Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Rakipleri Takip Başlığı

Emrah Oktay

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
4. yıldız beklentisiyle girdiğimiz sezonda futbolcularımızın muazzam (!) dış saha performansı sayesinde son 5 haftaya Şampiyonlar Ligi'ne kalır mıyız hesaplarıyla giriyoruz ve bu gibi topicler açmak durumunda kalıyoruz ne yazık ki. Kalan haftalarda lig 2.'liğini bizim alacağımız puanlardan ziyade Beşiktaş'ın kaybedeceği puanlar belirleyecek gibi gözüküyor. Kötü senaryoyu göz önünde bulundurursak Şampiyonlar Ligi için 2 ön eleme turu bizi bekliyor. İlk ön eleme turu için epeyce aday söz konusu. Ancak bunlar Avrupa'nın zayıf ülkelerinin temsilcileri olduğu için esas el yakacak olan turun 2. ön eleme turu olacağı aşikar. İşte o turda eşleşebileceğimiz takımlar:

Everton/Arsenal : Son 5 haftaya Everton 2 puan ve averaj farkıyla önde giriyor. Çok az da olsa Tottenham'ın da şansı sürüyor. Şampiyonlar Ligi tecrübesi üst düzey olan Arsenal ön eleme turlarını sürekli oynayıp geçebilen bir takım. Oysa Everton bu organizasyona çok uzak. Tarihlerinde hiç gruplara kalamadılar. Sadece 1 kez ön elemelere katılıp elenmişlerdi. Muhtemel bir ön eleme eşleşmesinde tercihimiz Everton olur. O yüzden kalan haftalarda Everton'ın yerini korumasını temenni edelim.

Leverkusen/Wolfsburg/Mönchengladbach/Mainz : Almanya Ligi Şampiyonlar Ligi katılım sayısını 4'e çıkardığı için sürpriz sayılabilecek adayları var bu sezon. Leverkusen kalan 4 haftaya avantajlı giriyor. Ancak hiç rahat değiller. 1 puan gerilerinde Wolfsburg, 2 puan gerilerinde Mönchengladbach var. Mainz ise 4 puan geride ve şansları çok az. Temennimiz güçlü Leverkusen'in ilk 4 dışında kalıp diğer 3 takımdan birinin ön elemelere katılması olur. Çünkü 3 takım da tecrübesiz ve iyi bir Galatasaray'a diş geçirebilecek çapta değil.

Ath.Bilbao/Sevilla : 1 maç eksiğiyle 3 puan önde olan A.Bilbao 4.'lüğe çok yakın görünüyor. Takipçileri Sevilla yıllardır düşüşte olan bir takım ancak bu sezon bir toparlanma sürecine gittiler. UEFA Kupası'nda yarı final oynayacak Sevilla. Ancak A.Bilbao daha güçlü olarak gözüküyor. Zaten sürpriz olmazsa A.Bilbao yükselecek ŞL ön elemelerine. Elenmeyecek bir takım değil ama kolay olmayacağı da aşikar. Eşleşmemeyi temenni edeceğimiz takımlardan biri olur. Gerçi 1998'deki 1-0'lık gruplardaki son maçı hatırlayınca eşleşip intikam alabiliriz diye de düşünmüyor değilim.

Napoli : Şampiyonlar Ligi ön elemesi yüzde 99 ihtimalle garanti Napoli'nin. Ne 2. olabilirler ne de 4. sıraya inerler kalan haftalarda. Özellikle bu yıl müthiş bir Şampiyonlar Ligi grubu çıkarttılar. Ölüm grubu diye nitelendirilen grupta tam 12 puan almalarına rağmen elenme hüznünü yaşadılar. Hiç kuşkusuz en güçlü Şampiyonlar Ligi ön eleme takımlarından biri olacaklar. Zaten güçlü olan kadrolarını daha da güçlendirmelerini bekliyorum bu yaz. Eğer Arsenal 5. olursa "Umarım eşleşmeyiz" diyeceğimiz ilk takım Napoli olur.

Lille : Fransa'da bitime 5 hafta kala Lille'nin 3.'lüğü kesin gibi. 6 puan önlerindeki Monaco'yu geçmeleri zor. 7 puan gerisindeki St. Etienne de onları geçemez. Lille ön elemelere katılacaktır. Güç bakımından ne çok güçlü ne de zayıf olarak nitelendirebiliriz. Her ne kadar son 5-6 yılda Avrupa Kupaları'nda yer alsalar da çok büyük bir etki bırakamadılar. Eşleşmemiz durumunda daha ağır basan taraf olacağımızı düşünüyorum. Eğer sürpriz olur Monaco ön elemelere katılırsa zor bir kura, St Etienne katılırsa kolay sayılabilecek bir kura bizi bekler.

Feyenoord : Bitime 2 hafta kala Twente'nin 4 puan önünde 2. durumdalar ve ön elemede olacaklardır büyük ihtimalle. Yıllardır Avrupa Kupaları'nda olmayan büyük bir takım olduklarını göz önünde bulundurursak konsantrasyonları üst düzeyde olacaktır. Geleneği olan ama yıllardır göz önünde olmayan bir takım. Biraz kapalı kutu denilebilir. Eğer sürpriz olur da Twente 2. bitirirse daha zor bir eşleşme olur. Ancak yine de eleme ihtimalimiz yüksek 2 takım denilebilir.

