Ruh Saçmalığına Bir Son Verilmeli!

Ruh saçmalık değildir, futbolda önemli bir unsurdur fakat biz farklı bi boyuta taşıyıp olayı abartıyoruz o konuda hak verebilirim. Belirli ve iyi bi sistem oturtursan o sistem ruha ihtiyaç duymadan seni başarıya ulaştırabilir. Ama bizde bu da yok bu yüzden ruh olayını abartıyoruz.

Kücük güçsüz takımları arada sırada tokatlarsın. Uzun vaadede başarı beklemek ruhsuz hayali bir fantezidir üst seviyelerde.

Ama system konusunda da haklısın kesinlikle. Ne yapmak istediğimizi bilmiyoruz o konuda halen.

senın gıbı nankörlerden yer kalmaz ki.

bir nankörü savunan adam bana nankör diyor gülermisin ağlarmısın.

Biz hep buradayız sizleri görelim. Fedai değiliz doğruyu söylüyoruz. Siz, beyin tutulması yaşıyorsunuz asıl. Akıl demedim zira ayırt edemedikleriniz çok fazla. Neyse 2 hafta kaldı. Kutlamaları başkan ile birlikte kurumsal boyutta yaparsınız.

ne doğruları la terim olsa ruh gerimi gelecekti çotopotra seni. 2002-2004 arası gördük ruhu.

Forum tuhaflaşdı bende. Mesajlarım cift cift yayınlanıyor gibi editlenmiyorda.. Yardım:(

Sıkıntı ruh falan değil, paratorun işkembesini doyuramadık yeterli parayı veremedik. Parayı veren düdüğü çaldı.

2010 senesindeki başlıklara geri dönülmeye başlandı. Deja vu.

2 hafta sonrada aynı yorumu bekleriz.

Dünya üzerinde futboldan 1 gram dahi çakan bir adama Chadli mi Sneijder mi diye sorsalar cevabı bellidir. Yine aynı şekilde Drogba'yı 1,5 yıllığına getirebilme imkanın varsa getirir misin diye sorsalar bunun da cevabı bellidir. 2010 yılı ile alakası neymiş çözemedim ama bu 2 transfer konusunda Allah başkandan razı olsun. 2 hafta sonra ile bu transferler arasında kurduğun bağlantıyı açıklayıp bizi de aydınlatırsan sevinirim. Ha yok yine Terimci damarım kabardı,diyorsan hiç o muhabbete girecek değilim.

Kücük güçsüz takımları arada sırada tokatlarsın. Uzun vaadede başarı beklemek ruhsuz hayali bir fantezidir üst seviyelerde.

Ama system konusunda da haklısın kesinlikle. Ne yapmak istediğimizi bilmiyoruz o konuda halen.

Demek istediğim bu şekilde zaten, ruh önemli bi unsurdur ama her zaman ihtiyaç duymak acizliktir. Ve biz sezon başından beri "ruh ruh" diye dolanıyoruz.

Uç örnek olacak ama isabetli olacağından eminim. Barcelona... Belirli bi sistem oturttular ve bu sistem onları başarıya ulaştırdı. Son senelerde CL'de ve ligde çok iyi görünmemelerinin sebebi de ruhsuz olmaları, başarıya doymuş olmaları. Ama ligde ilk 3'e girmek, CL'de çeyrek/yarı finale çıkmak için ruha ihtiyaç duymuyorlar, o aşamalardan sonrası için ihtiyaç duyuyorlar. Normal olan da bu. Galatasaray ligin her maçında ruha ihtiyaç duymamalı, kritik maçlarda gerekir bu. Puan farkı açıldığında, seri puan kayıpları ardında toparlanmak için, derbilerde, şampiyonun belirleneceği maçta vs... City şampiyon olduğu sezon müthiş bi ruhla oynamadı, gerekeni yaptılar. Puan farkı açıldığında ve ligin son maçlarında ise ruh devreye girdi ve ipi göğüslediler. Sezon başından beri kaybettiğimiz puanların çoğunun ruhla alakası yok, ne yaptığını bilmemekle alakası var.

