ricardo miguel costa

Cevap: # Ricardo Miguel Costa

^ Ricardo Costa'yı izlediğim için bu transferi istemiyorum...

İnan

Böyle genç oyuncuları (özellikle defans ve kaleci) böyle önemli maçlarda sahaya sürersen yapacakları en ufak bir hata moralmen çökmelerine neden olur Kendine güvenlerini kaybederler

Önemsiz , gereksiz maçlarda oynatıp yavaş yavaş pişireceksin Kiraya vermeyede gerek yok kendin pişir kendin ye

Ama önemli maçlardan başlamak büyük hata olur

Yahu ne alakası var?Şampiyonlar Ligi yarı finalinden bahsediyorsun arkadaşım.Biz lig maçlarında bile yapamıyorken sen Şampiyonlar Ligi yarı finalinde yapmadılar diyorsun.Ayrıca önceki mesajında Terry,Vidic sert oyuncular ama oyun kurabiliyor demişsin.Sen bu kadar savunduğuna göre bu Costa'yı izlemişsindir bayağı.Anlatsana biraz biz de tanıyalım?

E sen demiyormuydun genç stoperlere güvenen teknik ekip istiyorum diye?Demek ki dünyanın hiçbiryerinde böyle değilmiş.

Ayrıca Costa'yı çok izlemedim.Sadece bu sene Cl maçlarında izledim.Oda tabi alıcı gözüyle değil.Ama sen diyorsunki bize sert adam değil oyun kuran adam lazım.Adam sert diye oyun kuramayacak mı yani?Terry,Ferdinand,Vidic'te sert adamlar ama oyun kurabiliyorlar dedim.

Ayrıca Rıjkaard bu transfere onay verdiyse mutlaka böyle bir özelliği vardır.Ayrıca Avrupa'da gelişmiş liglere gitmiş her oyuncu kendini geliştirmiş.Bu adam Almanya gibi bir lige gitmesinin yanında Porto deneyimi olan bir adam.Bu kadar önyargılı yaklaşmal yanlış bana göre.(Bu arada Almanya ligine giden,ordanda Basel'e transfer olan Çağdaş Atan'ın geçen günlerde verdiği röportajı okumanı öneririm.Orda şöyle diyordu:''Avrupa bana çok şey kattı,artık daha iyi kademeye giriyorum,daha iyi pozisyon alıyorum,daha iyi oyun kuruyorum.''Çağdaş bile kendini Frankurt gibi takımda geliştirmişse Costa hayli hayli geliştirmiştir)

Nasıl çıkmıyor yahu alt yapıdan adam? Uğur-Sabri-Aydın-Arda şimdi Çetin-Berkin-Serdar... Daha önce de söyledim stoper böyle kritik dönemlerde gençlere teslim edebileceğin bir yer değil. Bak çıkarttığın adamların hepsi kanat ya da bek. Ön libero bile çıkartamıyorsun...

Bülent Korkmaz 1988 yılında 20 yaşındayken Monaco maçında oynamaya başlayıp efsaneleşmişti hatırlarsan.Geçen sene Semih İbb'ne karşı oynadı ve hiç de sırıtmadı,gayet iyi bir performans sergiledi neden teslim alamasın oyuncu yokluğunda o bölgeyi?Kritik dönemlerde gençlere teslim edilebilecek yer diyorsun da bu tamemen senin fikrin.Bana kalırsa asıl bu dönemlerde oynatılmalı.Zor zamanda çıkıp oynasın ki beni şimdi oynatıyorlarsa artık abilerime forma yüzü bile göstermem devamlı oynarım diyebilsin.Sana bir bilemedin iki maç kaybettirir ligde.Oraya adapte olursa 10 seneni kurtarırsın.Ben bir yabancı hakkımızı da böyle bir stoper için kullanacağımızı düşünmüyorum.Rijkaard sistemine uyabilecek bir stoper istemiştir.Bu da öyle bir futbolcu gibi görünmüyor.Zaten haber basına düşmüş ise o transfer yalandır olsa olsa.

E sen demiyormuydun genç stoperlere güvenen teknik ekip istiyorum diye?Demek ki dünyanın hiçbiryerinde böyle değilmiş.

Ayrıca Costa'yı çok izlemedim.Sadece bu sene Cl maçlarında izledim.Oda tabi alıcı gözüyle değil.Ama sen diyorsunki bize sert adam değil oyun kuran adam lazım.Adam sert diye oyun kuramayacak mı yani?Terry,Ferdinand,Vidic'te sert adamlar ama oyun kurabiliyorlar dedim.

