Rijkaard: "Kadro yetersiz ama bu kadarı da fazla!.."

Cevap: Rijkaard: "Kadro yetersiz ama bu kadarı da fazla!.."

Rijkaard'ı pek sevmem, ama adamın da istediği transferler yapılmadı. Keita'yı sudan bir sebepten dolayı yolladılar, halbuki Rijkaard'da memnunmuş Keita'dan. Cana, Pino ve Misimovic, Rijkaard'dan habersiz alındı. Transferi keşke F.Rijkaard yapsaydı.

Kapıdaki güvenlikçiyi TD olarak atasanız o bile bunu kendine yapanlara çıkar söver, yok kardeşim ben eski işime dönüyorum, siz dalga mı geçiyorsunuz derdi. Kaldı ki bu FRANK RIJKAARD. Michels'in Total Futbol elçilerinin en marka isimlerinden biri.

Hikaye yi Burak çok güzel özetlemiş: FR yi dalaylama kıyafetleri ile Tibet yaylalarında Nirvana peşinde koşarken dazlak görebiliriz haberlerd, hazır olun. Frank Munch Rijkaard.

Kewell sakattı be Okan.Kanat adamı gerekliydi bize,en azından alternatif olarak.Kiraladık zaten.Bak Rijkaard'ın orta saha istememe ihtimali yok.Ama demek ki istediği oyuncularla anlaşılamadı,yada kulübe fazla geldi bonservisleri vs.Rijkaard'ın istediği elit oyunculardır çünkü tahminime göre.Rijkaard bi Culio bile bulamadı deniliyor haklısınızda da bulsa bile almaz ki arkadaş zaten:o

''Orta saha için transfere gerek yok'' şeklindeki net açıklamasını böyle faraziyelerle mi izah ediyorsun yani?...Bu kadar ihtiyaç duyulan bir mevki için ''Falanca olmazsa başkasını istemem''...Hı hı...

ben mi hatalıyım adem andiç. rijkaard hatalı tabiki. bırakalım servet takım sattı hakan balta hata yaptı laflarını.adını bilmiyorum şuan elendiğimiz takımın.rijkaardın başarısızlığını anlatmak uzun sürer çok tartıştık ortak noktası yok heralde.buralara gelmemizde rijkaard efendinin büyük payı var.iyi insandır eyvallah karşılığını bulsun cennete gitsin.

Dünya'nın en düz duvarı bile seni kıskanır dostum. Samimiyim, bu kadar düz ve pürüzsüz bir bakış açısı görmedim.

a: Rijkaard hatalı, ben anlamam arkadaş kestirip atıyorum sanane...

b: Neden hatalı, hele bir anlat?

a: Hatalı işte, ben anlamam Hakan'dan, Servet'ten... Kurtarsaydı takımı, teknik direktörsün sonuçta; bütün suç Rijkaard'ın.

b: ???

Verilebilecek en iyi cevap anlamsız bir soru işaretidir. Çünkü daha teknik direktörün ne olduğu konusunda bile eksiklerimiz var, ne anlatsam fütursuz bir cevap ile karşı karşıya kalacağım.

Sana o kadar sevdiğiniz Hagi'nin de bir işe yaramadığını, futbolcuların kalitesini, teknik bilgi becerisini anlatarak kendimi hiç yormayayım, sen de yorma en iyisi...

Bøyle asardim konusurdum basina cikar herseyi søylerdim herseyi anlatirdim hemen istifa ederdim diyenlerin kaci calisiyor merak ediyorum.

Is ahlaki her toplumda degisir. Birey olarak tutup kendi dogrularimizi genel kurallar gibi søylersek olmaz. Øyle kolay da degil istifa ederdim siz kimsiniz ben Rijkaard'im derdim vs. vs. olmaz gercek hayatta. Herkes mizac olarak farkli kimisi istifa eder kimisi de elindeki sartlar ne kadar køtu olursa olsun bir sekilde umut eder ve devam eder. Ben de burdan cikip umut etmeyen de istifa eden insan køtudur dersem bir yere varamayiz.

Rijkaard geldiği ilk sene AL maçlarında ve lig maçalrının ilk 6 veya 7 haftasında fırtına gibi takımımız vardı gelene gidene en az 3 atıyoduk ama nolduysa sonradan bi düşüşe geçtik.acaba neden oldu o düşüş bileniniz varmı.sadece Baros yüzünden değil heralde.

