"Şampiyonluğa çok uzağız"

Adam haklı ve dürüst.

Takım kolay olunmuyor.

Transfer veya az çok kaliteli oyuncular alındı diye, pat takır takır işler konusu futbolda nadir oluşan bir olay.

Milanın veya interin kadroları çokmu kötü mesela ?

Geçtiğimiz sezon Mancini de bu tip açıklamalar yaptığında çok eleştirilmişti. Bu tip açıklamalar Türkiye'de tutmuyor maalesef.

İnsanımız hemen bir şeylerin olmasını istiyor. Daha atıp, tutan insanlar göklere çıkarılıyor, akabinde olumsuz bir iki sonuçta isyan bayrağı çekiliyor haliyle.

Şu an bakıldığında Trabzonspor'un elinde neredeyse ''0 km'' bir takım var. Bu kadar geniş çaplı bir revizyon yapılan sezon hakkında hiçbir akıllı kişi, insanlara inanılmaz beklentiler sunarak, hayal ticareti yapmaz.

Trabzonspor'un genel yapısı genç ve parlamaya müsait oyuncuların yetiştirilmesi üzerineydi. Şu an daha çok, ''winner'' bir takım yaratılmaya çalışıldı ama bu o kadar kolay bir şey değil. Bunun doğal bir fizyoloji süreci var.

Oyuncular birbirlerini tanıyacak, hareketlerini kavramaya çalışacak, birbirlerinin eksiklerini görecekler vs.. Bayağı meşakkatli bir süreç...

Bugün Derwall Türk futbolu genelinde ve Galatasaray özelinde bir şeyleri değiştirmeye çabalamış ve çok başarılı bir 10-15 yılın alt yapısını oluşturmuşsa, sabırlı taraftar ve akılcı idareciler sayesinde gerçekleştirmiştir.

Bu da Trabzonspor'un DNA'sında yok.O yüzden Beşiktaş gibi 10-15 yıl içerisinde ara ara parlayıp, sönüyorlar. En büyük handikaplarını da taraftarı oluşturuyor bu yüzden.

Sağlıklı bir spor ortamı mevcut olsa çok şeyler başarabilecek, inanılmaz bir potansiyele sahipler aslında. Bugün Doğu ve Batı Karadeniz bölgesinin neredeyse tamamına hakimler. Bugün bir araştırma yapılsa, Süper Lig, PTT 1 ve ve alt liglerde en çok bu bölge menşeili oyuncular mevcuttur büyük ihtimalle ama hep aynı acelecilik ve işbilmezlikten kaybediyorlar.

Adam akıllı, bu işin mektebinden gelmiş insanlar görev başında olsa belki çok şeyler değişecek ama para ve siyaset olmadıktan sonra ne kadar yetenekli olsan da fayda etmiyor.

Her teknik direktörün kendine göre bir tarzi vardir... Ve ona göre stratejik aciklamalar yapabilir. Daha Lig baslamadan hoca´yi aciklamalarindan dolayi elestirmek bana görede yanlistir...

ANCAK.....

Bu siyah bir sekilde cizdigim konuya tam olarak katilamiyorum. Besiktasi Demirören belki felc etti, ama Trabzonspor´un uzun vadeli bir bicimde basarili olma ihtimali ne yazikki yok. Mesele bütcedir, ve Trabzon´da her sene rekabet edebilecek bir bütce mevcut degil ve maddi anlamda kulübün cazibesi de bir yere kadar, yani maddi anlamda büyük bir potansiyel yok.

Bir altin jenerasyon yakalamak öyle kolay degil, ve Trabzonspor anca 4-5 senede bir Istanbul takimlari ile rekabet edebilecek bir kadro kurabiliyor.

Ispanya´da Atletico Madrid´de bir örnek, sampiyon olup CL Finali oynadilar, ancak kulüp maddi anlamda Barcelona ve Madrid ile uzun vadede rekabet edebilecek gücte degil. Belki 1-2, belkide 4-5 sene sürer cikislari, ama sonrasi ne yazikki mechul... Kaybolup giderler yine 10-15 sene.

