Saffet Sancaklı: "TFF'ye kayyum atansın"

Danyal Artemis

AGM Sorumlusu
Yönetici
Administrator
MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında flaş bir öneri sundu. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçesi görüşülerek kabul edildiği komisyonda söz alan eski futbolcu MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Türkiye Futbol Federasyonu ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i sert bir dille eleştirdi. MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, takımların borç batağı içinde olduğunu belirterek, 4 büyükler dahil hiçbir kulübün borçların faizlerini dahi ödemesinin mümkün olmadığını ve Türkiye Futbol Federasyonu’na kayyum atanması önerisinde bulundu.

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Futbol Federasyonu Başkanı hiçbir stada gidemiyor, hiçbir kulüp başkanı rakip takımın deplasmanına gidemiyor, her yerde tepki var her yerde olaylar var. Neymiş? Seçilmiş. Yok, arkadaşlar, seçildiyse seçildi, bıraksın gitsin. Burası Meclis. Nasıl ki belediyelere kayyum atayabiliyorsak, yapamayanlara el çektirebiliyorsak bu Türkiye Futbol Federasyonu ve sporla ilgili genel konuşuyorum el çektirelim.”

skor

Kayyuma ne gerek var anlamiyorum ? Tff yonetimini agirlikli olarak kulupler secmiyor mu

Demek ki demirorenden memnunlar !

Vermezsen oy gecemez o makama , bu kadar basit

Siyaseten atanma ile gelse anlarim ama secimle geliyor

Peki bir soru.Cumhurbaşkanı çıktı dedi ki,arena da neymiş eski gladyatörlerin savaştığı yer.Stadların adı bence arena olmamalı dedi.Bunu dedikten sonra bir tane arena isimli stad kalmadı memlekette,kaldırdı herkes.Sence de bir gariplik yok mu bu durumda?

muhtarlara kadar tayyipten emir alıyor bu ülke, tayyip erdoğan demiröreni tffnin başında görmek isteriz dediği anda bu bir emirdir, tayyip erdoğan demiröreni desteklesin de o kulüp başkanları onu seçmesin bi görelim ne oluyor.

GS'de son yıllarda gördüğüm en omurgalı başkan aysaldı. rivanın satılmasını devlet istiyordu malum köprü yapıldı. aysal pek yanaşmadı bu işe. sonra dursunu getirterek araziyi kelepir olarak aldılar bizden.

yahu adam milletin yatak odasına karışıyor, buna mı karışmayacak. çok iyimsersiniz

Peki bir soru.Cumhurbaşkanı çıktı dedi ki,arena da neymiş eski gladyatörlerin savaştığı yer.Stadların adı bence arena olmamalı dedi.Bunu dedikten sonra bir tane arena isimli stad kalmadı memlekette,kaldırdı herkes.Sence de bir gariplik yok mu bu durumda?

demek istediğim bu, erdoğan direkt demez böyle olacak diye.

sadece öneri adı altında sunar, böyle yapsak daha güzel olmaz mıydı diye. sonra o emir olur, biliyorlar ki bu önerinin altında kocaman bir sopa vardır. hele bi yapma da görelim gibisine

Degistirenlerin garipligi var . Kendisi sahsi fikrini aciklamistir , tartisilabilir , fakat biz bu ismi secip stadimiza koyduk ve sponsorumuzla oyle anlasma yaptik der yoluna devam edersin

Sen peki dersen her seye , o zaman bir sonraki adimda hayir demeyi kendine daha zor hale getirirsin

Degistirenlerin garipligi var . Kendisi sahsi fikrini aciklamistir , tartisilabilir , fakat biz bu ismi secip stadimiza koyduk ve sponsorumuzla oyle anlasma yaptik der yoluna devam edersin

Sen peki dersen her seye , o zaman bir sonraki adimda hayir demeyi kendine daha zor hale getirirsin

İşte niye kendini kabul etmek zorunda hissediyor insanlar hiç garip gelmiyor mu sana?

muhtarlara kadar tayyipten emir alıyor bu ülke, tayyip erdoğan demiröreni tffnin başında görmek isteriz dediği anda bu bir emirdir, tayyip erdoğan demiröreni desteklesin de o kulüp başkanları onu seçmesin bi görelim ne oluyor.

