Ronaldo Rekoru Eline Geçirdi

Ahmet Şimşek

Ulubatlı Souness
Cristiano Ronaldo, Messi'yi geride bırakarak Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olma unvanını eline geçirdi.

1243674-26864318-1600-900.jpg

Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi Kupası'nı onuncu kez müzesine götürmesinin dışında, Cristiano Ronaldo için de ayrı bir öneme sahipti.

Cristiano Ronaldo, dün akşam Atletico Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi Finali'nde kaydettiği golle bu sezon turnuvadaki toplam gol sayısını 17'ye çıkardı ve Lionel Messi'nin 14 gollük rekorunu da geri de bırakmış oldu.

Lionel Messi ise, 2011/2012 sezonunda 11 maçta 14 gol kaydetmişti.

Real Madrid formasıyla bugüne kadar 51 Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Portekizli yıldız, 52 gole imza atarak müthiş bir istatistik yakalamış oldu.

Ronalda rekora doymuyor

Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 142 maçta attığı 71 golle en golcü oyuncu olma unvanını elinde bulunduran Real Madrid'in efsanelerinden Raul'ü de geride bırakmanın planlarını yapıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 107 maçta 68 gol kaydeden Portekizli yıldız, Raul'ün rekorunu önümüzdeki sezon kırabilir. Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi ise 86 maçta attığı 67 golle Ronaldo'yu takip ediyor.

Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan 10 futbolcu ise şöyle;

1 - Raul (71 Gol)

2- Cristiano Ronaldo (68 Gol)

3- Lionel Messi (67 Gol)

4- Ruud Van Nistelrooy (56 Gol)

5- Thierry Henry (50 Gol)

6- Alfredo Di Stéfano (49 Gol)

7- Andriy Shevchenko (48 Gol)

8- Eusébio (46 Gol)

9- Filippo Inzaghi (46 Gol)

10- Didier Drogba (46 Gol)

Eurosport.com

drogba inş juveye gider 4 gol daha atar ilk 5i hak ediyor reis

Messi ve Ronaldo seneye Raul'u geçerler.1.lik yarışında 2 yaş daha genç olması sebebiyle Messi'yi önde görüyorum.Sonunda 1.sırada olan o olur bence.

ronaldo ve bale yüzünden di marianın hakkı yeniyor. Bizimle oynadıkları maçtada işi bitiren hep oydu aynısı benzema içinde geçerli bu adam yerine suarez olsa heralde 2 kat fazla gol atarlardı.

Bide niye okadar seviniyor dendi burda. Tabi sevinecek adam rekorlara kosuyor. Tebrikler Ronaldo, haketti reis.

Bide avatarimdaki adam birakc gol daha atarsa mis gibi olur.:rolleyes:

penaltıdan sonra öyle sevinmesinin nedenide oydu ztn

penaltıdan 2-1 yapsa neyse 3-1 yapınca bu kadar sevincini anlayamamıştım

pardon doğru

baleın golünde gördüm ellerini kaldırmadı bağırmadı bile

ula 16 zaten 14ten büyük değil mi rekoru zaten ele geçirmemiş miydi

Çeptalk

Messi ve Ronaldo seneye Raul'u geçerler.1.lik yarışında 2 yaş daha genç olması sebebiyle Messi'yi önde görüyorum.Sonunda 1.sırada olan o olur bence.

Messi oynadığı sürede çok ekstrem sayıya çıkamazsa Ronaldo zirvede yer alacaktır ,

Messi 'nin yaş avantajı olabilir ama bence normal şartlar altında Ronaldo en az 3 yıl daha fazla top oynayacaktır , birgün 35-36 yaşına gelmiş Ronaldo için burada nöbet tutulabilir yani , ama Messi için bence 30 sonrası karanlık .

Yalnız dün maçta çok etkisizdi. İş bittikten sonra çıktı çalım atmaya falan başladı.

Takım bu apaçi rekor kırsın diye uğraşıyor resmen. Maç koptuktan sonra bu gol atsın diye didiniyorlar. Bir kerede şu maçları kendi koparsa.

Apaçi sever ronaldo boyslar alıntılamazsa sevinirim.

Takım bu apaçi rekor kırsın diye uğraşıyor resmen. Maç koptuktan sonra bu gol atsın diye didiniyorlar. Bir kerede şu maçları kendi koparsa.

Bence Di Maria 'nın hakkı yeniyor ,

penaltılara gitmesi muhtemel bir maçı çekti kopardı .

:) barcelona'nın oyun felsefesi messi'nin gol atması üzerine kuruluyken ronaldo'yu bu yüzden eleştirmeye çalışmak ilginç. takımını kötü olduğununda hayalet gibi dolaşıyor sahada gelecek yıl hobit balonu sönecek.

Messi oynadığı sürede çok ekstrem sayıya çıkamazsa Ronaldo zirvede yer alacaktır ,

Messi 'nin yaş avantajı olabilir ama bence normal şartlar altında Ronaldo en az 3 yıl daha fazla top oynayacaktır , birgün 35-36 yaşına gelmiş Ronaldo için burada nöbet tutulabilir yani , ama Messi için bence 30 sonrası karanlık .

35-36 yaşında Drogba gitti diye bayram ediyoruz.Alakası yok,o yaşta hiçbir oyuncu gücünü koruyamaz istediğin kadar bak kendine.Ronaldo birkaç sene sonra Beckham gibi ABD ye gider.

35-36 yaşında Drogba gitti diye bayram ediyoruz.Alakası yok,o yaşta hiçbir oyuncu gücünü koruyamaz istediğin kadar bak kendine.Ronaldo birkaç sene sonra Beckham gibi ABD ye gider.

Drogba bize kaç yaşında geldi , sevinmeyen varmıydı ,

Ronaldo o yaşta gelse millet bayram eder tabi şu anki durumumuz üzerinden konuşuyorum , 5-6 sene sonraki ekonomik durumumuz ile belki suratına bakmayız bu tip transferlerin ,

Ronaldo da o yaşa gelince gücü şimdiki gibi olmayacak ama benim kıyasladığım Messi oldu bu konuda .

Geri
Üst Alt