Sadece taktik anlayış değil, bazı oyuncular ne dediğimi de anlayamıyor. Oyuncularıma karşı kaleye oynamaları gerektiğini söylerken, birkaç oyuncu bizim kaleye doğru hücum yapar durumdaydık. Bu durumu görmeden gelemeyiz. Bu nedenle birçok soru soracağım kendime" dedi.​

bu nedir bu dasfdaaffafdagfgfdsadghgdsa

Adam dünya kupasında piyasa yaptı. Büyük ihtimal kupadan önce sözleşme imzaladılar. Kupadan sonra da iyi teklifler gelince pişman oldu ama TS bırakmadı herhalde.

O yüzden her fırsatta takıma giydiriyor büyük ihtimal belki kovarlar diye...

TS geçen seneki kadrosunun çok çok üstüne koydu adam hala transfer diyor.

Hacıosmanoğlu yetenek vadeden gençleri ucuza sayılabilecek paralarla aldı

Ama maalesef teknik direktör tercihini bir türlü tutturamadı.

Önce mustafa akçay gibi bir kumar oynadı şimdi ise Egosu tavan yapmıs en ufak bir başarısızlıkda suçu topçularına atıp kaçacak kaçmayı kafasına koymus bir adam getirdi.

Ben olsam ne yapar ne der bir şekilde Mustafa denizliyi ikna etmeye çalısırdım..

Halilhodziç ne derse desin şu anki kadrosu Anadolu takımlarının çok çok üstünde şampiyonluga çok rahat oynayabilecek genç yetenekli bir kadro.

Üzerinde durulursa ve istikrarlı bir hocayla herşey mümkün.

Maalesef halilodziç ile olmaz bu demeçlerle .

Hiç bir futbolcunun hocasına güvendiğini sevdiğini sanmıyorum.

Serdar gürler ve Turgut doğana kesik attı adam.

Aykutu falan hiç düşünmüo defansda.

Ne tatavacı bu adam bunun yaptığının iş ahlakında yeri nedir?

Trabzon boşu boşuna sabrediyor bu mala.

Her teknik direktörün kendine göre bir tarzi vardir... Ve ona göre stratejik aciklamalar yapabilir. Daha Lig baslamadan hoca´yi aciklamalarindan dolayi elestirmek bana görede yanlistir...

ANCAK.....

Bu siyah bir sekilde cizdigim konuya tam olarak katilamiyorum. Besiktasi Demirören belki felc etti, ama Trabzonspor´un uzun vadeli bir bicimde basarili olma ihtimali ne yazikki yok. Mesele bütcedir, ve Trabzon´da her sene rekabet edebilecek bir bütce mevcut degil ve maddi anlamda kulübün cazibesi de bir yere kadar, yani maddi anlamda büyük bir potansiyel yok.

Bir altin jenerasyon yakalamak öyle kolay degil, ve Trabzonspor anca 4-5 senede bir Istanbul takimlari ile rekabet edebilecek bir kadro kurabiliyor.

Ispanya´da Atletico Madrid´de bir örnek, sampiyon olup CL Finali oynadilar, ancak kulüp maddi anlamda Barcelona ve Madrid ile uzun vadede rekabet edebilecek gücte degil. Belki 1-2, belkide 4-5 sene sürer cikislari, ama sonrasi ne yazikki mechul... Kaybolup giderler yine 10-15 sene.

Aslında iş tam anlamıyla maliyete bağlı değil, eldekini doğru kullanmada. Bugün A takıma transfer için ayırılan paraları, alt yapıya kanalize etseler çok daha hayırlı olacak onlar açısından. (en güzel örneklerinden biri Bilbao'dur sanırım)

O mesajda da belirttiğim gibi, Trabzon ve çevre illerde çok sayıda amatör ve profesyonel futbol takımları var. Sadece 3.lige baktığımızda bile bu potansiyel net şekilde anlaşılabilir.

Bu takımların bir çoğu ya Trabzonspor'un anlaşmalı olduğu ya da sözünün geçeceği takımlar. Şimdi böyle bir potansiyel ortadayken, son 15 yılda yalnızca Hami, Fatih ve Gökdeniz çıkıyor bu bölgeden istikrarlı olabilen. Asıl sıkıntı da burada başlıyor zaten.

Atletico Madrid İspanya'da düzensiz dağıtılan gelirlerin kurbanı biraz. Orada işleyen düzen ve sermaye, buradaki futbol ortamından farklı işliyor. O açıdan arada inanılmaz uçurumlar var.

