Sahada 4 Forvetli Günlerden Sezona Tek Forvetli Günlere

Emrah Oktay

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
5915_HasanUmitHakanNecati001.webp

2005-2006 Sezonu Galatasaray forvet hattı

Hakan Şükür, Ümit Karan, Necati Ateş, Hasan Kabze... Bunlar genelde çift forvet bazen 3 forvet oynardı ama her zaman bir Hasan Kabze alternatifi de olurdu ve bazen oyuna girer maç çevirirdi. Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi Ali Sami Yen'deki 2-2 devam eden maçta son 15 dakikada bu 4'lü aynı anda sahada yer almış ve maç 4-2 çevrilmişti.

Galatasaray tarihinde bunlardan daha iyi golcüler de olmuştu elbette. Metin Oktay'lar, Tanju Çolak'lar, Mario Jardel'ler, Didier Drogba'lar vs.

Ama bunlardan hiçbirisi arkasında bir alternatifsizlik hissetmemişti. Senede 30 küsür gol atanların bile yedekte en azından 1 çoğu zaman 2-3 alternatifi olmuştu. Tıpkı Arsenal'de Henry'nin yanında Bergkamp varken kulübede Kanu ve Wiltord'u görmesi gibi. Real Madrid'de Ronaldo'nun yanında Raul varken kulübede Morientes'in oturması gibi. Van Nistelrooy-Rooney ikilisini Saha'nın yedeklemesi gibi. Shevchenko-Inzaghi varken Crespo ve Tomasson'un kenarda olması gibi. Örnekler yüzlerce kez arttırılabilir.

Dünya futbolunda belki de ilk kez bir forvet oyuncusu bırakın kulübede yedeğinin olmasını, tesislerde bile herhangi bir partneri, yedeği, yancısı olmadan sezona başlayacak. İdman maçlarında bile belki de ilk yarı 1. takımda ikinci yarı 2. takımda oynamak zorunda kalacak. Herhangi bir sakatlanma, bir performans düşüklüğü, bir hastalık, bir yorgunluk hissetmesi tamamen yasaklanacak. Şampiyonlar Ligi'nde, Süper Ligde, Türkiye Kupası'nda büyük-küçük maç demeden oynamak zorunda bırakılacak oradan buradan devşirme forvet oyuncularını saymazsak.

İşte böyle bir tek adamlık, böyle bir alternatifsizlik, böyle önemli bir görev bu adama verildi:

indir.webp

BU TARZ ZORA GİREN ZAMANLARDA BAZI BÜYÜK OYUNCULAR İÇİN "SAZI ELİNE ALMASI GEREK" TABİRİ KULLANILIR. SAZ İŞİ GERÇEK MANADA TAMAM. BAKALIM MECAZEN DE DOLABİLECEK Mİ?

Boyle bir görev kimseye verilmez çünkü böyle bir görev tanimi dünyada yok. Bizim yoneticilerin beceriksizligi rezaleti hiyarligi. GS tarihinde muhtemelen ilk kez böyle bir baslangic yapılacak. Dunya tarihinde de ekonomik kriz durumlari haric yoktur sanırım böyle birsey. Şuan derdiyok okyanusun ortasina atildi hadi yüz diyecekler adama (FTerim'e söylenen de aynısı) ve derdiyokun en önemli özelliği karakterli olmasi. Bence yarım sene bu işi en azından ligde kotarabilecek altyapisi, futbol karakteri de var.

Ayrıca transfer ekibi mi denir futbolcu izleme komitesi mıdır onun adı tamamen degismeli bu is bu işi becerebilecek akilli bir ekibe verilmeli. Albayrak gibi bir adamin yapacagi işler değil bunlar

ub.msji

Bahsettiğin yıllar çok güzel yıllardı efsane dörtlü
Umarım ocak ayına kadar Eren e birşey olmaz da biz de çok büyük sıkıntılar yaşamayız

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aslinda ayni hata gomis tek birakildiginda da yapildi ama allahi var kayseri deplasmaninda gomis yokken eren puan kaybini engelledi devreye girip

Simdi de eren yetersiz , yerine veya eksikliginde onu biri yedekleyebilmeli kadro icinden

Ayrica su ana dek hep erene destek oldum ama artik sira onda . Zoraki olarak ona mecbur kaldik , o da bu zorunlu olusan firsati iyi degerlendirip hem borcunu odemeli hem de kendisine yonelik kucumsemeleri haksiz cikarmali

Tek forvet derken yarım forvet bence.Eren 2 maç var 5 maç sakat.Büyük ihtimal forvetimiz olmayacak 10.haftalara doğru.Yönetim son yılların en büyük skandalına imza attı bravo.

Gelen baskan ve yönetim giden baskan ve yönetimi arattıkca forvetsizde kalırız kalecisizde kalırız

ben de tek forvet oynamıştım ;)

arda-turan-galatasaray_u38d5asdeh0e1u600fqxwiayh.jpg

98 yılından itibaren takip ederim GS'yi yasimdan dolayı. Kendimi hatirladigim her dönem, ne kadar maddi sikintilar olursa olsun, hep klas forvetlerimiz vardi, forvet konusunda genelde hic zorluk çekmedik (yerli veya yabancı).

Lakin simdi Eren Derdiyok'a kaldık. Eren, Leverkusen'de oynarken, yani en formda döneminde dahi CL klasinda bir topcu degil idi. Simdi bu adam bizi nasıl başarıya koşturacak?

Umarm hocanın bir planı vardır, bence Onyekuru en uygun seçenek forvet mevkisi icin.

Feghouli'yi de artık adam etmeli hoca, tekme tokat dalar mi, falakaya mi yatırır bilemem ama bir sekil kicini kaldırmalıdır bu arap.

Fatih Terim büyük olasılıkla Fernando ve Ndiaye ‘nin önlerindeki 4’lüyü, Eren ‘in arkasında sürekli yer değiştirebilen 3’lü olarak kullanacak, bazen de (özellikle skor avantajı yakalandığı maçlarda) merkez santraforsuz 4+6+0 oynayacaktır.

Bu pozisyonlara 1 =(forvet), 2 =(sol kanat), 3 =(forvet arkası), 4 =(sağ kanat) diyelim.

Emre transferi burada çok kritik bir konumda zira bu 3 pozisyonda da oynayabiliyor. Onyekuru ise forvet arkası haricindeki 3 pozisyonda görev alabilir. İsim bazında listeleyecek olursam;

Eren= 1
Muğdat= 1,2,4
Onyekuru= 2,4,1
Emre= 3,4,2
Belhanda= 3,2,4
Rodrigues= 2,4
Feghouli= 4,3

Bu oyuncularla mükemmel bir harmoniye ulaşmak belki çok kolay değil ama Fatih Terim zoru sever.

Umarım hakkımızda hayırlısı olur.

Haklı serzenişleri anlıyorum ama daha çok büyütüp takıma zarar vermemek gerek..

Bu takım teknik direktörsüz şampiyon oldu..

Ki şimdi Fatih hocamız var. Avrupa'da çok zorlanacağımız kesin olsa da ligde tekrar şampiyon olacağımıza inanıyorum..

That's the futbil
It's the futbil biraz da

Geri
Üst Alt