# Ricardo Quaresma

Cevap: # Ricardo Quaresma

Bu yorumuna karşılık sana Christiano Ronaldo ve Messi ile ilgili net bilgiler vermek isterim.

Ronaldo

Tam ağırlık antremanı sırasında 20 tondan daha fazla bir ağırlığı kaldırarak, akıl almaz bir fizik üstünlüğü sağlıyor. Bu ağırlık 10 tane Audi 4x4 Q7’e eşdeğer.

Bir serbest vuruşu, bir Formula 1 yarış arabasının kalkış hızından daha yüksek. Onun ayağından çıkan top saniyede 32 metre ile hızlanırken, Formula 1 aracı saniyede 4.6 metre ile hızlanıyor.

Bir sezonda, bir olimpik koşucunun bir sezonda attığından 900 kez daha fazla depar atıyor.

Messi

Sahada, Formula 1 aracının yönünü değiştirme kabiliyetinden daha fazla ve daha hızlı yön değiştirme gücüne sahip.

Tam havadayken uyguladığı kuvvet 7 adamın ağırlığına eşit ve zıpladığında, bir çitanın zıpladığında yarattığı güçten daha fazla güç yaratıyor.

Bir sezonda Barcelona’nın stadı Nou Camp’dan Real Madrid’in Santiago Bernabeu Stadyumu’na kadar olan 500 kilometrelik mesafeyi katetmesini sağlayacak kadar çok koşuyor.

Dipnot:
Karşılaştırmalar, Castrol’un futbol profesyonellerinden ve bilim adamlarından oluşan Performans Analiz Ekibi’ne yaptırdığı çalışmadan alınmıştır.

Vay Annesini ! ... :)

Buna bi de Arda'yı eklesek ? :)

İyi de Ronaldo'nun ne kadar ağırlık kaldırdığı değil ki önemli olan.Mücadele ediyor mu?Rakibini kovalıyor mu?Messi ayrıdır ona lafım yok ama Ronaldo mücadele filan etmez ayağına gelmesini bekler topun.Hala söylüyorum mücadeleci bir winger izlemedim hiç.Benim bildiğim 4-3-3 de orta 3lü mücadele etmek zorundadır ileri 3lü değil.Ryan Babel,Thierry Henry,Arjen Robben vs. bu futbolcuların işi mücadele etmek değil gol atmak,attırmak,pozisyon yaratmaktır:)

Sen yukarıda yazdıklarımı yapıyor olsaydın eksik yanların olarak "mücadele etmiyorsun kardeşim ayağına gelmesini bekliyorsun" derlermi?

Yanlış anlaşılmasın renktaş amacım seni eleştirmek değil ancak şu varki artık koşmayan oyuncu kalmadı.Mevcut Alex Lincoln türü futbolcu kalmadı."Durur durur bir hareket yapar işi bitirir" mantığında futbolcular Avrupa'nın önemli liglerinde kendilerine yer bulamıyorlar.

Mesela sana bir maç hatırlatayım ki kesinlikle izlemişsindir Şampiyonlar Ligi final maçı;

Puyol ve Ronaldo oynadıkları mevki itibariyle maç boyunca aynı kanadı kullandılar ve o maçta ManU kötü olmasına rağmen Ronaldo muazzam bir mücadele örneği vermişti...

İnan bana renktaş hepsi koşuyor baskı uyguluyor oldukları yerde durmuyorlar saydığın futbolcular.Çünkü bu tarz futbolcuların yeteneklerinden daha fazla verim alma adına kondisyonerler ,antrenörler ve fizyoterapistler bulundukları kanat dahilinde pres ve mücadele edebilme çözümleri üretiyorlar ve bunu mükemmel uyguluyorlar.Geçti artık o durağan devirler.Koşmayana ekmek yok bu devirde :)

Sen yukarıda yazdıklarımı yapıyor olsaydın eksik yanların olarak "mücadele etmiyorsun kardeşim ayağına gelmesini bekliyorsun" derlermi?

Yanlış anlaşılmasın renktaş amacım seni eleştirmek değil ancak şu varki artık koşmayan oyuncu kalmadı.Mevcut Alex Lincoln türü futbolcu kalmadı."Durur durur bir hareket yapar işi bitirir" mantığında futbolcular Avrupa'nın önemli liglerinde kendilerine yer bulamıyorlar.

Mesela sana bir maç hatırlatayım ki kesinlikle izlemişsindir Şampiyonlar Ligi final maçı;

Puyol ve Ronaldo oynadıkları mevki itibariyle maç boyunca aynı kanadı kullandılar ve o maçta ManU kötü olmasına rağmen Ronaldo muazzam bir mücadele örneği vermişti...

İnan bana renktaş hepsi koşuyor baskı uyguluyor oldukları yerde durmuyorlar saydığın futbolcular.Çünkü bu tarz futbolcuların yeteneklerinden daha fazla verim alma adına kondisyonerler ,antrenörler ve fizyoterapistler bulundukları kanat dahilinde pres ve mücadele edebilme çözümleri üretiyorlar ve bunu mükemmel uyguluyorlar.Geçti artık o durağan devirler.Koşmayana ekmek yok bu devirde :)

Çok haklısın.Ama adam Quaresma mücadele etmiyor gelmesin yazmış benim tepkim onaydı.Sen mücadeleci değil diye Quaresma'yı istemezsen gülerler adama.Mücadeleden kastım bir Barış Özbek ,bir Lass Diarra.Bazı arkadaşlar Quaresma'dan Diarra gibi pres yapmasını,top çalmasını,maç boyunca koşmasını bekliyor.Olacak iş değil işte bu.Sonra bunları yapamıyor diye Quaresma gelmesin diyemezsin.;)

Çok haklısın.Ama adam Quaresma mücadele etmiyor gelmesin yazmış benim tepkim onaydı.Sen mücadeleci değil diye Quaresma'yı istemezsen gülerler adama.Mücadeleden kastım bir Barış Özbek ,bir Lass Diarra.Bazı arkadaşlar Quaresma'dan Diarra gibi pres yapmasını,top çalmasını,maç boyunca koşmasını bekliyor.Olacak iş değil işte bu.Sonra bunları yapamıyor diye Quaresma gelmesin diyemezsin.;)

böyle takım halinde presi ancak barcelona yapar ;)

Alırsak ki alacağımızı maalesef zannetmiyorum:)

Vay TSLdeki beklerin haline..

Solbek,sağbek farketmez bu adam hepsini bel fıtığı yapar:D

Beyler GStv FORUMU PINO HABERI VERMISLER KANAK STAR ama, yani 100/90 yalan ama cok iyi bir transfer olur !

ben bu oyuncunun ya da babelin alınacağı hakkında bir söylenti duydum ama kesinlik yok tabii bonservisleri problem

Bu ligde Ribery i bile oynatmadılar,Quaresma nın ilk maçta ayağını kırarlar!:S

Geri
Üst Alt