# Rodrigo Tabata

Cevap: # Rodrigo Tabata

ezberci mantıktan sıyrılalım.

"madem büyük fuybolcu niye antepe gelmiş" deniyor.

tabatanın oynadığı maçları ilgiyle takip ediyorum. tabata bize ilaç gibi gelir.

Çok mu abartıyoruz bu adamı ne?

Muhteşem bir oyuncu olsa veya üst düzey bir oyuncu olsa zaten Avrupa'da izlerdik kendisini..

Vela gibi, Sagna gibi, Macheda gibi, Rafael gibi..

Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi :)

Abicim siz bu adamin futbolu seyretmiyormusunuz? Herseyi bir kenara birakiyorum sadece futbolunu izlemekle nasil bir futbolcu oldugunu anlayabilirsiniz. Ta ne zamandir Tabata diyorum halada diyorum dahada diyecegim. Baskan bize Tabatayi al!

Ayrica gecende söyledim yine söyleyeyim. Gs Tv de analiz programindada adi geciyo. Alinacagini ümit ediyorum.

Ne biçim mantıkdır bu üst düzey futbolcu olsak Avrupada izlerdik mantigi Sercan üst düzey futbolcu degilmi? Arda,Kewell, Baros üst düzey futbolcu degilmi? Antepde bile bukadar başarılı oluyorsa bize geldiginde neler yapabilir...

Sorma Serhatim, bu mantiga kalsa Türkiye liginde hep amatör izleyecegiz. Kendi milletimiz bile kücük görüyosa ligimizi baskalari nasil görsün.

Peki Galatasaray ile Gaziantep aynı düzeyde takımlar mı ?

Galatasaray üst düzey bir takımdır.. Arda, Kewell, Baros, Lincoln, Meira vb. tarzda "üst düzey" oyuncuların oynaması gayet normal.. Avrupa'da tanınan, her yıl zaman zaman adından birşekilde söz ettiren, Avrupa Kupalarında boy gösteren, Avrupa'da tarih yazmış bir takım ile Anadolunun sıradan takımını birbirine karıştırmak herşeyden evel Galatasaray formasına, armasına hakarettir.

Antep'te bütün düzen Tabata'ya kurulu.. Yani çıkart Tabata'yı oradan Antep çöker. Tabata alıcak, atıcak, oynayacak. Tek başına birşeyler yapacak. Antep'ten neden sadece Tabata'yı konuşuyoruzda bir başka ismi konuşmuyoruz? Çünkü takımda herşeyi yapan isim Tabata.. Türkiye'de şampiyonluk kazandırabilir belki ama Avrupa'da hiç birşeyi başaramaz bu bir gerçek..

Ayrıca saydığım oyuncuların yaşları 16-18 arası değişiyor ve bu oyuncular şu anda Avrupa'nın hatta Dünya'nın en büyük takımlarında forma giyiyorlar. Sercan ile Macheda'yı karşılaştırmak, Ferguson'a ayıp olur.

Dünyanın her yerinde araştırmalar yapan, oyuncu arayan, oyuncu bulan ve çıkartan Arsené Wenger'e ayıp olur. 15 yaşında Meksika'dan oyuncu getiripte oynatan bir adamdan bahsediyoruz ki Tabata eğer öyle muhteşem, kalburüstü bir oyuncu olsa, üst düzey bir oyuncu olsa, Kewell kapasitesinde bir oyuncu olsa Arsenal'de Vela'yı değil Tabata'yı izliyor olurduk.

Manchester'da Rafael'i değil Tabata'yı izlerdik. Inter'de Santon'u değil Tabata'yı izlerdik..

Kişisel fikrimdir beğenmeyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız.

Bunuda hatırlatayım..

Ozaman Arsen Wenger C.Ronaldoyu, Drogbayı, Essieni, Kakayı niye keşfetmedi Arsen Wengerin keşfetmedigi oyuncular kötümü yani onu demek istemişsin resmen..

