Rosicky, Ocak’ta Aslan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1. Engin ve Yekta, Rosicky kadar tehlikeli paslar verebilecek teknik düzeye ulaşamadılar henüz. Ayrıca Rosicky'nin gelmesi onların da kendilerini geliştirmeleri için fırsat olur. Rosicky şut çekmese bile attığı paslarla başkalarının şut çekebilmesine olanak sağlıyor, ki bu bizim gol yollarımızdaki sıkıntıları azaltacaktır, zira kanatlarımız berbat.

2. Rosicky'nin arkasında Melo-Selçuk ikilisi olacağı için yükü çok da fazla olmayacak, yani form tutması için uzun süre beklememize gerek olmayacak. Transfer sezonunun başında gelirse, kamplarda form eksiğini kapatacaktır bence. Ayrıca bu sene 11 başlamış olduğu maçlarda 84, 90, 75, 72, 90 ve 67 dakika oyunda kalmış, ki bu fena sayılmaz.

3. Artık krizde değiliz diye birşey yok bence. Hala borçlarımız var kulüp olarak. Ayrıca Galatasaray şu anda en kısa yoldan başarıya ulaşmak istiyor, ve bu sizin tanımladığınız tip oyuncularla mümkün değil. Bunu mümkün kılacak ve kriterlerinize uyan oyuncuların fiyatları ise malum.

_

Neden almamız gerekiyor? Çünkü kanatlardan yeterli bi verim alamazken böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var. Tek düşündüren nokta, sakatlanıp duruyor olması. STSL sert bi lig ve burada dikiş tutturamayabilir.

Kriz derken, finansal anlamda değil, yerlileri Diyarbakırspor ayarında, yabancıları Bursaspor'dan hallice bir takım olmaktan bahsediyorum. Takımdaki yerli kalitesi, Arda'nın gidişine rağmen ciddi manada arttı. Melo-Muslera-Eboue gibi iyi yabancılar alındı. Artık acil hamlelerle takımı toparlamaya değil, az ama öz transfer yapma zamanı.

Kanatlarda problem olduğuna sonuna kadar katılıyorum, o yüzden Podolski'nin transfer edilmesi ve sağ kanatta Sercan-Mertan ikilisinin denenmesi taraftarıyım, Rosicky'nin transfer edilmesinin değil.

Bu kısımda kendinizle çelişiyorsunuz, neden iki transferi de yapmayalım ki?

Kriz derken finansal kriz değil oyuncu kalitesindeki düşüklüğü kastediyorum. Ayrıca, ortasahaya bir yabancı daha alırsak, kimi keseceğiz?

Muslera - Eboue, Semih, Ujfa, Hakan - Selçuk, Melo, Rosicky - Riera, Elmander, Kazım

7 yabancı.

Cevap: Rosicky, Ocak’ta Aslan

Kriz derken finansal kriz değil oyuncu kalitesindeki düşüklüğü kastediyorum. Ayrıca, ortasahaya bir yabancı daha alırsak, kimi keseceğiz?

Muslera - Eboue, Semih, Ujfa, Hakan - Selçuk, Melo, Rosicky - Riera, Elmander, Kazım

7 yabancı.

Anladım

Riera yerine Engin oynar. Ve(ya) Sabri oynar Eboue yerine.

Podolski de alınırsa Sabri sağ bek oynar.

Orası artık hocaya kalmış, ama şu yazmış olduğunuz kadroda bizi gole ulaştırabilecek tek oyuncu Rosicky. Evet şu ana kadar kötü sayılmayız gol yollarında, ama güzel gelişen ataklarımız sayılı.

Hagi Popescu ve Taffarel gibi ørneklerdeki kimseler de genc degillerdi geldiklerinde. Melo bidon dendi istemeyen de cok fazla idi biliyorum transfer dønemini.