Rijkaard geldiği ilk sene AL maçlarında ve lig maçalrının ilk 6 veya 7 haftasında fırtına gibi takımımız vardı gelene gidene en az 3 atıyoduk ama nolduysa sonradan bi düşüşe geçtik.acaba neden oldu o düşüş bileniniz varmı.sadece Baros yüzünden değil heralde.

Baros büyük etken. Sonra fener maçı var dönüm noktası. Deplasmanda 3-1 yenidikten sonra sistemi tamamen değiştirdi Rijkaard. BAM ortaya çıktı o sıralarda işte.

Ona rağmen yine de gidiyorduk, Kewell'ın ardından Arda da sakatlanınca olay bitti.

Sokakten geçen fare viyaklasın inanırım, Adnan Polat adım Adnan desim inanmam. Geçiceksin Rijkaard rapor verdi lafını. Ona bakarsan Misimovic'i de Rijkaard istemişti. 4-3-3 oynatan adam, 10 numara oyuncu isteyecek çelişkiye gel.

rijkaardın dışında transfer yapıldıysa rijkaard iyi ki gitmiş.işi neydi peki bu adamın takımda.geçiniz ya.yönetim suçlu eyv. kabul. ama kim ne derse desin.bu takıma geçen sene elano keita giovanni dos santos jo neill gelmiş.bu sezon misimoviç alınmış.siz rijkaardın dışında yapıldı diyorsunuz transferler.aynı zamanda nonda kewell arda turan mehmet topal var elinde.rijkaard efendi iki tane ortsaha aldıramadı bu kadar para harcanrken transfere :o

yönetim suçludur diyip rijkaardın başarısızlığını örtemezsiniz.bakın şimdi Hagiye ana bacı sövüyorsunuz utanın.musafa sarpı oynatıyor diye adamı bulsanız öldürüceksiniz.halbuki rijkaardın banko adamıydı sizin sarp.eşit olun herkese.bi sene gelmiş prof takılıp giden rijkaardı korudugunuz kadar hagiyi koruyun.fenerbahçelilerden beşiktaşlılardan bi farkı kalmadı taraftar profilimizin yazık.

Öncelikle ligin 4. haftasında daha, basın çok şişirdi bizi. Yok Galatasaray 110 golü geçer bu sene, yok AL'de en az yarı final görürler, Baros ve Keita aynı anda gol kralı olur gibi, boş gaz verdiler. Daha sonra oyuncular biraz rehavete girdi ki, bunun ilk örneği 3-0'lık Ankara'da ki Ankaragücü mağlubiyetidir. Takım tamamen rehavetdeydi. Son 10 dakika da, maçı alabilecekken 3 gol yedik, maçı verdik. Daha sonra arka arkaya gelen sakatlıklar takımı bir anda dengesizleştirdi. Ve güzel yurdum basını, hemen üstümüze leş kargası gibi saldırmaya başladı.

Çok değil 1 ay önce fena seviyorlardır bizi. Hemen Arda sinema kapattı, Keita LV kaplamalı Jip aldı vs... haberler çıkarıp psikolojik savaş başlattılar. Daha sonra devre arasın transferinde yine Nonda'yı yollayan önce basındır. Türk medyası ve kamuoyu lafına göre hareket eden Adnan Polat'ın icraatleri ile bugüne geldik. Elbette Rijkaard'ın da eksikleri vardı, fazla yüz veriyordu oyunculara ama yine de Rijkaard'ın suçu %15 flndır toplam bu süreçte.

Dünya'nın en düz duvarı bile seni kıskanır dostum. Samimiyim, bu kadar düz ve pürüzsüz bir bakış açısı görmedim.

a: Rijkaard hatalı, ben anlamam arkadaş kestirip atıyorum sanane...

b: Neden hatalı, hele bir anlat?

a: Hatalı işte, ben anlamam Hakan'dan, Servet'ten... Kurtarsaydı takımı, teknik direktörsün sonuçta; bütün suç Rijkaard'ın.

b: ???

Verilebilecek en iyi cevap anlamsız bir soru işaretidir. Çünkü daha teknik direktörün ne olduğu konusunda bile eksiklerimiz var, ne anlatsam fütursuz bir cevap ile karşı karşıya kalacağım.

