"Şampiyonluğa çok uzağız"

Emre Saykal

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
halil_YPLUA.jpg

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, "Bazılarının ve birilerinin Trabzonspor'un şampiyon olacağını ortaya yaydığını duydum. Maalesef bugün bu duruma çok uzağız" dedi.

Halilhodzic, sezon açılışında Bursaspor ile 0-0 berabere kaldıkları hazırlık maçının ardından yaptığı değerlendirmede, "Güzel bir gece geçirdik. Eğlence güzeldi ama Trabzonspor kötüydü. İlk 15 dakika titreyen ve kendine güveni olmayan bir takım gördüm. Bir tek topu bile kontrol edemeyen, hakim olamayan takım gördüm. Kalecimizin birkaç uygun ve güzel müdahalelerine dayanarak maçı vermedik" diye konuştu.

"2-3 AYA İHTİYACIMIZ VAR"

Ofansif anlamda iki pası peş peşe başaramadıklarını ifade eden Halilhodzic, "Bu nedenle birçok soruyu bu gece kendime soracağım. Daha öncesinde söylediğim gibi Trabzonspor'un 2-3 aya ihtiyacı var. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bu gece Bursaspor bizden üstündü ve galibiyeti de hak edebilirdi" ifadelerini kullandı.

"DÜZELTMEMİZ GEREKEN..."

Bir teknik adamın kendine takımı ile ilgili sorması gereken tüm soruları soracağını anlatan Halilhodzic, "Elimizdekiyle tatmin olamayız, düzeltmemiz gereken birçok şeyin olduğunu da söyleyebilirim. Bu şekilde kalırsak bir Rostov takımını nasıl eleriz, bilmiyorum" dedi.

"LİGE HAZIR DEĞİLİZ"

Halilhodzic, transferde biraz gecikmeler yaşadıklarını belirterek, "Transfer dosyamız daha kapanmadı. Yeni oyuncularla fazla çalışma imkanım olmadı, süre kısaydı. Trabzonspor hazır değil ve şu an hazır olmaya da uzağız. Sadece taktik anlayış değil, bazı oyuncular ne dediğimi de anlayamıyor. Oyuncularıma karşı kaleye oynamaları gerektiğini söylerken, birkaç oyuncu bizim kaleye doğru hücum yapar durumdaydık. Bu durumu görmeden gelemeyiz. Bu nedenle birçok soru soracağım kendime" dedi.

"GİTMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM OLDU AMA..."

Avusturya kampında takımdan ayrılma yönünde bir düşüncesinin olduğunu ifade eden Halilhodzic, "Terk edip gitmek gibi bir düşüncem oldu ama bu çok kolay bir seçenek. Tekrarlıyorum 2-3 ay yoğun çalışmalarımız var ve ilerleme kaydetmemiz gerekiyor. Bazılarının ve birilerinin Trabzonspor'un şampiyon olacağını ortaya yaydığını duydum. Maalesef bugün bu duruma çok uzağız" diye konuştu.

hacıosman bunu öldürür böle devam ederse

Hacıosman topuk mu yoksa kalça mı diye çoktan düşünmeye başlamıştır zaten

5-6 haftaya gider veya gönderirler bunu böyle devam ederse.

İlk geldiğinde hiç böyle bir profil çizmemişti diye hatırlıyorum.

Bu adam da kendini iyice Mourinho falan sanmaya başladı. Geldiğinden beri sürekli bir memnuniyetsizlik, gerginlik var üzerinde. Her an kaçıp gidecek gibi. O yüzden Trabzon şimdiden bir B planı yaparsa iyi olur.

Amma tatava yapti bu da.En sonunda Haciosmanoglu topuklarina sikacak.

Başlığı görünce @Emre Saykal 'ın fikir beyanına dayalı bir konu açtığını düşündüm. Eyvah dedim gece gece kavga çıkacak galiba... :redface:

aziz bunu geldiği gün kovardı iyi fenere gitmemiş :D

Ayrıca daha ne bekliyordu ki, anlamıyorum? Trabzon bana göre son yılların en iyi transferlerini yaptı. Bir sürü de gereksiz oyuncu çıkardılar elden. Bundan sonrası teknik adamın becerisine kalmış. O yüzden boş boş konuşacağına işini yapsın da takımı takım haline getirsin.

