllıklerını hic bır mantıksallıgı olmadıgını dusundugum hazır cevaplılıklarıyla ortmeye calısırlar.

Her cumleye Yooo,hayır,neden ile baslayan bu koloni meziyet kelımesının anlamını ılk defa duydugunu bole bır kelımenın olmadıgını ıddaa eder.

verdıgım ornekler Universitedeki Ege'li arkadaslarımı gözlemlerınden yola cıkarak yaptıgım bır arastırmadır.

Lan sana birşey derdim ama ceza alacaz sonra.. Tatmin ettin mi kendini ettiysen çek arabanı..

Neyse konuyu dağıtmayalım hem ne demişler; Okumak cahillik alır eşeklik baki kalır.

Ne oluyo beyler.Ege halkıyla yaranızmı var.Teröre en çok lanet yağdıran yer diyemi gocunuyorsunuz.Kapatın konuyu,bastırmayın küfürü bana.

Rizelilerde oledır.ABIM onlar ,ABLAM ONLAR gibi uydurdukları cumlelerı onlarda katmıslardır bıze.ONLAR dıye turkce'dekı gıller ekını anlatmak ısterler.

Aksanları hafıften ıngılız varı oldukları ıcın Turkce kullanmaları onlara farklı bır hava katar.

Senın gıbı g.zekalı arkadaslarım oldu benım dostum hepsı de senın gıbı primcıydı

Bence sende objektifliğin zerresi yok. Ben objektiflik konusunu ders olarak görüyorum objektiflik konusunda burada uzun uzun yazarım ama boş yine anlamazsın. Sende narşistlik var kendini fazla beğeniyorsun. Ayrıca sende pesimistlik'de var. Bütün olaylara kötümser taraftan bakıyorsun. Eğer objektifsen olayların perde arkasına her şekilden bakman lazım.

Anlatabildim mi sayın profesör doktor Murat Tartar?

Arkadaşım senin balans ayarın bozulmuş. Düzelttirmeni tavsiye ederim. Kimse kimseye hakaret etme hakkı vermez. Sanal ortam dahi olsa.

Ya biri şu TARTARI durdursun.. Cahil herif.

Adamın biri çıkıyor Türkçe dersi veriyor: ''Kendilerini king sanan insan familyası''

A benim güzel insanım:)

Hayır şunu anlamıyorum;Tranfer nöbeti konusunda biraz şamata yaptık mı,hemen ensemizde bitiyorsunuz,bu dengesizi hemen susturur musunuz?Adam Türkiye'nin bütün insanlarına saydırıyor

vay be adam insan sarrafı olmuş.

Dişteki tartar gibi forumu işgal etti! Bence ihraç edilmeyi fazlasıyla hakediyor.

sevgili Murat Tartar,

söylediklerinde haklılık payıyla beraber,yerdiğin cahilliğin dönüp dolaşıp seni bulduğundan da bahsetmek isterim.

''Taha, temin'' gibi kelimeler eski Türkçedir. yani ''temin'' kelimesi, öztürkçeden günümüze ''demin'' olarak gelmiştir.

cahilden öyle bir bahsetmişsinki, cahil zebani, cahil yemek ve su verilmemesi gereken bir canlı türü gibi oldu tarifine göre.

senin de cehaletten pay aldığını görüyoruz. olabilir, benim de payım vardır cehalette, herkesin vardır.

egelilere gelince, abartılı acımasız eleştirmişsin katılmak mümkün değil ama, ben de üniversite'den deneyimlerimle konuşacak olursam egeli üniversite arkadaşlarımın % 80 'i kurnaz, özellikle cimri, çıkarcı ve zevk düşkünü, kan kardeşliği yapılmayacak tipler olduğunu söyleyebilirim.

bunun sebebi denizdir, sahilde büyüyen insan zevk düşkünü, biraz rahat olur. sıkıya gelmez, borç harç istenmeye gelmez pek ama kendisi rahatlıkla borç ister :)

ama kendi arkadaşlarımdan bahsediyorum, tüm egeye maletmek acımasızlık. zaten yaşlıları çok iyidir, sorun 18-22 yaş arasında.

Sevgili arkadasım ,

Temin kelımesının anlamını senden daha iyi bılıyodurum bu 1.

TAHA kelımesıyle temını bırlestır bakalım ortaya ne cıkıyor bu 2.

Cahıllık konusuna gelınce sana ben turkcenın oz gecmısını yanında Turklugun tarıhını onun yanında da ınsanlıgın gelısımı canlı olarak anlatırım bu da 3.

Diger yorumlarına katılıyorum az da olsa ama ben kısılık ozellıklerınden bahsetmedım onların sadece sosyolojık yapılarnı anlattım sende bunları anlayamayacak kadar CAHILSIN oldu mu guzel kardesım

Murat Tartar,sana başta da dediğim gibi..Deniz'de kantar...diye devam edem bir deyim var,O sana gelsin

Adam güzel Türkiyem'in güzel insannına hakerette bulunuyor ama hiç müdahele eden yok. Sayın Murat Tartar, kimsenin huzurunu kaçırıp hakeret etmeye hakkın yok.

Sevgili arkadasım ,

Temin kelımesının anlamını senden daha iyi bılıyodurum bu 1.

TAHA kelımesıyle temını bırlestır bakalım ortaya ne cıkıyor bu 2.

Cahıllık konusuna gelınce sana ben turkcenın oz gecmısını yanında Turklugun tarıhını onun yanında da ınsanlıgın gelısımı canlı olarak anlatırım bu da 3.

Diger yorumlarına katılıyorum az da olsa ama ben kısılık ozellıklerınden bahsetmedım onların sadece sosyolojık yapılarnı anlattım sende bunları anlayamayacak kadar CAHILSIN oldu mu guzel kardesım

Lan tamam sen KAMİLsin sus rahatla.

hergün ayri bi komedi

bu deliler nerden buluyor bizim forumu anlamiyorum :D

murat derdin nedir saçmalayıp durma bi sorunun varsa paylaş

Arkadaşlar 3 4 tane İzmirli arkadaşınız yüzünden bütün İzmiri kötülüyorsunuz. Nasıl bir mantık var sizde çözemedim.

Geri
Üst Alt