Trabzonspor görece kendi gelirleri limit seviyede olan bir kulüp. Belkide il anlamında (İstanbul dışında) ülkenin futbola en fazla ilgi alaka gösteren kişilerini barındırıyor bünyesinde ama iş icraate ve bilinçli taraftar olmaya geldiğinde asıl sorunlar başlıyor.

Kısacası olay tamamen sabır, taraftarın biliçlenmesi ve alt yapının düzenli çalışmasına bağlı. Trabzonspor bu yönden kendini ve insanlarını değiştiremedği sürece, istikrarsız başarılarla avunmaya devam ederler.

Bi 20 oyuncu daha aldirsin, belki fikri degisebilir ozaman..

Adam dünya kupasında piyasa yaptı. Büyük ihtimal kupadan önce sözleşme imzaladılar. Kupadan sonra da iyi teklifler gelince pişman oldu ama TS bırakmadı herhalde.

O yüzden her fırsatta takıma giydiriyor büyük ihtimal belki kovarlar diye...

TS geçen seneki kadrosunun çok çok üstüne koydu adam hala transfer diyor.

Hacıosmanoğlu yetenek vadeden gençleri ucuza sayılabilecek paralarla aldı

Ama maalesef teknik direktör tercihini bir türlü tutturamadı.

Önce mustafa akçay gibi bir kumar oynadı şimdi ise Egosu tavan yapmıs en ufak bir başarısızlıkda suçu topçularına atıp kaçacak kaçmayı kafasına koymus bir adam getirdi.

Ben olsam ne yapar ne der bir şekilde Mustafa denizliyi ikna etmeye çalısırdım..

Halilhodziç ne derse desin şu anki kadrosu Anadolu takımlarının çok çok üstünde şampiyonluga çok rahat oynayabilecek genç yetenekli bir kadro.

Üzerinde durulursa ve istikrarlı bir hocayla herşey mümkün.

Maalesef halilodziç ile olmaz bu demeçlerle .

Hiç bir futbolcunun hocasına güvendiğini sevdiğini sanmıyorum.

Serdar gürler ve Turgut doğana kesik attı adam.

Aykutu falan hiç düşünmüo defansda.

katılıyorum , aslında tam şenol güneş'lik kadro ama malesef şenol hoca ile trabzonspor camiasında iyileşmeyen bir yara söz konusu , değerini bilemediler adamın.

halidhodziç nerdeyse bizim prandelli'nin tam tersi , bu tavır ve tutumlarla takım içerisinde kargaşa çıkmaması imkansız.

Trabzonspor'dan bu sene çok skandal haber duyarız.

Türkiye'ye mourinho'yu getir , eğer kameralar önünde türk futbolcusunu yererse , teneke bağlayıp yollarlar futbolcular.

Bu sene rakip olarak Beşiktaş'ı görüyorum o da iç sahalarında başarılı olabilirlerse.

Fenerbahçe de önemli ama o cepheden de çok skandal çıkacak gibi görünüyor.

Bursa da ilk 5'i zorlayacaktır.

katılıyorum , aslında tam şenol güneş'lik kadro ama malesef şenol hoca ile trabzonspor camiasında iyileşmeyen bir yara söz konusu , değerini bilemediler adamın.

halidhodziç nerdeyse bizim prandelli'nin tam tersi , bu tavır ve tutumlarla takım içerisinde kargaşa çıkmaması imkansız.

Trabzonspor'dan bu sene çok skandal haber duyarız.

Türkiye'ye mourinho'yu getir , eğer kameralar önünde türk futbolcusunu yererse , teneke bağlayıp yollarlar futbolcular.

Bu sene rakip olarak Beşiktaş'ı görüyorum o da iç sahalarında başarılı olabilirlerse.

Fenerbahçe de önemli ama o cepheden de çok skandal çıkacak gibi görünüyor.

Bursa da ilk 5'i zorlayacaktır.

Geçen sene çevreme de hep aynı şeyi söyledim.

Beşiktaşın Fikret Orman ve Biliç in en büyük sorunu veya şanssızlığı STADlarının olmamasıdır.

Geçen sene BJK ın stadı olsaydı evinde oynasayı maçlarını o takım şampiyon olurdu.