Adamın kendine güveni yok ki futbolculara güven aşılasın.geldiği günden beri oyuncuları aşağılıyor, böyle giderse 5-6. haftayı zor görür.

Bu kadar transfere Hami başta kalsa trabzonspor daha iyi durumda olurdu, bu da benim düşüncem

Bu adam sürekli olumsuz konuşuyor, bu kadar transfer yaptırdı ama her an kaçıp gidebilir.

tapatalk

Şok itiraf: "Avusturya kampında ayrılmak istedim"

Avusturya kampında takımdan ayrılma yönünde bir düşüncesinin olduğunu ifade eden Halilhodzic, "Terk edip gitmek gibi bir düşüncem oldu ama bu çok kolay bir seçenek. Tekrarlıyorum 2-3 ay yoğun çalışmalarımız var ve ilerleme kaydetmemiz gerekiyor. Bazılarının ve birilerinin Trabzonspor'un şampiyon olacağını ortaya yaydığını duydum. Maalesef bugün bu duruma çok uzağız" diye konuştu

Geçtiğimiz sezon Mancini de bu tip açıklamalar yaptığında çok eleştirilmişti. Bu tip açıklamalar Türkiye'de tutmuyor maalesef.

İnsanımız hemen bir şeylerin olmasını istiyor. Daha atıp, tutan insanlar göklere çıkarılıyor, akabinde olumsuz bir iki sonuçta isyan bayrağı çekiliyor haliyle.

Şu an bakıldığında Trabzonspor'un elinde neredeyse ''0 km'' bir takım var. Bu kadar geniş çaplı bir revizyon yapılan sezon hakkında hiçbir akıllı kişi, insanlara inanılmaz beklentiler sunarak, hayal ticareti yapmaz.

Trabzonspor'un genel yapısı genç ve parlamaya müsait oyuncuların yetiştirilmesi üzerineydi. Şu an daha çok, ''winner'' bir takım yaratılmaya çalışıldı ama bu o kadar kolay bir şey değil. Bunun doğal bir fizyoloji süreci var.

Oyuncular birbirlerini tanıyacak, hareketlerini kavramaya çalışacak, birbirlerinin eksiklerini görecekler vs.. Bayağı meşakkatli bir süreç...

Bugün Derwall Türk futbolu genelinde ve Galatasaray özelinde bir şeyleri değiştirmeye çabalamış ve çok başarılı bir 10-15 yılın alt yapısını oluşturmuşsa, sabırlı taraftar ve akılcı idareciler sayesinde gerçekleştirmiştir.

Bu da Trabzonspor'un DNA'sında yok.O yüzden Beşiktaş gibi 10-15 yıl içerisinde ara ara parlayıp, sönüyorlar. En büyük handikaplarını da taraftarı oluşturuyor bu yüzden.

Sağlıklı bir spor ortamı mevcut olsa çok şeyler başarabilecek, inanılmaz bir potansiyele sahipler aslında. Bugün Doğu ve Batı Karadeniz bölgesinin neredeyse tamamına hakimler. Bugün bir araştırma yapılsa, Süper Lig, PTT 1 ve ve alt liglerde en çok bu bölge menşeili oyuncular mevcuttur büyük ihtimalle ama hep aynı acelecilik ve işbilmezlikten kaybediyorlar.

Adam akıllı, bu işin mektebinden gelmiş insanlar görev başında olsa belki çok şeyler değişecek ama para ve siyaset olmadıktan sonra ne kadar yetenekli olsan da fayda etmiyor.

Düşünsenize bu adamın R.madrid başında olduğunu bu kadro ile ŞL kupası alamam barca bize 5 atar ath. madrid 3 atar diye tatava yapmasını :D:D hiç mi tatmin olmadın arkadaş nedir bu herşeyde isyan

Geri
Üst Alt