Rijkaard gitsin mi, kalsın mı?

Cevap: Tüm Forumun Katılıp Yönetime İletmesi Gereken Bir Anket: Gitsinmi yoksa Kalsın

Fatih Terim gelse sanıyormusunuz ki bu milyarlık eşşekleri takımda tutacak? Barış Mustafa hepsi gönderilecek Terim isterse. E madem sonuçta bu adamları göndereceğiz Rijkaard'ın kabahati ne?

Senelerdir aynı tantana Gerets'in elindeki kadroya takviye yapmadılar adamı kovdular Feldkamp'a 0'dan takım kurdular. Feldkamp işi çözdü bu başıbozukları dağıtın dedi adamı dinlemeyip kovdular bu günlere kadar geldik.

Sorunun Galatasaray'ın futbolcu çetesinde olduğunu görmeyen adam kusura bakmayın ama kördür. Adamlar oynamıyor. Maçı geçtim özetini izleyen Servet'in ne yapmadığını görür. Yazıklar olsun ki bu karaktersizler yüzünden hoca kovacağız. Buna çanak tutanlar Skibbe - Bülent değişikliğinden sonra başımıza gelenleri hatırlayın.

Cevap: Rijkaard gönderildiği taktirde kim gelmeli ?

Sanırım Fatih TERİM Gelecek.

Aslında Fatih Terimin gelmesini bugüne kadar hiç istemiyordum ama

Adnan SEZGİN i işin dışına itecek tek isim sanırım Fatih TERİM.

Başa gelirse Adnan SEZGİN felan dinlemez. Tek Patron o olur...

Zaten terimin gelmesi başkan polatında şuana kadar aldığı en radikal karar olacak ,bende terim gelirse sezgin gider düşüncesindeyim zira tek adam olayı floryada olacağı için terim gelmeden önce sezgini asla istemez.Zaten terimin başkan polattan istediği 2 şey olur;

1-florya benden sorulur,sen kendi işine bak bende kendi işime bakayım.

2-futbolda benden başka ikinci adam tanımam sezgin ve türevleri benim yanımda olamaz.

Bu 2 isteğin yerine gelmesi bile başkan polat için çok radikal kararlar olacak.Benim kanaatim şudurki şuan takımı sabote eden ve isteksiz davranan futbolculara lafını geçirecek yada kafasını koparacak tek isimde terimden başkası değildir,yeterki başkan polat böylesi radikal kararlar versin terimin eline bakın görün bu takımda servetler baltalar nasıl top koşturuyor.Oyuncuların biraz istim üstüne top oynaması lazım,yani formanın garanti olmadığını bilsinler bakın görün şuanki kötü görünen takım nasıl top oynamaya başlıyor.

Bizim oyunculara işte sopalı teknik adam şart,malesef türk oyuncu mantalitesi değişmedikçe reijkaard gibi beyfendi insanlar ile çalışamazlar.

Cevap: Tüm Forumun Katılıp Yönetime İletmesi Gereken Bir Anket: Gitsinmi yoksa Kalsın

Rijkaard geldiginden beri futbolunda 1 gram ilerleme olan birini gösterin. 2 yilda yemedigi oyuncu kalmadi.

Magath gelse bu futbolcu grubu onu da çıldırtır. Ben hayatımda bu kadar looser ve kalitesiz adamlar görmedim.

Rijkaard iki yıldır bu takımın başında ve şu ana kadar kendine has sistemini oluşturmak adına zerre kadar yol katedemedi.İnadına herşey karmakarışık oldu.

Yönetim de transfer politikası konusunda birtakım yanlışlıklar yaptı.

Fatih Terim gelse sanıyormusunuz ki bu milyarlık eşşekleri takımda tutacak? Barış Mustafa hepsi gönderilecek Terim isterse. E madem sonuçta bu adamları göndereceğiz Rijkaard'ın kabahati ne?

Senelerdir aynı tantana Gerets'in elindeki kadroya takviye yapmadılar adamı kovdular Feldkamp'a 0'dan takım kurdular. Feldkamp işi çözdü bu başıbozukları dağıtın dedi adamı dinlemeyip kovdular bu günlere kadar geldik.