Ayrıca Rıjkaard bu transfere onay verdiyse mutlaka böyle bir özelliği vardır.Ayrıca Avrupa'da gelişmiş liglere gitmiş her oyuncu kendini geliştirmiş.Bu adam Almanya gibi bir lige gitmesinin yanında Porto deneyimi olan bir adam.Bu kadar önyargılı yaklaşmal yanlış bana göre.(Bu arada Almanya ligine giden,ordanda Basel'e transfer olan Çağdaş Atan'ın geçen günlerde verdiği röportajı okumanı öneririm.Orda şöyle diyordu:''Avrupa bana çok şey kattı,artık daha iyi kademeye giriyorum,daha iyi pozisyon alıyorum,daha iyi oyun kuruyorum.''Çağdaş bile kendini Frankurt gibi takımda geliştirmişse Costa hayli hayli geliştirmiştir)

Verdiğin örnek saçma bir defa.Şampiyonlar Ligi yarı finali bu.Tabiki riske girilecek bir durum değil.Ben ligde oynatılmasından bahsediyorum genç oyuncuların.Bunu yapan birsürü klüp var dünya üzerinde.Ayrıca sert olup oyun kurabilen yetenekteki adamlar sadece o verdiğin örnekteki oyunculardır.Onlardan başka örnek verebilir misin?Hayır.Rijkaard'ın onayı konusuna gelince ben zaten onun sistemine uymayacak bir oyuncuya onay vereceğini sanmıyorum.Bir stoperin Servet ise diğeri onun açıklarını kapatacak tarzda olmalı.Sen topu rakip sahada oynayacağım diyorsan bir stoperinin top tekniği iyi olmalı yoksa sistem işlemez.Ben son defa yazıyorum fikrimi.Ya sistemimize uyacak düzeyde bir stoper alalım çünkü bir yabancı hakkımız var ya da hiç almayalım a-2 takımımızdan bir stoperi a takıma çıkarıp oynatalım.Bu önyargı ise eğer evet ben önyargılıyım,istemiyorum bu adamın transferini bu kadar basit benim için.:)İsteyen,beğenen arkadaşlara da saygı duyuyorum.

Verdiğin örnek saçma bir defa.Şampiyonlar Ligi yarı finali bu.Tabiki riske girilecek bir durum değil.Ben ligde oynatılmasından bahsediyorum genç oyuncuların.Bunu yapan birsürü klüp var dünya üzerinde.Ayrıca sert olup oyun kurabilen yetenekteki adamlar sadece o verdiğin örnekteki oyunculardır.Onlardan başka örnek verebilir misin?Hayır.Rijkaard'ın onayı konusuna gelince ben zaten onun sistemine uymayacak bir oyuncuya onay vereceğini sanmıyorum.Bir stoperin Servet ise diğeri onun açıklarını kapatacak tarzda olmalı.Sen topu rakip sahada oynayacağım diyorsan bir stoperinin top tekniği iyi olmalı yoksa sistem işlemez.Ben son defa yazıyorum fikrimi.Ya sistemimize uyacak düzeyde bir stoper alalım çünkü bir yabancı hakkımız var ya da hiç almayalım a-2 takımımızdan bir stoperi a takıma çıkarıp oynatalım.Bu önyargı ise eğer evet ben önyargılıyım,istemiyorum bu adamın transferini bu kadar basit benim için.:)İsteyen,beğenen arkadaşlara da saygı duyuyorum.

Ben Rıjkaard'a güveniyorum.Kalkıpta oyun kurmayı bilmeyen adam aldırmaz.

.Ayrıca sert olup oyun kurabilen yetenekteki adamlar sadece o verdiğin örnekteki oyunculardır.Onlardan başka örnek verebilir misin?

Türkiye liginden Bilica,Sivok ayrıca Pique,Gallas,Lescott...

Vayyy...Hem Lincoln'den kurtul,hem de Costa'yı al.Bence harika..

Ona verilecek parayla sezon sonu bi Hamit yakışır :D

Diğer bilgi de DHA ndan.

"COSTA G.SARAY'DA İDDİASI!"

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, Galatasaray, Wolfsburg'un stoperi Ricardo Costa ile anlaşmaya vardı.

RICARDO COSTA KİMDİR?

Ricardo Miguel Moreira da Costa 16 Mayıs 1981 tarihinde Portekiz'de doğdu. Boavista genç takımında futbol kariyerine başlayan 28 yaşındaki futbolcu 1999 yılında Porto B takımına geçti. 2 sezon giymiş olduğu Porto B takımında 57 maçta 10 gole imza atan 1.83 boyundaki Portekizli defans oyuncusu 2001 yılında A takıma yükseldi.

2001-2007 yılları arasında Porto A takımında 75 kez forma giyen Ricardo Costa, 3 kez rakip ağları havalandırdı. 2 sezon boyunca şu anda Inter'i çalıştıran Jose Mourinho ile birlikte çalışan Costa 6 yıl giymiş olduğu Porto formasına 2007 yılında veda etti.

