Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'ndaki Maçlar Belli Oldu

millet % hesabı yapıyor kimisi falza eksik diye - diyorum acaba önceki turu geçebilirler mi ihtimliyle mi kafa yoruyorlar

baktığında 5 takımında çıkma olasılığı aynı dğeil mi şimdi ?

not: parma maçındaki hal canımı sıktı o yüzdne hepsi süprize açık takım olarak bakıyorum bu arada yalan yok. ortasaha eksikliğinde geçiş kısmımız hala çok zayıf . En zayıf rakibe bile skor olarak dönebilecek bir durum olarak görüyorum.
Oranlar konusunda bir bilgim yok, oyle bir hesap isi varsa bunun bir aciklamasi vardir.

Young Boys veya @Veli Baltacı ahbabımın önerisiyle Kızılyıldız'ımı alayım

Paok hem Cl elemesi kaşarı hem de Ftyi takip ederken de gördük bela bir ekip. Malmö kuzeyli ligi başlamıştır bizden hazırdır.

Midtyland dana gibi koşuyordur Köpekhag gibi. Pas. Ordan Ferencvaros tur atlarsa iyi olur.

Zagreb zaten en belası olur. Buna da pas.

Young Boys neden bu kadar berbat durumda? Geçen sene Ş.Ligi'nde fena oynamıyorlardı

Kesin eleriz diyebileceğim 1 tane bile takım yok. Çok zor 2 maç olacak.

Rakipleri kücümsemeyin.Bize karşi kapanip hizli kontra oynayan rakip gelirse vay halimize.Karşinizdaki 500 bin euroluk oyuncular nasil böyle bize karşi oynuyor diye şaşiriliyor.

bu arada bilmediğim bir konu

eskiden hani ülkeye ödül havuzu ayrılıyordu sanki - yani mesela fener gidemedi mi tüm ödül havuznu alıyorduk falan

bu iş hala öyle mi yoksa her giden sabit ödülünü alıyor mu ?

bu arada bilmediğim bir konu

eskiden hani ülkeye ödül havuzu ayrılıyordu sanki - yani mesela fener gidemedi mi tüm ödül havuznu alıyorduk falan

bu iş hala öyle mi yoksa her giden sabit ödülünü alıyor mu ?

Ödül kısmında değil de, yayın gelirlerinden ülkeye düşen payda oluyordu öyle bir durum ama sanırım o yayın gelirlerinin paylaşım sistemi tamamen değişmiş. Okudum o dağıtım hesabını, gerçekten çok uzun hikaye ama değişik sıralamalar yapılıyor 36 takım arasında ve o sıralamalarda ne kadar yukarıdaysan o kadar çok alacaksın diyeyim. FB'nin olup olmaması pek bir fark yaratmıyor bizim için o hesapta, ancak katılabilirlerse 5 yıllık ve 10 yıllık UEFA takım puanı sıralamalarında önümüzde oldukları için bizden az farkla daha çok alırlar gibi duruyor maalesef. Elenseler de yerlerine girecek takımın da bizden üstte olma ihtimali kuvvetli zaten. Yani elenip elenmemeleri gelir payı için yapılan sıralamalardaki yerimizi çok değiştirmez gibi.

Bu sıralamaların nasıl oluşturulduğuna çok detay vermiyorum çünkü cidden karışık. Avrupa'dan elde edilen gelirler ve Avrupa dışından elde edilen gelirler olarak ikiye ayırmışlar. Onların oranına göre payı bölecekler. Avrupa dışından gelirleri 10 yıllık takım sıralamasına göre dağıtacaklar, Avrupa içinden gelen gelirler için yöntem daha da karışık. Önce ülkeleri getirdikleri gelire göre sıralayıp takımları da kendi içinde ona göre sıraladıkları 36 takımlık bir liste, sonra ayrıca takımları ülkelerinden bağımsız 5 yıllık puana göre sıraladıkları ikinci bir liste oluşturup sonra her takımın iki listedeki sıralamasının ortalamasını falan alacaklarmış. Ölme eşeğim ölme anlatması burada.

Yayın gelirlerinden genel olarak daha çok pay almamız için, resmi yayıncısının UEFA yayın gelirlerine katkısı Türkiye'nin resmi yayıncısından daha çok olan ülkelerden takımlarından ön eleme oynayan varsa onların ve genel olarak 5-10 yıllık takım puanı bizden yüksek takımlardan ön eleme oynayanların elenmesi bizi o yayın payı sıralamalarında 36 takım arasında birkaç sıra daha üst sıralara taşıyacağı için işimize gelir ama o da taş çatlasa 2-3m'dan fazla fark yaratmaz sanırım.

Son düzenleme:
Suanki hazirlik maclarin görüntüsü ve riskli oyunumuzu hesapliyarak kim gelirse gelsin bizi hepsi eleyecek gücte takimlar. Sonucta herbir takim canla basla oyniyacak para var bu isin sonunda

En yumuşak isviçre takımları olur. Bol gollü ligleri olan takımlara karşı biraz direnç koysan sonuca gidiyorsun. İstediği kadar teknik olsun takip p.l yada ispanyol takımı değilse bu tekniklik kapanarak oynadığında kilitleniyor.

Yb gelirse kerem barış ikilisi fişi çeker. Mertens sezon iyi girecek gibi ve elimizde ne olursa olsun rakip defansı karıştırıp sürpriz goller atabilen bir yedek golcü var.

İcardi ziyech saymadım çünkü maçı açacak olanlar bunlar olacaktır.

Geri
Üst Alt