Şampiyonluk Nöbeti

Cevap: Playoff Sistemi

Örnekle açıklayayım bir de, örneğin sıralama şu şekilde oldu.

Normal Lig :

Galatasaray

Beşiktaş

Fenerbahçe

Trabzonspor

Play-Off :

Galatasaray

Trabzonspor

Beşiktaş

Fenerbahçe

Hal böyle olursa Galatasaray direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor ve şampiyon oluyor ancak diyelim ki ligi Beşiktaş önde bitirdi bizse play-off'u önde bitirdik, böyle olunca biz direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne gidiyoruz, Beşiktaş ise play-off'u 3. sırada bitirse bile ön elemeden şampiyonlar ligine gidiyor.

Trabzonspor yukarıdaki tabloya göre ligi 4. sırada bitirmesine rağmen play-off'ta 2. olduğu için Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor.

Beşiktaş, ligi 2. sırada bitirmiş olmasına rağmen, play-off'ta 3. olduğu için Uefa'ya eğer Türkiye Kupası'nı alan takım Şampiyonlar Grubu içerisindeyse, en üst mertebeden başlıyor.

Fenerbahçe ligi 3. sırada bitirmesine rağmen, play-off'ta 4. sırada olduğu için 5,6,7,8 grubu birincisiyle tek maç usulü bir maça çıkıyor ve bu maçı kazanan Uefa'ya en alt mertebeden giriyor.

Türkiye Kupası Şampiyonu Galatasaray olursa yukarıdaki tabloya göre, Fenerbahçe direkt olarak Uefa'ya gidiyor, diğer grubun da galibi gidiyor bildiğim kadarıyla.

O zaman biz ikinci ile aramızda 8 puan fark, üçüncü ile aramızda 10 puan fark ve dördüncü ile aramızda 11 puan fark yaparsak çok avantajlı oluruz.

Galatasaray 40

İkinci 36

Üçüncü 35

Dördüncü 34

Evimizde alacağımız 2 galibiyet ve deplasmanda alacağımız 2 beraberlik bizi şampiyon yapar. Yada 3 galibiyette iş biter.

Çok avantajlı oluruz.

Senin dediğin yanlış reis

Futbol Federasyonu, Süper Lig’de ilk kez uygulanan play-off sistemi ile ilgili olarak çok önemli bir değişikliğe gitti.

Daha önce “34 hafta boşa mı oynanacak?” tepkileri üzerine kararı değiştiren TFF, dün büyük bir süprize imza atıp çark ederek herkesi şaşırttı. UEFA’yla yapılan görüşmelerden sonra değişikliğe gidildiğinin altı çizilen açıklamada, “Play-off maçları nedeniyle, 34 haftalık lig grubundan ve play-off grubundan hangi takımların hangi şartlarda Avrupa Kupaları’na katılacağını UEFA ile paylaşan TFF, play-off birincisi ve ikincisinin Şampiyonlar Ligi’ne gitme hakkını elde edebileceği yanıtını aldı.

Böylece statüde yer alan ‘UEFA’nın bir değişiklik yapması halinde, TFF bu katılım maddesini yeniden düzenleme hakkına sahiptir’ maddesi işleme koyuldu” denildi.

Yeni düzenlemeyle 34 haftayı 1. bitiren ekip play-off grubunda 3. sırada yer alırsa Şampiyonlar Ligi’nde yer alamayacak. Eğer 4. bitirirse, Avrupa Ligi play-off grubunun 1.’siyle yaptığı maçında da başarılı olamazsa, Avrupa’ya gidemeyecek. 34 haftada ilk 4 sırayı elde edecek takımların oluşturacağı play-off Şampiyonluk Grubu’nun 1.’si direkt Devler Ligi’ne gidecek. İkinci de Devler Ligi’ne ön eleme turuna katılacak.

Ne zamanın haberi bu ? Yeni düzenleme yapıldıysa bilmiyorum ama ilk statü benim dediğim gibiydi, çocuk oyuncağı mı lan bu sürekli değiştiriyorlar. :o

Normal ligin hiç bir önemi yok beyler.Uefa sıralamasına felan etkilemiyor.

Önemli olan play off sıralaması.