Sana o kadar sevdiğiniz Hagi'nin de bir işe yaramadığını, futbolcuların kalitesini, teknik bilgi becerisini anlatarak kendimi hiç yormayayım, sen de yorma en iyisi...

vay be futbol bilginle şu yazdıklarımı ezdin :) yorma kendini evet.rijkaard kovuldu çünkü.

rijkaardın dışında transfer yapıldıysa rijkaard iyi ki gitmiş.işi neydi peki bu adamın takımda.geçiniz ya.yönetim suçlu eyv. kabul. ama kim ne derse desin.bu takıma geçen sene elano keita giovanni dos santos jo neill gelmiş.bu sezon misimoviç alınmış.siz rijkaardın dışında yapıldı diyorsunuz transferler.aynı zamanda nonda kewell arda turan mehmet topal var elinde.rijkaard efendi iki tane ortsaha aldıramadı bu kadar para harcanrken transfere :o

yönetim suçludur diyip rijkaardın başarısızlığını örtemezsiniz.bakın şimdi Hagiye ana bacı sövüyorsunuz utanın.musafa sarpı oynatıyor diye adamı bulsanız öldürüceksiniz.halbuki rijkaardın banko adamıydı sizin sarp.eşit olun herkese.bi sene gelmiş prof takılıp giden rijkaardı korudugunuz kadar hagiyi koruyun.fenerbahçelilerden beşiktaşlılardan bi farkı kalmadı taraftar profilimizin yazık.

Hooooppp, ağır ol...! Kendi ağzından laf türetip, bana odaklama sakın. Hagi'ye kim küfür ediyormuş??? Kendini Rijkaard'a küfür ettiğin gibi, beni veya başkasını bu işe karıştırma sakın.

Sorun 2008 sampiyonlugu. Øyle kolaydi ya herkes diyor su gitseydi bu gitseydi. Rijkaard deseydi su gitsin bu gitsin o gitsin øteki gitsin yønetim de hemen kabul ederdi ya. Skibbe aciklama yapmis. Anlatmis iste herseyi køklu degisim demis yønetim hayir demis. Øyle køklu degisikliklere hemen izin veriyorlar ya. Yønetim halen o milli takim oyuncusu bu milli takim oyuncusu kadro yeterli vs. vs. diyor. Nerede gørulmus bizde tum yetkinin td'de oldugu. 5 transfer yaptik diyorlar yerli ki eminim Rijkaard 5'ini de bilmiyor. Cok tutarliydi ya transfer politikamiz. Stoch Gio sonra Misi cikti nerden cikti 10 numara birisi demisti forumdan Adnan Polat Fener maci sonrasi demis 10 numara vs. vs.

Zaten bos yere futbol profesyonellessin profesyonellessin herkesin gørev ve yetkileri belli olsun bu durum bizi kaosa gøtururuyor diye o kadar yazildi edildi. Futbol yapilanmasinin ne oldugu belli degil transferleri kimin yaptigi belli degil en son yønetim aciklama yapar bundan sonra transferlerden td sorumlu der acik acik bundan sonra kelimelerini kullanir. Eee bundan øncesi yok o konular konusulmaz.

Rijkaard dønemi o kadro dibe batmasaydi øyle Hagi'nin de istedigini almazlardi. Tesaduf degil yani o bundan sonra transferde td sorumlu cumlesi.

Sorun 2008 sampiyonlugu. Øyle kolaydi ya herkes diyor su gitseydi bu gitseydi. Rijkaard deseydi su gitsin bu gitsin o gitsin øteki gitsin yønetim de hemen kabul ederdi ya. Skibbe aciklama yapmis. Anlatmis iste herseyi køklu degisim demis yønetim hayir demis. Øyle køklu degisikliklere hemen izin veriyorlar ya. Yønetim halen o milli takim oyuncusu bu milli takim oyuncusu kadro yeterli vs. vs. diyor. Nerede gørulmus bizde tum yetkinin td'de oldugu. 5 transfer yaptik diyorlar yerli ki eminim Rijkaard 5'ini de bilmiyor. Cok tutarliydi ya transfer politikamiz. Stoch Gio sonra Misi cikti nerden cikti 10 numara birisi demisti forumdan Adnan Polat Fener maci sonrasi demis 10 numara vs. vs.

