Cevap: # Ronaldo de Assis Moreira(Ronaldinho)

Ronaldinho düne kadar kolpa basın tarafından sürekli haber yapılan ve genellikle de Fenerbahçe ile ilişkilendirilen sansasyonel bir transferdi. Şuan Fenerbahçe şike iddiası ile sarsılmış durumda belki önümüzde sezon küme düşecek. Biz ise küllerinden yeni doğan bir takım olarak Ranoldinho ile anlaşmış, herşey hazırken gelsin mi gelmesin mi diye tartışan bir kulüp olduk. Gerçekten enteresan nereden nereye... İşin aslında daha da ilginci benzeri Fenerbahçe için olsaydı şuan tüm manşetlerde Ronaldinho transfer haberleri olurdu. Doğru dürüst medyada yer bile almadı bu haber!

Gelelim transferine ama önce iki tane Ronaldinho başlığının olduğunu belirtmek istiyorum. Bunları da birleştirsek iyi olacak gibi duruyor. İnsanların görüşlerini bir oraya bir buraya aktarması zor.

Ranoldinho mümkün olduğu kadar takip etmeye çalışıyorum. Bugünkü Ronaldinho elbette PSG ve Barca'daki Ronaldinho olamaz. Bu kabul edilebilir bir gerçek. Ancak hala yapabileceği çok şey var. Bunu zaten Brezilya liglerinde gösteriyor. Genelde bu lig nedense küçümseniyor ama dünyanın en yetenekli oyuncuları da buradan çıkıyor. Aynı oyuncular Avrupa'nın çetin gibi görünen liglerinde de harikalar yaratıyor. Kalecisinden defansına, ortasahasından, forvetine kadar her türde oyuncu üretebilen bir ülke futbolundan bahsediyoruz. Dolayısıyla o ligi de o kadar yabana atmamak gerekir. Zaten sene başından beri gelse acaba nasıl olurdu diye hayalini de kurmuyor değilim.

Taraftar olarak özellikle de Galatasaray taraftarı olarak bir gerçeği kabul etmemiz gerekir. Taraftar futboldan para kazanan insan değildir, bizler bu işe gönül veriyoruz çünkü seviyoruz, duygusal olarak bağlıyız ve seyir zevki yüksek olan bu spor hoşumuza gidiyor. Belki insanoğlunun savaşma dürtüsünü de modern dünyada kazanma, kaybetme duygusuyla tatmin eden bir araç oluyor. Tüm bunları bir potaya koyup erittiğimizde hiç bir maddi kazanç elde etmeden büyük bir arzuyla bağlandığımız bir spor ortaya çıkıyor. İşin özünde tatmin olunca sadece kaybetmek kazanmak yetmiyor daha iyisini bu işi en iyi yapanı istiyorsunuz. Galatasaray taraftarının zamanında Lucescu'yu dahi eleştirmesinin ana sebeplerinden birisi de buydu. Ben olaya sırf bu gözle baktığımda Ronaldinho'yu istiyorum. Gerçekten çıplak gözle son 10 yılın en önemli oyuncusunu TT Arena'da izlemek istiyorum. Bu hazzı bana ne master card sağlar ne de herhangi bir takıma karşı alınan kuru bir galibiyet. Elbette takımın dengesi, takım olma olgusu, ekonomisi bu işin diğer gerçekleri ama şunu belirtmek istiyorum taraftar olarak bizi asıl ilgilendiren futbolun bize verdiği bu haz. Mantıklı bir taraftar olarak son dediklerimi elbette düşünürüm, yazarım çizerim ama bu taraftarın işi değil. Taraftar iç güdülerin duyguların temsilcisidir ve o tribünde futbolu izlerken tarif edilmez bir biçimde keyif almak ister, en iyisini görmek ister. Bütçemizi, ülke futbolunun kalitesini düşündüğümüzde Ronaldinho'yadan daha büyük getirebileceğimiz bir yıldız malesef yok.

Maliyeti yüzünden, takımın dengesinin bozulması olasılığı yüzünden evet korkuyorum çünkü kazanmak çok güzel birşey. Bu tatmin duygusunu kaybetmek istemiyorum ama Ronaldinho söz konusu olunca bu kişi bu işin ustası belki aktif futbolun içinde olan efsanesi. Onu sahada canlı canlı izlemek apayrı bir lezzet, haz olacaktır. Karar vermek çok zor ama Ronaldinho'yu sahada görmek daha çok ağır basıyor gibi... Sanki bu riske değer gibi. Hele Ronaldinho ile de takımın dengesi bozulmaz, kazanan bir takım olursak iyice tadından yenmez olur.