Sıkıntı ruh falan değil, paratorun işkembesini doyuramadık yeterli parayı veremedik. Parayı veren düdüğü çaldı.

He he yav. Ondan tazminatından vaz gecti antrenmandayken kovulurken.

Küfür gibi kovuldu adam oda bu küfürü beğenip parasıhdan vaz gecti. Ne paratormuş be

Bu arada Chadli kim yahu? Onu geçtim Chadli yerine Sneijder'ı getirdi diye başkanı eleştirmek nasıl bişeydir acaba? Chadli Hayrovic'ten iyi değil.

+ Drogba'yı Terim istedi diye biliyorum. Hatta "Stoperi erteleyelim Drogba'yı alalım" demişti sanırım.

Neyse teferruat bunlar.

Bu arada Chadli kim yahu? Onu geçtim Chadli yerine Sneijder'ı getirdi diye başkanı eleştirmek nasıl bişeydir acaba? Chadli Hayrovic'ten iyi değil.

+ Drogba'yı Terim istedi diye biliyorum. Hatta "Stoperi erteleyelim Drogba'yı alalım" demişti sanırım.

Neyse teferruat bunlar.

Son 3 senedir istikrarsız top oynamış, bize gelmeden önce 4-5 ay yan yatan bir sneijderi istemeyen hoca ve onun yerin başkasını düşünenide eleştirmek haksızlık olur.

Az para almıyor bu tür oyuncular sonucta.

Neyse teferruat bunlar.

suc bu ikisini getiren baskan da degil ki zaten.

sen dünyanin en iyi forvet ve en iyi 3 10 numarasindan birini getirmissin.

lakin bunlardan maksimum verim alacak hocalarimiz olmadi maalesef.

Son 3 senedir istikrarsız top oynamış, bize gelmeden önce 4-5 ay yan yatan bir sneijderi istemeyen hoca ve onun yerin başkasını düşünenide eleştirmek haksızlık olur.

Az para almıyor bu tür oyuncular sonucta.

Sneijder'ın klasını biliyoruz ama, ki gördük de zaten etrafındakilerin futbol oynamaya niyeti olduğunda döktürüyor. Ama Chadli kapalı kutu idi Tottenham'a hayırlı olsun.

+ Yan yatma kararı kendisine değil Inter yönetimine ait idi. Ayrıca başkasını düşünmek tabi ki normal fakat Sneijder ile Nasri'nin ismini anarsın mesela ama Chadli gibi topçuların ismini yan yana yazmak hakaret Wesley'e.

Demek istediğim bu şekilde zaten, ruh önemli bi unsurdur ama her zaman ihtiyaç duymak acizliktir. Ve biz sezon başından beri "ruh ruh" diye dolanıyoruz.

Uç örnek olacak ama isabetli olacağından eminim. Barcelona... Belirli bi sistem oturttular ve bu sistem onları başarıya ulaştırdı. Son senelerde CL'de ve ligde çok iyi görünmemelerinin sebebi de ruhsuz olmaları, başarıya doymuş olmaları. Ama ligde ilk 3'e girmek, CL'de çeyrek/yarı finale çıkmak için ruha ihtiyaç duymuyorlar, o aşamalardan sonrası için ihtiyaç duyuyorlar. Normal olan da bu. Galatasaray ligin her maçında ruha ihtiyaç duymamalı, kritik maçlarda gerekir bu. Puan farkı açıldığında, seri puan kayıpları ardında toparlanmak için, derbilerde, şampiyonun belirleneceği maçta vs... City şampiyon olduğu sezon müthiş bi ruhla oynamadı, gerekeni yaptılar. Puan farkı açıldığında ve ligin son maçlarında ise ruh devreye girdi ve ipi göğüslediler. Sezon başından beri kaybettiğimiz puanların çoğunun ruhla alakası yok, ne yaptığını bilmemekle alakası var.