Porto : İsmi biraz ürkütse de son 2 yıldır düşüşte olan ve Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkamayan UEFA çeyrek finalinde Sevilla'ya farklı elenen bir takım. Yıllardır kazandıkları Portekiz Ligi'nde bu sene epeyce puan farkıyla 3. olmaları da düşüşlerini belgeliyor. Ancak ne olursa olsun kulüp genlerinde Şampiyonlar Ligi olan ve hemen hemen tüm Şampiyonlar Ligi sezonlarında yer alan bir Porto ile ön elemede eşleşmek zor bir kura olur.

Zenit/L.Moskova/CSKA Moskova : 3 takım son 5 haftaya şampiyonluk iddiasıyla giriyor. Bu hafta Zenit liderliği ele geçirdi ve muhtemelen şampiyon olup direk gruplara kalacaklar. Lokomotiv Moskova sürpriz bir şampiyonluk adayı olarak yoluna devam ediyor ve lig 2.'liğine yakın durumdalar. Diğer 2 takıma göre ön elemede en çok eşleşmek isteyeceğimiz takım olur hiç kuşkusuz. CSKA 3 puan geride 2.'den ve yerinde kalıp UEFA'ya devam etmesini tercih ederiz. Liglerinin Temmuz ayında başlayacağını düşünürsek Rusya'dan kimle eşleşirsek eşleşelim sıkıntılı bir eşleşme olur.

Görüldüğü gibi eğer lig 3.'sü olup ön eleme turlarına kalırsak 2. ön eleme turunda bu 13 takımdan biriyle eşleşeceğiz büyük olasılıkla. İyi kurulmuş bir kadroyla bunların hepsini eleyebilecek güce sahibiz ancak nasıl bir yaz dönemi geçirilecek nasıl bir kadro kurulacak şu an için soru işareti. Tabi ki temennimiz kalan 5 haftada Beşiktaş'tan 1 puan daha fazla toplayıp direk gruplara kalmak ve transferleri o rahatlıkla halledebilmek. Ama kötü senaryo gerçekleşir ön elemelere kalırsak da durum sanılığı kadar vahim değil. 2 yıllık Avrupa Kupaları performansımıza bakılırsa bu takımlardan korkulacak bir durum yok. Ancak yine de stresli bir Ağustos bizi bekliyor..

Konuyu beğenmeyen çıkıp gidebilir şahsen ben rakiplerimizin kim olacağını merak edenlerdenim eğer 3. olursak

3. olursak on eleme olayi cok yas.

ordan girmemiz oldukca zor. Ama AL'de 1 sene oynayabiliriz. basarisizlik saymam tabi. ama clden beles para kazanmak varken gerek yok. oyuncular az profesyonel olsunda su 5-6 maci alsinlar seneye direk oynasinlar

Bence bu konuyu lig bittikten sonra Bjk lilara gonderebiliriz.. Onlara lazim olmali..

Ön eleme çok zor be. Rusvehollanda ve belki gladbach gelirse favori oluruz. Bu futbol ile hiç cıkmasakda olur ama maclara.

Direk euro lige

Tam da aradığım konu süper olmuş. neyin kilidini istiyorsunuz anlamıyorum 3. olacağız işte. bu kafayla 2.falan olamayız. ayrıca ingiltere'de everton 4.olur arsenalın formu çok düştü ramsey sakatlıktan yeni geldi wilshere yok,walcoot yok,özil yok, almanyada schalke 04 olur son haftalarda çıkışa geçtiler glaudbach da iyi gidiyor ama schalke alır orda. portekiz de garanti porto olur benfica şampiyon sporting 2.olur. fransa liginde de garanti lille olur italya da zaten napoli. benim merak ettiğim bu play-oflarda güçlü takımların konduğu torbaya biz girebilirmiyiz? mesela geçen sene fener güçlü olan takımların kurasında olmadığı için arsenal ile eşleşmişti biz o torbaya girebilirmiyiz?

Bence Almanya da Mainz takimini cikartabiliriz. Ben 4.lüge yaklasabileceklerini düsünmüyorum sezon sonunda. Muhtemelen 5-7.arasi bir sirada bitiriler ligi.

bu arada bi düzeltme ben almanyadan 4.nün şl ye gideceğini bilmiyordum:D schalke 3. 4. leverkuzen olur

Umarım ligi 2. bitirir ve bu eziyeti çekmeyiz. Bu sene 2. olmak şampiyonluk kadar değerli bence. Ama olur da ligi 3. bitirip cl önelemelerine kalırsak, 2. öneleme turunda zaten zayıf bir rakip gelir ve eleriz diye düşünüyorum. Ama 3. öneleme turu yani bu sene başında fb'nin arsenal ile eşleştiği tur çok kritik. Son iki senede cl de topladığımız puanlarla seribaşı olamıyor muyuz acaba onu merak ediyorum. Kulüp puanına bakılmıyor mu sadece? Ülke puanı da önemli mi bu noktada?

YA Bİ ÖNCE SEZON BİTSİN NE KADAR ÇOK SEVİYONUZ TİMSAHA DÜŞMEYİ

Bence erken daha. F5'in 2011'deki durumuna benzemesin sonra!

Yeniden yargılama işi bunlara da vurursa Uefa muhtemelen cezalarını erteleyecek. Onun için kupalara katılacak takımların ismi resmi olarak bildirilene kadar ben kendi adıma hiç bir hesap yapmayacağım.

Geri
Üst Alt