GS'de son yıllarda gördüğüm en omurgalı başkan aysaldı. rivanın satılmasını devlet istiyordu malum köprü yapıldı. aysal pek yanaşmadı bu işe. sonra dursunu getirterek araziyi kelepir olarak aldılar bizden.

yahu adam milletin yatak odasına karışıyor, buna mı karışmayacak. çok iyimsersiniz

demek istediğim bu, erdoğan direkt demez böyle olacak diye.

sadece öneri adı altında sunar, böyle yapsak daha güzel olmaz mıydı diye. sonra o emir olur, biliyorlar ki bu önerinin altında kocaman bir sopa vardır. hele bi yapma da görelim gibisine

Seni elestirel sekilde soylemiyorum ama bu mantalite ile bir adim yol alinmaz

Seni elestirel sekilde soylemiyorum ama bu mantalite ile bir adim yol alinmaz

haksızsın, cumhurbaşkanı ne isterse o olur bu ülkede.
en son istiklal marşının bestesine kafayı takmıştı. muhtemelen gelecek 10 yıl içinde istiklal marşının bestesi ilahi tarzında bi beste olacaktır.

başkanlığı öve öve bitiremiyordu onu getirdi, andımıza kızıyorlardı onu kaldırdı. Bu adam söyler ve diğerleri yapar. yapmayan ise sürgün edilir. 20 senede bunu öğrenememiş olmanızı garipsedim doğrusu

Bazı bağlantıları kurmakta aşırı kurallara bağlı yorumlar yaptığın için zorlanıyorsun.

Burası 1. Sınıf demokrasinin uygulandığı bir Orta Avrupa ülkesi değil.

Şantaj, tayin ile kulüp başkanı seçme, yani oy verenleri organize etmekten tutun, menfaatçilğe kadar her şeyin olduğu bir ortam futbol.

Şöyle örnek vereyim 1.5 yıl önce bizim okulda rektörlük seçimi vardı. Seçimde iki aday yarıştı. %90’a 10 bitti seçim.

Sonrasında ne oldu. 90 alan rektör atanmadı. 10 alan rektör de atanmadı. Aday olmayan rektör atandı ama seçimle tek aday olarak sokularak ve seçmezseniz ödenek ve bilimsel çalışmalar için proje vermeyiz diye aba altından sopa gösterilerek.

Yani her şey demokrasi ile oluyor ama demokratik biçimde olmak zorunda demek değil bu.

Eger benim de aynisini senelerce dusundugum gibi (verdiginiz ornekten gideyim) her yere arena arena denmesi sacmayken , bir furya olarak bu yayginlastiysa , ve ulkenin tepesindeki insanin uyarmasiyla "hakkaten biz de bunu dusunuyorduk ama vesile oldu" mantigiyla degistirdilerse bence de hayirlara vesile olmus , sacmaydi

Ama kendi inanmadigim bir dogruyu baskasi soyledi diye , ortada kanun yok bir ictihat yokken kabul edersen , bu camiana kendine sahsina saygi duymamaktir , ve ben burada soyleyeni degil uygulayani suclarim

Ayrica hadi o isim konusu cok onemli degil , 18 takimin atiyorum 15 i tff den sikayetci olacak ama o tff ye oy verecekse ben hic bir kulubun yonetimine gram saygi duymam

Yukarida alpay in ornegindeki durum farkli . Mesela en cok oy alan 3 rektor adayi arasindan cb secim yapar maddesi vardir , iki aday 40% ar almisken 3 uncu 10% alan aday secilirse , ben bu secim icin seceni etik acidan elestiririm ama kanuna uygunluk karinesi yonunden sakatlik yoktur

Ama tff seciminde kendi iradesini hice saymak , yaptigin reklam anlasmasina ragmen talimatla stad ismi degistirmek , bunlar kanunla belirlenmis duzenlemeler degil , tamamen irade sahibi kisilerin kendi omurgasizligidir yani kuluplerin ve yonetimlerinin

kulüplerin birsürü vergi borcu vs var vermezsen alırım derse nolacak? birebir böyle konusma geçmiyordur ama konuşmalardan iğnelemelerden anlaşılan budur. yoksa seve sve kimse istemez bu tff'yi. bak bjk dahil.

