roy keane

Mehmet Eroğlu

Galatasaray Ağası
Ulubatlı Souness
kulüp kariyerinde 17'si manchester united'da olmak üzere 19 büyük kupa kazanan, tüm zamanların en başarılı irlandalı futbolcusu.
aynı zamanda aynı zamanda agresifliği ve kavgalarıyla ön planda olan bir oyuncu.

27 Eylül 1997'de Keane'nin United'ı nefret ettikleri ezeli rakipleri Leeds United ile karşılaşmak için Elland Road'a gitmişti.

İrlandalı oyuncu daha sonra kendisi de kabul ettiği gibi, maçtan iki gün önce Chester Street Hotel'de sarhoş olmuştu ve oynamak için uygun bir durumda değildi.

Yine de akşamdan kalma da olsa sahaya çıkmış ve Haaland ile şaşırtıcı bir şekilde mücadele etmişti.

Keane 2002'de yazdığı otobiyografisinde, "Beni maçın başından beri sürekli çekip sinirlendirdi" demişti. "Beş dakika sonra Haaland'a doğru ilerledim. Ona tekme atmak istemiyordum, sadece çelme takacaktım. Bunun bana karta mâl olacağını biliyordum ama umurumda değildi."

Buna rağmen, Keane kendini sakatladı ve sol bacağındaki çapraz bağlarını kopardı.

İki oyuncu da bunu o zaman bilmiyordu, ama Haaland - takım arkadaşı David Wetherall ile birlikte - Keane'in yanına gitti ve onu sakatlanmış gibi yapmakla suçladı.

1617877851703.webp

United tüm oyuncu değişikliği haklarını kullanmıştı, Keane bu yüzden devam etmeye çalıştı, ancak o sezon bir daha oynayamadı.

Ve sonra, olay kapandı. Ya da öyle görünüyordu. Haaland ve Keane, sonraki dört yıl boyunca birkaç kez daha karşı karşıya gelecekler, Haaland'ın City'ye katılmasından sonraki maçlar dahi ikili arasında herhangi bir çatışma olmadan geçecekti.

Ancak 2000-01 sezonunun son maçlarında Keane aniden intikam almaya karar verdi.

"Yeterince bekledim," diye yazmıştı Keane.

Derbinin bitmesine dört dakika kala, United kaptanı Haaland'in dizine korkunç bir müdahalede bulundu.

"Ona çok sert vurdum," diye itiraf edecekti Keane. "Top oradaydı (sanırım). Ve içimden 'al o zaman seni pislik herif' diye düşündüm."

Maçın hakemi David Elleray, sahayı ilgisizce hemen terk eden Keane'e bekletmeden kırmızı kartını çıkardı, ancak Keane'in çıkmadan Haaland'a söyleyecekleri vardı, "Bir daha asla sakatlıklarla alay etme. Ve arkadaşın Wetherall'e onun için de bir sürprizim olduğunu söyle."

roy-keane-alf-inge-haaland_14c1it0ou2hwj100ip21jw1ym1.jpg

Keane yaptığı faul yüzünden 5 bin sterlin para cezasına çarptırıldı ve üç maç sahalardan men edildi. Bununla birlikte, otobiyografisinde bunun bir intikam eylemi olduğunu itiraf ettikten sonra, Futbol Federasyonu (FA) tarafından 150 bin sterlin daha para cezasına çarptırıldı ve beş maç daha sahalardan men cezası aldı.

2014'te yayımladığı ikinci kitabı "Second Half"ta, "Haaland ciğeri beş para etmez herifin tekiydi," yazacaktı. "Sersem ve sinsi. Onu cezalandırmak ve bunu neden yaptığımı söylemek istedim. Canını yakmak ve sonra tepesinde dikilip, 'Al bakalım pislik herif' demek istedim. Bundan pişmanlık duymuyorum. Ama onu sakatlamak istemedim."

Geri
Üst Alt