Atilla Çelik
Kırmızı Üye
- 16 Aralık 2008
- 1.292
- 0
- 286
Cevap: # Ricardo Miguel Costa
Her neyse. Halledildi bir sorun daha. Yazdığım bir yazı kapışma nedeniyle arada kaynamıştı. Yeniden paylaşıyorum.
Her neyse. Halledildi bir sorun daha. Yazdığım bir yazı kapışma nedeniyle arada kaynamıştı. Yeniden paylaşıyorum.
Atilla Çelik' Alıntı:Costa gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama topu oyuna sokan stoper modeline çok feci bir şekilde takıldık diye düşünüyorum. Aslında resmin büyük tarafını gözden kaçırıp ufak bir noktasına takılıp kaldık. Galatasaray bir kaç yıldır defans bölgesi anlamında sıkıntı yaşıyor. Servet harici istikrarlı stoperimiz bile yok kaç yıldır. Resmin büyük tarafı aslında burasıdır. Biz resmin asıl tarafını görmeden, onu halletmeden direkt küçük olan tarafını dikkate almaya çalışıyoruz. Topu oyuna sokan bir stoper elbette gereklidir ama biz buraya gelene kadar defansif problemimizi halletmeye odaklanmalıyız.
İşte bu pencereden baktığımda Costa iyi bir stoperdir. Sağlamdır. İstikrarı sağlayacak stoperdir. Uzun yıllar sonra stopere Servet ile istikrar getirebilecek bir oyuncudur. O biçim bir stoper değildir ama görevini layıkıyla yerine getirecek bir oyuncudur. Galatasaray'ın defansif anlamdaki resmin bütünündeki bozuklukları giderebilecek bir oyuncudur. Varsın bu istikrarı kurmamızı sağlasın, müthiş teknik bir stoper olmasa da olur. Zaten istikrarı sağladığı an en büyük sorunlarımızdan birini halletmiş oluyoruz. Costa kötü bir oyuncu değil tabii ki, ama hem süper stoper olacak, süper kesecek, süper defans yapacak, hem de adrese teslim paslar atacak, oyun kuracak diyorsanız o biraz sıkar. Hele ki mevcut ekonomik koşullar altında bayağı sıkar. Devre arasında olsa olsa bu kadar olur.
Ekonomik sıkıntılar olmasaydı gözüm kapalı alacağım ilk adam mevkiden bağımsız olarak Hamit Altıntop olurdu. Çünkü kim ne derse desin, Galatasaray'ın çok ama en çok ihtiyaç duyduğu oyuncu modelidir Altıntop. Eğer onu alabilseydik müthiş bir iş yapmış olurduk. Hatta öyle bir katkısı olurdu ki, diyelim Galatasaray 80 km ile giden bir otomobil olsaydı Hamit ile 120'yi vururdu.