Bizim burada 2 saattir falan elektrikler kesik olduğu için giremedim. Kimseyle polemiğe girmek değil amacım. Ben UEFA'nın kurallarının orjinaline bakarak bir çeviri yapıyorum. Bu konuda İngilizceme de güvenirim, tabi bu havada kalan bir yorum olabilir, elbette bir tercüman falan değilim ama iyi İngilizcesi olan birisiyim. Buraya "bizde Avrupa maçlarında oynayamaz" yazmamnın sebebi de bildiğime inandığım bir konuda üyeleri bilgilendirmektir çünkü gördüğüm kadarı ile üyelerin önemli bir çoğunluğu kuralları yüzeysel olarak biliyor. En büyük yanılgı da "Şampiyonlar Ligi'nde oynamış bir oyuncu Avrupa Ligi'nde oynayabilir" şeklindeki yüzeysel bilginin eksikliğinden kaynaklanıyor. Ben hiçbir zaman buna itiraz etmedim zaten oyuncunun eski takımı hala Şampiyonlar Ligi'ndeyse ve o oyuncu Avrupa Ligi'nde oynayan bir takıma transfer olduysa yeni takımında oynayabilir ancak eski takımı Şampiyonlar Ligi'nde 3. olup Avrupa Ligi'ne geldiyse yeni takımı da Avrupa Ligi'ndeyse o maçlarda oynayamaz. Bu benim kurallardan kendi çevirime göre açık olarak çıkardığım bir sonuçtur. Kendime %100 güvenmesem buraya yazmazdım ama ben açık ve net kuralları çevirdiğimde bunu anlıyorum. Bu kuralın sebebi de "tahminime göre" UEFA artık aynı kupada yer alan iki takımın arasında oyuncu ve para transferi olmasını pek uygun bulmaması olsa gerek.
Burada tartışmanın bu kadar uzamasının nedeni yüzeysel ve kulaktan dolma bilgilere sahip arkadaşların işin resmi kaynağını göstermeme rağmen hala ısrarla benim yanlış olduğumu iddia etmesidir. Benim yanıldığımı "bu böyledir" diye ısrarla tekrar ederek ispat etmiş olmuyorsunuz malesef. Çoğunluk benim dediğimin aksini iddia etse bile ben resmi kayıtlardan yaptığım çeviriye güvendiğim için iddiamda ısrarcıyım. Ancak bana karşı çıkan arkadaşların ağzındaki sadece "aynı kupada oynamışsa oynamaz, şampiyonlar ligi'nde oynamışsa oynar" şeklindeki ezber bilgidir. Ben de diyorum ki "Kurallar o kadar basit değil, işin detayları var ve buyrun işte resmi belgesi..."
Yoksa, tüm yazılarımı bilen bilir, bilmediğim şeye bilmiyorum derim, yanıldığım zaman yanıldım derim, hiç bir zaman forumda adımı duyurmak, polemik yaratmak, ön plana çıkmak gibi dertlerim olmamıştır, bildiğime inandığım ve fikrimin olduğu yerde yazarım, bilmediğim yerde susarım ve bilgi edinmeye çalışırım. Eğer tatmin olmazsam da kendi araştırmamı kendim yaparım. Bu konuda da forumda sürekli tartışmalar olduğu için araştırdım, açtım kurallara baktım ve bu sonucu çıkardım. Yani sonuçta bir emek harcayıp doğru bilgiyi forumla paylaşmak dışında bir amacım yok. Yalnız ben bunu yaparken nedense kendi bildiğinin doğru olduğunda hiçbir kaynak ve resmi bilgi göstermeden ısrarcı olan arkadaşların aynı emeği sarfetmeden saygı çerçevesinin biraz da dışına çıkarak beni itham etmesi moral bozucu. Tabi öte yandan, ileride bu iddiamın yanlış olduğu ve bir şekilde benim çeviriyi yanlış yaptığım ortaya çıkarsa tüm forum ahalisinden de özür dilemeyi bilirim. Ancak gerçekten kimseyi kırmak üzmek veya polemiğe girmek istemem ama "oynayabilir" yazan arkadaşların çoğu gerçekten sadece kafalarında eskiden beri var olan kulaktan dolma ancak kesin olarak inandıkları bilgiyi resmi kaynaktan doğrulama ihtiyacı hissetmeden yazıyorlar. Ben de eskiden kulaktan dolma olarak bu konuyu onlar gibi biliyordum ancak işin tam doğrusunu öğrenmek için UEFA resmi sitesinden talimatları araştırdığımda bunun tam olarak öyle olmadığını gördüm ve forumu bilgilendirmek istedim.
Bu konuya da böylelikle nokta koymak isterim. Eğer yanılıyorsam ve bunu herhangi bir transfer olayı ile (bizim takım veya başka takım) farketme şansımız olursa yukarıda da dediğim gibi tüm forum ahalisinden onları yanılttığım için özür dileyeceğim, buraya yazıyorum.