rodrygo

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
rodrygo silva de goes aynı zamanda rodrygo olarak bilinen, 174 cm boyunda ve real madrid takımında forvet mevkinde oynayan brezilyalı millî futbolcudur. 9 ocak 2001 tarihinde dünyaya gelmiştir. 2019 yılında 45 milyon euro karşılığında santos'tan real madrid'e transfer olmuştu.

real madrid 2-0'lık galibiyetin ardından chelsea'yi deplasmanda 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı ve şampiyonlar ligi'nde yarı finale yükselmeyi başardı.

maç sonu rodrygo:

"önce kayarak kutlamayı düşündüm ama sonra aklıma idolüm cristiano ronaldo geldi. şampiyonlar Ligi'nde başıma gelenleri nasıl açıklayacağımı bilmiyorum."

"luka modrić, benim babam. her zaman benimle konuşuyor. yaptığı her şey için ona teşekkür ederim."

1681891093405.png

brezilyalilar nedense real'de tutuyor... rodrygo, vini, casemiro, eskilere gidersek r. carlos, ronaldo vs.

son valencia maçında viniye verdiği ters pas mental arşiwime girmiş bulunuyor

messi istisna bu kadar özel harika bi oyuncu izlemedim sanırım hayatımda

tek kelimeyle büyüleyici

Rodrygo: “Pep Guardiola saying Im the danger man? It’s a compliment! He’s one of the greatest managers ever”.

“In my view, playing against his teams is always very hard”.

Rodrygo: “Man City and Saudi clubs were interested in signing me? I don't know much about this… these are things for my dad, my agent”.

“I don’t know if the club received any offer. I’m delighted to be at Real Madrid”.

rodrygo silva de goes aynı zamanda rodrygo olarak bilinen, 174 cm boyunda ve real madrid takımında forvet mevkinde oynayan brezilyalı millî futbolcudur. 9 ocak 2001 tarihinde dünyaya gelmiştir. 2019 yılında 45 milyon euro karşılığında santos'tan real madrid'e transfer olmuştu.
bunun bir de oncesi var sevgili alper .

^hafizam yaniltmiyorsa,
*santos ile pro sozlesme imzalamadan evvel ;
liverpool *klopp kendisini kesfedip -kulup direktorune iletiyor , telefon gorusmesi , vs derken, akabindeki surecte klopp ucaga binip -> brezilya'ya gidip oyuncuyu bu sefer yerin de canli izliyor.. akabindeki surec oyuncu tarafi ^menajeri ingiltereye ucuyor,, lpool kulubunun londra'da da ofisi mevcut. gorusme burada gerceklesiyor. - o donem *16 yasinda olan oyuncunun ^menajeri , teklife dair formalite kagitlari vs alip brezilya'ya donuyor. lpool'un sundugu bu resmi teklifi ,kagitlari vs beraberinde donemin santos baskanina sunuyor .

baskan haliyle kabul etmiyor . bunun yerine , aksine ; kendisine pro kontratli sozlesme sunuyorlar. ikna ediyorlar.
zaten santos yuvasindan yetisme bir yetenek olan oyuncu tarafi kariyeri nin ilk pro imzasi ve sozlesmesini buyudugu kulubunden alip -pro kariyeri bi nevi resmen baslamis oluyor .

zaten 2 sene sonra da 2019 da real tarafi gidip oyuncuyu alip reale goturuyor . <->
- ki, real'in , -brezilya dolayli- ^ancelotti donemi aldigi samba tandansli yetenekleri hangi hunerli kisiler sayesinde kulube kazandirdigini da gecmiste dunya futbolu bolumun de nacizane ayrica bahsetmistim .

velhasil , nacizane olarak -kendisini real formasiyla izlerken , eger o donem liverpool isi olsaydi , bu ozel yetenegin acaba nasil bir seruveni olurdu diye de dusunmuslugum oldu .
bu arada kendisinin kadroda oldugu - realle , klopp lpoolu - biri son 16 da cift macli , diger buyuk final olmak uzere 3 kez karsilasip 3unden de real tarafi kazanan taraf oldu .

dahasi ; lpool'un , sonraki real versusunda ironik bir sekilde ^klopp ayrilisi sonrasi basa gecen - slott hoca ile ^galibiyete uzanmasina ^klopp denkleminden bakildigin da , bu durum ; bi tur ^ futbolun bir cilvesi ^ olsa gerek .
(bu sezon oynanan 2-0 lpool galibiyeti) .

son olarak , sozun ozu ; farkli bir tipoloji bu sambaci .
mac oncesi kagit uzerinde *sag kanat olarak yazilsa da - isin teknik ve taktik tarafinda nazarimda -bariz ; *fonksiyonel *serbest 2 ve 3.bolge *hibrid *familya ozel yetenektir . toplu topsuz 2 ve 3.bolgede bu konfor/insiyatiif/sorumluluk ozellikle kendisine verilmistir ancelotti dolayli .
<-> bu ve *benzeri brezilyali *tipolojileri ayri baslikta zamanla deginiyorum.*fonksiyonel vs konusuna bi ara daha detayli deginirim- vakit bulabilirsem .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Murat Durmaz

saygi ve selamlar

Geri
Üst Alt