Eboue fayda gøremedik. Ujfa gene yasli sinifina giriyor burda fakat performansindan dolayi hemen yaziyoruz takima. Bence Engin ve Yekta'dan cok daha farkli Rosicky stil olarak. Engin ve Yekta ile Rosicky arasinda cok fark var. Ekstra Rosicky'nin cok maliyetli olacagini dusunmuyorum. Melo'nun yerine geldigi oyuncu Cana sayilabilir. Selcuk-Sarp eslestirmesi daha dogru. Fakat Rosicky tarzi bir oyuncumuz yok bence ne Mustafa ne Engin ne Yekta ile kiyaslanabilecek yapida bir oyuncu. Engin ve Yekta cok ofansif oynamiyordu Rosicky kadar bence karsilastirmak dogru degil o oyuncularla. Engin ve Yekta ki izledik kac tane sut cekiyorlar ne kadar teknikler ne kadar ofansif orta saha oyununa uygun sekilde yaraticilar vs. vs.

Iki transfer gerekli bir ofansif digeri de sol kanat. Birbirilerini zitlayan degil tamamlayan seyler aslinda.

Aslında Podolski'ye de gerek yok, özellikle yabancı kontenjanını göz önünde bulundurunca. Sol açığa G.Töre gelse ve AMC olarak Rosicky gelse ne kontenjan sıkıntısı çekeriz, ne de gol yollarında sıkıntı çekeriz. Atakta tek zayıf halka olarak Kazım kalıyor, o da idare ediyor bi şekilde.

Aslında Podolski'ye de gerek yok, özellikle yabancı kontenjanını göz önünde bulundurunca. Sol açığa G.Töre gelse ve AMC olarak Rosicky gelse ne kontenjan sıkıntısı çekeriz, ne de gol yollarında sıkıntı çekeriz. Atakta tek zayıf halka olarak Kazım kalıyor, o da idare ediyor bi şekilde.

Podolski bence Rosicky'den çok daha fazla katkı sağlar takıma, adam her sene 10+ gol, 10+ asistle oynuyor, bu seneki performansı, 13 maç, 9 gol, 7 asist. Bize böyle oyuncu lazım.

Rosicky yerine Honda'yı tercih ederim eğer yabancı kontenjanını orada kullanacaksak.

Tam tersi, Rosicky yerine Podo daha önemli bizim için hem forvet hemde ortasaha rolü var.

Podolski bence Rosicky'den çok daha fazla katkı sağlar takıma, adam her sene 10+ gol, 10+ asistle oynuyor, bu seneki performansı, 13 maç, 9 gol, 7 asist. Bize böyle oyuncu lazım.

Rosicky yerine Honda'yı tercih ederim eğer yabancı kontenjanını orada kullanacaksak.

CSKA Honda'yı satmak isteyebilir ama o da 10M Euro civarı tutar.

Tam tersi, Rosicky yerine Podo daha önemli bizim için hem forvet hemde ortasaha rolü var.

Hayır, hangisi daha önemli anlamında demedim. Yabancı kontenjanında sorun çıkarmayacak şekilde mantıklı olanı söyledim. Yerli AMC yok doğru dürüst.

Ben de Podolski'nin gelmesini Rosicky'den daha çok isterim, daha fazla katkı sağlar bu net. :yenieek:

Hayır, hangisi daha önemli anlamında demedim. Yabancı kontenjanında sorun çıkarmayacak şekilde mantıklı olanı söyledim. Yerli AMC yok doğru dürüst.

Ben de Podolski'nin gelmesini Rosicky'den daha çok isterim, daha fazla katkı sağlar bu net. :yenieek:

Bizim oyun tipimiz ya da oturtulmaya çalışan sistemde AMC zaten gerek yok. Kanatlar doğru çalışmalı ve adam eksiltebilmeli. Bireysel oynamadan !!!!!! Ortasahaya AMC tipik olanlardan değil hani hep söylediğimiz mücadeleci, adam kovalayan biri lazım. Kısa ve net Engin'in 2 gömlek üstü tecrübeli bir isim lazım. Rosicky bu klasmana ne kadar uyar bence uyar ama önceliğimiz kanatlarda çünkü Riera çok etkisiz sıfıra 2 kez iniyor ve pozisyona giriyor takım. Demek istediğim bu. Ortadan zaten gerek MElo, gerek Selçuk ve bazende Engin-Ayhan gibi isimlerle iş yapıyoruz. Ama ne Kazım tam bir kanat ne de Riera istenilen tipte.

türk sol kanat bulursun bişekilde ama türk oyun kurucu yok bence. engin çabalıyo ama yeterli değil bunu zamanla görüceksiniz.