Yukarida alpay in ornegindeki durum farkli . Mesela en cok oy alan 3 rektor adayi arasindan cb secim yapar maddesi vardir , iki aday 40% ar almisken 3 uncu 10% alan aday secilirse , ben bu secim icin seceni etik acidan elestiririm ama kanuna uygunluk karinesi yonunden sakatlik yoktur

Ama tff seciminde kendi iradesini hice saymak , yaptigin reklam anlasmasina ragmen talimatla stad ismi degistirmek , bunlar kanunla belirlenmis duzenlemeler degil , tamamen irade sahibi kisilerin kendi omurgasizligidir yani kuluplerin ve yonetimlerinin

Kanunun doğruluğunu ve etik tartışmalara zemin açısından müsaitliğini de tartışmak gerekmez mi?

TFF başkanı da Cumhurbaşkanı kararı ile atanır diye bir madde çıkarılsa o zaman doğru mu olacak bu?

Bence gel kabul et şunu. Bu ülkede kararlar artık çoğunlukla 1 numara tarafından alınıyor. Alınmıyor gibi gözüken kararlarda onun iradesine rağmen alınamıyor. İster korku, ister menfaat beklentisi ister dizayn edilmiş seçenler diyin sonuç bu.

Bu baskı azalmazsa liyakat ile seçim olmadıkça Demirören gider Rıdvan gelir. Halimiz de değişmez kolay kolay.

Ben yeteneksizsem ve zeki değilsem mühendis

Ekonomi yönetiminden anlamıyorsam , üst düzey kurumlara Başkan

Futboldan anlamıyorsam yönetici, yorumcu veya antrenör

Olmamalıyım.

Yani şimdi örnek vereyim. Olimpik sporcu ile röportaj yapan yetkili İngilizce bilmiyor ve bu TRT den yayınlanıyorsa bu rezilliktir. Oraya gelmesi muhtemel kişilerin kul hakkına girmektir. Bunlar olmamalı. Ahlak olmalı, itibar olmalı, mevkinin ağırlığının bilincinde insanlar olmalı. Bilgi ve görgü kazanmalı ki bir şeyler düzelsin.

daha önceden de takımlara bakıyorum hiç türk yok hepsi yabancı, bu takımlar türk takımı mı diyorum demişti.

bu sistemi zaten geçici getirdiler, bu sene ya da gelecek sene bitecek. sonrasında tekrar kulüplerle görüşülecek yabancı sınırı. yabancı sınırı 5'e düşürüldüğünde göreceğiz kulüplerin mi yoksa 1 kişinin isteği mi

kulüplerin birsürü vergi borcu vs var vermezsen alırım derse nolacak? birebir böyle konusma geçmiyordur ama konuşmalardan iğnelemelerden anlaşılan budur. yoksa seve sve kimse istemez bu tff'yi. bak bjk dahil.

Kuluplerin bu kadar dusuk stopajlara ragmen vergi borcu birikmis ve odemiyorlarsa zaten bu konustugumuz seylere gerek kalmadan almalari lazim hacizle temlikle vb bir sekilde

Burada da geregini yapmayip kendini gebe birakanlar kulupler... almanyada ismin istersen bayern olsun , odeme vergini bakalim

Iste sen boyle heryerinden kendi eksiklerinle gebe kalirsan sonuclari da bu olur

Samiyen trampasini kabul etmeyin dediler durdular uyeler genel kurulda , hak dusurucu surelere riayet edilmedigi icin karsiliksiz olarak elden cikmasi tamamen gsgm nin bir evetine bakacak duruma gelmisti davalar

Sen kendini bu hale sokarsan tabi elsiz bacaksiz kalirsin sonunda

Kuluplerin bu kadar dusuk stopajlara ragmen vergi borcu birikmis ve odemiyorlarsa zaten bu konustugumuz seylere gerek kalmadan almalari lazim hacizle temlikle vb bir sekilde

Burada da geregini yapmayip kendini gebe birakanlar kulupler... almanyada ismin istersen bayern olsun , odeme vergini bakalim

Iste sen boyle heryerinden kendi eksiklerinle gebe kalirsan sonuclari da bu olur

Samiyen trampasini kabul etmeyin dediler durdular uyeler genel kurulda , hak dusurucu surelere riayet edilmedigi icin karsiliksiz olarak elden cikmasi tamamen gsgm nin bir evetine bakacak duruma gelmisti davalar

Sen kendini bu hale sokarsan tabi elsiz bacaksiz kalirsin sonunda
banka faizleri de aynı değl mi? verdik elimizi, kolu bacağı hatta g*tü kurtaralım diye uğrasıyoruz yıllardır.

Geri
Üst Alt