Sorunun Galatasaray'ın futbolcu çetesinde olduğunu görmeyen adam kusura bakmayın ama kördür. Adamlar oynamıyor. Maçı geçtim özetini izleyen Servet'in ne yapmadığını görür. Yazıklar olsun ki bu karaktersizler yüzünden hoca kovacağız. Buna çanak tutanlar Skibbe - Bülent değişikliğinden sonra başımıza gelenleri hatırlayın.

+1905

Ama aynen bu nedenlerden dolayı Rijkaard gitsin istiyorum çünkü biz düzen oturtma işini beceremedik gitsin kurtulsun... Kendine de zarar bizede

Esasen büyük hocalarla çalışamama hastalığı bize özgü değil.

Beşiktaş Del Bosque'yi getirdi bu ülke adamı kasap ilan etti. Fenerbahçe Löw'ü, Hiddink'i getirdi adamlar arkasına bakmadan kaçtı.

Shuster'de aynı akıbete uğrarsa hiç şaşırmam belki onun bir avantajı var, oda avrupa da yürüyor olması.

İşin temelinde şu yatıyor. Bizim ülkemizde futbolcu değerlidir. Hoca plasedir. Takım kötü gitmeye başladı mı, futbolcular bilir ki gidecek kelle kendilerinin kellesi değildir.

Gidecek kelle hocanın kellesidir. Bu yüzden dünya umurlarında olmaz. Üç beş kuruş ceza ile nasıl olsa yırtacağım der ve günah keçisi ilan edilecek olan başını giyotine uzatmış olan hocaya tüm ihaleyi bırakmak için elinden geleni yapar.

Kuvvetle muhtemeldir ki hoca gittikten sonra ki açıklamalarında. Yeni hocamızla çok iyi hava bulduk. Yeni hocamız mental ve fiziki yönden bizi çok iyi hazırlıyor.

Harika bir taktisyen. İyiki geldi vs vs açıklamalara meyleder. Böylece sanır ki taraftar onların yaptığı omurgasızlığı unutur. Esasen çoğu unutur ya orası ayrı muamma.

Yönetim de aynı yolu izler. Kamu oyu bir kelle istemektedir ve 4 5 futbolcuyu yollamak daha maliyetli olabilir. Kestirmeden bileti hocaya keser.

Artık gönüller hoştur.Hoca gider, omurgasızlar yeni hocayla yola devam eder. Taa ki yenisine kıl olacakları vakit gelene kadar.

Bir zamanların Fenerbahçesindeki futbolcu çetesi gerçeği bugün bizde yaşanmaya başlamıştır. Bu çeteye kelle verdikçe başarının geleceğine inanmıyorum.

Hele uzun vadede hiç bir başarının kazanılabileceğine inanmıyorum. Bu camia Türkiye'ye ilkleri yaşatmış bir camiadır.

Gönül isterki çıksın, tüm cerahatı kesip atsın. Alt yapıdan futbolcuları takıma monte etsin ve gelecek sezonları planlasın. Ve şunu tüm ülkeye göstersin. Galatasarayda hocanın başını yemek öyle kolay değildir.

Hocanın başını yemeye kalkan kendini başını yer. Böylece bundan sonra bu takıma gelen her topçu bilir ki bu tar davranışlar Galatasarayda tölere edilmez.

İbret olur.

Ama nerde bizde o sabır ve kararlılık. O yüzden de bir süre daha yolumuz karanlık.

Konunun aslı astarı budur, birde şu her ağızdan bir tezahüratla hiçbir motivasyon sağlamayan ve nerde eski tafatar dedirten gruplar artık maça gitmesin...

Yaziklar olsun, Rijkaardi da yolluyoruz evine ama Sarpi, Serveti, Hakani, Serdari kadroda tutuyoruz.

Yaziklar olsun, Misimovici yuhaliyoruz, islikliyoruz, Ardayi islikliyoruz, yuhaliyoruz ama Sarpa, performansini bir yere koydum, takim arkadasina ana avrat düz gitse bile ses cikarmiyoruz.

Yaziklar olsun, Rijkaardi göndermek icin elinden gelen herseyi yapan Servet, Hakan, gibi topculari degil, Rijkaardi yollamak istiyoruz.

