Rock - Metal

Kodama, Japon folklorunde ağaçta yaşayan ruhlardır. Bu terim, bir kodamanın bulunduğu bir ağacın belirtilmesi için de kullanılmaktadır. Yamabiko olarak bilinen fenomen, dağlardaki ve vadilerdeki sesler gecikmeli bir yankı etkisi yarattığında, bazen bu tür ruhlara atfedilir ve "kodama" olarak da anılabilmektedir.

İlginçmiş. Parçayı beğenince ne ifade ediyor diye merak ettim.

Kodama, Japon folklorunde ağaçta yaşayan ruhlardır. Bu terim, bir kodamanın bulunduğu bir ağacın belirtilmesi için de kullanılmaktadır. Yamabiko olarak bilinen fenomen, dağlardaki ve vadilerdeki sesler gecikmeli bir yankı etkisi yarattığında, bazen bu tür ruhlara atfedilir ve "kodama" olarak da anılabilmektedir.

İlginçmiş. Parçayı beğenince ne ifade ediyor diye merak ettim.
Alcest çok sevdiğim bir grup, üstüne Japon kültürüne de hayranım. Benim de çok severek dinlediğim, huzurlu olduğum vakitler açtığım bir parçadır. Yorumunuz şahane olmuş üstadım, şarkıyı bu anlamıyla dinlemek çok farklı bir boyut katıyor kesinlikle 🫶 :hat:

52 yaşında verdiği bi konser sonrasında otel odasında kendi asıp intihar etmesi hep şaşırtıcı gelmiştir. Böyle geniş ses aralığına sahip muazzam bir vokal çok üzücü gerçekten.

Like a Stone ile hatırlarım ne zaman adını görsem. Özgün, müthiş bi vokal.
Millet 27 de gitti, bu eşsiz sesli yakışıklı arkadaş belli bir yaş aldıktan sonra kocaman gibi bir kızı da var bildiğim, ne oldu da ölüme gitti merak konusu.

Soundgarden döneminden hastaydık reyise, grunge severdik, bu böğürürdü black hole sun, won't you come? gözler tavanda grotesk bir klip, Kurt'den daha cool, daha fiyakalı. Öteki dönemin derbederi emosu, 27'de gitti vurdu kendini. Bu janti bey iyi bile dayandı aslında. Hey gidi günler hey 😄

Geri
Üst Alt