- 18 Temmuz 2009
- 83.262
- 244.159
- 5.263
Evet takımımızın kanayan yarası olarak gözüken sağ kanat konusundaki fikirlerimizi yazalım.
Kerem ve Barış'ı sağda değerlendirip sol kanat da bakabiliriz ama bence her ikisi de solda daha verimli oynuyorlar.
Adaylara bakalım.
1. Shaqiri : Nokta atışı bir hamle olur gibi gözükse de hem bonservis hem de maaş açısından makul değil. Eğer kimse almazsa 1 Eylül'de kiralanabilecek oyuncu olarak düşünülebilir.
2. Ounas : Aynı şekilde maaşı yüksek, bonservis belki ucuza halledilebilir, oyuncunun Türkiye'ye gelmek istemediği bilgisi de mevcut.
3. Morutan : Düşük maaşlı ama yüksek bonservisli bir oyuncu, 5 milyon euro olsa koşa koşa gelsin derdim ama fazlası problem.
4. Yarmolenko : İstediğinde oynayan sıla problemleri yaşayan yaşlı bir oyuncu, geçelim.
5. Robert Muriç : Dönemin wonderkidi, son iki sezonda kendisini toparlamış. Açıkçası gerçekten 1.5'a çözülecekse % 100 alınmalı, gerekirse yedek olarak değerlendirilebilir maliyetinden dolayı ama o da Türkiye'ye gelmek istemiyor diyorlar.
6. Jozwiak : Grosicki tarzı bir kanat, playmaker winger rolünü karşılamaz.
7. Levi : Profil olarak uygun değil ama yine de dikine dribblingleri ve güçlü fiziğinden dolayı aday olabilir, ucuza çözüleceğini de düşünüyorum.
8. Trincao : Barcelona'da şans bulması zor gözüküyor, 2 sene kiralama denemesi yapılabilir. Btw Wolwes'a gitmiş.
9. Sarabia : Maaşı ne durumdadır bilmiyorum ama Messi sonrası şansı iyice azalacak, kiralama denemesi yapılabilir.
10. Dennis Man : Parma elden çıkarmak isteyecektir ama ucuza bırakmazlar, bu da kiralık olarak düşünülebilir tabii oyun kurucu kanat rolüne pek uyumlu değil.
11. Keita Balde : Sözleşmesi seneye bitiyor, profil olarak uygun değil ama düşünülebilir.
12. Coman : Daha çok Onyekuru tarzı bir sol kanat bu arkadaş ama sözleşmesi bitiyor, seneye bedava almayı değerlendirmek lazım en kötü ihtimalle.
13. Zivkovic : Bu arkadaş da seneye bedava, Pelkas tarzı bir fırsat transferi olabilir eylüle doğru.
14. Gonzalo Plata : Sporting'de şans bulamıyor, 2023te sözleşmesi bitiyor bence fırsat transferi konumunda.
Benim gözlemim öyle direkt katkı verebilecek tek seçenek Shaqiri, onu almak da çok zor, baskın ve olgun tarzda bir adam gelmeli söylemi biraz boş gözüküyor şu an için.
Yani tecrübeli direkt iş yapacak oyuncu profili pek yok bu bölgede, Ghezzal maaşı yüksek olmasa 3 m euro bonservisle kesinlikle fırsat transferiydi.
Öneriniz varsa bu konu altında belirtebilirsiniz.
Son düzenleme: