Roberto Mancini

Mancini'yi severim de Inter'in kadrosu kesinlikle kötü sayılmaz. Kadronun oturmaması falan bahane olarak sayılabilir ama kesinlikle kötü bir kadroları yok. Uefa'da yarı final görüp Serie a'da ilk 3'te çok rahat olabilecek bir kadro.

Shaqiri
Podolski
Medel
Handanovic
Palacio
Icardi
o genç sirp

Kötü mü oldular birden

Ben kadro kötü derken o anlamda dememiştim. Kadro mühendisliği açısından kötü. Podolski ve Shaqiri'yi bir umut diye aldılar. İkisi de bitmiş okeye dönüyor. İtalya'da sadece İnter yok. Sadece İnter tarafından bakarak İnter böyle kötü, şöyle kötü dememek gerekiyor diye düşünüyorum.

Ben yeni üye Olduğum için baktım siz de hafızanızı tazelemek için 40 lı 50 li sayfalara bir bakıverin . Çaykur Rize maçı örnek verilmiş beraberliğe Razı Süreyi eritmek Amaçlı gibi 90 küsur da Saçma sapan Değişiklikler yaptığı maç değil miydi o

Mancini hocam çok severim kendisini ama keşke hiç gelmeseydi bize.
karizmasını yediğiminin hocası.

sinyor aysal 2 italyanı getirerek nasıl yanlış yaptığını cümle alem gördü artık.

Bence Inter in takimi berbat, yani PES de alinca bile iskence cekiyorum. Anlam veremiyorum daha 5-6 yil önce Sampionlar ligini kazanan takim nasil böyle aptalca futbolculari takimda bulundurdugunu

Mancini o kadar medya, taraftar, oyuncu, kulüp baskısına rağmen fazla bile puan topladı. Derbilerde kaybetmeyi bırakın pozisyon bile vermedik. TS deplasmanı gibi bir deplasmandan farklı galibiyetle döndük. Tr Kupası'nı ve CL'yi saymıyorum. TR kupası önemli değil, bu mu başarı kriteriniz diyeceksiniz ama 9 senedir finale dahi yükselemiyorduk. Geçen sezon da alamasaydık büyük ihtimalle Fb'ye yapılan goygoylar gibi bize de yapılacaktı ve baskı olacaktı.

İnter'in kadrosu da felaket derecede kötü. Mancini'nin İnter'e sezon başında değil sezon ortasında geldiğini ve Mancini gelmeden önce daha kötü futbol oynadıklarını buradan söyleyeyim.

Biz çok dedik buradan, Lucescu gelmeyecekse Mancini'nin gitmesinin bir anlamı yok diye. Mancini bizi şampiyon yapmadığı için yollanmadı, 15 m transfer bütçesi istedi diye yollandı. Ünal Aysal'ın da burada ciddi bir hatası var. Çünkü sadece Tarık, Dzemaili, Olcay bize 15 m'ye patladı. Daha Pandev'i, Yasin'i falan saymıyorum.

5'i toplamda 13,6 ml €. mancini de ''bence'' 15 den fazla istemiştir. ek olarak yabancı kısıtlaması canını çok sıkmış olsa gerek ki kaçtı gitti. + hakem hataları, fenerasyon, yerli oyuncuların kaprisleri vs. galatasaraydan değil de ülkeden kaçmak gibi oldu onunki.

5'i toplamda 13,6 ml €. mancini de ''bence'' 15 den fazla istemiştir. ek olarak yabancı kısıtlaması canını çok sıkmış olsa gerek ki kaçtı gitti. + hakem hataları, fenerasyon, yerli oyuncuların kaprisleri vs. galatasaraydan değil de ülkeden kaçmak gibi oldu onunki.

Sezon başında Mancini 15 m € istedi yönetim kabul etmedi o yüzden ayrıldı diye biliyorum. Öyle olmasa bile 20-25 m € da Galatasaray için çok değil. Diğer söylediklerine katılıyorum.

Problem zaten adamin istedigi ile alinan oyuncularin varki var, iki tane italya dan defans istedi, birisi olmaliydi, sonunda burdisso kiralandi...
Yani istenen alinmiyordu, yada alinamiyordu, nedense Drogba ile Wesley haric, cogu futbolcu ya kontratsiz gelir, yada Menejeri baya taninmis herif bizim adamlara göre.

Karakter olarak, sandigindan iyi cikti ve bize gider ayak bir kiyak cekti. Yada bize sempati duydu, ve bunu uygun gördü... Hakkini teslim edelim....

