Üye Görüşü Sağ Beke Harcanan Para

Şener ve Cenk Ahmet'i de alirsak artik ligdeki tüm sag bekleri denemis olacagiz herhalde.

Tarık Sabri'nin genç ve daha tecrübesiz hali. Ama ondan bir farkı var tekniği daha iyi.

Son tercihleri biraz düzeltir ve savunma yönünü biraz daha toparlarsa sınır kalkmadığı durumda oynar.

ANCAK

Sınır'ın kalkacağı söyleniyor, o zaman Sabri dahil hiç biri bu takımda 11'i bırakın 18'e bile giremez.

Veysel-Salih direk zaten epic fail onlara girmeye bile gerek yok.

Maç başlığına yazdığım mesajda Telles i de bunlara ekleyerek, ''Bekler için 14.5 milyon euro bonservis ödendi, hiçbiri Sabri ve Balta dan iyi değil' demiştim...

Tarık transferine en çok muhalefet edenlerden biriyim; defansı kötü bile değil, defans yapmaya niyeti yok gibi davranıyor!...Hücumda iyi olduğuna da katılmıyorum, önü boşken driplingi iyi (Yanıltan da bu oluyor bence), önü kapandığında ise ya hemen geriye dönüp pas veriyor, yahutta ezbere yaptığı ortalarla rakibin poposunu dövüyor (O zaman biz niye Sabri' den nefret ettik?!)...Oysa ki kanattan evrilmiş bir bek oyuncusundan çok daha fazla inisiyatif kullanması beklenir, sorsam GG ü beğenmez çoğunuz...''Efendim daha genç, gelişir!''; ''Tanrım beni baştan yarat!'' gibi bir şey ve çocuk 18 değil 23.5 yaşında, yani limitinin en az % 80 iyle bu kadar olabilmiş!...

''Madem 4-5 milyon verilecek Ozan Tufan alınsın, daha 19 yaşında ve şu anda bile her bakımdan Tarık' tan üstün, Bursa 8 istedi, kadrosu yetersiz, eldeki onca ıskartadan kimi istiyorlarsa verilsin'' görüşünü boş yere söylemedik. Tarık için 4.750 verileceğine, pazarlıksız 8 e bile Ozan alınmış olsaydı; hem sağbek, hem DMC ya da B2B için banko bir adam olurdu kadroda...

''Basiret bağlanması'' buna denir herhalde, yapılan her hamle mi yanlış olur?...

Sol bek neyse de sağ bek niye çıkmıyo arkadaş altyapıdan.Ulan o kadar sağ ayaklı defansif adam var ve genç potansiyelli adam var hiçbiri mi sağ bek olmuyo bu ülkede inanılır gibi değil.Sol bek hadi zor çıkıyo ters ayaklı oldukları için de sağ bek stoper yetişmemesi harbiden rezalet.Hiç bi konuda tam değiliz.Bu altyapılar ne işe yarıyo bi türlü çözemiyorum zaten.

Şener ve Cenk Ahmet'i de alirsak artik ligdeki tüm sag bekleri denemis olacagiz herhalde.

Cenk Ahmet sağ bek bile değil, o da sağ açıktan devşirme. Tıpkı Veysel ve Salih'in ön liberodan devşirilmesi gibi. Hatta Sabri de sağ açıktan devşirildi sağ beke. Sabri'den önce de Cihan Haspolatlı yine orta sahadan sağ beke terfi etmişti. Şu net olarak anlaşılıyor ki, Türkiye'de nerede kendi bölgesinde işe yaramayan kazma adam var, mecburiyetten sağ beke devşiriliyor. Hatta Akhisar'lı Ahmet Cebe bildiğin forvetti, şimdi o da sağ bek.

Son düzenleme:
Sorunumuz yoktu dersek biraz abartmış oluruz. O parayı bir forvete yatırmak çok daha akılcı olurdu diyelim.

Tarık'ı bir kenara koyalım. Tarık potansiyeli olan bir oyuncu ve Ofansta Sabriden daha iyi. Defans anlamında da sabri ile aynı oranda bana göre. Defans anlamında sabriden tek avantajı ise gelişime açık olması. Bugün Babelin Sabriye neler yaptığını herkes izledi. Özellikle ilk yarı. izlemeyenler veya farkında olmayanlar maçın tekrarını izleyebilirler.