Evet ama verdiğin örneklerde kalite çok üst seviyede. Az system uyumlu oynasalar yetkyor genelikle. Ama aynı güçdeki ruhla calışan bir örnek bayern gelirse oturuyorlar kıcların üstüne.

Bize dönersek. Bizdeki kalite onlar kadar yok ama biraz disiplinli sabit oyun systeminde ısrar edilse bir kayseriye 40 yıl sonra yenilmezdik yinede.

Ama systemsuzlikle beraber veya system kaosu diyelim takım kimyasıda yok oluyor. Barcada doymuşluk var bu arada. Ruh halen sabit ki o ayrı sorun konu futbolda. Adamların takım ruhu kayboljası çok zor oyuncu kitlesine bakarsak. Çoåu alt yapılarından. Aynı bayern gibi.

Arkadaşlar birazdan yazacağım istatistikler için İlkokul 3 seviyesinde matematik bilgisi yeterli.

Hadi çok sevdiğiniz, forumlarda tartışa tartışa bitiremediğiniz karşılaştırmadan birini yapayım ben.

Fatih Terim vs. Roberto Mancini

2012-2013 sezonu 25. hafta sonunda Galatasaray performansı:

Teknik direktör: Fatih Terim

13 galibiyet

8 beraberlik

4 mağlubiyet

Toplam puan: 47

atılan gol: 46

yenilen gol: 28

2013-2014 sezonu 25. hafta sonunda Galatasaray performansı:

teknik direktör: Roberto Mancini

13 galibiyet

10 beraberlik

2 mağlubiyet

toplam puan: 49

atılan gol: 47

yenilen gol: 21

Bir şeyi anlamanızın vakti geldi. Biz geçen seneyle aynıyız, hatta daha iyiyiz. Ligde kötü falan gitmiyoruz. Evet deplasmanımız kötü, evet takım şöyle böyle. En kötü halimizle, geçen sene iddia edilen "iyi" halimizden daha iyiyiz.

2. oluşumuza bakıp ( ki bugün itibariyle 3. oluyoruz) da Mancini'ye sövenler, idamını isteyenler, onu bunu suçlayanlar ya bunu okusun idrak etsin, ve ya matematik eğitimi için en yakın ilkokula temelden başlamak için başvursunlar.

Yazarken aklıma geldi, ilk 5 ma çFT vardı, onu da ayrıntılı yazalım. Hatta Tafarel'in başında olduğu Rize maçını da çıkartıp ona göre yapalım hesaplamaları.

ilk 5 maç (FT):

2 galibiyet

3 beraberlik

toplam puan: 9

atılan gol: 7

yenilen gol: 3

not: beşiktaş maçı hükmen 3-0 sayıldı.

Bunu nasıl kıyaslayabiliriz?

maç başı puan: 1,8

maç başı averaj: +0,8

______

Kalan 19 maç (Mancini)

11 galibiyet

6 beraberlik

2 mağlubiyet

toplam puan: 39 puan

atılan gol: 39

yenilen gol: 17

maç başı puan: 2,05

maç başı averaj: +1,16

______

Başka bir arzunuz?

Biz hani hep derdik ya Beşiktaş'ın en şampiyon olduğu sene, Galatasaray ve FB kötü olduğu için şampiyon olduk. Bu istatistiklere bakarak aynı şeyi geçen sene için söyleyebiliriz.

Eğer Sneijder fener'e gitseydi iddia ediyorum şu an kariyerinin en parlak dönemlerinden birini yaşıyor olurdu. Muhtemelen çift haneli gol ve asist istatistiklerini yakalardı rahat bir şekilde. Hatta geçen sene fener uefa finaline de çıkardı, çok net.