Yukarıda yazdığım mesajı düzgün bir şekilde okursan ne demek istediğimi anlarsın..

Sapla, samanı karıştırmamak gerek..

Peki Galatasaray ile Gaziantep aynı düzeyde takımlar mı ?

Galatasaray üst düzey bir takımdır.. Arda, Kewell, Baros, Lincoln, Meira vb. tarzda "üst düzey" oyuncuların oynaması gayet normal.. Avrupa'da tanınan, her yıl zaman zaman adından birşekilde söz ettiren, Avrupa Kupalarında boy gösteren, Avrupa'da tarih yazmış bir takım ile Anadolunun sıradan takımını birbirine karıştırmak herşeyden evel Galatasaray formasına, armasına hakarettir.

Antep'te bütün düzen Tabata'ya kurulu.. Yani çıkart Tabata'yı oradan Antep çöker. Tabata alıcak, atıcak, oynayacak. Tek başına birşeyler yapacak. Antep'ten neden sadece Tabata'yı konuşuyoruzda bir başka ismi konuşmuyoruz? Çünkü takımda herşeyi yapan isim Tabata.. Türkiye'de şampiyonluk kazandırabilir belki ama Avrupa'da hiç birşeyi başaramaz bu bir gerçek..

Ayrıca saydığım oyuncuların yaşları 16-18 arası değişiyor ve bu oyuncular şu anda Avrupa'nın hatta Dünya'nın en büyük takımlarında forma giyiyorlar. Sercan ile Macheda'yı karşılaştırmak, Ferguson'a ayıp olur.

Dünyanın her yerinde araştırmalar yapan, oyuncu arayan, oyuncu bulan ve çıkartan Arsené Wenger'e ayıp olur. 15 yaşında Meksika'dan oyuncu getiripte oynatan bir adamdan bahsediyoruz ki Tabata eğer öyle muhteşem, kalburüstü bir oyuncu olsa, üst düzey bir oyuncu olsa, Kewell kapasitesinde bir oyuncu olsa Arsenal'de Vela'yı değil Tabata'yı izliyor olurduk.

Manchester'da Rafael'i değil Tabata'yı izlerdik. Inter'de Santon'u değil Tabata'yı izlerdik..

Kişisel fikrimdir beğenmeyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız.

Bunuda hatırlatayım..

İlla almamız gereken oyuncu manu chelseade oynayacak kapasitedemi olucak?Artık futbol yıldızlarla kazanılmıyor belirli bir sistemi ve ona uygun futbolcuları olan takımlar kazanıyor...

Ribery 22 yaşındaydı küme düşmek üzereyken metzden aldık..Neden 22 yaşına gelmiş adamı barça bayern istemedi o zmn? Sizin mantığınıza göre..'Ribery kim bizde oynayacak fln demeniz gerekirdi'

Veya brezilya 3.liginden gelen adam aurelio neden yıllarca fenerbahçede banko oynadı milli takımın değişilmezi oldu ve şuan la ligada?

Ön yargılarınızdan kurtulun.

Avrupada ne kazandırır olgusuna gelince kimse tek başına avrupada maç kazandıramaz zaten kaldıki övdüğün lincolnünde bize maç kazandırdığı felan yoktu takım iyi giderse lincoln iyidiKurtarsaydı hamburg maçını tmm derdim..

Lincoln'ün ne yaptıklarını tartışacaksak burası çok karışır..

Bu yıl eğer Avrupa'da birşeyler yapabildiysek ve TSL'de bu kadar iddaalı bir konumdaysak bunun büyük paylarından biriside kuşkusuz Lincoln'e aittir. Bunu inkar etmek, futboldan anlamamaktır. TSL'de hala asist kralı ki ligin ikinci yarısında oynadığı maç sayısını biliyoruz.