ImageProxy

Ancak bu adama para kaptiran da enayidir, herzaman ayni hikayeler.

İtalya'da iki başka ülke kökenli oyuncu milli takıma seçilince Mancini, İtalyan milli takımında sadece italyanlar oynamalı demiş. Haklı veya haksız tartışmasına girmeyeceğim ama benzer şeyi burada Terim söylese bir çok kişi adamı ırkçılıkla suçlar.

Bence söyledikleri çok haksız değil, ırkçılık da yapmamış ama bu cümleleri bizden biri söyleyince kötü görenlere lafım şu ki;

O beyefendi, düzgün insan filan diye anlatılan Mancini de yeri gelince TD'liği kadar kötü cümleler kurabiliyormuş.

Son düzenleme:
İtalya'da iki başka ülke kökenli oyuncu milli takıma seçilince Mancini, İtalyan milli takımında sadece italyanlar oynamalı demiş. Haklı veya haksız tartışmasına girmeyeceğim ama benzer şeyi burada Terim söylese bir çok kişi adamı ırkçılıkla suçlar.

Bence söyledikleri çok haksız değil, ırkçılık da yapmamış ama bu cümleleri bizden biri söyleyince kötü görenlere lafım şu ki;

O beyefendi, düzgün insan filan diye anlatılan Mancini de yeri gelince TD'liği kadar kötü cümleler kurabiliyormuş.
Sanmam öyle olacağını. Niasse'nin mi ne devşirilme haberleri varken çoğunluk karşı çıkmıştı. Ben de karşı çıkarım şahsen.

Ha gençliğini Turkiye'de geçirmiş, Türkçe konuşabilen bi yabancı söz konusu olursa da desteklerim. Bu sebepten dolayı da İlkay, Mesut gibilere kizmiyorum. Zira o ülkede yetişmiş oyuncular bunlar. Kendilerini oraya borçlu hissedebilirler.

O 2 oyuncu kim bu arada?

Ancak yazdığın fikre katılıyorum. Ayni şey tam tersi olarak da geçerli. Her konuda geçerli, her insan için geçerli.

iN5i

Hocam adam İnter'e geldiği ilk gün dediki bu kadroyla şampiyonluk zor biz bu sene üçüncülük için oynayacağız. Realist konuştu sezon ortası transferle kaç senedir oturmuş Juveye kafa tutmak kolay değil bu bırıncisi.

2.olarak Mancini ayrılırken para almadan gitmesi bir yana , kulüp kendi anlaştığı menajerlerle çalışmak için istediği hiçbir adamı almadı , hep dayattı , komisyon kaptı.

B-PGaC7IYAAm7cz.png

Hakan Çalhanoğlu'nu almak istedik. O da Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyordu ancak sonradan vazgeçti. Rhodolfo'ya talip olduk. Bizim ardımızdan Juventus da isteyince fiyatı artırdılar. Yönetim Gomis ve Eto'o'yu almak istedi ancak ben takımı gençleştirmekten yanaydım. Gabbiadini'yi istedik alamadık. Sonrasında D'ambrosio ve Doria'yı almaya çalıştık. Athletic Bilbao'ya Laporte'yi sorduk ancak 39 milyon avro gibi bir cevap aldık.Çift pasaport taşıyan Gökhan İnler'e yöneldik. Schalke'den Max Meyer... Bütün bu büyük isimlerle irtibat kurduk ancak kulüp hiçbirini alamadı.

Laporte, Max Meyer felan zaten gelmezdi bize. Max Meyer hele hiç gelmezdi.

Bu herzaman ülkenin durumuna bagli, Italya Türkiye gibi milliyetci ve devlet otorteleri tarafindan yönetilen bir futbol ülkesidir. O konuda bizden azi yok, fazlasi vardir... Türkiye ve Italya´da böyle laflar etsen normal karsilanir, Almanya´da bunu birisi dese aklini alirlar adamin. Asamoah benim bildigim ilk devsirme futbolcuydu almanya futbol tarihinin ve mainstream medyalar ve her türlü futbol adamlari destek cikti bu karara... Buna karsi proteste eden tek Neo-Naziler vardi, onlar bazi kampanyalar baslatti sokaklarda...

Genel olarak bende desteklemiyorum, cünkü bunlar Milli maclar, kulüp bazinda münasabaka degil. Zaten kulüp takimlarinda istedigin milletten futbolcu oynatiyorsun, Milli maclar bu konuda bence özel kalmalidir.