Evinde oynamadıgı halde çok iyi giderken sahaya girme olayları resmen komplo ve BJK ı saboteydi.

Geçen senenin şampiyonu önceden belirlenmişdi. Ne olursa olsun FB şampiyon yapılmalıydı yapıldı..

Beşiktaşın çok iyi bir kadrosu iyi bir hocası var.

Tam bir takım gibi oynuyorlar.

Takım savunması çok iyi gol bulmakdada zorlanmıyorlar kanatları iyi forvetleri iyi.

Beşiktaşın çok iyi 2 tane adama ihtiyacı var onları alırlarsa çok çok tehlikeli ve kolay yenilmeyen bir takım olurlar.

1.si bence olmazsa olmazı Çok tecrübeli çok sağlam bir stopere ihtiyaçları var. Şöyle 29 31 yaş arası lider özellikli biri.

Ersan sivok franco ile anca ligde gider.

Defansı süpürecek lider bir oyuncu alsınlar çok daha zor gol yiyen bir takım olurlar.

2.si de 10 numara pozisyonu. Forvetleri harika Demba ba Pektemek Cenk çok yetenekli golcüler

Ama takımın oyun sıkısdıgında oyunu açıcak topu ayagında tutup oyunu rahatlatacak bir 10 numaraya ihtiyacı var.

Belhanda falan çok pahalıya geliyor. Ruiz i ise ben bu özellikde görmüyorum DK da oynadıgı topa rağmen.

Ben olsam hazır boşdayken ve gelmeyi istiyorken biraz daha iyi şartlara Ronaldinhoyu alırdım.

Transferde gurur kırgınlık olmaz. Hele Ronaldinho gibi bir yıldızda hiç olmaz..

Ronaldinho nun pazarlama gücünü geçtim şu an gelse bu takımı 3 yıl şampiyon yapar.

En azından Hagiden örnek alsınlar 30 unda geldi 35 ine kadar neler yaptı. Alex keza 30 undan sonra bile durdurulamadı bu ligde.

Bir tanede sağ beke ihtiyaçları var ama olmazsa olmaz değil.

Ronaldinho + çok iyi bir stoperle bu takım UEFA da yarı final hatta final oynayacak kapasitede ve oyun anlayısında bir takım..

GS ın 4 yıl üst üste Şampiyon olduğu UEFA yı kazandığı ışığı görüyorum onlarda.

GS daki gibi çok yetenekli türk oyuncuları var.

Tek yapmaları gereken HAGİ ve POPESCUlarını bulmaları bence.

------------------------------------------------------------------

Stadları olmadıgı için kesin şampiyon olurlar diyemiyorum.

Ama bu takım bu haliyle transfer yapmasa bile kendi Stadında oynasa maçları şampiyonlugun en büyük adayı olurdu bence.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kimse BJK sempatizanlığı yaptıgımı söylemesin. Sadece geçen sene çok maçlarını izledim takımı tanıdım ve bu etkiyi bıraktı bende.

Geçen sene çevreme de hep aynı şeyi söyledim.

Beşiktaşın Fikret Orman ve Biliç in en büyük sorunu veya şanssızlığı STADlarının olmamasıdır.

Geçen sene BJK ın stadı olsaydı evinde oynasayı maçlarını o takım şampiyon olurdu.

Evinde oynamadıgı halde çok iyi giderken sahaya girme olayları resmen komplo ve BJK ı saboteydi.

Geçen senenin şampiyonu önceden belirlenmişdi. Ne olursa olsun FB şampiyon yapılmalıydı yapıldı..

Takım savunması çok iyi gol bulmakdada zorlanmıyorlar kanatları iyi forvetleri iyi.

Beşiktaşın çok iyi 2 tane adama ihtiyacı var onları alırlarsa çok çok tehlikeli ve kolay yenilmeyen bir takım olurlar.

1.si bence olmazsa olmazı Çok tecrübeli çok sağlam bir stopere ihtiyaçları var. Şöyle 29 31 yaş arası lider özellikli biri.

Ersan sivok franco ile anca ligde gider.

Defansı süpürecek lider bir oyuncu alsınlar çok daha zor gol yiyen bir takım olurlar.

