Rock - Metal

Müzik, sinema vs.
Sanat ve edebiyat her zaman dönemin ruhunu yansıtır malum.

Maalesef günümüzde çıkan Rock grupları (Rock da değiller ya aslında, alternatif Rock falan skimsonik şeyler) ancak eskilerin penasına denk gelebilirler. Zira eskiler bile aktif olarak müzik yapmaya devam etseler de günümüzde artık eskisi gibi olmaktan çook uzakta.

Maalesef Rock müzik gittikçe azalacak ama neyse ki hiçbir zaman ölmeyecek.

1965 - 2000 yılları arasında 35 yıl yaşandı ve bitti.. O aradaki 35 yılda yapılan nadide eserlerle idare edeceğiz..

Green river grunge üstat, diğerleri
güzel rock şarkılar, hele şu dig it a hole feci hoşuma gitti.

Arkana saklanarak konuşuyorum üstat, biraz kabart vücudunu 🤣
Seattle romantizmi yüzünden Kyuss'ın plak şirketleri tarafından biraz farklı kategorilendirildiğini çok okudum. Ama Hair Metal denen türün pik yaptığı dönemde tam zıttı bir şekilde en bass soundlu, en kirli ve sade gitarlarla müzik yapmış Kyuss. Türün kurucu grupları daha metal ekseninde bir müzik yaparken Kyuss daha Sabbath tarzı ağır/blues temelli rifflerle müzik yapmış. Grunge, Hair Metal akımına zıt bir müzik olarak ortaya çıkmışsa o dönemde buna en zıt müziklerden birini Kyuss yaptı. Alice In Chains, Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden gibi gruplar 80'ler grunge'ına göre daha alternatif, daha geniş kitlelere hitap eden popüler bir müzik yaptıkları için tür tamamen o sound gibi kaldı muhtemelen. Ki Alice In Chains daha Black Sabbath, Nirvana daha punk tabanlı grup.

Plak şirketlerinin koyduğu etiketlemeleri değil de direkt müzik tarihini temel alınca türler daha mantıksal bir şekilde oturuyor bana göre.

Gördüğüm en iyi live performanslardan.. Parça, 12 yıl kadar önce Premier League'in Matchday Intro müziğiydi..

Geri
Üst Alt