GSC Haber Riva İhalesi El Değiştirdi!

Bu hesabı biraz açıklayabilir misin? Önce 3 sonra 6 milyar üzerinden hesap yapılmış. Bunun sebebi nedir?

Bu tarz ihalelerde belirlenen tutarlar minimum tutarlar gelecek para yaklaşık 2-3 katına kadar artış gösterebilir 5-6-7-8 milyar TL olabilir gelir artıkça da pay düştüğü icin bizim zararımız daha fazla olacak aslında zarar sayılmaz ama girecek para da ciddi düşme olacak hele ki 8-9 milyar TL ye kadar gelirler çıkarsa o zaman aradaki tutar borçların tamamını kapamaya yeterdi

Son düzenleme:
Mal bizim değil mi firma nasıl vazgeçebiliyorsa bizde geçelim bunun altında bir teklife satmayacağımızı deklare ederek.

Sağlam soktular.Gerçekten sağlam yani.Alacağımız para 1 milyar tl'yi bile bulmaz.On numara peşkeş.Kırk yıl düşünsen aklına gelmez

Allah aşkına nu işi bilen bizim anlayacagimiz dilden açıklasa şu işi tam olarak anlasak.

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu hesabı biraz açıklayabilir misin? Önce 3 sonra 6 milyar üzerinden hesap yapılmış. Bunun sebebi nedir?
Ben izninle açıklayım.

İhale sonucuyla garanti 3 milyar ödendi.
Ama alan inşaat şirketi rivada şimdi villa bilmem avm artık neyse inşaat edip satacak. Satıştan sonra beklenen tahmini gelir 6milyar TL olarak söyleniyor.

Kağıt üstünde Dursun ile alakası yok ama ben Dursun hakkında sizin kadar iyimser değilim. Bu nedenle arka planda neler dönmüştür bilemiyorum.

Sağlam soktular.Gerçekten sağlam yani.Alacağımız para 1 milyar tl'yi bile bulmaz.On numara peşkeş.Kırk yıl düşünsen aklına gelmez

Bence 1 milyar TL yi geçecektir yaklaşık 1.5 milyar TL civarında para girdisi olur vergileri ve emlak konutu düşünce 1.2 milyar TL kalır fakat 700-800 m TL de durduk yere alacağımız paradan oluruz %13 pay düşüşü cok ciddi bir yüzdelik az gözükebilir ama onaylanırsa pişmanlıgı cok büyük olur

zaten fazla karlı bir anlaşmaydı üçkağıt buradan da sezilebiliyor. riva tamamen peşkeş olmuş oldu bu hadiseyle.

Bence 1 milyar TL yi geçecektir yaklaşık 1.5 milyar TL civarında para girdisi olur vergileri ve emlak konutu düşünce 1.2 milyar TL kalır fakat 700-800 m TL de durduk yere alacağımız paradan oluruz %13 pay düşüşü cok ciddi bir yüzdelik az gözükebilir ama onaylanırsa pişmanlıgı cok büyük olur
Bizim bunu onaylamama şansımız yok mu?

Bu tarz ihalelerde belirlenen tutarlar minimum tutarlar gelecek para yaklaşık 2-3 katına kadar artış gösterebilir 5-6-7-8 milyar TL olabilir gelir artıkça da pay düştüğü icin bizim zararımız daha fazla olacak aslında zarar sayılmaz ama girecek para da ciddi düşme olacak hele ki 8-9 milyar TL ye kadar gelirler çıkarsa o zaman aradaki tutar borçların tamamını kapamaya yeterdi
Şu dalavereyi yapan adamlar sence satıştan gelen parayı o düzeylere çıkarır mı?Piyasa değerinin çok altı fiyata yine kendi yandaşlarına peşkeş çekip sonra fahiş fiyatlardan kendi aldıklarını satıp esas voleyi ordan vuracaklar.Ta en başından beri bunu diyordum ben.Aynısı da olacak şunu dalavereyi görünce

Bu tarz ihalelerde belirlenen tutarlar minimum tutarlar gelecek para yaklaşıl 2-3 katına kadar artış gösterebilir 5-6-7-8 milyar TL olabilir gelir artıkça da pay düştüğü icin bizim zararımız daha fazla olacak aslında zarar sayılmaz ama girecek para da ciddi düşme olacak hele ki 8-9 milyar TL ye kadar gelirler çıkarsa o zaman aradaki tutar borçların tamamını kapamaya yeterdi
Min-max beklenen gelir gibi bir hesap yapılmış o zaman. Bu söylediğinden onu anladım. Haliyle gelir yükseldikçe aradaki kayıp da artıyor. %13 az bir fark değil sonuçta, hele ki milyar üzerinden hesap yapılınca.

O zaman bazı sorular sormak gerekiyor.

1) 1. ve 2. firma arasındaki yüzde farkı neden bu kadar fazla?
2) Sözleşme şartlarında ihalenin tekrarı veya kayıp bedelinin karşılanması gibi bir madde mevcut mu?
3) Eğer ihale tekrar olmayacaksa ve 2. firma ihaleyi alacaksa Galatasaray'ın kasasına girecek meblağ gerçekçi mi yoksa ortada ciddi bir zarar var mı?
4) İhalenin tekrarlanması durumunda neler olur?

Bu sorular muhakkak cevaplanmalı ve cevapları kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

Bizim bunu onaylamama şansımız yok mu?

Bence ondan öte ilk firmaya bu zarar miktarını ödetme hakkımız olabilir, çünkü sözleşme imzalamışlardır cok ciddi bir projeye rakam veriyorlar öyle keyfine göre de çekilemezler mutlak sonuna kadar gitmeli aradaki oluşacak zarar miktarını almalıyız

Şu dalavereyi yapan adamlar sence satıştan gelen parayı o düzeylere çıkarır mı?Piyasa değerinin çok altı fiyata yine kendi yandaşlarına peşkeş çekip sonra fahiş fiyatlardan kendi aldıklarını satıp esas voleyi ordan vuracaklar.Ta en başından beri bunu diyordum ben.Aynısı da olacak şunu dalavereyi görünce
Bu da olasılıklar dahilinde. Belki bugün alevlenen tartışmanın ardında yatan ana sebep de buydu.

Gerekirse 3. firma Nef'e verelim adamlar hiç yoktan sponsorumuz giren girmiş yandaşlara gideceğine onlara gitsin. Arkadaş nasıl bir ülke burası ya bir işi mi düzgün olmaz ulan doymuyorlar da allahsızlar daha kime çalıp çırpıyonuz yedi ceddiniz doydu hepinizin gemicikleri var.

Bence ondan öte ilk firmaya bu zarar miktarını ödetme hakkımız olabilir, çünkü sözleşme imzalamışlardır cok ciddi bir projeye rakam veriyorlar öyle keyfine göre de çekilemezler mutlak sonuna kadar gitmeli aradaki oluşacak zarar miktarını almalıyız
Ee adam bunu yapacak olsa zaten projeyi yapar çok mantıksız. Sırf yapmamak için 1 milyar filan ödemek yerine projeyi yapar batacaksa öyle batar herhalde.

Geri
Üst Alt