2007 yılında Almanya'da Wolfsburg ile birlikte yeni bir sayfa açan defans oyuncusu bu takımda 41 maça çıktı ve 5 gol atıp 1 kez de asist yaptı. Costa Portekiz Milli Takımı'nın formasını ise 5 kez giyebildi. Almanya Ligi takımlarından Wolfsburg'un defans hattındaki önemli isimlerinden biri olan Ricardo Costa, soğukkanlı yapısı ve tatlı sert futboluyla dikkat çeken bir oyuncu. Bu sezon 10 maçta görev yapan Ricardo Costa, 1 kez sarı kart gördü. Portekizli oyuncunun yaşadığı başarılar ise şöyle:

UEFA Kupası..........................: 2002-2003

Şampiyonlar Ligi.....................: 2003-2004

Kıtalararası Kupa...................: 2004

Portekiz Ligi............................: 2002–03, 2003–04, 2005–06,2006–07

Portekiz Kupası.....................: 2003–04, 2005–06

Almanya Şampiyonluğu.........: 2008-09

Kaynak: DHA

Ben Rıjkaard'a güveniyorum.Kalkıpta oyun kurmayı bilmeyen adam aldırmaz.
Ben de onu diyorum işte.Rijkaard'ın bu adamı isteyeceğini düşünmüyorum.İstiyorsa vardır bir bildiği der çekilirim zaten.

Türkiye liginden Bilica,Sivok ayrıca Pique,Gallas,Lescott...

Sivok oyun kurabiliyor diyeni de ilk defa görüyorum,Bilica ise Brezilyalı olmasından dolayı böyle bir yeteneğe sahip.Diğer örnekler ise çok uç örnekler.Çok üst düzey stoperler onlar.Costa ile alakaları yok,aynı klansmanda değiller.Costa öyle dediğin gibi hem sert hem de oyun kurabilen bir oyuncu olsaydı eğer Wolfsburg'ta oynamazdı.Böyle stoperleri büyük takımlar kaçırır mı?Yaşı olmuş 28.Porto'nun müthiş pazarlama becerisine rağmen gittiği takım vasat bir Alman takımı.Orada bile full oynayarak geçirdiği sezon yok.Sen diyorsun ki Gallas,Lescott,Terry,Pique.:)

eğer lincolnle takas yoluyla ucuza kapatılacaksa inanılmaz başarılı bir transfer olur..

Costadan çok Lincolnle takas olması süper olmuş :D

Oh be kurtuluyoruz sonunda

avrupa liginde oynayabiliyormu :D:D:D

hayirli olsun ne diyelim ,ara sezonda bundan daha iysini beklemek ,zor ,adam gecen yil lig sampiyonu,butun kupalar var adamda ,porto da oynarken ,bundan iyisi can sagli.gs.org u bekliyoruz.

Ben de onu diyorum işte.Rijkaard'ın bu adamı isteyeceğini düşünmüyorum.İstiyorsa vardır bir bildiği der çekilirim zaten.

Sivok oyun kurabiliyor diyeni de ilk defa görüyorum,Bilica ise Brezilyalı olmasından dolayı böyle bir yeteneğe sahip.Diğer örnekler ise çok uç örnekler.Çok üst düzey stoperler onlar.Costa ile alakaları yok,aynı klansmanda değiller.Costa öyle dediğin gibi hem sert hem de oyun kurabilen bir oyuncu olsaydı eğer Wolfsburg'ta oynamazdı.Böyle stoperleri büyük takımlar kaçırır mı?Yaşı olmuş 28.Porto'nun müthiş pazarlama becerisine rağmen gittiği takım vasat bir Alman takımı.Orada bile full oynayarak geçirdiği sezon yok.Sen diyorsun ki Gallas,Lescott,Terry,Pique.:)

Ferguson:''Beşiktaş'ta taktik bilgisi en yüksek isim Sivok.Ataklar hep onun ayağından başlıyor.'' gibi birşey söylemişti.Sanırım gözlemcisinin raporunu söylüyordu.Tam hatırlamıyorum.

Daha bir sürü örnek verebilirim.Ama yine kabul etmeyeceksin.

bu oyuncu bir videosu yokmu be.link verirmisiniz.

Rijkaard'ın Ricardo Costa'yı istemiş olabileceğini sanmıyorum. Galatasaray'a gereken bir oyuncu olmadığını ben bile görebiliyorum çünkü. Kalite olarak bizim defansların üzerinde değil hatta vasat altı bir futbolcu. Bize Meira'nın iyi defans yapabilen versiyonu lazım.

Umarım bu transfer doğru değildir...

kimi alacaklar sana? juan palavrasını mı? nerde o kaşıkçı?

klübün parası maddi imkanları belli.

merak etme kimse senin defansının altında olamaz. dev aynasında görme serveti.

meira geldiğinde havalara uçmuştunuz. ne oldu? fıss.

adam oynmadan yorum yapma.

Geri
Üst Alt