Riva Satılmalı mı?

Riva Satılmalı Mı?

• Evet , Hemen Şimdi.

Oy: 6 20,0%
  • Evet , Ama Biraz Daha Değerlenmesi Lazım.

Oy: 2 6,7%
  • Satmak Yerine Proje Yapmalıyız.

Oy: 21 70,0%
  • Kesinlikle Hayır.

Oy: 1 3,3%

• Kullanılan toplam oy
    30
He satın günü kurtarın ondan sonra elinizde bankaya ipotek gösterecek bir araziniz bile olmasın.
bugün alınan kredilerin çoğu o arazi sayesinde. İleride o krediyide alamazsınız.

Galatasarayın bugünkü durumu hortumcu ve hazır yiyicilerin yaptıkları nedeniyle zaten.

fft16_mf513922.Jpeg

Bu arazi satılamaz!

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

inek çiftliği kurup süt parası kazanalım ya da

satıp, gelen parayı iddaada banko kupona gömelim.

değerlendirmek daha mantıklı. aynı şekilde Florya da değerlendirilmeli.

yahu bizim burada bile e-5in kenarlarında 1000 metrekare minimum 150bin ve fabrika çevreleri 300-400binden gidiyorsa İstanbulun piyasasını düşünemem bile.

Maslakta 40 bin metre kare arsamız varmış sanırım kiralık ne amaçla kiralanmış bu arazi.

Satılırsa 5 yıl sonra borç gene tavan yapar , orası yıllık 30-40 milyon lira/dolar getirecek şekilde değerlendirilmeli ...

1000 adet villa yapıp kiraya versek güzel olur.Daha sonra bu villaların bir kısmını satıp kalanını kiraya verebiliriz.Yaklaşık 100 milyon dolar yatırım gerekir kredi alsak 100 milyon dolar evleri yapsak kiraya versek kendi kendine krediyi öder üzerine de para kalır hatta evlerden.
100 milyon dolar 10 yıl kredi alsak senede 12 milyon dolar ödeme demek.
1000*50.000(yıllık kira)=50.000.000 / 2,62=19 milyon dolar yaklaşık.
Yıllık 19-12=7 milyon dolarda katkı demek.Rakamlar tahmini tabi ki.

suankı halınde 360-380 milyon dolar arasında bir rakam konusuluyordu.telegol programına cıkmıstı ki adamlar rakamı dusuk gostermek bıle ısteyebılır o derece yanlı program haberıydı :) ama kendı gucumuzde olmadıgına gore bekleyıp en degerlı halıyle satmak mantıklı
imar izni alınmış haliyle 250 milyon dolar istedik kimse vermedi
satılması yada değerlendirilmesi için kongreden onay çıkmıştı bir kaç sene evvel

1000 adet villa yapıp kiraya versek güzel olur.Daha sonra bu villaların bir kısmını satıp kalanını kiraya verebiliriz.Yaklaşık 100 milyon dolar yatırım gerekir kredi alsak 100 milyon dolar evleri yapsak kiraya versek kendi kendine krediyi öder üzerine de para kalır hatta evlerden.
100 milyon dolar 10 yıl kredi alsak senede 12 milyon dolar ödeme demek.
1000*50.000(yıllık kira)=50.000.000 / 2,62=19 milyon dolar yaklaşık.
Yıllık 19-12=7 milyon dolarda katkı demek.Rakamlar tahmini tabi ki.

Pazartesi gel ocakta işe başla. :D

Şaka bir yana planlanan şeyde bunun gibi birşeydi galiba. Ama yarı yarıya paylaşım olacaktı. Cepten para çıkmayacak ama karımız villaların yarısı olacaktı.

Adnan öztürk başkan olursa ben ada'dan iyi bir kira geliri bekliyorum.

riva arazisini komple satmak zorunda değiliz ayrıca parça parça değerlendirebiliriz, 10 ayrı parçaya böl yavaş yavaş değerlendir.

atıyorum orası toplamda 1000 villa alacak bir arazi diyelim 250 tane yap sat, ilerde otel alışveriş merkezi iş merkezi vs. 8-10 ayrı toprak bırak ama biz iç çekişmelerden ötürü yerimizde sayıp duruyoruz.

azizin elinde olsa o arazi oraya yeni bir şehir kurardı şimdiye kadar.

tek satışta 200 milyon dolar getirecek arazi belki parçalayıp değerlendirerek satarsak 500 milyon dolar getirecek.

Para basacak hale getirmeliyiz.

Bir Tatilya, AVM , Otel gibi çalışmalar yapmalıyız.

Araziye modern bir megakent kurup , içeride muazzam bir yaşam alanı kurulmalı , devamlı kira geliri ve para akışı olmalı.

Bunun birçok örneği var , lakin bahsettiğim aklımda olan ve mimari tarafıma ağır basan fikirlerim çok. Hatta iddia ediyorum kafamdakileri şöyle 6 ayda derleyip toplayıp projelendirsem avrupada tek olabilecek bir proje yapabilirim. Fakat uzun uğraş ve hayalden öteye geçmeyecek birşey. Oldu diyelim gel gör ki değerlendirecek adam yok :D :D

1 dk düşünce eseri , toplu villa kent , olimpik standartlarda spor kompleksleri , avym , galatasaray spor okulu hatta abartıyorum yeni bir galatasaray üniversitesi kampüsü , kampüs için yurtlar , para kazandırabilecek tonlarca faal dükkan konseptleri.

Ah ulan ah pc başında çürüyeceğim ona üzülüyorum :D Yönetim duy sesimi mimari danışman yap beni para da istemiyorum , sadece vizyonlu adamlarla çalışayım rivayı en iyi değerlendirebilecek akıllardan birine sahibim mehdiyim ben 140 ülkede asdadsfsdfasdas :D

https://youtu.be/1yYiHaCyrNo

Pazartesi gel ocakta işe başla. :D

Şaka bir yana planlanan şeyde bunun gibi birşeydi galiba. Ama yarı yarıya paylaşım olacaktı. Cepten para çıkmayacak ama karımız villaların yarısı olacaktı.
Çok geniş bir arazi 1175 dönüm.Her şey olabilir yeter ki düzgün bir firma ile çalışalım,düzgün bir yönetim olsun.Yap işlet devret modeli bile olabilir.Bir firma oraya avm,otel ve villalar yapar atıyorum 5 yıl kira alınmaz sonra bizim olur gibi veya ortak devam eder.

Araziye modern bir megakent kurup , içeride muazzam bir yaşam alanı kurulmalı , devamlı kira geliri ve para akışı olmalı.

Bunun birçok örneği var , lakin bahsettiğim aklımda olan ve mimari tarafıma ağır basan fikirlerim çok. Hatta iddia ediyorum kafamdakileri şöyle 6 ayda derleyip toplayıp projelendirsem avrupada tek olabilecek bir proje yapabilirim. Fakat uzun uğraş ve hayalden öteye geçmeyecek birşey. Oldu diyelim gel gör ki değerlendirecek adam yok :D :D

1 dk düşünce eseri , toplu villa kent , olimpik standartlarda spor kompleksleri , avym , galatasaray spor okulu hatta abartıyorum yeni bir galatasaray üniversitesi kampüsü , kampüs için yurtlar , para kazandırabilecek tonlarca faal dükkan konseptleri.

Ah ulan ah pc başında çürüyeceğim ona üzülüyorum :D Yönetim duy sesimi mimari danışman yap beni para da istemiyorum , sadece vizyonlu adamlarla çalışayım rivayı en iyi değerlendirebilecek akıllardan birine sahibim mehdiyim ben 140 ülkede asdadsfsdfasdas :D

https://youtu.be/1yYiHaCyrNo

İstanbul'un senelerdir ihtiyacı yeni bir Tatilya. Vailand bu beklentiyi karşılayamadı. En son model bir Tatilya yapılırsa para basar orası.
Sinema filmleri, diziler gibi beyaz perdeye çekim alanı olarak kiralanabilir. Gibi gibi şeyler düşünülebilir.

İstanbul'un senelerdir ihtiyacı yeni bir Tatilya. Vailand bu beklentiyi karşılayamadı. En son model bir Tatilya yapılırsa para basar orası.
Sinema filmleri, diziler gibi beyaz perdeye çekim alanı olarak kiralanabilir. Gibi gibi şeyler düşünülebilir.

Lokasyon olarak biraz ters , oraya megakent kurup içeride para akışını sağlayacaksın , yani daha tek tük yerleşim olan rivayı insan dolduracaksın.

insan=para

okul=para

eğlence= para

çoğaltılabilir. Ama konar göçer bir sistem değil , direk yaşam kuracaksın oraya.

Lokasyon olarak biraz ters , oraya megakent kurup içeride para akışını sağlayacaksın , yani daha tek tük yerleşim olan rivayı insan dolduracaksın.

insan=para

okul=para

eğlence= para

çoğaltılabilir. Ama konar göçer bir sistem değil , direk yaşam kuracaksın oraya.
Mega kent olamıyor çünkü kat hakkı 2 sanırım.Aslında biraz daha beklesek kat izni en az 8-10 olursa acayip paralar eder.

Geri
Üst Alt