Avrupa maçlarında Lincoln'ün neler yaptığını, ortalığın ilk yarıda Lincoln, Lincoln diye nasıl yıkıldığını hepimiz biliyoruz, boşuna burada masal anlatmayalım. Lütfen..

Ribery bize geldiğinde ne olduğu belirsiz bir oyuncuydu fakat aynı zamanda gelecek vaadeden bir oyuncu olarak görünüyordu Fransa'da..Metz - Galatasaray - Marsilya transfer üçgenini kullanarak Haim Fresco'nun müthiş para kırdığı bir durumdur Ribery davası..

Aurelio konusunda ise tamamen yanılıyorsunuz. Yıllarca Trabzonspor'da forma giymiş bir oyuncu Marco Aurelio.. Brezilya'dan getirildiğinde daha 15,16 yaşlarındaydı.. Fenerbahçe gidipte doğrudan Brezilya'dan bulmadı. Aurelio'yu getiren Özkan Sümer'dir. Ve Marco yıllarca burada top koşturmuştur. Ardından Fenerbahçe'ye transfer oldu ki en iyi zamanlarındaydı.. Marco'nun La Liga'da oynadığı takıma bir dikkat edin isterseniz. Madrid'de veya Barcelona'da falan mı oynuyorda benim haberim yok? Oynadığı takım ne kadar üst düzey bir takım tartışılır. Nasıl bir takım olduğu oda tartışılır..

O zaman Tuncay adındaki şahısta muhteşem ötesi, öyle inanılmaz bir oyuncu ki Premiership'te oynuyor. Öyle değil mi, sizin mantığınıza göre ?

Evet haklısınız futbol artık 'yıldızlarla' kazanılmıyor (!) Bakın size ufak bir örnek vereyim.. Şu anda Avrupa'nın en iyi dört takımı Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynuyor ve bu takımlarda hiç yıldız oyuncu yok.. Hepsi tanınmamış oyuncular..

Xavi olsun, Fabregas olsun, Ronaldo olsun, Lampard olsun..

Sizde haklısınız canım, bu oyuncuların neresi yıldız?

Tabata bu isimlerden daha çok yarar sağlar takımına öyle değil mi?

Tabata'ya verilecek olan parayı altyapıya yatırır, oradan çıkacak olan genç Aslanları kadroya koymak daha mantıklı geliyor bana..

Gökhan, Oğuz, Emre, Mehmet, Murat, Serdar, İrfan, Gür Ege..

Not edin bu Aslanların adını bir yere..

Not :

İstediğiniz kadar takım oyunu, takım düzeni diye durun eğer takımınızda yıldız oyuncu yoksa, üst düzey oyuncular yoksa hiçbirşeyi başaramazsınız.

Lincoln'ün ne yaptıklarını tartışacaksak burası çok karışır..

Bu yıl eğer Avrupa'da birşeyler yapabildiysek ve TSL'de bu kadar iddaalı bir konumdaysak bunun büyük paylarından biriside kuşkusuz Lincoln'e aittir. Bunu inkar etmek, futboldan anlamamaktır. TSL'de hala asist kralı ki ligin ikinci yarısında oynadığı maç sayısını biliyoruz.

Avrupa maçlarında Lincoln'ün neler yaptığını, ortalığın ilk yarıda Lincoln, Lincoln diye nasıl yıkıldığını hepimiz biliyoruz, boşuna burada masal anlatmayalım. Lütfen..

Ribery bize geldiğinde ne olduğu belirsiz bir oyuncuydu fakat aynı zamanda gelecek vaadeden bir oyuncu olarak görünüyordu Fransa'da..Metz - Galatasaray - Marsilya transfer üçgenini kullanarak Haim Fresco'nun müthiş para kırdığı bir durumdur Ribery davası..