Rijkaard gider, yerine kim gelirse artik bir iki mac gazla birseyler yapar, hatta sansli olursa sampiyon bile olur ama ya sonrasi?

Biz hic mi sabirli olamicagiz?

Suclu hep mi TD olur?

Neden Rijkaardi degil de, Rijkaardi bu takimin basina getiren, ama kafasina göre transfer yapan Sezgini, Polati suclamiyoruz?

Neden "Rijkaardin son sansi, bana güvenmiyor, bu yüzden iyi oynamiyorum" diyen Serveti suclamiyoruz?

Yani gercekten, bikmadiniz mi TD degistirip duruyoruz, hep ayni sey, hep ayni hikaye.

Yeni td geliyor, 6-7 hafta o gazla, o motivasyonla süper oynatiyor ama sonra cöküs basliyor.

Biri yedek kaldigi icin "ben yedek kalacak adam degilim" diyip oynamicak, digeri sakatliklar yüzünden hic sans bulmicak, öbürü yeni hocayla taa bastan beri anlasamicak.

Ve bir yeni TD icin daha geri sayim baslayacak.

Ben biktim artik.

Bizi TD degisimi kurtarmaz, bunu neden anlamak istemiyoruz.

Rijkaard degil, kazmalar toplulugu gitsin.

Rijkaard degil, 3 yildir orta sahaya adam akilli transfer yapmayan, adam akilli bir yedek forvet almayan, Rijkaardi getirip, devrimden bahsedip, 4-3-3'ü oynatacagiz diyip, 2. ligden topcular alan yönetim gitsin.

Arkadaşım yazdıklarının hepsi OK.İtirazım yok.Peki neden yönetimin bu ısrarlı hatalarına ve futbolcuların onu sırtından vurmalarına rağmen onurlu bir şekilde istifa edip daha sonra da tüm olup bitenleri bir basın toplantısı ile anlatmayı tercih etmiyor?O zaman takımın 2 senedir feci durumda oluşunun bir sebebi de o olmuyor mu?Bu ihanetin içinde yer almıyor mu?Ben de bunu anlayamıyorum.

Birileri gidecekse hep beraber gitmelidir.Yonetim istifa derseniz yeni gelen yonetimin Rijkaard ile devam edeceginin garantisi yok.O yuzden birileri gidecekse beraber gidecekler.

Türk oyuncusu Türk halkının klasik anlyaşını benimsedikçe

Mourinho

Magath

gibi totoliter antrenörler dışında başarılı olabilecek antrenör yok bu ülkede.

Çünkü

1)Futbolcular da halkımız gibi hep gizli işler çevirip,iyi gittiğinde her şey iyi,kötü ise dünyanın sonu felsefesine mensuplar

2)İyi giderken onlar,kötü gidişten hep TD'ler suçludur felsefesi hakim

3)Eğer hoca onlara saygılı davranıyorsa mutlaka bu iyi niyeti suistimal ederek sahada işler kötü gittiğinden hemen o disiplinden uzaklaşma potasniyelleri tavan yapmıştır.

4)Onların bu boşluğunu doldurup;kendi alemlerinde kafama göre oynarım ben felsefesini yıkmak için ancak TOTOLOİTER ve Ototriter yani gerektiğinde eli sopalı ve maşalı,EGO'SU ONLARIN TOPLAMINDAN DAHA YÜKSEK,MEDYA İLE İLİŞKİLERİ SAHİPLENEN hocalar gerekiyor.

Peki kim bunlar

Magath

Mourinho

Fatih Terim

Lippi

Trapattoni

kısaca çeteci anlayışa son vermek için bu tarz da çalışan antrenörlerden biri gelmeldir.

SON SÖZ:

Bu arada yaptığım bu analiz SALT GALATASARAY'IN ŞU AN Kİ HALİ İÇİN DEĞİL;SİSTEMİNİ SİSTEMSİZLİK içinden doğan başıboşluk olarak benimsemiş ve bunu hayatının her alalında olduğu gibi futbola da engaje eden futbolcularadır.