Adam doğduğundan beri bize gelecek hala gelecek.Bende arkadaşlara katılıyor Honda'yı takımda görmek istiyorum.

......................Elmander.....................

Podolski..........Rosicky.................Kazim

..............Selcuk...........Melo.................

Balta.........Semih.........Ujfalusi........Sabri

.....................Muslera............................

Ikisi de gelsin. Fazla mal gøz cikarmaz (:

türk sol kanat bulursun bişekilde ama türk oyun kurucu yok bence. engin çabalıyo ama yeterli değil bunu zamanla görüceksiniz.

Bence o işi Selçuk yine yapar. Onun yanına iyi bir isim lazım. Bu isim ortalama üstü pas tekniği olan ama deli gibi pres yapıp alan daraltan biri olmalı. E.Davids gibi. Böyle bir isim alınırsa evet o zaman Selçuk ve Melo'nun katkısı artacak ve oyunu bu 2 isim rahatlıkla kurarlar.

Öte yandan evet AMC-CM oynayabilen çok defansif olmayan ve yine adam kovalayabilen biri alınabilir. Bu isimde Engin'in 2 gömlek üstü olmalı. Bu tip oyuncuda çok çok az ve çok pahalı. Bize Alex vari bir adam gerekmiyor hatta zarar verir.

......................Elmander.....................

Podolski..........Rosicky.................Kazim

..............Selcuk...........Melo.................

Balta.........Semih.........Ujfalusi........Sabri

.....................Muslera............................

Ikisi de gelsin. Fazla mal gøz cikarmaz (:

Valla paramız yeterse neden olmasın? :) Rosicky yerine Honda olsa muhteşem bir takım olur.

Honda'yı ben çok isterim. Hem yaşlı değil, şutları iyi ve frikiklerde usta bi isim. En son ne zaman bi frikikte heyecanlandığımı hatırlamıyorum bile.

İstememin bir diğer sebebi ise araba markası olan Honda'nın hayranı olmam. :D Gelirse formasını alırım. Umarım gelir, ama pek sanmıyorum. CSKA satar ama biz almayız bence.

Bence o işi Selçuk yine yapar. Onun yanına iyi bir isim lazım. Bu isim ortalama üstü pas tekniği olan ama deli gibi pres yapıp alan daraltan biri olmalı. E.Davids gibi. Böyle bir isim alınırsa evet o zaman Selçuk ve Melo'nun katkısı artacak ve oyunu bu 2 isim rahatlıkla kurarlar.

Öte yandan evet AMC-CM oynayabilen çok defansif olmayan ve yine adam kovalayabilen biri alınabilir. Bu isimde Engin'in 2 gömlek üstü olmalı. Bu tip oyuncuda çok çok az ve çok pahalı. Bize Alex vari bir adam gerekmiyor hatta zarar verir.

Tam Muntari'yi tarif ediyorsun, Fatih Terim'in kafasında böyle bir adam olduğuna katılıyorum, ama bence yanlış.

Terim çok iyi bir teknik direktör ama transfer konusunda dahi olduğunu söyleyemeyiz, adam Hagi'yi istememiş.

Barcelona'nın orta sahasında en fazla 1 mücadeleci oynuyor, o da bazen. Bence yine Honda en iyi alternatif olarak öne çıkıyor, çünkü hem mücadeleci bir adam, hem de şutları füze gibi, çalım atmayı, top tutmayı biliyor.

Honda'ya bu yaz Blackburn 12 milyon pound ( euro da degil ) teklif etmis. Dogru mu degil mi bilmiyorum tabi øyle yaziyor internette.

Selçuk'u AMC oynatıp yanına bir transfer almak çok gereksiz ve faydasız olur bence. Tamam Selçuk iyi de, kanatları kötü bir takımdaki AMC sorumluluğunu kaldıramaz. Özellikle önünde Elmander gibi yavaş bi adam varken.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt