Robert Redford Hayatını Kaybetti

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1758031563249.webp

Savaş ve Western filmleri denilince akla gelen usta oyuncu Robert Redford, 89 yaşında hayatını kaybetti.

"Sonsuz Ölüm" filmiyle şöhreti yakalayan Robert Redford, hayatını kaybetti. New York Times'ın haberine göre; usta oyuncu, salı günü Utah'daki evinde yaşamını yitirdi.

Acı haberi efsane oyuncunun sözcüsü Cindi Berger duyurdu. Berger, usta oyuncunun Utah Dağları'ndaki Sundance'ta bulunan evinde uykusunda vefat ettiğini açıkladı.

89 yaşında hayatını kaybeden Hollywood efsanesi Robert Redford'un ölüm nedeni ise açıklanmadı.

ROBERT REDFORD KİMDİR?

Kariyerine 1960’lı yıllarda başlayan Redford, "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (Sonsuz Ölüm), "The Sting" (Belalılar), "All the President’s Men" (Başkanın Bütün Adamları) ve "Out of Africa" (Benim Afrikam) gibi ikonik filmlerle sinema tarihine damgasını vurdu.

Usta oyuncu son olarak "Avengers: Endgame" filminde Sekreter Alexander Pierce karakteriyle sevenlerinin karşısına çıktı.

"Ordinary People" (Sıradan İnsanlar) filmiyle En İyi Yönetmen Oscar’ını kazanan Redford, bu başarısıyla kamera arkasındaki yeteneğini de gözler önüne serdi.

Usta ismin 1981’de kurduğu Sundance Film Festivali ise bağımsız sinemanın en prestijli etkinliklerinden biri haline geldi.

R.I.P

Akbabanın 3 günü
Spy Game

gençliğinde çok yakışıklı adamdı

RIP

vay be uzuldum.
oyle asırı sevdigim bir filmi yoktur ama sundance film festivali ile bagımsız amerikan sinemasına can verdigi icin minnettarız.
redford reis olmasaydı rezervuar kopekleri gibi, usual suspects gibi, big lebowski gibi, in bruges gibi nice film kaybolup gidebilirdi.
sundance enstitusu'nun isminin basrol oynadıgı 'butch cassidy and the sundance kid' filminden gelmesi de ayrı bir hosluk.
rip.

R.İ.P 🙏

Aktörlüğü bir yana bağımsız film endüstrisine yaptığı katkı bile yeter.

barbara'ya da şu filmde bayılmıştım, müzikal yeteneklerini de sonradan öğrenince apışıp kalmıştık tabii

allah rahmet eylesin okul mudurune benzedi yaslandikca

Geri
Üst Alt