Edit: Bu takımın sağ bek'i Eboue'dir. Geri alınacağına da inanıyorum. Sezon sonu da güzel bir şekilde vedalaşırız.

Son düzenleme:
30 yaşına gelmiş herif, 1 gram yol ya kat etmiş ya katedememis. Her türlü gruplaşmada yer almış. Camdal'a Sabri'ye verilen fırsat verilsin en az Sabri kadar iyi olur. Fener falan almış olsaydı da birkaç seneye "14/15 sezonunun başında 4.5 milyondu şimdi hayatta alamayiz yaaa ühü" yapardınız GG'de olduğu gibi.

N5

30 yaşına gelmiş herif, 1 gram yol ya kat etmiş ya katedememis. Her türlü gruplaşmada yer almış. Camdal'a Sabri'ye verilen fırsat verilsin en az Sabri kadar iyi olur. Fener falan almış olsaydı da birkaç seneye "14/15 sezonunun başında 4.5 milyondu şimdi hayatta alamayiz yaaa ühü" yapardınız GG'de olduğu gibi.

N5

GG, yanılmıyorsam 200 000 TL ye mi ne alınmıştı ve Tarık ın GG seviyesine asla ulaşamayacağına dair her türlü bahse girerim...Böyle örneklemeler yaparsak işin içinden çıkılmaz, yukarda verdiğim Ozan örneği daha doğru bir kıyaslama değil mi?...

Bu takimin sag beki eboue. Yabanci kisitlamasina takiliyor maalesef. Sabri de yetersiz aslinda ama bizim cöp'lig'de parliyor iste.

Tarik, Sabri'den daha iyi gelusim gosterebilir. Ama beklentiler cok buyuk oldugu icin beklentilerin altinda eziliyor. Sabirsiz bir taraftar topluluguyuz maalesef. Hemen 1 macta asip kesiyoruz insanlari.

Tarik yavas yavas monte edilse bu takima hem onun hem bizim icin daha faydali olur.

Tarık'ı sağ açığa koysak kendini bulur die düsünüyom. Sonucta kazanmamız gereken bir oyuncu, cünkü ciddi bir bonservis ödedik.

Sol bek neyse de sağ bek niye çıkmıyo arkadaş altyapıdan.Ulan o kadar sağ ayaklı defansif adam var ve genç potansiyelli adam var hiçbiri mi sağ bek olmuyo bu ülkede inanılır gibi değil.Sol bek hadi zor çıkıyo ters ayaklı oldukları için de sağ bek stoper yetişmemesi harbiden rezalet.Hiç bi konuda tam değiliz.Bu altyapılar ne işe yarıyo bi türlü çözemiyorum zaten.

Altyapi saglam olsa hepsi cikar sol sag cift ayak farketmez. Bizde altyapidan kac tane adam cikmis son yillarda parmak sayisini gecmez.

Altyapi saglam olsa hepsi cikar sol sag cift ayak farketmez. Bizde altyapidan kac tane adam cikmis son yillarda parmak sayisini gecmez.

Bu konuda bakış açımızı biraz değiştirirsek aslında daha büyük yol katedebiliriz. Şöyle ki altyapımızdan evet bir Puyol çıkmıyor ama şans verildiğinde Semih gösterdi ki Servet, Zan, Neill vb. isimlerden en azından daha kötü değil. Bence daha iyi de en azından kötü değil.

Emre Çolak yıllardır alınan yerli bir çok ortasahadan (Umut'undan, Yekta'sından, BAM'ından) en azından daha kötü değil.

Kızdığımız beğenmediğimiz sabri bile bu başlıkta da geçtiği üzere alınan 3 yerliden de en azından daha kötü değil.

Arda'yı hiç saymıyorum zaten.

Bütün bunların aynı zamanda son derece düşük maliyetli olduğunu da unutmayalım. Alt yapıda mükemmel görünmüyorlar ama biz çok kalitesiz yerlilere milyonlarca lira dökeceğimize 8 yabancımza o bütçeyi ayırıp alt yapı çocuklarını mükemmel olmasalar da araya sıkıştırsak çok birşey kaybetmeyiz.

