Alp Kırıkoğlu
Kırmızı Üye
- 5 Eylül 2010
- 1.477
- 0
- 286
Cevap: Terim'den Ronaldinho Açıklaması | Video
Ben o sözleri körü körüne roni bitik, kilolu, kulübü finansal olarak batırır diyenler için söyledim kardeş
bunların haricinde çekinceleri olanlar varsa onları duymak daha iyi.
Ama senin söylediklerinde de katılmadığım noktalar şunlar:
1) Türkiye avrupadan sayılmıyor demişsin. Bu bence yalnış, şampiyon olduğumuzda direk olarak CL ye katılacağız, Ronnie eminim bunun olması için çok çaba sarfeder, CL de de tekrar kendini göstermek için CL sırasında da fazlaca katkısı olur.
2) Ronnie hiç bir zaman hırslı bir futbolcu olmadı demişsin. Şöyle bir olayla anlatayım, R10 babasını çok gençken kaybetmiş, yani kendisinin bu derecede ünlendiğini büyük futbolcu olduğunu göremeden, birkaç raportajında kendisini en çok bu durumun üzdüğünü, ve bu sebeple her maça çıkmadan önce babasını düşünerek ve onun için oynayarak ayrıca motive olduğunu anlatmıştı. Ayrıca kaybettiği maçlardan sonra da çok kez ağladığı görülen bi adam R10, çok içten, samimi oynuyor futbolu, severek oynuyor, bunu gören görür.. Neyse bu duygusal yönünü bir kenara bırakırsak, onun haricinde de benim izlediğim her maçta tüm kapasitesini sahaya yansıtmaya çalışmıştır r10. Kaldı ki fazla koşmadan oynama kredisi de var bence, takımın 10 numarası yok. Kalan diğer herkesin mücadele gücü çok yüksek.
3) Yılda çok büyük maliyetli bir transfer hakkımız var, genç yıldızlardan yana kullanalım diyorsun. Bence de genel olarak transfer politikamız bu olursa daha doğru olur. Fakat R10 gibi birisi de her sene alınmaz zaten, bu sene fırsat gelmişse R10 alırsın, sonraki 3 sene genç yıldızları alırsın, sonra bir 5-10 sene sonra bir r10, hagi belki tekrar gelir karşına, ozaman yine alırsın. Ortalık genç yıldız kaynıyor isteyene parasını verene zor değil almak. Fakat R10 gibi bir tane daha adam yok şu an dünyada. Drogba Forlan falan hikaye yani, bunları ben de istemem. Fakat r10 farklı..
bence böyle işte
valla cahil damgası yemeyi göze aldıkhayırlısı. bide neydi alay konusu olacaktık galiba bu yazıya itiriraz edersek. ona da eyvallah
![]()
bitik mi ? hayır buna katılıyorum. adam milanda da oynuyodu iyi kötü. brezilyada da oynuyor 90ar dakka. peki eski formu var mı? e tabi ki yok.
tatile mi geliyo? yoksa futbol oynama niyeti mi var ? eh futbol oynama niyeti olan "dünyanın en iyi oyuncusu" daha 30 yaşında memleketine dönmez. ha şu anda yeni bir avrupa macerasına heves etse bile gençliğinde bile çok hırslı bi oyuncu değildi zaten. (bide biz çok avrupa sayılmıyoruz dışardan bakanın gözünde hatırlatırım)
maliyete gelince o paraya gelcek başka daha genç bir star da zaten forma ve bilet satışlarını çok arttırcaktır. (hani shaqiri/suarez maç başı 15.000 fazladan bilet sattıracaksa roni de 18.000sattırır) ayrıca türkiye dışında çok forma satacağını sanmıyorum. çünkü hayranlarında zaten roni forması var. hem de havalı milan barça forması. ekstradan yurt dışındaki hayranı forma almaz tekrar. gurbetçi gslileri ayrı tutuyorum.
ayrıca roni her takımın "harika çocuğu"ydu ama çok lider karakterli bi oyuncu da değil. hani bi hagi gibi takımı, taraftarı, rakibi, hakemi etkisine alabilecek bir maestro deil. sadece yetenekli (ama müthiş yetenekli)
katar klübüne 35 yaşında roniyi 15m euroya satma olayına gelince, isticek mi roni katar gibi bi ülke de kalmak. eşek yüküyle para kazandı zaten. belki çoğu brezilyalı gibi ilk fırsatta memlekete döner.
bütün bunları göz önünde bulundurarak diyorum ki: istemezük!
çünkü bizim bir yılda bir tane çok büyük maliyetli (bonservis) oyuncu alma hakkımız var. hani çok olsa onu da alalım onu da derdim. ama bi tane varsa ve seçmek zorundaysak ben tercihimi daha genç olan olan yıldız oyunculardan yana kullanırdım.
Ben o sözleri körü körüne roni bitik, kilolu, kulübü finansal olarak batırır diyenler için söyledim kardeş

Ama senin söylediklerinde de katılmadığım noktalar şunlar:
1) Türkiye avrupadan sayılmıyor demişsin. Bu bence yalnış, şampiyon olduğumuzda direk olarak CL ye katılacağız, Ronnie eminim bunun olması için çok çaba sarfeder, CL de de tekrar kendini göstermek için CL sırasında da fazlaca katkısı olur.
2) Ronnie hiç bir zaman hırslı bir futbolcu olmadı demişsin. Şöyle bir olayla anlatayım, R10 babasını çok gençken kaybetmiş, yani kendisinin bu derecede ünlendiğini büyük futbolcu olduğunu göremeden, birkaç raportajında kendisini en çok bu durumun üzdüğünü, ve bu sebeple her maça çıkmadan önce babasını düşünerek ve onun için oynayarak ayrıca motive olduğunu anlatmıştı. Ayrıca kaybettiği maçlardan sonra da çok kez ağladığı görülen bi adam R10, çok içten, samimi oynuyor futbolu, severek oynuyor, bunu gören görür.. Neyse bu duygusal yönünü bir kenara bırakırsak, onun haricinde de benim izlediğim her maçta tüm kapasitesini sahaya yansıtmaya çalışmıştır r10. Kaldı ki fazla koşmadan oynama kredisi de var bence, takımın 10 numarası yok. Kalan diğer herkesin mücadele gücü çok yüksek.
3) Yılda çok büyük maliyetli bir transfer hakkımız var, genç yıldızlardan yana kullanalım diyorsun. Bence de genel olarak transfer politikamız bu olursa daha doğru olur. Fakat R10 gibi birisi de her sene alınmaz zaten, bu sene fırsat gelmişse R10 alırsın, sonraki 3 sene genç yıldızları alırsın, sonra bir 5-10 sene sonra bir r10, hagi belki tekrar gelir karşına, ozaman yine alırsın. Ortalık genç yıldız kaynıyor isteyene parasını verene zor değil almak. Fakat R10 gibi bir tane daha adam yok şu an dünyada. Drogba Forlan falan hikaye yani, bunları ben de istemem. Fakat r10 farklı..
bence böyle işte