4. olan takım direk bile katılabilir CL'ye

nerden bela ettiler şu sistemi, gerçi bu yıldan sonra uygulanmaz ama yinede sıkıntılı bir sistem, en az 10 puan farkla bitirmen gerek normal sezonu ki kafan rahat giresin

Ne zamanın haberi bu ? Yeni düzenleme yapıldıysa bilmiyorum ama ilk statü benim dediğim gibiydi, çocuk oyuncağı mı lan bu sürekli değiştiriyorlar. :o

Ekim,Kasım gibi.Ortalık yıkıldı hatırlamıyor musun?

Forumda konuştuğumuzu hatırlıyorum

Playoff elemeli değilmi ? Lig olarak mı devam edecek ?

diyelim ki, normal sezonu 4. bitiren playoff sonrası 1. oldu, 1. bitiren 4. oldu, 2. bitiren 3. oldu, 3. bitirende 2. oldu. bu durumda kimler uefaya kimler şl ye gidecek ??

Valla benim bildiğim ilk statü, değişmiş olduğu söyleniliyor ancak benim dediğim statüye göre ligi 4. bitiren şampiyon oluyor ve şampiyonlar ligine direkt olarak gidiyor. Play-Off dördüncüsü Şampiyonlar Ligi'ne eleme oynayarak gidiyor. Play-Off ikincisi Uefa Avrupa Ligi'ne gidiyor, 3. sü de diğer gruptan gelen takımla maç yapıyor, son Avrupa bileti için ha değişti mi ne zaman değişti bilmiyorum.

Bende bir üst sayıya tamamlıyorlar diye biliyorum Namık:)

https://www.internetspor.com/spor/super-lig/play-off-sistemi-nasil-isleyecek-92216-p2.html

09.09.2011 tarihli bir haber.

Ligi 1. bitiren takım'ın Şampiyonlar Ligi'ne gideceği belirtiliyor.

-AVRUPA KUPALARINA KATILIM-

Yeni statüye göre, Play-Off Şampiyonluk Grubu'nu 1. sırada tamamlayan takımın Süper Lig şampiyonu olarak UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt olarak katılacağı, Lig Grubu'nu 1. sırada bitiren takımın ise UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına iştirak edeceği belirtildi.

Statüde, Lig Grubu'nu lider tamamlayan ekibin, Play-Off Şampiyonluk Grubu'ndaki konumuna göre diğer takımların UEFA Avrupa Ligi katılımlarının nasıl olacağı da anlatıldı.

Normal şartlarda Play-Off Şampiyonluk Grubu'nu 4. bitiren ekibin, Play-Off Avrupa Ligi Grubu'nu 1. sırada tamamlayan takımla, tek maçlı ''play-off'lar arası final müsabakası'' oynayacağı, TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada oynanacak bu müsabakayı kazanan takımın UEFA Avrupa Ligi'ne gideceği belirtildi.

Türkiye Kupası şampiyonu olan takımın UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek 1. ekip olacağı ve Türkiye Kupası final karşılaşmasının, play-off grup müsabakaları tamamlandıktan sonra, ''play-offlar arası final müsabakası''ndan ise önce oynanacağı aktarıldı.

Ekim,Kasım gibi.Ortalık yıkıldı hatırlamıyor musun?

Forumda konuştuğumuzu hatırlıyorum

Yok olm bilmiyorum hiç. :D Oynanılan ligin statüsünü değiştirmeleri saçmalık, o zaman senin dediğin gibidir, normal ligin neredeyse hiç önemi yok.

Bende bir üst sayıya tamamlıyorlar diye biliyorum Namık:)

Alamadıkları puanı mı ekliyorlar yani adamlara? :o Ben öyle bilmiyordum, o daha da saçma yahu.

Yok olm bilmiyorum hiç. :D Oynanılan ligin statüsünü değiştirmeleri saçmalık, o zaman senin dediğin gibidir, normal ligin neredeyse hiç önemi yok.

Alamadıkları puanı mı ekliyorlar yani adamlara? :o

Oda işin sacmalıgı:)MAA farkı;)

Hangi işi düzgün yaptılarki zaten.

Öyle karışık bir şey yapmışlarki, son maçlar bitecek ama kimin nereye gideceğini kimse TFF açıklamadan anlayamayacak.

Evet beyler statü değişmiş, bununla ilgili kilitli bir başlık açacağım herkes bilgi sahibi olmuş olur, oynanılan ligin statüsünü değiştiriyorlar vay arkadaş yahu.

Geri
Üst Alt