Taraftarımız anlaşılmaz bir şekilde tüccar kesiliyor böyle transferler söz konusu olduğunda.Adam iflah olmaz gece hayatı yüzünden getirilmeyecekse kabullenirim ama yaşının ve maliyetinin bahane edilmesini anlayamıyorum.

Ronaldinho yu istemeyen futboldan zerre kadar anlıyosa bende örümcek adamım :)

Bu adam gelirse TT arena ya her maç +10000 seyirci gelse (Ki daha fazla gelir) ortalama 50 tl bilet fiyatı olsa 500.000 tl eder.

10 maçta 5 milyon tl yapar. ve buna forma satışlarını ve sponsorları da eklerseniz kendi fiyatını gani gani çıkartır bu adam. bana devlet bahçeli gibi matematik yaptırmayın :)

bu tarz adamlar takımlara sınıf atlatır. ezik fener bile carlos geldi diye gaza gelip çeyrek final oynadı ;) bunu fener yaptı yani

Aynen renktaş, gelsin :)

Ayrilda gel aslanim.

neticede bir alex değil ama olur yani her türlü

alex mi. alex ile ronaldinho yu aynı cümle içerisinde kullanman bile ronaldinho ya bir küfür dür renktaş. alex parma gibi bi takımda bile dikiş tutturamamış türkiye liginde kral olmuş bi adam. ronaldinho ise dünyayı salladı.adam eminim cimbom dan daha fazla tanınıyo dünyada :) 2006 yılında biri bana dese ki bu adam bi gün cimboma gelecek. o herifi döverdim :D

Chealse-Barca macinda mukemmel bir gol atmisti izlemistim o maci hatirliyorum. (:

Futbolu biliyor sanirsam (:

hadi be ronnie

Yani demem o ki o Ronaldinho. Kapasitesi az bir sey ortaya koysun yani ortalama bir sekilde Turkiye ligini tek basina bile domine eder.

Para falan sorun degil gelsin Ronaldinho. Takim ici dengeleri falan bozmaz. Zaten dengesi o. Yani eger zaten aldiklari paralar dengeliyse sizin gøzunuzde oynayan futbolcularin dengeyi saglamak icin zaten Ronaldinho'ya 5 falan verilmeli.

gelmesine burun kıvırmam

gelemse de çok üzülmem

Beynim Shaqiri diyor ama Ronaldinho be abi düşünsenize parçalıyla TT ARENA'da ..

Cevap: Ronaldinho Transferi | Fatih Altaylı

Hagi miz iyi örnek iken zarar veren örnek durumuna geldi,maalesef...Kendisi müthiş yeteneğine paralel bir kariyer yapamamış olsa da bizde -Verilen değerinde etkisiyle ve çok sevdiği futbolun son dönemini değerlendirme iştahıyla- profesyonellik dersi verdi...Fatih Akyel in ''Gördüğüm en iyi profesyonel Hagi idi,kaçırdığı tek bir idmanı bile telafi etmek için mutlaka extra idman yapardı'' sözünü çok önemli bulurum.Hagi böyle olduğu için efsane oldu,Allah vergisi yeteneğine güvenip ''Lay lay lom'' takılsa o da fiyasko olurdu...

Birde Hoojdonk vardır benim bildiğim;yaşı geçkin olupta katkı veren ki o da yetenek ve liderlik vasfının yanında iyi bir profesyoneldi ve öyle uçuk bir maliyeti de yoktu...

Hanginiz Ronaldinho dan böyle bir iş dsiplini bekliyorsunuz da kulübün böyle korkunç bir külfetin altına girmesi için can atıyorsunuz?!...''Yetenek'' diyorsanız Hagi de ''Tarihin en yetenekli 10 futbolcusu'' listesinin gediklisidir,hatırlatırım...Olası bir fiyasko kulübün geleceğinden çok şeyler götürür...

Kadrodaki bariz yetersizlikler tamamlanıp,kulübün mali durumu da çok daha iyi bir seviyeye geldikten sonra bu tür fantezi transferler düşünülebilir ki herşey yolunda giderse 5 yıldan önce olası görünmüyor,maalesef...

Arkadaşlar bilen, önceden takip etmiş biri biraz anlatabilir mi nasıl futbolcudur bu Ronaldinho, iyi midir yararlı olurmu? Teşekkürler.

Türk futbolcu piyasasında artık ilk söz sahibi zaten biziz bir de Ronaldinho eklenirse düşünsenize sağında solunda önünde arkasında Ronaldinho ile oynamak istemeyecek bir Türk varmıdır? Türkü geçtim her milletten genç oyuncuların tercihi oluruz.

