10 yıl önce bjk ile karşılaşmış adamlar 1-0 ve 3-1 ile bjk sherifi geçmiş
o günden sonra adamların geldiği konum ile bjknın geldiği konumu görüyorsunuz. Birisi realin olduğu grupta 6 puanla lider ve reali deplasmanda yeniyor.
Diğeri de grupta muhtemelen sonuncu olacak ve eksi averajda 0 puanda ve ajax deplasmanında fark yememeye çalışıyor.
şuana kadar sheriff tek başına tüm türk takımlarından daha fazla puan toplamış. 15 puanı falan var sanırım ülke puanına katkıda, bizimkisi 5 mi ne ve 5 puanla Galatasaray türkiye'nin şuana kadar en çok puan toplayan takımı. 3.5 falan da fener. 4 bjk olması lazım. sherif tek başına bu 3 büyükten fazla puan toplamış. Önelemeleri de kayıpsız geçerek buraya geldiklerini de belirtmek isterim. Real deplasmanı şansın yardımı ve mücadele olabilir. Ama buraya kadar gelmeleri kesinlikle tesadüf değil. belli ki bu adamlar bir şeyleri doğru yapıyor.
Hele hele brugge, ajax gibi olması imkansız türk takımlarının. onların bir futbol ekolü ve kültürü var. Türkiye'de tek takımın yapabileceği bir şey değil. O tür işleri yapabilmek için türkiyede futbol devrimi falan lazım. Komple bir şeylerin değişmesi lazım. Yoksa türkiyede ben idman bile yapıldığına inanmıyorum verimli olarak.
Dünkü ajax maçı işte, adamlar muhtemelen idman maçında çift kale yaptıklarında daha fazla yoruluyorlardır. şuana kadar lizbonu izledim, dortmund karşısında ve ajax karşısında. çok iyi bi takım gibi görünmüyor. ama ne yazık ki bjk'dan daha iyiler.
leipzig, sporting ve beşiktaş en kötü 3 takım. bjk ile dalga geçelim falan da türkiyenin şampiyon olarak yolladığı takım ne yazık ki ŞL'nin en kötü takımı. 2 maç sonunda ciddi şekilde madara olabilirdi. Tek maçın tek devresinde yiyeceği golü 2 maçta yedi. Bu konuda ucuz yırtmaları Türkiye'nin imajı açısından güzel oldu bakıldığında. Ama durumlar iyiye gitmiyor türkiye açısından. Her konuda batağa saplanan türkiye'nin spor konusunda da ileriye gitmesi beklenemez. Hiç bir ülke yoktur ki her konuda geriye gidip sadece sporda ileriye gidebilsin. spor da artık bir sanayi gibi bir şey. ülkenin kalkınmışlığı ile doğru orantılı olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin gidişatına baktığımızda türk futbolu için bu günlerin daha iyi günleri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
hemen kaynağı da ekleyeyim
görüldüğü gibi adamlar ülkesine 12 sıra birden atlatmışlar
kaynak:
UEFA Country Ranking 2021/22 | *LIVE* | UEFA Coefficient
bu arada zaten sheriff liginde de çok fazla farklı sonuçlar alıyor. Yani bulunduğu liginin zaten üzerinde bir takım diyebiliriz.