Bu akşamki bazı Şampiyonlar Ligi maçlarını elimden geldiğince takip etmeye çalıştım. Başakşehir maçını ise o saatte dışarda olduğumdan izleyemedim. Ajax-Nice maçı gecenin futbol adına en keyifli maçıydı kuşkusuz. Her ikisi de çivi gibi takım. Kim geçse diğerine yazık olur diyebileceğimiz bir eşleşmeydi ama bence turu hak eden taraf geçti. Nice, Ajax'tan bir tık üstte. Ben bu gece en çok Astana'nın turlamasına sevindim. Legia Varşova ile yaptıkları 2 maçı da takip ettim. Astana bildiğiniz gibi bizimle aynı grupta yer almıştı ve 2 maçta da yenememiştik adamları. O zaman köy takımı, mahalle takımı gibi yorumlar yapılmıştı. Evet seviye ve takım maliyeti olarak düşük profilli görünseler de asla yabana atılmaması gereken bir ekip. Ben böyle takımları seviyorum ve başarılı olmalarını istiyorum. Çünkü az harcamayla, mütevazı diyebileceğimiz kadrolarla harika işler yapıyorlar. Geçen sezon elemede Celtic'e çok talihsiz bir son saniye penaltısıyla elendikten sonra UEFA'da BATE Borisov'u elemişler, gruptan çıkamasalar da APOEL'i yenmişlerdi. Bu sezon önce zayıf bir takımı eledikten sonra şimdi Legia Varşova'yı saf dışı bırakmayı başardılar ve bu adamlar 2014'ten beri kendi sahalarında Avrupa maçı kaybetmediler. Benfica, Atletico Madrid, Galatasaray, Celtic, BATE, Olympiakos, Young Boys ve Legia Varşova, Kazakistan deplasmanından galibiyet çıkaramadı. Cidden helalleri var. Salzburg gelenek olduğu üzere gene bir Şampiyonlar Ligi elemesinden hayal kırıklığı ile ayrıldı. Adamların arkasında kapı gibi Red Bull var ama bir türlü gün yüzü görmediler. Geçen sene bir Hırvat takımı Dinamo Zagrep, bu sene gene bir Hırvat takımı Rijeka, Avusturya temsilcisini Şampiyonlar Ligi kulvarının dışına itti. Celtic kötü futbol oynadığı Rosenborg deplasmanından turla döndü ama Şampiyonlar Ligi'ne katılsalar bile pek bir varlık gösteremeden evlerine dönecekleri aşikar. Ludogorets'in Hapoel Beer Sheva'ya elenmesine üzüldüm çünkü az kalsın çok sağlam bir come-back yapacaklardı. 2-0 kaybettikleri maçın rövanşında 3-0'ı buldular ama sonra bir gol yiyerek tirajik şekilde veda ettiler. Viktoria Plzen çok şaşırttı beni. İlk maç Romanya'da Steau ile 2-2 berabere kalıp büyük avantaj elde etmişlerdi ama gelip kendi sahalarında 4 gol yediler ve elendiler. Romanya demişken bizim Hagi'nin Vittorul'u da uzatmada darmadağın oldu. İlk maçı 1-0 almışlardı ama deplasmanda APOEL uzatmada da olsa acı bir fark koydu. Young Boys için şu tabiri kullanabiliriz sanırım, Ukrayna bükücü. Adamlar geçen sene Shakhtar'a yaptıklarının aynını şidmi Dinamo Kiev'e yaptılar. Geçen sene Shakhtar'a 2-0 kaybettkleri maçın rövanşını aynı skorla alıp penaltılarda turlamışlardı. Bu sene de tarife değişmedi. Kiev'den 3-1'in rövanşını 2-0'la alıp turladılar. Bu akşam Dynamo Kiev ile Ajax'ın elenmesine sanırım en çok Beşiktaşlılar sevinmiştir çünkü artık 3.torbadalar.