Cevap: Ronaldinho Transferi | Fatih Altaylı

Hagi miz iyi örnek iken zarar veren örnek durumuna geldi,maalesef...Kendisi müthiş yeteneğine paralel bir kariyer yapamamış olsa da bizde -Verilen değerinde etkisiyle ve çok sevdiği futbolun son dönemini değerlendirme iştahıyla- profesyonellik dersi verdi...Fatih Akyel in ''Gördüğüm en iyi profesyonel Hagi idi,kaçırdığı tek bir idmanı bile telafi etmek için mutlaka extra idman yapardı'' sözünü çok önemli bulurum.Hagi böyle olduğu için efsane oldu,Allah vergisi yeteneğine güvenip ''Lay lay lom'' takılsa o da fiyasko olurdu...

Birde Hoojdonk vardır benim bildiğim;yaşı geçkin olupta katkı veren ki o da yetenek ve liderlik vasfının yanında iyi bir profesyoneldi ve öyle uçuk bir maliyeti de yoktu...

Hanginiz Ronaldinho dan böyle bir iş dsiplini bekliyorsunuz da kulübün böyle korkunç bir külfetin altına girmesi için can atıyorsunuz?!...''Yetenek'' diyorsanız Hagi de ''Tarihin en yetenekli 10 futbolcusu'' listesinin gediklisidir,hatırlatırım...Olası bir fiyasko kulübün geleceğinden çok şeyler götürür...

Kadrodaki bariz yetersizlikler tamamlanıp,kulübün mali durumu da çok daha iyi bir seviyeye geldikten sonra bu tür fantezi transferler düşünülebilir ki herşey yolunda giderse 5 yıldan önce olası görünmüyor,maalesef...

Ben bekliyorum gayet Ronaldinho dan da aynı şekilde bir disiplini. Hayır yani beklemeyenler niye beklemiyor onu da anlamıyorum? Bu adam ne disiplinsizlik yapmış hayatı boyunca da nasıl böyle bir izlenim alıyorsunuz anlamıyorum. Futbol aşığı bir adam bu. 2014 dünya kupası kendi ülkesinde, mutlaka son kez katılabilmek istiyor, hele 2010 dunga hayalkırıklığından sonra.

Bunun haricinde CL de oynayacağız, adam beki tekrar Nou Camp a ayak basacak, San Siro ya çıkacak, böyle bir sürü neden var hırslanması için.

Neyse ben sonuna kadar inanıyorum bu disiplini göstereceğine, nedenlerimi de yukarı da saydım, inanmayanlar da neden inanmadıklarını nedenleriyle söylerlerse ve böyle somut sebeplerle anlatırlarsa tatmin oluruz.

Ne zaman iyi takım olup form düzeyimizi yükselttiğimizde bu tarz transfer haberleri çıkıyor, takımın Ronaldinho'ya ihtiyacı var mı şu an ? Bence hayır.Oynadığımız sistemde Ronaldinho'ya yer var mı? Bence yok.Bu sisteme uygun,başarıya aç ve geleceği parlak oyunculara yönelirsek daha iyi olur.Şu an çok iyi oynuyoruz dersek yanlış olur, eksiklerimiz var, bu eksikleri kapatmak için Ronaldinho'ya gerek yok.Takımda sol bek,stoper,sağ bek sorunu varken böyle bir transfer yapmak şov amaçlıdır, forma sattırmak ve tribüne adam çekmek için yapılan transferler son bulmuştur inşallah.

kardeş ronaldinhonun ölüsü bile bizim ligde 10 gol 15 asist yapar. şov amaçlı falan değil bizim böyle bi adama ihtiyacımız var.oyun sıkıştımı takımı rahatlatacak iki pasla kaleciyle karşı karşıya bıraktıracak bi adam mı var bizde. selçuk melo tamam okey ama kanatlarda emre çolakla kazımla avrupada iş yapamazsın hele rierayla enginle hiç yapamazsın. muslera eboue semih ujfalusi hakan balta selçuk melo emre çolak kazım ronaldinho elmander

Bank Asya'dan 20 tane Ronaldinho bulurum :coffee:

demin transfer nöbetine de yazmistim. ben hala sasiyorum kac gündür basele shaqiri icin pazarlik sürüyor bir türlü ortak yol bulunmuyor, ama ronaldinho gibi bir adam icin cok büyük para harcanmak isteniyordu , ronaldinhoyu getirecek kadar para varsa bütcede neden hala shaqiri gibi bir yetenek icin bukadar uzun pazarlik yapiliyor?

kim neyin pesinde anlamis degilim, arka kulis de birseyler dönüyor ama ne acaba.

Geri
Üst Alt