Roma Teknik Direktörü Cengiz'i Takımında Düşünmüyor

Emre Altun

Moderator
Yönetici
Moderatör

Roma Teknik Direktörü Paulo Fonseca, milli futbolcu Cengiz Ünder'i takımda düşünmediğini söyledi.

Roma'nın sezon başında Leicester City'e kiraladığı Cengiz Ünder, bu sezon takımıyla çıktığı 19 maçta iki gol ve üç asist kaydedebilmişti. Premier Lig ekibinde yeterince süre alamayan ve sözleşmesindeki satın alma opsiyonuna rağmen önümüzdeki yaz geri gönderileceği konuşulan milli futbolcuyla ilgili Roma'dan gelen son açıklamaysa gündem yarattı.

İtalyan kulübünün teknik patronu Paulo Fonseca, DAZN ile gerçekleştirdiği söyleşide 23 yaşındaki sağ açığın planlarına uymadığını vurgularken şunları kaydetti:

"Yönetim benim fikrimi almadan asla oyuncu seçmez. Ben takıma katkı sağlayacak bir futbolcu arıyorum. Bir noktayı açıklığa kavuşturmam gerekiyor: Hiçbir zaman Cengiz'in harika bir oyuncu olmadığını söylemedim. Tersine çok iyi bir oyuncu ama benim ideal takımımda yer alması zor. Farklı tarzda oynayan bir takım için kesinlikle mükemmel bir isim olacaktır."

Bu yaşında dönmez bizim lige akıllı bir çocuga benziyor ama avrupanın üst klasman takımlarında olmayacagı belli oldu

Cengiz Ünder'in amatör günlerinden kesitler anlatan Ersoy Or, "Bende arkadaşım aracılığı ile babasıyla birlikte Cengiz Üder'i Galatasaray’a Florya’ya götürdüm. Cengiz’i idmana çıkarttılar ve hocaları beğendi. Hemen takıma kazandırmak istediler. Ama yaşı küçük olması nedeniyle ve yabancı bir şehir ile yabancı insanlara alışamadı ve geri döndü. Geri döndükten sonra Galatasaray, her gün babası ve beni aradı. 'Ne yapın ne edin Cengiz'i bize getirin' dediler. Babası döndükten sonrada 'Hocam götürelim çocuğu bir takıma' dedi. Bucaspor'da benim arkadaşım vardı. İzmir'de genç karmada birlikte oynadığımız arkadaşımdı o dönemde. Bucaspor’un genel kaptanlığını yapıyordu ve ona haber verip Bucaspor’a götürdük. Orada da bırakmadılar çocuğu, beğendiler ve Cengiz'i orada bıraktık. Bıraktıktan 1 hafta sonra bir baktık kaçmış geri gelmiş. 10 gün sonra yeniden Bucaspora götürdük. İzmir'de yaşayan teyzesi vardı. Orada yatsın kalksın dedik ve bir sene falan teyzesinde kaldı. Cengiz’i aldık götürdük, herkes sahiplendi. Hatta o dönemde Bucaspor, 50 forma ve 20 adet top verdi bize" dedi.

Cengiz Ünder'in küçük yaşlarda dahi kuvvetli ve hırslı bir futbolcu olduğunu söyleyen Or, Ünder'in futbolu sert oynamayı sevdiğini ifade etti. Ünlü futbolcunun sinirli bir yapısı olduğunu olduğunu kaydeden Ersoy Or, Cengiz'in gelecek yıllarda adından çok daha fazla söz ettireceğini açıkladı. İHA muhabirinin 'Cengiz o dönemde takım tutar mıydı' sorusunu da cevaplayan Or, "Cengiz Ünder çok iyi bir Galatasaraylıdır. Galatasaray'da oynamasını isterdim. Ama şu anda oynadığı takım ligin en iyi takımı bana göre. Milli takımda da oynuyor. Allah yolunu açık etsin" diyerek sözlerini noktaladı.

-Alıntı-
Kaynak: Hürriyet

allah düşünsün artık

Kerem Aktürkoğlu'nu tercih ederim. Galatasaray'ın en büyük ihtiyacı orta saha

İlk çıktığında müthiş ritm tutmuştu ama sakatlık hem de sık sakatlık yaşaması bayağı geri götürdü kendisini bence Türkiye için hala genç en az 1 kez daha şansını deneyecektir. Bundesliga veya İspanya çok daha iyi tercih olur.

Geri
Üst Alt