2.si de 10 numara pozisyonu. Forvetleri harika Demba ba Pektemek Cenk çok yetenekli golcüler

Ama takımın oyun sıkısdıgında oyunu açıcak topu ayagında tutup oyunu rahatlatacak bir 10 numaraya ihtiyacı var.

Belhanda falan çok pahalıya geliyor. Ruiz i ise ben bu özellikde görmüyorum DK da oynadıgı topa rağmen.

Ben olsam hazır boşdayken ve gelmeyi istiyorken biraz daha iyi şartlara Ronaldinhoyu alırdım.

Transferde gurur kırgınlık olmaz. Hele Ronaldinho gibi bir yıldızda hiç olmaz..

Ronaldinho nun pazarlama gücünü geçtim şu an gelse bu takımı 3 yıl şampiyon yapar.

En azından Hagiden örnek alsınlar 30 unda geldi 35 ine kadar neler yaptı. Alex keza 30 undan sonra bile durdurulamadı bu ligde.

Bir tanede sağ beke ihtiyaçları var ama olmazsa olmaz değil.

Ronaldinho + çok iyi bir stoperle bu takım UEFA da yarı final hatta final oynayacak kapasitede ve oyun anlayısında bir takım..

GS ın 4 yıl üst üste Şampiyon olduğu UEFA yı kazandığı ışığı görüyorum onlarda.

GS daki gibi çok yetenekli türk oyuncuları var.

Tek yapmaları gereken HAGİ ve POPESCUlarını bulmaları bence.

------------------------------------------------------------------

Stadları olmadıgı için kesin şampiyon olurlar diyemiyorum.

Ama bu takım bu haliyle transfer yapmasa bile kendi Stadında oynasa maçları şampiyonlugun en büyük adayı olurdu bence.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kimse BJK sempatizanlığı yaptıgımı söylemesin. Sadece geçen sene çok maçlarını izledim takımı tanıdım ve bu etkiyi bıraktı bende.

Tek bir sıkıntı var..

Biz koyduk mu bütün sezon dağılıp gidiyorlar :D

Yazıdaki birçok noktaya katılırım ama buraya katılmam mümkün değil...

Geçen sene 34 maçta 53 gol atabilen takım mı gol atmakta zorlanmıyor ?

Ne değişti bu sene ? Sadece Demba Ba ile olacak iş değil bu.

4-2-3-1 oynayacaksan 2 kanat oyuncun da skorer olacak,oysa Olcay 5 Gökhan 3 gol atıyor koca senede.2 orta sahaları Veli-Atiba ileri top taşıyamaz,kısacası Beşiktaş geçen seneden ileri fazla gitmedi,üstelik geçen sene 34 maçı zor çıkaran kadro bu sene lig+kupa+uefa derken 55 civarı maç oynar,sezonu 20 haziranda açtıklarını düşünürsek bir yol olmaz Beşiktaş'tan...

Yazıdaki birçok noktaya katılırım ama buraya katılmam mümkün değil...

Geçen sene 34 maçta 53 gol atabilen takım mı gol atmakta zorlanmıyor ?

Ne değişti bu sene ? Sadece Demba Ba ile olacak iş değil bu.

4-2-3-1 oynayacaksan 2 kanat oyuncun da skorer olacak,oysa Olcay 5 Gökhan 3 gol atıyor koca senede.2 orta sahaları Veli-Atiba ileri top taşıyamaz,kısacası Beşiktaş geçen seneden ileri fazla gitmedi,üstelik geçen sene 34 maçı zor çıkaran kadro bu sene lig+kupa+uefa derken 55 civarı maç oynar,sezonu 20 haziranda açtıklarını düşünürsek bir yol olmaz Beşiktaş'tan...

Geçen seneki gol atma kısırlıgı gibi görünen sorunun 10 numara eksikliğindne oldugunu düşünüyorum.

Diyorumya çok iyi bir 10 numara bulurlarsa Olcayda Gökhanda 8-10 gol rakamlarına ulaşabilir.

10 numara çok şey değiştirir.