Son düzenleme:
Bu herzaman ülkenin durumuna bagli, Italya Türkiye gibi milliyetci ve devlet otorteleri tarafindan yönetilen bir futbol ülkesidir. O konuda bizden azi yok, fazlasi vardir... Türkiye ve Italya´da böyle laflar etsen normal karsilanir, Almanya´da bunu birisi dese aklini alirlar adamin. Asamoah benim bildigim ilk devsirme futbolcuydu almanya futbol tarihinin ve mainstream medyalar ve her türlü futbol adamlari destek cikti bu karara... Buna karsi proteste eden tek Neo-Naziler vardi, onlar bazi kampanyalar baslatti sokaklarda...

Genel olarak bende desteklemiyorum, cünkü bunlar Milli maclar, kulüp bazinda münasabaka degil. Zaten kulüp takimlarinda istedigin milletten futbolcu oynatiyorsun, Milli maclar bu konuda bence özel kalmalidir.
Peki o ülkede yetişmiş yabancı uyruklular için ne düşünüyorsun? Sonuçta kimse hangi uyruktan geldigini secemiyor ama yetiştiği ülkeye katkı sağlamayı bir vazife, borç iadesi olarak görebilirler.

iN5i

Peki o ülkede yetişmiş yabancı uyruklular için ne düşünüyorsun? Sonuçta kimse hangi uyruktan geldigini secemiyor ama yetiştiği ülkeye katkı sağlamayı bir vazife, borç iadesi olarak görebilirler.

iN5i

Bence o adamların, yetiştikleri ülkenin takımını seçmesi mantıklı. Mesut'un seçmesine hiç birşey diyemem. Mesele yabancı olmak filan değil. Orada yetişmek ve oranın vatandaşı olmak. Köken çok önemli değil.

Nasıl Terimden iyi oluyor arkadaş neye gore yazıyorsunuz bunları.

iN5i

Bence bunda zerre sakinca yok. Ama bunu baska bir boyutu da var... Devsirmis oyuncular genellik ile ülkeye daha bile saygilidir. Bunun Almanya örnegi acik ortada, Özil, Boateng, Khedira gibi adamlar kendilerini alman hissetmiyor, ve bunu göstermekten cekinmiyorlar. Okuyor gibi bile yapmiyorlar milli marsi, her seferisinde agizlari protesto edercesine kapali.
Podolski, Klose, Mehmet Scholl gibi tamami ile yada kendini yeterince Alman hissedenler var tabiki, ama bir cogu da kendini alman hissetmiyor ve bunu belirtme istegi oluyor.

Türkiye´de 50% muhabetti sevilir... O yüzden kafadan salliyorum, ama 50%´si almanyanin bunu kabullense de, bir 50%´de buna karsi cikar. Ve bana göre, sen bir ülkenin Milli takimi icin oynayip, onlarin imkanlarindan faydalaniyorsan, senin yaptigin hareket ile insanlari mutsuz etme hakkin yok. Almanlar buna "fader beigeschmack" derler. Yani bazi tatli besinler vardir, arkasindan eksimsi bir tat birakilar misali. Yani sen bir nevi adamlara, milli mars esanesinda, "Ben aslinda tam olarak sizden degilim" hissi veriyorsun...

Bende kendini Alman gibi hisseden bir Türk olarak yetisebilirdim, ve olmama ragmen hep zevkle izlemisimdir Almanya maclarini. Beni bile rahatsiz ediyor bu olay, ve kendimi alman hissetsem kim bilir, daha da fazla rahatsiz olurum. Ki almanlar 1933-1945´den dolayi bu konularda pek tepki gösteremiyorlar TV´lerde...

He birde bu olayin benim kendi hayat tecrübe boyutum var, ben bu genclerin icine de disina da bilirim. Bazi alman taraftarlar burada art niyet aramakta haklilar. Almanya´da belki bir siyasi sorun yoktur, ama alman okullarinda, alman cocuklarinin, alman olduklarindan dolayi mobbing yasadigi gercegi var bu ülkede. Bu boyutu bilmeyen, o milli mars olayini anliyamaz.

Biraz konudan saptim, ama bazi arkadaslarin ben cigerini bilerim orada... Yani fikrim bu, bana göre en optimal durumu... Milli takim icin oynuyorsan, en azindan o Milleti karsi 100% nezaketli olacaksin... Bu bence etik acidan hepsinden önemli. Sonra gerisi gelir... Türkiye icin oynayip, Türkiye adina oynadigini hazmedemeyen, bir adami ben almam Milli takima.

Son düzenleme:
İyi insan ama kötü hoca tartışmasız.İyi bir hoca olsa inter'e biraz olsun ivme kazandırırdı.

Geri
Üst Alt