Ama bizde Hagi sonrası süre gelen 10 numaraları öğütme işlemini Sneijder üzerinde de çok güzel uygulamayı başardık. Yıllardır süre gelen şu ucube çift santraforu sahada bulundurma geleneğimiz sayesinde bu tarz oyunculardan 1 gram fayda sağlayamadık. Elalemin 10 numaraları efsane olur, heykelleri dikilir, bizdekiler de sol kanatlarda, ön liberolarda oynatılıp mundar edilir, olay bundan ibaret.

Sneijder'ın klasını biliyoruz ama, ki gördük de zaten etrafındakilerin futbol oynamaya niyeti olduğunda döktürüyor. Ama Chadli kapalı kutu idi Tottenham'a hayırlı olsun.

+ Yan yatma kararı kendisine değil Inter yönetimine ait idi. Ayrıca başkasını düşünmek tabi ki normal fakat Sneijder ile Nasri'nin ismini anarsın mesela ama Chadli gibi topçuların ismini yan yana yazmak hakaret Wesley'e.

Kalitesini kimse tartışamaz zaten. Alternativleri bilmiyorum. Chadli ise pek tanımıyorum vallshi. Yorumum olamaz.

Unutmayalım sneijder , özelikle ilk dönemlerinde bizde baya kötüydü. Şimdi çoğumuz iyiki almışız desekde eski formuna yaklaşmayada bioirdi.

Bunun riskini gören hocayı eleştirmek abartılı buluyorum biraz. Neyse. Eskilerde kalmanın hiç bir artısı yok.

Laf olsun diye cene yoruyoruz işde :) önümüze bakalım

Dünya üzerinde futboldan 1 gram dahi çakan bir adama Chadli mi Sneijder mi diye sorsalar cevabı bellidir. Yine aynı şekilde Drogba'yı 1,5 yıllığına getirebilme imkanın varsa getirir misin diye sorsalar bunun da cevabı bellidir. 2010 yılı ile alakası neymiş çözemedim ama bu 2 transfer konusunda Allah başkandan razı olsun. 2 hafta sonra ile bu transferler arasında kurduğun bağlantıyı açıklayıp bizi de aydınlatırsan sevinirim. Ha yok yine Terimci damarım kabardı,diyorsan hiç o muhabbete girecek değilim.

Arkadaşım biz adamlara kötü mü dedik. Sığ sığ yorum yapıyorsunuz ?

Kötü lafı geçiyor mu ?

FT hoca ve diyor ki erken. Daha önemli eksik var. İsterse kaleci aldırır. Ne biliyorsun onun daha iyilerini istemediğini ?

Ha son olarak, bu ise çilek bu ise Drogba ve Sneijder ve bu adamlar lig sonuncusu bir takıma bireysel olarak dahi gol atamıyorlarsa geçelim bu işleri.

Arkadaşım biz adamlara kötü mü dedik. Sığ sığ yorum yapıyorsunuz ?

Kötü lafı geçiyor mu ?

FT hoca ve diyor ki erken. Daha önemli eksik var. İsterse kaleci aldırır. Ne biliyorsun onun daha iyilerini istemediğini ?

Ha son olarak, bu ise çilek bu ise Drogba ve Sneijder ve bu adamlar lig sonuncusu bir takıma bireysel olarak dahi gol atamıyorlarsa geçelim bu işleri.

Ben sadece Sneijder ve Drogba transferleri ile ilgili yorum yaptım, o transferler için Allah razı olsun dedim hepsi bu. Sen kötü dedin demiyorum ama 2 hafta sonra görüşürüz gibisinden sözlerle cevap vermen beni şaşırttı açıkçası. Hayır yani bu transferleri bizzat Terim istemiş olsa ona da Allah razı olsun derdim, ama her lafa alınıp da neden sürekli Terim'i savunma durumuna geçildiğini çözemiyorum.

Geri
Üst Alt