Zaten bos yere futbol profesyonellessin profesyonellessin herkesin gørev ve yetkileri belli olsun bu durum bizi kaosa gøtururuyor diye o kadar yazildi edildi. Futbol yapilanmasinin ne oldugu belli degil transferleri kimin yaptigi belli degil en son yønetim aciklama yapar bundan sonra transferlerden td sorumlu der acik acik bundan sonra kelimelerini kullanir. Eee bundan øncesi yok o konular konusulmaz.

Rijkaard dønemi o kadro dibe batmasaydi øyle Hagi'nin de istedigini almazlardi. Tesaduf degil yani o bundan sonra transferde td sorumlu cumlesi.

Bu başlıkta başka bir üyeye yazdığım yazıyı paylaşmak istiyorum:

Senle anlaşacak gibiyiz ...... ama biryerlerde ayrılıyoruz.

1-) FR den önce yapılandın sonra FR yi getirdin işin teorisini ona bıraktın.. Başarı şansı: %99...OK (burada anlaşıyoruz senle)

2-) FR den önce yapılanmadın sonra FR yi getirdin: Herşeyi ona bıraktın, o da doğru yapılanma konusunda adımlar attı... Başarı şansı: Unknown... (bu konuda yeterli delil yok)

3-) FR den önce yapılanmadın sonra FR yi getirdin: Herşeyi ona bırakmadın, o da sessiz sedasız birşeyler yapmaya çalıştı... Başarı şansı: 0%.. (Bu konuda da senle anlaşıyoruz çünkü zaten bu durum kanıtlanmış durumda)

Şimdi gelelim açıkta kalan durumlara. Burda da anlaşırız umuyorum:

-Eğer FR nin bir ismi var ve GS ye gelmişsse 3. madde yi hiç bir zaman kabul etmemeliydi.

-Eğer 2. maddeki durum olsaydı ben şahsen FR sonuna kadar arkasında olurdum. En az 5 yıl laf söyletmezdim. Sonunda da sonuçlarına bakardım ki bugünkü durumdan daha iyi olacağımız kesin olurdu.

-3. madde ki pozisyon için FR son adrestir.

Frank Rijkaard nerden bilsin senin yapilanmani. O suc Rijkaard'in degil yønetimindir. Arti elimizde Skibbe'nin aciklamalari var veri olarak køklu degisikliklere yønetim hayir dedi diye. Futbolun basinda futbolu bilmeyenler var. Rijkaard'in degildir o sorumluluk futbolu yønetenlerindir. Karar verici onlar ve bir sekilde yapilanmayi gerceklestireckler de onlar yani yønetim. Bunu yapmiyor Skibbe'nin aciklamalarina gøre yapana da izin vermiyor.

Arti Rijkaard'da projeleri anlatmislardir buyuk ihtimal. Kewell'in bir videosu vardi ilk hayir dedim vs. vs. sonra Istanbul'da gezdim bana gøsterdiler tesisleri anlattilar planlarini vs. vs. tarzinda. Tam hatirlamiyorum videoyu.

Burdan gitmeliydi sessiz sedasiz yapacagina dersek orda kisisel farklar devreye girer. Dedigim gibi birisi birakir gider birisi en køtu sartlarda olsa calismaya devam eder umut eder.

Keske çıkıp şaka desen Frank

Bir anlamda lafi "Ben bu kadroyla daha iyisini yapmistim" demeye getiriyor. Eh, 5. bitirdigimiz sezondan sonra rezil futbol ile aldigimiz 3.lügü basari sayan bir adamdan beklenebilecek bir demeç.

Edit: Gitmeliydi rest cekmeliydi Turkiye'de bazi kesimlerin gercekligi. Hos onlar is yasantisina girse onlar da gørurler øyle kolay kolay rest cekilmeyecegini vs. vs. Yani kisisel olarak yanlis kelime kullanmak istemiyorum fakat hangi kelime kullanilir bilmiyorum asarim keserim døverim ben onu bunu dinlemem tarzinda bakarsa hayata birey tabiki Rijkaard'in yaptiklari yanlistir. Kisilik farklari ve hangisinin modern topluma uygun olup olmadigi da tartisma konusu. Cogu insan hayata asarim keserim istifa ederim benim ismim bu sartlarim bu olmazsa giderim tarzi bir pencereden bakmak zorunda degil ki bence de bu bakis yanlis.

