Samsunspor, Fransa'dan USL Dunkerque Kulübünü Satın Almaya Çalışıyor

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Fransa'dan USL Dunkerque Kulübü'nü satın almak için son teklifini yaptığını ve gelecek hafta sürecin sonlanmasını umduğunu belirtti. Yıldırım ayrıca Portekiz, Kolombiya ve Balkan ülkelerinde de kulüp baktığını söyledi.

Fransa'dan Dunkerque Kulübü'nü satın almak isteyen, Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, son teklifini yaptığını ve gelecek hafta sürecin sonlanmasını umduğunu belirtti.

"SON TEKLİFİMİZİ VERDİK"​

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Fransa'dan USL Dunkerque Kulübü'nü satın almak istediğini söyledi. Championnat National'da (Ulusal Lig 1) sezonu ikinci sırada tamamlayarak Ligue 2'ye yükselen Fransız ekibiyle dört aydır pazarlık yaptığını belirten Başkan Yıldırım, "Son teklifimizi verdik. En geç önümüzdeki hafta bu işi bitiririz" diyerek satın alma sürecinin sonlanmasını umduğunu söyledi.

"UZUN SÜREDİR TEMASTAYIZ"​

Yüksel Yıldırım, Fransa'da ilk olarak Ligue 2'den Valenciennes ile görüştüğünü, pazarlık yaptığını, fiyatta anlaşamayınca görüşmeleri durdurduğunu ifade etti. Ligue 2'den takım alamayınca Ligue 3'e yöneldiğini belirten Yıldırım, "Dunkerque ile görüşmeye başladım. Onlar da Ligue 2'ye yükseldi. Uzun süredir temastayız. Kulübü baştan aşağı denetledik. Son teklifimizi de verdik. Beklemedeyiz artık" dedi.

KULÜPLERİ ARAŞTIRIYOR​

Fransa'nın yanı sıra Portekiz, Kolombiya ve Balkan ülkelerinde de kulüp baktığını sözlerine ekleyen Yüksel Yıldırım, acelesinin olmadığını, o ülkelerdeki futbol yapısını incelediğini, kulüpleri araştırdığını, uygun koşulların oluşması halinde takım satın alabileceğini söyledi. Yıldırım, Samsun'dan yurt dışına, yurt dışından Samsun'a oyuncu değişiminin olacağı bir model oluşturmayı amaçladığını vurguladı.

TÜRKİYE PROJESİ GERÇEKLEŞMEDİ​

Samsunspor dışında Türkiye'den bir kulüp daha almak istediğini ancak koşulların oluşmadığını hatırlatan Yıldırım, "TFF 1. Lig'de oynayan, taraftarı olmayan, camia baskısını hissetmeyen bir takım alma hedefim vardı. Asla Süper Lig hedeflemeyen, TFF 1.Lig'de kalıcı olacak bir kulüp istiyordum. Süper Lig kadromuza giremeyen futbolcular orada oynayacaktı. Bazı kulüplerle temaslarımız oldu. Bazısı çok para istendiği, bazısı küme düşüldüğü için gerçekleşmedi. Bu proje biraz ertelenecek" dedi.

Haberler.com - Spor

Aklın yolu 1. Biz bir türlü avrupadan takım alamadık

alsa ne yapacak yahu sen önce süper ligte kalmayı garantile de sonra takımını alırsın.

dolar / euro 25 olmuş gidiyor kulüp almayaa kess şov yapmayıı KEssss!!!

Sözde yurt dışından takım almayı düşünecek kadar plan yapan bir takım bakalım Süper Lig'de kalmak için 3 büyüklerin artıklarına talip olacak mı lige yeni çıkan diğer takımlar gibi.

Satın almışlar.%85'ini alabilmişler..Ve kulübün sportif direktörü de Demba Ba olmuş..

