ricardo quaresma

Cevap: # Ricardo Quaresma

kararsizim..

aslinda takim oyununa yatkin olmadigi icin hayir demek istiyorum...

diger yandan olaganüstü bir yetenek bu tarafi transferi cazip kiliyor..

daha iyisini bulamiyorsak hic yoktan iyidir.

iyi tarafi bedava olmasi. ve daha ucuz para alir. şu yabanci sinirini 7 arti 2 yapsalar keşke.

geçen sene napmiş bu biliyormusunuz.

şaka gibi futbol hayatını boş geçirmiş bir adam

Zaten sistemimiz kanatsız. ama bazı maçlarda quaresmayı oyuna alıp skor değiştirme peşinde hoca. bütçemiz kısıtlı. ronaldoyu bekleyen taraftarlarda gitsinler az daha uyusunlar

Gel

Quaresma.

Iki Tarafli bakis:

Futbol acidan. Quaresma yi bilmeyen yok Dünyada. Teknigi en iyi olan Kanat oyuncularin icinde (Top 3)

Teknik, Dribling, Adam gecme yetenege...hersey var bu adamda.

Ayrica futbol zekasi da yerinde.

Bizde bu tür futbolcu tipi eksik..tam gerekli Kan "olabilir", dikine gidebilen, adama gecebilen, gercek KANAT oyuncusu

Profesyonelik acidan:

Porto'da muazzam oynamisligi var... ondan sonra Chelsea ve Inter macerasi. Pek olumlu olmadi, adapte olmadi. La Liga berki daha iyi bi secim olabilirdi Q7 icin.

Besiktas'da ise disziplinsiz olaylar oldu.

Galatasaray'da bunlar olur mu?

Q7 en büyük "Yildiz olmaz" bu Takimda...Drogba, Sneijder var.

Terim ve Galatasaray camiasi var.

"Terim adam eder" düsünce icindeyim.

Bedavaya gelecekdir, ayrica kontrati da iyi bi sekilde olacakdir...

Bi risk transferi olur. Tutmazsa...parasal acidan problem olmaz...tutarsa, az para'ya, bize cok sey katabilen bi oyuncuya sahip oluruz.

[video=youtube;DWBk55fpwl8]https://www.youtube.com/watch?v=DWBk55fpwl8[/video]

iyide yedekte yabanci olmayacak bu sene. inşallah kalkar bu mal sistem.:mad:

herhalde sistem kalkacak tam içeriğini bende bilmiyorum.

umarım kalkar.

Quaresma eğer eski performansına dönerse , gerçekten çok katkısı olur.

Ki ümidim var açıkcası. Portekiz Çingeneside olsa Quaresma da insan

Galatasaray'ın mevcut kadrosundaki en belirgin iki eksikten biri (ki diğeri defansın göbeğine tecrübeli bir stoper gibi durmakta) adam eksilterek rakip defansın savunma dengesini bozabilecek profilde bir oyuncu. quaresma bu anlamda orta sahaya ilaç gibi gelebilir.

4312, 442, 433 gibi dizilimlere çok da takmamak gerektiğine inanıyorum zira fatih terim'in oyun anlayışı genelde asimetrik bir düzeni benimsek üzerine kuruluydu bugüne kadar. kısacası bekleri ve kaleciyi bir kenara koyarsak, geriye kalan oyuncuların maç içerisinde farklı noktalarda top yapabildikleri bir sistem çalıştı galatasaray'da. amrabat transferinin açılımı da bu bağlamda benzer bir ihtiyaca dayanıyordu.

baskı futbolunu, takım aslında sneijder tranferiyle birlikte rafa kaldırdı. şu anki kadro baskı futbolundan çok, sağlıklı alan savunması ve gerekli yerlerde sıkıştırmalara başvurma üzerine gidiyor ki, günün futbol anlayışı da aslında bu durumu zorunlu kılıyor. top yekün hücum presi türk takımları yese bile, şampiyonlar ligi seviyesindeki takımlar çok rahat aşabiliyorlar.