Edit: Gercekten sartlar yoksa giderime farkli bir pencereden bakarak uyanlar vardir eminim bundan onlara saygi duyarim. Fakat acikca yazayim delikanlilik neredeyse mafyavari bir bakistan dolayi gitmeliydi fikri de olmaz. Øyle bakmaz herkes hayata ve bakmak zorunda da degil.

Frank Rijkaard nerden bilsin senin yapilanmani. O suc Rijkaard'in degil yønetimindir. Arti elimizde Skibbe'nin aciklamalari var veri olarak køklu degisikliklere yønetim hayir dedi diye. Futbolun basinda futbolu bilmeyenler var. Rijkaard'in degildir o sorumluluk futbolu yønetenlerindir. Karar verici onlar ve bir sekilde yapilanmayi gerceklestireckler de onlar yani yønetim. Bunu yapmiyor Skibbe'nin aciklamalarina gøre yapana da izin vermiyor.

Arti Rijkaard'da projeleri anlatmislardir buyuk ihtimal. Kewell'in bir videosu vardi ilk hayir dedim vs. vs. sonra Istanbul'da gezdim bana gøsterdiler tesisleri anlattilar planlarini vs. vs. tarzinda. Tam hatirlamiyorum videoyu.

Burdan gitmeliydi sessiz sedasiz yapacagina dersek orda kisisel farklar devreye girer. Dedigim gibi birisi birakir gider birisi en køtu sartlarda olsa calismaya devam eder umut eder.

İstifa etseydi diye yazanlar bir yerlerde çalışıyor mu acaba diye sorup kimisi en kötü şartlarda bile çalışır diyorsun. Özele girmiyeceğim ama şunu söyleyebilirim: Adım Frank Rijkaard gibi Marka haline gelmişse bir aile şirketinde oyuncak olup başımı sallamak yerine Kurumsal bir firmada çalışmayı tercih ederim, istifa etmekten de korkmam zaten iş bulamama diye bir derdim olmaz. Herşeyi mizaç üzerinden açıklamaya kalkarsan bende bu mizaç bize zarar veriyordu çünlü zaman kaybettiriyordu derim.

İstifa etseydi diye yazanlar bir yerlerde çalışıyor mu acaba diye sorup kimisi en kötü şartlarda bile çalışır diyorsun. Özele girmiyeceğim ama şunu söyleyebilirim: Adım Frank Rijkaard gibi Marka haline gelmişse bir aile şirketinde oyuncak olup başımı sallamak yerine Kurumsal bir firmada çalışmayı tercih ederim, istifa etmekten de korkmam zaten iş bulamama diye bir derdim olmaz. Herşeyi mizaç üzerinden açıklamaya kalkarsan bende bu mizaç bize zarar veriyordu çünlü zaman kaybettiriyordu derim.

Yumusak huylu olma ( forumda gene yazilmisti Xavi'nin aciklamalari uzerinden yumusak huylu olmasi ) iyi iliskiler kurmaya calismasi burnunun havada olmamasi da Rijkaard markasinin bilesenleridir. Bunlar olmasa su anda Rijkaard markasi deyince aklimaza farkli seyler Mourinho markasi deyince aklimiza farkli seyler gelmezdi. Biraz da kisisel øzellikleri hayata bakis tarzlari falan o markanin niteliginin nasil oldugunu belirler. Oyuncak olarak olaya baktigina inanmiyorum Rijkaard'in. Yani bu øzellikleri olmasa idi farkli bir Rijkaard markasi olurdu ya da olmazdi belki. Bu øzelliklerinden vazgecmesi markasina zarar verebilir kendinin. Rijkaard deyince farkli øzellikler canlanir o zaman kafamizda. Yani bireylerin markalarini vareden de biraz da bakis tarzlari hayata dair.

Edit: Hersey mizac degil. Genel de zaten td'ler benim bildigim kovulana kadar kaliyorlar takimlarinda genel egilim bu yønde. Bu egilimi bozanlar var midir kesinlikler vardir. Mizactan daha cok bizim futbol yapilanmamizin ne oldugunu belli degil. Rijkaard'dan ønce farkli seyleri tartismak gerek. Hagi aldirdi oyuncu diyelim gene kadronun durumu ortada. Bunu sakat oyunculara baglarsak Rijkaard dønemi de fark yaratan oyuncular sakatti.

Geri
Üst Alt