Bunlar sanırım yeni Gençlerbirliği olup uzun süre superligte kalır. Bu tarz aklı çalışan kulüplerimiz ile iyi ilişkiler her zaman lehimize olur.

biz neden yapamıyoruz

biz neden yapamıyoruz
Yüksel Yıldırım direk kendi parası ile istediği gibi yapıyor adam kulübün sahibi neticede. Bizde böyle bir sahiplik modeli olmadığı için yapmak istesen bile çok daha zor ve yönetilmesi vb. süreci de Genel Kurul falan için çok daha meşakkatli oluyor. Daha eski tüzüğü bile tam anlamıyla yenileyemiyoruz ne bileyim üye alım sayısını falan arttıramıyoruz.

Ağalar ister beğenin ister beğenmeyin bence güzel bir vizyon. Bir sürü artısı var. Birincisi fransa tam bir futbolcu fabrikası. Alt yapı futbola verilen değer, diğer liglere futbolcu satışı neredeyse birinci sırada. Ordan superlige topçu çekmek superligden avrupaya topçu ihraç etmek için bile yapılabilir. Bence biz de yapmalıyız. Forma rengi sarı kırmızı taraftarı olmayan alt lig takımı alıp sadece scout için bile kullanılabilir. Belki başarılı olur bak bu bizim takımımız deriz. Alınacak takım tamamen Galatasaray Spor Kulübüne ait olacak şekilde bence harika olur

Yüksel Yıldırım direk kendi parası ile istediği gibi yapıyor adam kulübün sahibi neticede. Bizde böyle bir sahiplik modeli olmadığı için yapmak istesen bile çok daha zor ve yönetilmesi vb. süreci de Genel Kurul falan için çok daha meşakkatli oluyor. Daha eski tüzüğü bile tam anlamıyla yenileyemiyoruz ne bileyim üye alım sayısını falan arttıramıyoruz.
Benim de aklıma direkt bürokrasi geldi. Yönetim kurulu cart curt. Belki arada daha az kişi ile olur 10 15 kişilik bir ekiple.

Benim de aklıma direkt bürokrasi geldi. Yönetim kurulu cart curt. Belki arada daha az kişi ile olur 10 15 kişilik bir ekiple.
Alınması için GK'dan izin alacaksın. Sonra onun da bir bütçesi olacak. Onun ayrı bir yönetimi olmak zorunda onu nasıl seçeceksin? Daha Galatasaray'da transferlerin nasıl yürüdüğü ortada işte buraya profesyonel bir yapı kurulmamışken onu orada nasıl kuracağız? Alt yapısı- A takımı vb. bunlar hep maliyet o maliyetleri karşılaman lazım oraya sponsor bulman lazım? Bana sorarsan da ilk başlarda zor olacak olsa da zamanla özellikle oyuncu geliştirme, oyuncu bulma, deneme vb. gibi noktalarda çok ciddi faydası olacak ve keşke olsa diyeceğim bir iş. Lakin bu işin çok profesyonelce yürümesi lazım işte bu noktada bizim dernek yapısı buna ne kadar müsaade eder bilemiyorum.

Alınması için GK'dan izin alacaksın. Sonra onun da bir bütçesi olacak. Onun ayrı bir yönetimi olmak zorunda onu nasıl seçeceksin? Daha Galatasaray'da transferlerin nasıl yürüdüğü ortada işte buraya profesyonel bir yapı kurulmamışken onu orada nasıl kuracağız? Alt yapısı- A takımı vb. bunlar hep maliyet o maliyetleri karşılaman lazım oraya sponsor bulman lazım? Bana sorarsan da ilk başlarda zor olacak olsa da zamanla özellikle oyuncu geliştirme, oyuncu bulma, deneme vb. gibi noktalarda çok ciddi faydası olacak ve keşke olsa diyeceğim bir iş. Lakin bu işin çok profesyonelce yürümesi lazım işte bu noktada bizim dernek yapısı buna ne kadar müsaade eder bilemiyorum.
İstemek lazım başta. Ben de sana katılıyorum. Bizim baştaki vizyon yoksunu yönetim ile insan karşıdan karşıya geçerken araba çarpar. Fm düşkünü bir çılgın başkan olsa hahha hemen yapardı.

Geri
Üst Alt