tekrar quaresma'ya dönecek olursak, defans zaafiyetlerinden arınmış bir Galatasaray'da çok iyi iş çıkartabileceğini düşünüyorum. kalabalık defansı karıştırabilecek ve hava toplarında etkili olabilecek güçlü bir drogba var, beklerin ikisi de etkili şekilde çizgiye inip ceza sahasına yan top çıkartabiliyorlar. koşu yollarına top atma ve oyunu açma anlamında dünya klasmanında iki oyuncu var (sneijder/selçuk). defansın arkasına koşu yapabilen iyi bir golcü var (burak). kadrodaki oyuncuların önemli bir kısmı, ceza sahası etrafından kaleye çok etkili şut çıkartabilecek seviyedeler.

bana nedense quaresma gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir adamın da katkısıyla Galatasaray, çok keyifli maçlar izletebilir gibi geliyor. amrabat gibi düzenli içe çalım atıp hızına güvenen bir oyuncu değil, iki yöne de çok etkili gidebiliyor. seri çalımlarla sneijder ve selçuk gibi oyunculara alan yaratabilmenin yanında, ceza sahası içerisinde/çevresinde etkili drogba veya defans arkası koşularla gidecek bir burak'a öldürücü paslar çıkartabilir ya da ceza sahası etrafından çerçeveye bitirici vuruşlar yapabilir. bunu beşiktaş'da, daha zayıf bir kadro olmasa da, daha dengesiz bir takım içerisinde de defalarca yaptı.

işin psikolojik tarafında oyunucunun takımı ne kadar sahipleneceği önemli. quaresma duygusal bir adam gibi duruyor. burada saha dışında fatih terim, saha içinde drogba'nın liderliği önemli bir rol oynayacaktır.

sözün özü, eğer kendini yeniden vitrine çıkartacak hırsa sahipse ve uygun ekonomik koşullar sağlanırsa faydalı olacağına inandığım bir adam quaresma. kötü olduğu dönemlerde, şu anki kadro içerisinde bile bir şekilde alternatifi bulunur, iyi olduğu dönemlerde ise galatasaray seyircisini tribünde tek kelimeyle çıldırtabilecek yeteneğe sahip; yeter ki istesin...

alintidir

135306121787781.jpg

bende olumlu bakiyorum. az parayla aliriz. tutarsa muthis katki saglar. tutmazsa en azindan denedik deriz :D

maddi anlamda fazla kaybimiz olmaz diye düsünüyorum. yigitlere 4 milyonlar veriliyorsa Q7 ye de 2-3 milyon veririzek üzülmem.

tutmazsa alper oynar onun yerine simdiki systeme gecipde yada hamit oynar. yani ona mahcup olmayiz bjk gibi hic bir cekilde.

yabancı sınırlaması sınırsız olacaksa gelsin kesinliklekarşıyım

iyide aldigimiz zaman simdi takimi mi terk edeceksiniz. istifa ve sayre diyenler var resmen. sanki mustafa sarpi geri aliyoruz :D

Zaten sistemimiz kanatsız. ama bazı maçlarda quaresmayı oyuna alıp skor değiştirme peşinde hoca. bütçemiz kısıtlı. ronaldoyu bekleyen taraftarlarda gitsinler az daha uyusunlar

Kesinlikle.Ayrıca Robben'i umanlar da yatıp uyusun.Başkan bir futbolcuya 30-40 milyon euro verebilecek durumda değiliz şu an dedi çünkü.

Ozer SARACOGLU ‏@ozersozers 1m

5 kilo vermiş, sezon başı idmanını yemiş Q7 neler yapar 50 bin taraftarın önünde!! Ay ayyyyy!

bende olumlu bakiyorum. az parayla aliriz. tutarsa muthis katki saglar. tutmazsa en azindan denedik deriz :D

maddi anlamda fazla kaybimiz olmaz diye düsünüyorum. yigitlere 4 milyonlar veriliyorsa Q7 ye de 2-3 milyon veririzek üzülmem.

tutmazsa alper oynar onun yerine simdiki systeme gecipde yada hamit oynar. yani ona mahcup olmayiz bjk gibi hic bir cekilde.

asıl alacaklarını al yanında q7 yi al, kimse hayır demez ama ihtiyacımız olan kanat oyuncusu eksikliğini bu şekilde kapatma gibi bir duruma tepki gösteriyoruz.

Bedavaya gelse istemem. Çok karaktersiz bir oyuncu..

Geri
Üst Alt