Kıssadan Hisse

Sizi FATİH TERİM paklar.!

Rijkaard da gidip Ajax'ı paklar.

Futbol öyle bir oyunki teknik adamından futbolcu ve yönetimine kadar bir bağ ve iletişim olmalı.Şuan hiçbir oyuncu reijkaardı sevmiyor,istemiyor.Yönetimde bu anlamda fazla açılamadı transferde dolayısı ile işin sıkıntısı büyük.Misimoviç gibi alman liginde asist kralı olmuş sağlam bir orta saha oyuncusu yokları oynuyor,sakatlık mevzularının önü alınamıyor.Ben her sakatlığın darbeye dayalı olduğunuda düşünmüyorum ,bence oyuncular kendilerine bakmıyorlar,yeterince çalışmıyorlar buda teknik heyet ve oyuncular arasındaki diyaloğun bozuk olduğunu gösteriyor dolayısı ile hiçbir oyuncu ilerleme kat edemiyor.Sezon başlamadan önce mehmet topalı yerden yere vuruyorduk,adam en iyisini yaptı valenciaya gitti paşalar gibi topunu oynuyor demekki bizim takımda reijkaarddan önce halledilmesi gereken güven bunalımı ve sevgisizliği ortadan kaldırmak gerek.Bunu reijkaard yapamıyor çünki beyfendi kişiliği nedeni ile sert davranamıyor,bunu bilen oyuncularda salıyor kendini sonra ortaya otorite boşluğu çıkıyorki dünki 4-2 lik mağlubiyetlerin ana nedeni işte bu otorite boşluğudur.Dünki maçda her oyuncu baroş gibi oynasa farka giderdik ama istemezük tavırlar var oyuncularda,bunu değiştirmek lazım diye düşünüyorum.

Luçescu veya Abdullah Avcı-Tugay ikilisi iyi olur

Elimizdeki kaliteli oyunculardan(Sabri,Servet,Neill,Cana,Ayhan,Elano,Misimovic,Kewell,Baros) iyi bir takım harmanlayabilecek bir hoca gelsin, sistem mistem sökmüyor işte ve mümkünse Pino-Sarp forma şansı bulmasın..

Herşeyi sil baştan yapmak lazım. hepsi gitsin.

Fatih Terim Ersun Yanal Yılmaz Vural gibi adamlara nasıl oy veriyorsunuz anlamış degilim.

Lucescu Shaktar ı bırakmaz. Abdullah Avcı Galatasarayda yapamaz. Tugay Kerimogluda çok zor.

bence degişik seçenekler şart

Lucescu :D:D

Avcı gelsin :)

Ntvspor'u açın. Başkan'ın dediği sözü gösteriyor.

luce gelmez zira takımı avrupada devam ediyor ve çok seviliyor rusyada.

A.avcı ise uzak ihtimal ,belediye onun için iyi bir tecrübe durağı oldu ve klübü onu bırakmak istemiyor.Ayrıca bu kaos ortamınada girmek isteyeceğini sanmam avcının.

ersun yanal ve hikmet karaman gibi 3.sınıf ve sıkıntılı teknik adamlar ile maceraya atılmaz yönetim,heleki reijkaard gönderilirse bu teknik adamların getirilişi çok büyük kazan kaldırır.

Tugay ise bence çok erken,en az 3 yıl altyapıda çalışıp belli bir seviyeye gelmesi lazım,şuan için harcanmamalı tugay.

Yabancı bir teknik adam ismini yönetimin zikr edeceğini sanmam,zira yeni bir yabancı çok vakit kaybına neden olacakdır.

Gene altalta üstüste koyduğumuzda verileri yol terime çıkıyor ama ne hikmetse terimin yoluda Galatasaraya çıkıyor zira onunda bir çıkışa ihtiyacı var ve gelecek teklife o bilindik egolu tavırları ile geri çevirmez ancak tek adamlık hiyerarşinisi kesinlikle ister buda adnan sezgin döneminin sonunu getirir.

Tugay'a böyle bir teklif yapılırsa kesinlikle reddedip altyapıdaki görevinden istifa etmesi lazım.Kendisini bitirmesin gerek yok.

Geri
Üst Alt