Aurelio konusunda ise tamamen yanılıyorsunuz. Yıllarca Trabzonspor'da forma giymiş bir oyuncu Marco Aurelio.. Brezilya'dan getirildiğinde daha 15,16 yaşlarındaydı.. Fenerbahçe gidipte doğrudan Brezilya'dan bulmadı. Aurelio'yu getiren Özkan Sümer'dir. Ve Marco yıllarca burada top koşturmuştur. Ardından Fenerbahçe'ye transfer oldu ki en iyi zamanlarındaydı.. Marco'nun La Liga'da oynadığı takıma bir dikkat edin isterseniz. Madrid'de veya Barcelona'da falan mı oynuyorda benim haberim yok? Oynadığı takım ne kadar üst düzey bir takım tartışılır. Nasıl bir takım olduğu oda tartışılır..

O zaman Tuncay adındaki şahısta muhteşem ötesi, öyle inanılmaz bir oyuncu ki Premiership'te oynuyor. Öyle değil mi, sizin mantığınıza göre ?

Evet haklısınız futbol artık 'yıldızlarla' kazanılmıyor (!) Bakın size ufak bir örnek vereyim.. Şu anda Avrupa'nın en iyi dört takımı Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynuyor ve bu takımlarda hiç yıldız oyuncu yok.. Hepsi tanınmamış oyuncular..

Xavi olsun, Fabregas olsun, Ronaldo olsun, Lampard olsun..

Sizde haklısınız canım, bu oyuncuların neresi yıldız?

Tabata bu isimlerden daha çok yarar sağlar takımına öyle değil mi?

Tabata'ya verilecek olan parayı altyapıya yatırır, oradan çıkacak olan genç Aslanları kadroya koymak daha mantıklı geliyor bana..

Gökhan, Oğuz, Emre, Mehmet, Murat, Serdar, İrfan, Gür Ege..

Not edin bu Aslanların adını bir yere..

Not :

İstediğiniz kadar takım oyunu, takım düzeni diye durun eğer takımınızda yıldız oyuncu yoksa, üst düzey oyuncular yoksa hiçbirşeyi başaramazsınız.

İyi o zaman paran varsa ronaldo lampard vs getirirsin hayrına kulübe..Futbolun sadece yıldızlarla kazanılmadığını bir Galatasaraylı olarak uefa kupasını aldığmızda anlayamamışsan ne diyeyim sana..

Belki bu sene Sivas şampiyon olunca anlarsın..

Yıldız oyuncu olmayanlar kimler UEFA Kupası zaferi döneminde ben merak ettim bir dakika..

KRAL'mı ? Hagi'mi? Popescu'mu? Taffarel'mi? Kaptan'mı? Tugay'mı?

Bu oyunculara 'yıldız değiller' demek oyunculara ayıptır, yazıktır, günahtır.

Yapmayın, etmeyin..

Tabata 6 mio €

Baros 5.5 mio €

Meira 5.5 mio €

Lincoln 5 mio €

güldürmeyin beni Tabata nireee, 6 mio € nireee. Kesinlikle bu adam bizde yedeklikten ileriye gidemez.

Yıldız oyuncu olmayanlar kimler UEFA Kupası zaferi döneminde ben merak ettim bir dakika..

KRAL'mı ? Hagi'mi? Popescu'mu? Taffarel'mi? Kaptan'mı? Tugay'mı?

Bu oyunculara 'yıldız değiller' demek oyunculara ayıptır, yazıktır, günahtır.

Yapmayın, etmeyin..

Capone,Suat,okan buruk,emre,arif,h.şaş..

Kadroda tabiki yıldız vardı ama kupayı Arsenalin elinden alacak kadar yıldızımız Henrymiz berkampımız yoktu..

Dünyada futbol bu yüzden seviliyor Basketbol gibi her zaman güçlü olan kazanmıyor..Mücadele eden takım olabilen kazanıyor..

En iyi örnekte Sivasspor sivasın kadrosunun bizden iyi dersen onu bilemem tabii..

Bu durumda yıldız futbolcu getiremeyeceğimize göre Tabata iyi transfer olur...

Geri
Üst Alt