Çok açıkça söylüyorum ki benim 3-4 maçlarını izlediğim kadarıyla Recep Burak Yılmaz, Emre Tosun, Birhan Vatansever, Sinan Gümüş, Altuğ Taş kesinlikle ama kesinlikle şu anda ligden alınacak 1-2(fazla değil) oyuncu dışında tamamından daha kötü performans ortaya koymayacaklardır.

Bu şekilde bakınca ben Salih, Veysel ve Tarık'ı aratmayacak sağ bekin alt yapıda olduğuna inanıyorum. Belki bir Capone olmayacak ama en kötü Tarık+5 milyon olacaktır bu çocuk.

Tarik uzerinde durulursa iyi bir bek oyuncusu olur. Yeni gelmiş bir oyuncuyu 5-6 macta silmek insafsizlik.

★★★》☆

Bu konuda bakış açımızı biraz değiştirirsek aslında daha büyük yol katedebiliriz. Şöyle ki altyapımızdan evet bir Puyol çıkmıyor ama şans verildiğinde Semih gösterdi ki Servet, Zan, Neill vb. isimlerden en azından daha kötü değil. Bence daha iyi de en azından kötü değil.

Emre Çolak yıllardır alınan yerli bir çok ortasahadan (Umut'undan, Yekta'sından, BAM'ından) en azından daha kötü değil.

Kızdığımız beğenmediğimiz sabri bile bu başlıkta da geçtiği üzere alınan 3 yerliden de en azından daha kötü değil.

Arda'yı hiç saymıyorum zaten.

Bütün bunların aynı zamanda son derece düşük maliyetli olduğunu da unutmayalım. Alt yapıda mükemmel görünmüyorlar ama biz çok kalitesiz yerlilere milyonlarca lira dökeceğimize 8 yabancımza o bütçeyi ayırıp alt yapı çocuklarını mükemmel olmasalar da araya sıkıştırsak çok birşey kaybetmeyiz.

Çok açıkça söylüyorum ki benim 3-4 maçlarını izlediğim kadarıyla Recep Burak Yılmaz, Emre Tosun, Birhan Vatansever, Sinan Gümüş, Altuğ Taş kesinlikle ama kesinlikle şu anda ligden alınacak 1-2(fazla değil) oyuncu dışında tamamından daha kötü performans ortaya koymayacaklardır.

Bu şekilde bakınca ben Salih, Veysel ve Tarık'ı aratmayacak sağ bekin alt yapıda olduğuna inanıyorum. Belki bir Capone olmayacak ama en kötü Tarık+5 milyon olacaktır bu çocuk.

Ben altyapidaki cocuklarda is yok yazmisim ama altyapiya verilen degeri kastetmistim. Saydigin oyunculari ben de begeniyorum hatta daha buyuk takimlara da gidebilirlerdi ozellikle Emre Colak cok begeniyorum teknigini. Demek istedigim su: ilgilenilmiyor uzerine dusulmuyor onem verilmiyor. Ya hocalarinda is yok ya tdler deger vermiyor

Hala tarık diyolar şaka gibi her maç geçtiği kanat folloş oluyo kademe yok
orta yok şut yok
bir adam geçiyo diye tarık iyi oyuncumu oluyor :D
tarık amrabattan daha büyük bir kazıktır bize
sabrinin gözünü bağlayın tarıktan daha iyiydir
diğerlerini saymıyorum zaten malum

ofans yönü sabriden iyiymiş sabri ilk defa oynadı asisti var tarık hemen hemen her maçta oynadı bırakın asisti isabetli ortası YOK!
bir bekin zaten ilk işi savunma yapmayı bilmekti o özelliğide 0 bile değil

Son düzenleme:
Hala tarık diyolar şaka gibi her maç geçtiği kanat folloş oluyo kademe yok
orta yok şut yok
bir adam geçiyo diye tarık iyi oyuncumu oluyor :D
tarık amrabattan daha büyük bir kazıktır bize
sabrinin gözünü bağlayın tarıktan daha iyiydir
diğerlerini saymıyorum zaten malum

ofans yönü sabriden iyiymiş sabri ilk defa oynadı asisti var tarık hemen hemen her maçta oynadı bırakın asisti isabetli ortası YOK!
bir bekin zaten ilk işi savunma yapmayı bilmekti o özelliğide 0 bile değil

Amrabat simdi takimda olsa deli gibi oynardi hem de Sino ile kankalar herifi cv si yok diye cabul yedik..

Geri
Üst Alt