çok maç oynama konusu ise sıkıntı o konuda sana katılıyorum . Biliç e çok iş düşüyor kadro rotasyonu için.

hepsini anladimda 4 sene üst üste şampiyon oldugumuz durumami benzettin harbiden bunlari. bunlar bizden iyi diyormusun. beştaş kontra atak takimi gibi. oyunu büyük maçlarda ve zor deplasmanlarda kontrol etmesi baya zor o orta sahayla. savaşirlar ederler. bu ligde şampiyon bile olabilirler. ama beştaş vasat üstü bir takimdir. bizim 96-2000 kadrosu bunlarin yaninda barcelona gibi duruyor.

Geçen seneki gol atma kısırlıgı gibi görünen sorunun 10 numara eksikliğindne oldugunu düşünüyorum.

Diyorumya çok iyi bir 10 numara bulurlarsa Olcayda Gökhanda 8-10 gol rakamlarına ulaşabilir.

10 numara çok şey değiştirir.

çok maç oynama konusu ise sıkıntı o konuda sana katılıyorum . Biliç e çok iş düşüyor kadro rotasyonu için.

Bence 10 numara fazla şey değiştirmez.Skorer bir oyuncu bulsalar dahi gol yükü Demba Ba+10 numara üzerine biner.

Olcay+Göhkan 10 golü zor bulur sene içerisinde.

Ayrıca merkezde çok sıkıntılılar.Veli+Atiba aşırı defansif ve yetenekleri kısıtlı,asıl sorun burada takım bağlantı kuramıyor.Oğuzhan'ı oraya koysalar bu sefer orta saha yumuşak kalıyor.Atiba'nın yanına teknik bir oyuncu şart,asıl transfer oraya yapılmalı 10 numaraya değil.Oğuzhan orada oynar sorun olmaz,ama Atiba'nın yanına mesela Melo tarzı bir oyuncu Beşiktaş'a en az 1 seviye artırır...

Trabzonspor dan ne bekliyor bu adam zaten çalıştır diye getirdiler seni.Cardozo Kostant ın yanında Cezayirden istediğin adamlar alındı.Bu adamın afraları tafraları hoş değil bir Galatasaray lı olarak benim bile gıcığıma gitti.

adam en azından dürüst ve gerçekleri hacıosmanın ve trabzosporluların yüzüne vuruyor bunlar işler iyi giderse en iyi ihtimal 4. olabilirler ne bekliyorlar ki başka.

Gesendet von iPad Air mit Tapatalk

Ayrıca merkezde çok sıkıntılılar.Veli+Atiba aşırı defansif ve yetenekleri kısıtlı,asıl sorun burada takım bağlantı kuramıyor.Oğuzhan'ı oraya koysalar bu sefer orta saha yumuşak kalıyor.Atiba'nın yanına teknik bir oyuncu şart,asıl transfer oraya yapılmalı 10 numaraya değil.Oğuzhan orada oynar sorun olmaz,ama Atiba'nın yanına mesela Melo tarzı bir oyuncu Beşiktaş'a en az 1 seviye artırır...

Kargaspor için yapılmış en iyi tespit ,

%100 katılıyorum , sorunuda çözümüde yanlış yerde arıyorlar ,

Kargalar sanırım komşunun " kaz'ı " gibi ama , kadrolarında epey defoları var , en önemlisi kalite , özellikle yerlileri buradan genç ve yetenekli gibi görünüyor herhalde ama bizde hiçbiri kadroya giremez çer-çöp muamalesi yapılır ,

Bir demba ba ile olacak işler değil bunlar , UEFA Avrupa Liginde gruptan çıkabilecekleri bile şüpheli bence ...

Bence de uzaklarda bu kadar transferi FM de bile yapsan takım kimyası diye bir şey kalmaz zaten.

Şu ana kadar

Carl Medjani-Stoper

Essaid Belkalem-Stoper

Musa Nizam-Stoper

Kevin Constant-Sol Bek

Ishak Doğan-Sol Bek

Salih Dursun-Sağ Bek

Mehmet Ekici-Ofansif Orta Saha

Turgut Şahin-Sağ Kanat

Sefa Yılmaz-Sağ Kanat

Fatih Atik-Sağ Kanat

Serdar Gürler-Sağ Kanat

Oscar Cardozo-Forvet

Deniz Yılmaz-Forvet

Hala adam gibi orta sahaları yok, kanatlarda fark yaratacak isimleri yok o kadar transfere rağmen.

Geri
Üst Alt